Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 27 вересня 2024, 23:32




Створити нову тему Відповісти  [ 1531 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 103  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30206
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2011, 16:23 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
)
sss написав:
Так стоп,Бог це особа чи особи??Ти написав спочатку три,а потім одна.То як три особи можуть одночасно бути одною.Тож Бог це один розум чи три окремих.Бог це одна особа чи три окремих?? Твоя відповідь,а не переповідання.

романм написав:
Дозвольте декілька думок. Бог один, в 3ьох особах. Це і є віра, яку пояснити, на пальцях, неможливо..
То навіщо Романе пояснюєте??Взагалі то, таке ви пишете не перший,і не перщий пробуєте пояснити це розумом.Тож несуперечте самі собі.Якщо це розумом не пояснюється так і не вдавайтесь до цього,а лишень напишіть -ви просто повинні сліпо у це вірити.Ну а от щодо коментарів про "вартову башту",то думаю вони у такій дружній розмові будуть зайвими,адже виглядатимуть як слова направленні на знеславленя їхнього доброго імені.Тому сподіваюсь у подальшій розмові з вами,якщо така буде ви припинете це робити,а писатимете по суті питаня яке тут люди обговорюють.Отож зясуймо чи те що ви пишете має хоч долю істинни.
романм написав:
В людській мові, син не є отцем, тобто вони 2 різні особи. Але мають одну і туж сущність ( натуру), - належать , обидва, до людей. Состаціяльно(в головному) вони ідентичні. Зверніть увагу, що різниця у віці не руйнує і не є перепоною їх належності до людства. Ми завжди є людьми, і наші сини також ними будуть. Належність до людства буде завжди в усіх. .
Тож якщо син-Бог,не є отцем Богом,так це означає що один Бог не є іншим Богом,а отже висновок з ваших слів- є принаймні два Боги з одною і тою ж сущність ( натурою), - належать , обидва, до Богів. Состаціяльно(в головному) вони ідентичні,як один так і інший є Богом,проте один Бог не є тим другим Богом,себто є двома відмінними Богами.То пане Романе так і пишіть,що всеж існують Два чи то три Бога з однією сущністю(натурою).Таким чином люди швидше зрозуміють обман.Навіщо це прикривати отими крилатими виразами про Состаціяльність.Ви розумієте про що я??
романм написав:
Бачимо, також, що між отцем і сином, можуть бути різниці чисельності. Син селянина може бути математиком, а батько заледве вміє 2+2, може бути сильнішим і т.д. Але ОБИДВА вони є людьми..
Так обидва є двома людьми,а не однією.Хіба ні?Тож приклад знову наводить на думку що син і отець є двома Богами.Чи правильно я вас розумію??
романм написав:
Син і отець різняться один від одного як особи, тобто син діє як син, отець як отець: отець дає сущність людську(бо народжується людина), син є той, хто її отримує. Тобто буття(сущність) сина і отця є тим, що їх різнить. Але те, що отець дає(людську сущність) є ідентичним і в отці і в сині. Отець не творить сина, а просто передає йому те, чим є сам. Всі ми маємо цю саму натуру(буття, сущність)від Адама і Єви. (Дії 17.26)..
Навіщо усе так заплутувати.Знову ж таки якщо отець і син є різними особами і діють вони як окремі різні особи то це знову ж таки наводить на думку двоє Божжя.Отець дав сущність людську коли створив людину.Син же отримав цю людську сущність лише в певний короткий період часу при цьому з чітко визначенною метою.До того і після того син існував як таж окрема особа від свого Отця і залишався сином.Так само як ми є іншими від Адама,хоча й з тією ж натурою,так само син є іншим від Бога,хоча й з однаковою натурою.Тож,висновок такий-Романе у вас і адама одна натура,але людьми ви з Адамом є різними,себто двома.Така логіка щодо Бога є неприпустимою,бо хоча у сина і Бога одна натура,але Богом є лише один з них,інший є Йому подібний,тобто богоподібний,як і написанно у Ів1:1-"Слово було богоподібним".Можете заперечити??




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30207
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2011, 16:24 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
)
романм написав:
Говоримо про одного Бога: Отця, Сина і Св. Духа.
Якщо є термін - Отець, то необхідний і є термін - Син(бо Отець без Сина не може бути). В єдиній Божественній натурі(Єдиному Бозі) є Персона яка має сущність(буття) сина. Бог Син є точно таким як і Бог Отець, і діє в досконалій гармонії з Отцем, якого є натуральним продовженням.
Знову ж таки Романе ви наводите на туж хибну думку стосовно двох окремих Богів кажучи що Бог-син є точно таким же як Бог-Отець.Отже вислів "точно такий же" не вказує на те що Бог-Син є Богом-Отцем,а лише вказує на їхню подібність,так само як ви можливо дуже подібні на свого батька.І той хто знає вашого батька,дивлячись на вас скаже-"ну викапаний Міхал".Але ж ви ним не є,а лише його подобою.Так і син,не є Богом,а лише Йому подібним.Чи не так Романе??
романм написав:
Одинакова, досконала рівність волі і натури(сущності) Ісус виражав словами: Ів.5. 19 І відповів їм Ісус, кажучи: «Істинно, істинно говорю вам: Не може Син нічого робити від себе самого, коли не бачить, що й Отець те саме робить. Бо що той робить, те так само й Син робить. ... щоб усі почитали Сина так, як Отця почитають. Хто Сина не почитає, той не почитає Отця, який послав його..
Цитата з Писання аж ніяк не підкреслює тої думки яку ви написали перед нею.Щодо сина ,то в принципі так воно і є,бо син завжди хоче робити те що бачить як робить батько.А от чи батько робить усе так як син?Ваша відповідь Романе,яка б узгоджувалась з Писанням!!!Я чекатимо,бо мені цікаво що ви придумаєте на цей раз.
романм написав:
Щодо св. Духа. Шановне паньство знає, що у св. Писанні "Дух" не завжди є особою.
Не знаю про яке паньство ви пишете,але більшість людей які тут говорять про Ісуса-Бога,переконанні що св дух є завжди особою.То поясніть їм у яких випадках Дух не є особою
романм написав:
Однак прошу звернути увагу на слова від Мт 28. 19 Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім'я Отця і Сина і Святого Духа;
a) Фраза Матея, є енумерацією, яка залежить , граматично, від однієї формули: в ім я (когось). Тут, св. Дух знаходиться в тому ж списку, де є Отець і Син, тобто залежить від однієї і тієї ж формули.
пробачте,але я змушений вас виправити.Необовязково фраза "в імя" вказує на когось.Адже часто ми зустрічаємо вираз типу "в імя любові(не когось,а чогось)",тощо,і це очевидно аж ніяк не дає підставу вам вдаватись до такої інтерпретації,хіба що лише як вводити інших в оману.Будьте обережним всеж.
романм написав:
І що ми з цього заключаємо?
Хіба те, що Ісус говорить: хрестіть в імя Отця, в ім я Сині і в імя сили який є Дух? Ні. Бачимо, що Дух є особою. В ОДНЕ Імя 3ьох осіб.
Для того щоб зробити правильний висновок з цієї фрази не слід вдаватись до логіки сумнівної якості,яко часто тут це роблять вельмишановні пани.Спробуйте спочатку зясувати що може означати такий вираз -робити щось в Імя когось чи чогось.Адже можна іноді зустрітись з подібним виразом -"в імя Президаднта,парламенту та закону".Чи усі троє обєктів тут виступають як хтось?Зрозуміло що ні??Ну й щодо одного імені трьох,то це також хибна думка,яка не бере до уваги мовного питання.Вишенаведенна фраза стосовно імені президента,парламенту та закону,чи вказує вона на одне імя для трьох?В темі про трійцю детельно це поясненно,тож зверніться туди,і опісля того прокоментуйте.Я з нетерпінням чекатиму.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30208
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2011, 16:25 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
романм написав:
Уявімо ситуацію, перекличка: -"Петренко , я, Сидорчук, я, мешти......мешти сказав".
мабуть вже немає значущих аргументів і через це залишається лишень вдаватись до клоунади.Навіщо??Ви ж не для цього сюди прийшли.Спробуйте проаналізувати написанне,а тоді робіть висновки.
романм написав:
Дивімся з іншого боку, хіба хрестити " в ім я" значить лише якусь силу і все? Шановні "вартові" , "хрестити в імя", значить " посвятити", "поставити на службу(комусь). Охрещений стає на службу Отцю і Сину, які є особами. А так, як хрещення дається і також в ім я " Св. Духа" хіба не виходить з цього, що охрещенний віддається на службу св. Духу? Хіба ж ми РУНвіірівці, щоби служити вітру?
От явний приклад того як не маючи елементарного поняття обговорюванних речей зводити усе до такого примітивізму.Дуже шкода.Хіба робити щось в імя "закону" вказує на те що пишете ви??Хіба закон це особа??Вам вести мову такими крилатими виразами стачає розуму,а от такого простого поняття не збагнете.Мабуть не вигідно!?Шановний Романе "хрестити в імя св духу",означає визнавати цей дух,тобто Божу силу і діяти у згоді з нею,власне якою були керовані люди на яких сходив оцей дух.Навіть сам же Син,якого ви називаєте Богом,теж був керований цим духом,тобто силою від Бога.Що ще раз спростовує ту концепцію трійці.Адже Якщо Син це Бог,то навіщо його було помазанно Духом,тобто іншим Богом??Зможете дати відповідь??Тай щодо хрещення в імя трьох осіб,якщо усі вони є одним(підкреслюю) Богом,то навіщо їх розмежовувати.Адже той хто присвячує себе Отцю,автоматично присвячує себе і сину і духу,адже це одне??Чи не так Романе??Як бачимо суцільні хибні самозаперечуючі ідеї.Не йміть віри цьому хлопці.
романм написав:
Хто має мозги думати, хай думає.
От і давайте переконаймося чи вони у вас є.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30209
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2011, 16:25 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
)
романм написав:
2.Хрещення, яке встановив Христос, на відміну від того яке він прийняв, надає відпущення гріхів ( див Дії 2.38. Єф 5.26. Тита 3,5). Тепер, хто може відпустити гріхи? Тільки Бог (див. Лука 5, 21).
Чи не логічно припустити, що якщо хрещення надається в ім я ТрьохОсіб, то вони усі мають таку ж саму владу,одну таку ж саму можливість освячувати, тобто мають одну божественну натуру(буття). Тобто це один Бог.
вибачте,але знову ви мене змушуєте перечити вам,через необєктивність ваших уявлень.Відпускати гріхи має владу Бог,і не тільки,але й той кому Бог таку владу доручить.А що про це написанно у Писанні?-"Бо Отець і не судить нікого, а ввесь суд віддав Синові"(Ів5:22).Отже син прощає гріхи не через те що він Бог,а через те що сам Бог йому дав на це владу.Ну й задля цього помазав Своїм духом,тобто наділив такою силою,навіть воскрешати з мертвих чого ми є свідками читаючи Писання.Тому і хрестити в імя трьох передає думку не ту на яку вказуєте ви, буцім усі троє є Богом який прощає гріхи.Хіба ні Романе?Соромно всеж що люди з такого простого вислову вигалали ціло запутанну концепцію,яка знеславляє одного правдивого Бога та виставляє його у такому фальшивому світлі.Дуже СОРОМНО повірте!!!
романм написав:
Слідуючи вченню "Вартових Башти", взагалі тяжко називати те все християнством. Які ж вони християни, коли говорять про те, що Христос мав початок.Виходить, що для них Він ще й богохульник, бо привляснює собі слова Ягве (Ісая 44.6), коли в Одкр. 22.13 говорить про себе як про Альфу та Омегу. Виходить, що є два Початка і Кінця? Чи Ягве і Ісус - одинакові?.
Романе,прошу вас без зайвих коментарів щодо ВБ,які показують як вузько ви спроможні мислити.Богохульником є ви,бо нерозуміючи Писання,а можливо так вдаєте вигадуєте всякі легенди стосовно сЄ.Недобре так вести себе.Є предмет для обговорення,тож на ньому зосереджуйтесь.Отож чи мав початок Христос??-Нехай натхненне Письмо саме скаже без зайвих отих ваших умозаключень.Будьте уважні-"Він(Ісус) роджений перш усякого творива"(Кол1:15).Далі-"Він(Ісус)початок створіння Божого"(ХомОб3:15).Тож вам питання для єрудиції-Хто згідно зі словами з Кол та Об є початком Божого створіння та родженим перш усякого творіння??Хіба не той Ісус якого ви називаєте всемогутнім Богом.Тож не перечте словам Писання,бо це дуже небезпечно.Тож чи має Син початок?Звісно,що так,щоб ви там не придумували.І це вже саме по собі робить його не Богом,а Божим сином,який почав існувати після того як був "роджений перш усякого творива".Хіба ні Романе??А от цікаво,що скажете, чи вам відомо що було з другою особою Божою до того як він був "родженний перш усякого творива"?? Також щодо Об22:13,з чого ви зробили висновок що там мова йде про Ісуса,якого буцім названно Альфа та Омега і який буцім привласнює собі слова Ягве.Прокоментуйте будь-ласка.
романм написав:
Ів. 1. 1-31 Споконвіку було Слово, і з Богом було Слово, і Слово було - Бог. 2 З Богом було воно споконвіку. 3 Ним постало все, і ніщо, що постало, не постало без нього.Якщо все те, що існує, все сотворіння, сотворене через Нього, хіба не ясно, що Слово, не є сотворіння? Він міг зробити себе сам? Він дав існування усьому. Є вічним.
Якби Логос ( Ісус) отримав існування, був сотворенним, то Іван мав би сказати: Все було через Нього, тільки не Він сам" Але цього в біблії я не спостерігаю..
Так ви забуваєте,що Біблія це не лише слова з Ів1:1.Тому аби побачити що Слово має початок треба перегорнути сторінки туди там де про це написанно.Спробуйте,я переконанний побачите.Також дайте пояснення слів "Слово(Бог) було з Богом".Хто з ким був?Якщо Бог один,то нащо писати що він з Кимось ще був??Ну й якщо Термін Слово сприймати як Бог,то виходить Бог був з Богом,а отже знову таки два Боги було.Це нісенітниця,яку ви не можете спростувати.Тому є тут очевидним що Іван пишучи свою Євангелію в 1 вірші мав на увазі що "Слово було богоподібним",і це богоподібне Слово було з одним Богом.Жодного абсурду у цьому немає.Тому всеж ряд перекладів перекладають ці слова саме так -"Слово було богоподібним,або божественним".Саме основне що це чудово узгоджується з Іншими місцями Писання,а не навпаки як воно у вас виникає.Той же вірш з Кол1:15-"Він(Ісус) образ(подоба) невидимого Бога(а не Бог)". Отже думайте Романе,якщо у вас є мозги,як ви писали вище.Ну й спробуйте пояснювати оті прогалини у вашій уяві на які я звертаю увагу.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30210
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2011, 16:26 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
)
романм написав:
"СПОКОНВІКУ" ( по грецьки en archè без артикля) вказує перший момент усього творіння. Перед цим моментом не було нічого, навіть часу..
Ви забуваєте про Бога.Перед тим був Бог,адже написанно що Слово було _з_ Богом.Навіщо так фальшивити.
романм написав:
Народити = сотворити? В біблії хіба десь пишеться про те, що Ісус був сотворений?.

Аякже Романе.Власне для вас ще раз з вашого Хом--"Він(Ісус)початок створіння Божого"(ХомОб3:15).Початок створіння,а отже є самим створінням.Невже нечитали цього що написа Хоменко?
романм написав:
Народити - дати щось від себе.Сотворити - зробити з нічого. Народження - не значить наслідок сексуального акту. Це щось, як нпр, думка народжена розумом.
Ну це ви загнули.Що то у вас за такі пусті міркуваня,та щей ставите якісь рамки народження чи сотворення.А ну дайте мені відповідь-Як згідно зі словами з Приповідків(Хом 8:22 і 24,25) зявилась мудрість???22-"Господь створив мене ..";24-"коли небуло ще безодень,я народилась";25-"раніше від пагорбів я народилась".Отож тут мова йде про Мудрість.То всеж вона була сотворенна чи народженна???Ваша відповідь згідно з тим як написанно,а не як ви собі придумуєте.Чекатиму.
Отож Романе кожна ваша думка чи репліка проаналізованна та спростована.Як бачимо більшість з того чим ви ділитесь є хибним.Якщо ви непогоджуєтесь з таким заключенням,то прошу прокоментувати оті зауваження та дати відповіді на поставленні запитання??Бажаю успіхів,нехай і ваш спокій не порушується.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30211
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2011, 16:28 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
)
Yur написав:
романм написав:
Хто має мозги думати, хай думає.
Знаєте, є такий вислів умом расію нє панять. В даному випадку маємо подібну ситуацю, коли ігнорується здоровий глузд, засади логічного мислення й усі зусилля направлені на застосування агресії облуди.
Коли, оком не моргнувши біле видається за чорне, зміст цитати з Біблії змінюється на протилежний, а там де уже не можливо переіначити зміст, змінюється сама цитата, мовляв переклад не такий, як ото в Івана 1:1. Такими є СЄ..
Юрію,і вам пояснюю,що Слово Бога це не окремі цитати які ви щей перекладаєте на власний розсудок.Слово Бога це тисячі віршів,до розуміння яких слід приходити узгоджуючи їх між собою.Так і з тим Ів1:1,якщо правильно перекладати "Слово було Богом",то навіщо писати що "Слово було _з_Богом".Хіба Бог не один??Якщо вірити що Бог один,то аж ніяк Бог(Слово)не міг бути з Богом,бо це за принципами отого "здорового глузду та засад логічного мислення" про які ви пишете є абсурдом.Тому пишучи про те що сЄ ігнорують здоровим глуздом та логічне мислення,ви явно лукавите.Чи не так Юрію??.Тому сЄ опираючись саме на здоровий глузд сприймають Слова з Ів1:1,так як зауважте переклали ще до них ряд перекладачів-"Слово було богоподібним,(божественним,богом)" і це "Слово(богоподібне) було з (одним) Богом",що й власне узгоджується з іншими віршами Писання.Мабуть тут ні в кого,хто керується здоровим глуздом не винекне жодних заперечень.То мабуть всеж з тим глуздом у вас пане є проблеми.Ви тільки не нервуйте.Нічого не вдієш,ви не один такий.Але і це не є незворотнім.Спробуйте інший підхід.
Ну й зауважте Юрію,зі всіх мною тут обговорюваних тем,я приділяю найпершу та найбільшу увагу саме цій темі про Ісуса-Бога?,яка за вашими словами для сЄ є ахілесовою пятою.То чи так насправді є Юрію як вам це видається??Дійте Юрію!!!




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30212
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2011, 16:29 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Michail написав:
Хто був у пустелі з Ізраїльтянами? Старий Завіт згадує лише Бога. Не ангелів, ні архангела Михаїла. Лише Бога. Тому Христос для мене та скеля і "краєугольний" камінь:1Кор 10, 4. и все пили одно и то же духовное питие: ибо пили из духовного последующего камня; камень же был Христос.В грецькому тексті написано Христос. В англійському теж.
УПО: і пили всі той самий духовний напій, бо пили від духовної скелі, що йшла вслід за ними, а та скеля був Христос!
KJV: And did all drink the same spiritual drink: for they drank of that spiritual Rock that followed them: and that Rock was Christ...
Ой Михайле Михайле, невже ви там в семінарії Біблію не читаєте.Не гоже так для катехита без знання Слова Божого себе так звати.Тож хто був у пустелі з Ізраільтянами?Лише Бог??Відкрию тобі секрет,-з ними був ангел якого послав Бог і в якому було імя Бога.Невіриш??.Прослідкуй уважно-- "Ось Я посилаю Ангола перед лицем твоїм, щоб він охороняв у дорозі тебе, і щоб провадив тебе до того місця, яке Я приготовив.Стережися перед лицем Його, і слухайся Його голосу! Не протився Йому, бо Він не пробачить вашого гріха, бо Ім'я Моє в Ньому.Коли ж справді послухаєш ти його голосу, і вчиниш усе, що говорю, то Я буду ворогувати проти ворогів твоїх, і буду гнобити твоїх гнобителів. Бо Мій Ангол ходитиме перед лицем твоїм, і запровадить тебе до амореянина, і хіттеянина, і періззеянина, і ханаанеянина, хіввеянина, і євусеянина, а Я знищу його".(Вих23:20-23)То як думаєш хто в контексті Павлових слів був тим ангелом, коло ізраільтян в пустині, в якому було Імя Бога???Сподіваюсь ти здогадався.Тож не роби поспішних та хибних висновків,які свідчать про те наскільки ти ще юний та необізнаний з поверховими азами Писання.Та й взагалі,доки ти перескакуватимеш з одного до другого.Пора вже або визнавати хибність отих спростованних твоїх доводів,або якось їх далі аргументувати.

Ну й до твоїх однодумців-не поспішайте ставити високу оцінку таким хибним міркуванням які явно свідчать про брак знань того кому ви повищуєте її .Адже це свідчить стосовно вас про де що.Розумієте про що??Бувайте здорові.




«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30213
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2011, 17:14 

Востаннє редаговано Yur 06 березня 2011, 16:09 (всього 2 разів).
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
sss написав:
Yur написав:
Знаєте, є такий вислів умом расію нє панять. В даному випадку маємо подібну ситуацю, коли ігнорується здоровий глузд, засади логічного мислення й усі зусилля направлені на застосування агресії облуди.
Коли, оком не моргнувши біле видається за чорне, зміст цитати з Біблії змінюється на протилежний, а там де уже не можливо переіначити зміст, змінюється сама цитата, мовляв переклад не такий, як ото в Івана 1:1. Такими є СЄ..
Юрію,і вам пояснюю,що Слово Бога це не окремі цитати які ви щей перекладаєте на власний розсудок.Слово Бога це тисячі віршів,до розуміння яких слід приходити узгоджуючи їх між собою.Так і з тим Ів1:1,якщо правильно перекладати "Слово було Богом",то навіщо писати що "Слово було _з_Богом".Хіба Бог не один??Якщо вірити що Бог один,то аж ніяк Бог(Слово)не міг бути з Богом,бо це за принципами отого "здорового глузду та засад логічного мислення" про які ви пишете є абсурдом.Тому пишучи про те що сЄ ігнорують здоровим глуздом та логічне мислення,ви явно лукавите.Чи не так Юрію??.
Ні, пане sss. Лукавите ви, свідки.




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30214
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2011, 17:47 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
А от ти Сонячнику заклади інший смисл у слово Господь ніж той який закладаю я у це слово.От і переконаємось хто каламутить водичку??Зможеш?

Скажи ССС, наше слова "Господь" те саме що єврейське слово "Адонай"?




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30215
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2011, 19:55 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Звідки: м. Тернопіль
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Повторюю для "віруючих"-сЄ визнають Ісуса Господом чи іншим словом Паном,бо йому коряться.

Сумніваюся що ви визнаєте Ісуса за Єгову, ви навіть своїму перекладу не вірити, бо так сказано:
Деян.2:21 И каждый, кто призывает имя Иеговы, спасётся".
Рим.10:13"Каждый, кто призывает имя Иеговы, спасётся".


То ви, хіба кричите ім’я Ісуса Христа - Єгову спасаючого?
Хіба ви, проповідуєте імя І.Х.?
Хіба ви, прославляєте імя І.Х?




Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30218
UNREAD_POSTДодано: 05 березня 2011, 21:14 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
Важко не помітити, що Писання не схоже ні до якої іншої літератури. Ні науково-технічної, ні художньої, ні публіцистики. Святе Письмо акумулює у собі Божу правду.
Як та бджола, шо летить на нектар, так і щире сумління тянеться до світла істини, проникається ним, збагачуючи себе й інших. Тому й не багатослівне воно у своїх істинах, маючи своїх, спраглих Слова, споживачів.

Багато слів потребують ті, що не здатні розпізнавати істини, котрих притягує гниль. Такі ніколи не визнають істини в її довершеності, завжди їм чогось невистачатиме, будуть перескакувати з одного на друге, каламутити, звалювати в одну купу, аби лиш триматися у невизначеності. А раз невизначеність, отже й нагода проштовхнути своє гниле.
Не раз такі полюбляють казати, що до розуміння Біблійних віршів слід приходити, узгоджуючи їх між собою. Слушна фраза, але в певній мірі. Бо якщо за основу брати узгодження написаного, виходить що Писання не узгоджене і зміст його віршів не в тому, що в них написано, а в тому, як їх потрактувати. А тут уже воля-вольная. Окрім того під "узгодженням цитат" припускається вкладання у них діаметрально протилежного змісту, й звичайно робиться це там, де вигідно. Напевно здогадуєтесь про кого мова.

Як сказано, Святе Письмо не від людей. У нього маємо передусім вірити, з вірою приходить й розуміння. А якщо немає глибокого осмислення, не біда, воно обов'язково прийде, коли Дух Святий того захоче. У будь-якому випадку воно повністю компенсується щирою незламною вірою в НАПИСАНЕ.
=================================================================

Уже маючи трохи досвіду спілкування з вами, пане sss і при всій моїй повзі, я не вірю у вашу щирість в цьому питанні. Бо самі до кінця не вірите у те, що намагаєтесь довести. Ви чудово розумієте двоякість, хиткість і невизначеність такого підходу; нові й нові питання постають щоразу, й раз у раз переконуєтесь, що у вибраному вами керунку відповідей на них не знайти.

Й питання. В одному з дописів в стосунку до Христа ви кажете:
Цитата:
Ну і на сам кінець він є Богоподібним,чого не скажеш про отих божків.
У чому полягає Христова Богоподібність; чи є ще у комусь така Богоподібність; й чим Христос не подібний до Бога.




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30219
UNREAD_POSTДодано: 06 березня 2011, 18:49 

Востаннє редаговано Yur 06 березня 2011, 22:18 (всього 1 раз).
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
sss написав:
Yur написав:
sss написав:
Тома знає, що це божа людина й в контексті Павлових слів говорить про нього, як про бога і Господа. 1-е Кор. 8:5,6-
Все ж таки, як дешево, пане sss. У Суддів 13:22 ви наголошували на великій літері, а тут свідомо пишете з маленької ..
Сподіваюсь Юрію,у вас криза уже минула і цього разу будете спокійно реагувати на мої повідомлення?Отож дешево чи недешево,я пишу так як воно є.Хома чудово розумів що Богом з великої літери є той кому Ісус є сином,тому аж ніяк не міг свідомо поплутати і назвати сина Тим, кому він є сином.Вникніть просто в це спокійно,і полиште оті хибні закиди.А якщо і в даному випадку коли Хома переконався що це справді воскреслий Ісус,то просто міг під великим враження та здивування сказати "Господь мій і Бог мій",не маючи на увазі Христа,а так само про себе як це промовляють люди сьогодні коли дуже враженні від побаченного говорять типу "о Боже" чи "господи Боже мій".Моя бабця католичка часто у таких випадках говорила "о матко боска".Ну й це не означає що ці люди які так висловлюються у таких ситуаціх бачать самого Бога.Це також не означає що моя бабця бачить Марію,коли так висловлюється.Американці теж часто у таких ситуаціях кажуть на своїй мові "о мій Бог" чи "о Ісус".Ну й звісно що це теж не вказує що перед ними Ісус чи Бог зявляється.Це прості елементи мови сповненої вражень. Ви ж небажаючи просто спокійно вникнути в суть та контекст обговорюваної фрази схильні поспішно приймати ту позицію яка вам вигідна без жодних аналізів та при цьому закриваєте очі на інші схожі місця.Так нечесно,проте вам мабуть байдуже.
Як і завжди, коли сказати нічого, купа купезна буквів.
У Суддів 13:22 ви наголошували на великій літері, а у випадку Томи свідомо пишете з маленької, хоч в обох випадках написано з великої.

sss написав:
Yur написав:
sss написав:
Як бачимо тут Христа названно не Богом,а Господом.Ви недовіряєте цим словам??
Довіряю тому, що НАПИСАНО. Написано ж про Бога і про Христа, як про ОДНОГО Господа Бога.
Де так написанно як про одного Господа Бога??Чому не зіслались,щоб це було очевидно?Я ж бачу що навпроти один Бог- написанно Отець,а один Господь,тобто пан -Ісус.Тож не змішуйте це до купи,ніхто вам на це права не дав.
Самі ж повторюєте один, а погодитися що написано про ОДНОГО не хочете.
То як, про одного говориться в 1-е Кор. 8:6, чи ні. :)

sss написав:
Yur написав:
sss написав:
Так само як Маноах знаючи що перед ним ангел називає його Богом,так само Хома знаючи що перед ним воскресла людина Ісус, від подиву називає його богом.
Й знову проколюєтеся на дешевеньких маніпуляціях з буковками. Коли кажете, що ні Маноах, ні Тома не мали на увазі Бога, то чому ж у випадку з Маноахом Бог пишете з великої букви, а у випадку з Томою з маленької...
Тому що так написанно,хіба ви цього не помічаєте??
В обидвох випадках і у Суддів 13:22 і в Івана 20:28 написано з великої букви.




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30220
UNREAD_POSTДодано: 06 березня 2011, 18:53 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Звідки: Chicago Il.
Віровизнання: католик
sss написав:
Yur написав:
sss написав:
Тому неслід перебільшувати цей фрагмент,бо такі ж фрагменти у Письмі не рідкість.В чому власне маємо можливість переконатись.Чи нетак??
Звичайно, що не так і Писання цьому підтвердження. Недаремно Павло в 1-е Кор. 8:5,6 говорить Хто є для нас Господом Богом, а саме Той, від Кого усе походить і Ким все сталося. Маноах же, Господом Богом Ангела не називає :) Й таке запитання, Бог є Господом, чи ні?..
Знову змішуєте все до купи.Навіщо??Думаєте пройде??Помиляєтесь.Дивимось у Слово-1Кор8:6,про одного Бога сказанно-"що з Нього походить усе",а про одного Господа для християн -"що все сталося Ним".Тож навіщо це змішувати?Аби схитрувати і подати це згідно з своїм хибним баченням.Недобре так.Отож вникніть Юрію та Ко,якщо є у вас до цього воля.Вислів щодо одного Бога-"що з Нього походить усе",вказує на Бога як першопричинну винекнення усього.А от вислів щодо Господа-"що все сталося Ним",вказує лишень на посередництво Ісуса у процесі твореня.Чи бува не читали слів з Кол 1:16,де про Сина сказанно -"усе через Нього й для Нього створено".Отож один Бог сотворював "усе через Нього(Сина)",тобто за посередництвом Сина,тому й звісно що можна сказати що усе ним(Сином) сталося,бо він безпосередній виконавець.Подібно як і конструктор створює якусь річ за посередництвом майстра,людини яка розуміє ту технологію.Будинки чи приміром літаки ж не будують інженери-констурктори,вони їх лише створюють,а от будує інша робоча сила операючись на те що створив інженер конструктор.Те саме і в творенні усьго.Бог -Конструктор-інженер,син-безпосередній виконавець.Тому й лише про одного Бога сказанно -"що з Нього походить усе".Хіба ні??Те саме стосується Біблії.Хто є її автором,творцем?-звісно Бог.Але ж Біблію писали,створювали безпосередньо люди??то ким "сталася Біблія"?-людьми,проте від кого походить?-Від Бога.Те саме і світ -походить від конструктора та автора Бога,проте "стався" через сина Божого.Це проста шкільна арифметика.Якщо вам непідсилу її збагнути,повертайтесь назад до школи,там допоможуть.у мене немає часу давати вам уроки по цьому.
Тепер щодо запитання стосовно Господа. Господом,тобто паном є той хто господствує чи панує.Згідно з значеням цього слова(слів),-так, Бог є паном,і не тільки Бог,а й ті хто мають певну владу над кимось,є над ними панами чи господами.А от щодо слів 1Кор8:5 то бачимо тут паном(для християн) лише названно Ісуса,а Отця Богом.Пан тут є тим кому служать і кого слухають,Бог є тим кому поклоняються і перед ким благоговіють.Недарма ж сам син сказав-"правдиві поклоники вклонятися будуть Отцеві(виключно) в дусі та в правді".Думаю тут багато розуму не потрібно аби це зрозуміти.Сподіваюсь у вас хлопці усе вийде.
Як завжди намагання качєство компенсувати колічєством :) Те ж запитання, Бог є Господом, чи ні?

sss написав:
Yur написав:
Взагалі, як на мене ваші слова і є суцільним запереченням. Тому запитання, що до вашого свідомого висновку. Яким чином те, що Ісуса Бог учинив нашим Господом, може означати, що Син Божий Христос не є Богом?.
Ну чому ж суцільним запереченям?Хіба ж не зрозумілими є написанні слова-Бога,ніхто Господом не учиняє,а Він сам учиняє інших.Чи ви непогоджуєтесь із ними??
Погоджуюся з усім, що написано в Святому Письмі. З вашими вигадками, що Син Божий не є Богом погодитися не можу.

sss написав:
Yur написав:
sss написав:
Також може і цих слів у Біблії немає-"дана мені всяка влада".Отже кимось дана Христові влада.Ну й звісно Богом!!що б там противник не говорив,слів не закреслиш,сторінку не вирвеш.От і доводиться зациклюватись на фрагменті і на свій лад тлумити.
Й тут постає те саме запитання. Яким чином те, що Ісусові Богом дана усяка влада, може означати, що Син Божий Христос не є Богом??.
Розумію та повірте співчуваю.Коли немає заперечень то лишень зостається отак грати варята.Повторюю зоокрема вам,бо думаю що інші за це образяться,адже це очевидно-Богові ніхто влади не дає,лише один Бог є суверенним володарем,тому Він і тільки він може давати владу кому захоче.Хіба це не зрозумло Юрію.Тож якщо Христу "влада дана",то звісно що владу йому дав Бог,а отже Христос Ним не є,бо сам собі владу не дає.
То чому ж Бог Сам Собі не може дати владу? Поясніть :)

Yur написав:
sss написав:
Чому ж не може, коли Він ТриЄДИНий.
Ага так само як Рожевий і невидимий Одноріг.Як може бути рожевим,якщо він невидимий?Як може буди невидимим якщо рожевий??Мабуть за вашою такою логікою може.Ця коцепція є абсурдною вже у самій своїй основі як і оця про Рожевого.Навіщо вдаватись до такого абсурду,ви якось виглядаєте ніби людиною розумною,на відміну від начебто ваших предків приматів.Мабуть у цьому є якась вигода.То так і пишіть.
Й знову сказати вам нічого.

sss написав:
Ви ж чудово розумієте безвихідь свого бачення коли мова заходить про владу та панування Христа яке йому дане.Хто ж йому як одному Богу,дав це панування.Сподіваюсь вам не буде соромно відповісти. :?
От ви і відповісте чому, з якої причини Бог Сам Собі не може дати владу. Бажано стисло і по-суті.

Yur написав:
sss написав:
Соромно за вас, що усупереч Євангелії не усвідомлюєте Божої ТриЄДИНості, що ці Троє Одно. Відповідь же проста, Отець дає владу Сину.
Чудово, Отець дійсно дає владу сину,а не навпаки,тому що Отець і є тим суверенним володарем Богом,а не навпаки. Так і написанно "Бог учинив його(Ісуса) Господом".А от щодо отієї-" ТриЄДИНості, що ці Троє Одно",то мабуть щирим людям є очевидним що це написанно не з Біблії.Так і є, це простий людський міф,як і багато інших які є присутніми у загальновизнаному християнстві.Воно й не дивно,адже таке християнство уже давним давно насильницько навертаючи поган на свою віру,задля контролю свідомістю тих же поган перейняло близькі їхньому серцю погляди і підтасувало їх під Біблію.Добре що сьогодні Бог усе це відкриває за посередництвом свого сина та його учнів на землі.Тож прислухайтесь до голосу Писання та відкиньте ту фальшиву науку.
Тільки от від фальші, од котрої відмовитись духу не вистачає, самі ж і потерпаєте.

sss написав:
Yur написав:
sss написав:
Бог(конструктор) творив світ за посередництвом свого сина,майстра.Навіщо тут приплітати якусь трьох іпостастність,яку розумом самі ж твердите неможливо збагнути??Те що зрозуміли сЄ і чого навчають людей є простим,послідовним та зрозумілим.
Значиться посередників приплітати можна :) Тоді скажіть, навіщо Богові було творити за посередництвом. Сам Він що, не справився би?
Аяяй,як негарно так осоромлювати слова з Писання.Ніхто посередників не приплітає,друже.Сама Біблія про них говорить(1Тим2:5)Ну а щодо того чому Бог творив світ за посередництвом сина,то хіба це не є очевидним??Це те саме що б ви запитали чому Бог писав Біблію за посередництвом людини??Сам би Він що не справився з такою простою справою??
Це оті аяяйкання і запитальні значки ваша відповідь.
Немаю я нічого супроти Посередника між Богом та людьми, а проти ваших стандартів. Коли де вам треба, говорите про посередництво, а там де сказано Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно. (1-е Ів. 5:7) Триєдиного Бога не бачите.

sss написав:
Успіхів вам хлопці.Нехай ваш спокій не порушується через це Юрію.
Еге ж, як набралися духу, так і спуститесь :yes:




Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30221
UNREAD_POSTДодано: 06 березня 2011, 20:10 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Звідки: Ужгород, Закарпаття
Віровизнання: греко-католик
Нажаль, ссс, Ви піддаєтесь помилкам:

Солунянам 4, 16 явно вказує на те, що Христос не архангел Михаїл:

Як це б Христос зійшов під звук своєї ж труби? Сам собі сигналив?

Тим більше, що хоч в Біблії згадується лише архангел Михаїл, але в неканонічних книгах ( 3 Езри 4, 36; Апокриф Еноха 4, 27; 12,7) вказані інші архангели, наприклад Ієриміїл.
Оскільки ап. Юда використовував цитату з апокрифа, і Христос підтвердив, що усне передання фарисеїв про ангелів дійсне протиставляючи його єресям садукеїв, то дечоу з апокрифів можна довіряти. Це співставляється з Даниїл 10,13.
У Солунян 4, 16 слово "архангел" вживається без артикля, тоді як посланні Юди! (вище вже згадувалось і це важливо!) згадано з артиклем. Коли без визначеного артикля (в грецькій мові) то може означати, що архангелів є не один, а кілька... Принаймні не вказує на Михаїла...

Також префікс "архи-" не означає лише одного архангела, атк як і архиєреїв серед священиків Старого Завіту було кілька. Відомо лиш що Михаїл перший серед ангелів-князів, начальник війська ангельського...


До речі як це "угораздило" СЕ назвати Ісуса Христа "ангелом бездни"?
У виданнях "Откровение: его грандиозный апогей близок, 2002, гл. 22, абзац 22, с. 148. та Сторожевая башня, 1992.01.05, стр. 11)?

І потім не кажіть що християни неправі на рахунок СЕ. Покайтеся, поки ще не пізно і прийміть справжнього Ісуса Христа Богочоловіка своїм Спасителем.


0
(0-0)
 
 URL Догори
Відсутній
 
 Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30222
UNREAD_POSTДодано: 06 березня 2011, 20:25 
Аватар учасника

Стать: Він
Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Звідки: Ужгород, Закарпаття
Віровизнання: греко-католик
До речі в нас починається Великий Піст, і як прийнято (та не тільки тому що прийнято) прошу у всіх Вас і в кожгого окремо вибачення, якщо когось образив і прогнівив. Особливо в брата Юри, і ссс, бо з Вами я найбільше дискутував.

Слава Ісусу Христу!


0
(0-0)
 
 URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 1531 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 103  Далі


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 3 гостей


cron ©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>