Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 15:51

Створити нову тему Відповісти  [ 93 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення:
8763
UNREAD_POSTДодано: 04 травня 2007, 08:53 

Стать: Він
Востаннє тут були:
07 лютого 2011, 10:23
Написано: 445
Віровизнання: просто вірю в Бога
гордість лежить ще далі, коли Каїн вбив свого брата.
А у Вавилонії гордість і матеріальний блуд керували масами (як і зараз).
Гордість не дає людям чути Бога, вони Його шукають не там.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8764
UNREAD_POSTДодано: 04 травня 2007, 08:59 
НЕСЛУХНЯНИЙ (заблоковано)

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
02 вересня 2007, 12:49
Написано: 368
LMax написав:
гордість лежить ще далі, коли Каїн вбив свого брата.
А у Вавилонії гордість і матеріальний блуд керували масами (як і зараз).
Гордість не дає людям чути Бога, вони Його шукають не там.

А шо то таке "матеріальний блуд"? Хто автор цього відкриття?
Може древні євреї, що вийшли з пригноблючого їх Єгипта такі бідні,
що їм хватило на золотого тільця? :wink:

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8765
UNREAD_POSTДодано: 04 травня 2007, 09:46 

Востаннє тут були:
Матеріальний блуд - це все що ти хочеш в цьому матеріалізованому суспільстві, якщо живеш за цінностями 666-го.
Всі цивілізації на Землі в більшій чи меншій мірі були такими. А ця перевершила всі рекорди...

Золотий тілець (до чого він тут?) але раз вже ти його згадав - це теж матеріальний блуд.

Зараз можна до нього прирівняти (в Україні) - мобільні телефони, машини, квартири, тощо - все те, без чого людина може спокійно жити і робити добро, але вона тим не займається, а ходить за штучними пожадливостями тілесними і чужою волею вибору зробленою за неї.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8774
UNREAD_POSTДодано: 04 травня 2007, 15:55 

Востаннє тут були:
LMax написав:
Матеріальний блуд - це все що ти хочеш в цьому матеріалізованому суспільстві....

Відтепер боюся їсти і ходити по нужді, бо раптом то матеріальний блуд?
LMax написав:
Зараз можна до нього прирівняти (в Україні) - мобільні телефони, машини, квартири, тощо - все те, без чого людина може спокійно жити і робити добро, але вона тим не займається, а ходить за штучними пожадливостями тілесними і чужою волею вибору зробленою за неї.

Дуже цікаве тверждення з точки зору психоаналітиків. Тобто вони вже можуть ставити діагноз. :lol:

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8780
UNREAD_POSTДодано: 04 травня 2007, 19:11 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
ЛМакс, твої розсудження Вавілону дуже туманні і якісь абстрактні. Біблія завжди описує реальні події, реальні міста. Біблію не потрібно тлумачити, їй просто потрібно вірити. У Біблії написано все дуже просто і не треба бути філософом чи тлумачем великим щоб розуміти Слово Боже. Дуже багато в світі любителів шукати у Біблії якісь таїнства, сховані якісь послання, дехто навіть підраховує кількість слів, літер, співставляє кальки і т.д. Все це дурниця. Сприймайте Біблію як відкриту, просту істину.
Оці наїзди проти євреїв я відкидаю відразу. Євреї - це благословенний Богом народ, улюблений народ, Божий народ. Вони відкинули Месію і чекають іншого, це так. Але не нам - привитим паросткам їх засуджувати. Бог благословив євреїв розумом і тому багато хто їх ненавидить. Тому придумують всілякі провокації проти них. Так, я згідний, євреям притамання хитрість і корисливість. Згідний що євреї очолювали погроми християн в СССР. Так, багато з них атеїсти. Але мушу застерегти від того щоб ми не загорялися ненавістю до євреїв, бо Божа обітниця щодо євреїв діє і зараз: хто благословлятиме євреїв - того Бог благословить, і навпаки.
Щодо "таємного світового правління" також маю сумніви.
Папа Римський буде відігравати ключову роль у Вавілоні, недарма зараз відбувається процес екуменізації - обєднання усіх релігій в одну. Вавілон - це реальне царство - обєднання десяти ключових країн (найвірогідніше європейського союзу). І Вавілон ще не прийшов, хоча уже не довго залишилося чекати. На мою думку, появі Вавілона має передувати падіння США, як єдиного і потужного конкурента.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8782
UNREAD_POSTДодано: 04 травня 2007, 20:30 

Востаннє тут були:
Братик написав:
1. Біблія завжди описує реальні події, реальні міста. Біблію не потрібно тлумачити, їй просто потрібно вірити.У Біблії написано все дуже просто і не треба бути філософом чи тлумачем великим щоб розуміти Слово Боже.... .
2. Вавілон - це реальне царство - обєднання десяти ключових країн (найвірогідніше європейського союзу). І Вавілон ще не прийшов, хоча уже не довго залишилося чекати. На мою думку, появі Вавілона має передувати падіння США, як єдиного і потужного конкурента.

Як розуміти перше і друге? Як єдність і боротьбу протилежностей?
Чи як правило "що не дозволено юпітеру - дозволено бику"?
:lol: :cry:

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8789
UNREAD_POSTДодано: 04 травня 2007, 23:19 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Погоджуюся із зауваженнями ЮРИ щодо Братика. Адже на мою думку, Біблія говорить не про політику, а про духовні речі земними образами (щоб люди в простоті могли розуміти, іншими словами "пояснює на пальцях"). Так, звичайно, не потрібно щось видумувати чи філософствувати! Але ж Братику, ти ж видумуєш так само як і LMax - різниця лише географічна :).
Але де в чому я погоджуюся з Братиком, а саме, що духовним Вавілоном є не якась країна чи союз, а екуменізм, тобто створення Єдиної релігії, яка буде переслідувати тих християн, які йдуть вузькою дорогою за Христом.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8793
UNREAD_POSTДодано: 05 травня 2007, 17:37 

Востаннє тут були:
Я мав на увазі що багато хто сприймає Біблію як таїнство в якому щось зашифровано і потрібно дуже довго розгадувати це таїнство. Христос багато говорив притчами, для того щоб релігіозники не зрозуміли Його, але для віруючих всі пртичі прості для розуміння і не має у них якогось глибокого філософського зміста, що потребувало б тлумачення. Твоя теорія про якусь нібито духовну сутність пророцтв саме і віє якимось дивним сатанинським таїнством. Біблія завжди говорить просто і конкретно. Єдине що ми не можемо збагнути - це що таке Новий Єрусалим і як він буде виглядати, але Біблія в цьому нас попередила, що око не бачило і вухо не чуло як воно буде виглядати. І написано про нього прямо - що це буде не на землі. Якби Новий Вавілон було б духовною субстанцією, то в Біблії б прямо про це написали. Біблія не просто подає нам незрозумілі видіння, але сама дає нам тлумачення: наприклад, десять рогів - це десять земних царів. Тільки толстолобі будуть піддавати тлумачення Біблії під сумнів і вбачати у цьому якийсь ще інших зміст. Покайся брат.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8794
UNREAD_POSTДодано: 05 травня 2007, 21:09 

Востаннє тут були:
Братик написав:
але для віруючих всі пртичі прості для розуміння і не має у них якогось глибокого філософського зміста, що потребувало б тлумачення.

Настільки прості, що учні попросили в Ісуса розтлумачення.(вони мабуть не були віруючі у розумінні Братика). І Він, кажучи, що їм дано розуміти, після того розуміючим розтлумачував.
Філософського змісту немає, но існує стільки тлумачень притч віруючими, що можна загубитися з правильним вибором.
І нарешті питання до Братика. Ти пробував жити власним розумом, а не твердити де треба і не треба установки, які тобі дали?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8795
UNREAD_POSTДодано: 06 травня 2007, 18:47 

Востаннє тут були:
07 вересня 2019, 21:50
Написано: 896
Братик написав:
Я мав на увазі що багато хто сприймає Біблію як таїнство в якому щось зашифровано і потрібно дуже довго розгадувати це таїнство. Христос багато говорив притчами, для того щоб релігіозники не зрозуміли Його, але для віруючих всі пртичі прості для розуміння і не має у них якогось глибокого філософського зміста, що потребувало б тлумачення. Твоя теорія про якусь нібито духовну сутність пророцтв саме і віє якимось дивним сатанинським таїнством. Біблія завжди говорить просто і конкретно. Єдине що ми не можемо збагнути - це що таке Новий Єрусалим і як він буде виглядати, але Біблія в цьому нас попередила, що око не бачило і вухо не чуло як воно буде виглядати. І написано про нього прямо - що це буде не на землі. Якби Новий Вавілон було б духовною субстанцією, то в Біблії б прямо про це написали. Біблія не просто подає нам незрозумілі видіння, але сама дає нам тлумачення: наприклад, десять рогів - це десять земних царів. Тільки толстолобі будуть піддавати тлумачення Біблії під сумнів і вбачати у цьому якийсь ще інших зміст. Покайся брат.

Я згідний з Сонячником, що змішувати Біблію і політику не личить. 8-) ЮРА також правильно сказав, що думати, нібито для віруючих всі притчі є зрозумілими - це звичайна гордість, тобто оцей Вавілон, про який писав LMax.
Чесно кажучи, я взагалі не зрозумів, про що писав автор у цій статті, але тлумачення LMax мені імпонує. Невже, це можна було побачити з цієї статті?

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8796
UNREAD_POSTДодано: 06 травня 2007, 19:56 

Востаннє тут були:
То поясніть мені, будь-ласка, що таке Вавілон? Гордість? :)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8799
UNREAD_POSTДодано: 06 травня 2007, 20:30 

Востаннє тут були:
07 вересня 2019, 21:50
Написано: 896
За таке я не беруся, думаю, що не гордість. Але версія, запропонована автором статті, на яку вказав LMax, заслуговує на увагу. Хоча я так нічого і не зрозумів, що хоче сказати автор.
Згідний, що у його стилі дуже багато зверхності, що насторожує.

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8802
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2007, 11:32 

Востаннє тут були:
Братик написав:
ЛМакс, твої розсудження Вавілону дуже туманні і якісь абстрактні. Біблія завжди описує реальні події, реальні міста.
Біблію не потрібно тлумачити, їй просто потрібно вірити.

Ми в цій темі говоримо не про Біблію, а про конкретні події у видінні, яке мав Іван і описав "дивними" образами.

Цитата:
У Біблії написано все дуже просто і не треба бути філософом чи тлумачем великим щоб розуміти Слово Боже.

простеньке питання для перевірки твого розуміння "простого":
Хто такий чи що таке, є звір з моря? і що є море?

Цитата:
Щодо "таємного світового правління" також маю сумніви.

Сумніви ознака малоінформованості.

Цитата:
Папа Римський буде відігравати ключову роль у Вавілоні, недарма зараз відбувається процес екуменізації - обєднання усіх релігій в одну. Вавілон - це реальне царство - обєднання десяти ключових країн (найвірогідніше європейського союзу). І Вавілон ще не прийшов, хоча уже не довго залишилося чекати. На мою думку, появі Вавілона має передувати падіння США, як єдиного і потужного конкурента.

все це дійство - антихристове.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8804
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2007, 11:45 

Востаннє тут були:
22 січня 2013, 22:42
Написано: 84
Я чув дві основні думки.
1) Вавилон - це певна країна, яка забруднює світ своїм беззаконням.
2) Вавилон - це лже релігія, яка зводить людей лже вченням.

Суто я схиляюсь до першої. І на мою думку це Америка, яка після 1964р. почала в великому масштабі оскверняти світ (Великий Вавилон, мати розпусти й гидоти землі. ). І в кого була така економіка, як у США (Об 18:11-22), вона мала вплив на весь світ. І де таке многолюдство, як в Америці, там люди з усього світу в великій кількості (що сидить над багатьма водами. )
Відносно єдиної релігії, то на мою думку її створить антихрист, другом якого буде лжепророк і всі будуть поклонятися образові звірини. А про Вавилон написано, що царі, які стануть на один час з антихристом зїдять блудницю. Навіщо створювати релігію і знищувати її ???

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
8805
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2007, 11:51 

Востаннє редаговано LMax 07 травня 2007, 11:59 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
Taj написав:
...звичайна гордість - тобто оцей Вавілон, про який писав LMax.

Не путай, Вавилон і блудниця Вавилону - це різні речі.

Мої варіати блудниці:
1. гордість (самовозвеличування, віра в себе що "я бог і нема вищого")
тоді не зовсім ясно що є Вавилон, можливо, якесь популярне вчення чи масова ідеологія, наприклад той ж комунізм чи ще щось.

2. матеріалізм (комунізм, капіталізм тощо) тоді Вавилон це комунізм або щось інше велике й впливове.
3. демократія (тоді Великий Вавилон це Америка)

про що я запрошую вас всіх тут подискутувати.

Цитата:
Невже, це можна було побачити з цієї статті?

Ні, не тільки з неї. Ще із спостережень за суспільним ідеологічним та політичним життям на планеті Земля...

Ну вивчення продовжується...

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 93 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>