Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 10 вересня 2026, 11:31

Створити нову тему Відповісти  [ 62 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Новий заповіт
50043
UNREAD_POSTДодано: 07 вересня 2026, 15:59 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
07 вересня 2026, 16:04
Написано: 148
Віровизнання: християнин
Мішам написав:
На момент Пам'ятної вечері той 'дім' не був порожнім для невірних євреїв,
але з точки зору Бога, Христа і християн він був духовно порожнім (Мт.23:38),

Даруйте, це що за нісенітниця???

В храмі перебувала присутність Бога, Його слава! Туди заходив первосвященник перед Боже лице. І ви Бога називаєте духовно мертвим??? Чи порожнім місцем??? Та ще й приводите цитату з (Мт.23:38), прирівнюючи Бога до людей, повних нечистот? Це жах... Куди вас завели ваші "мудрі" думки...
Мішам написав:
Євреї спасалися жертвою і кров'ю пасхального агнця в Єгипті (Вих.12:5-13), і пізніше вони мали споживати цю жертву, щоб не померти (Чис.9:13), а також до того прилучалися приходьки погани (Вих.12:48).

Мішам, я вас не розумію. Хіба спасіння від Закону таке саме як спасіння у Христі? Чому ви це ставите в один ряд? Хіба Закон дає вічне життя? Для цього потрібен Дух, що оживляє. Христос дає Духа, а Закон - ні. Закон спасає від фізичної смерті тіла, і то передчасної, бо все одно колись мусить вмерти. Всі приписи Закону стосуються лише тіла плоті при земному житті. Зі смертю людина звільняється від Закону. Тому Закон нічого не може вдіяти для людини в тому світі. Відтак - нічого і не обіцяє на майбутнє.

А от у Христі інакше. Христос обіцяє воскресіння тіла після смерті Духом життя. То про яке спасіння ви говорите? Від Закону - воно для цього життя, від віри - спасіння навічно. Що ж ви це все змішуєте в одну кучу?
Мішам написав:
Мойсей пише про праведність від Закону 'людина, яка його виконує, буде ним жити' (Рим.10:5; Лев.18:5). Тобто, якщо б хтось виконав Закон, той спасся б ним, але ніхто з людей не зміг цього зробити, тому прийшла благодать Христа (Рим.3:20-24).

І що? Буде жити ним після смерті? В якому тілі? Ви прочитайте підстрочник: "праведність від Закону: зробивши це людина буде жити в цьому". Буде жити в виконанні Закону. Закон не буде її наказувати, але буде оберігати від передчасної смерті. Бо зроблений гріх вкорочує ж людині земне життя тіла. Тому й жертви по Закону власне і стосувалися тіла, щоб нівелювати згубний вплив смерті через гріх.

То ж не плутайте спасіння в Законі і спасіння у Христі.
Мішам написав:
Перехід від старого завіту до нового завіту був поступовим.

Я вас питаю не про перехід, а про закінчення Старого завіту. Коли він закінчився? Пропоную вам проаналізувати причини, підготовку, організацію всіх складових Старого союзу. Може воно вам підкаже відповідь на моє запитання.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Новий заповіт
50044
UNREAD_POSTДодано: 08 вересня 2026, 19:37 

Стать: Він
Востаннє тут були:
08 вересня 2026, 21:19
Написано: 62
Віровизнання: християнин
БогунТ написав:
В храмі перебувала присутність Бога, Його слава! Туди заходив первосвященник перед Боже лице. І ви Бога називаєте духовно мертвим??? Чи порожнім місцем??? Та ще й приводите цитату з (Мт.23:38), прирівнюючи Бога до людей, повних нечистот?
Ісус сказав євреям ‘ваш дім залишається порожній для вас’ (Мт.23:38) тому, що Він як ‘Первосвященик майбутнього доброго, прийшов із більшою й досконалішою скинією, нерукотворною’ (Євр.9:11).
І також про християн сказано ‘ви храм Бога Живого, як Бог прорік: поселюсь серед них і ходитиму’ (2Кор.6:16), тобто, Бог духовно перейшов від ‘дому’ єврейського до ‘дому’ християнського (1Пет.2:5).

Цитата:
Мішам, я вас не розумію. Хіба спасіння від Закону таке саме як спасіння у Христі? Чому ви це ставите в один ряд?
Я такого не роблю, адже я навпаки писав, що люди можуть виправдатися і спастися не ділами Закону, а благодаттю Христа (Рим.3:20-24).

Цитата:
І що? Буде жити ним після смерті? В якому тілі? Ви прочитайте підстрочник: "праведність від Закону: зробивши це людина буде жити в цьому". Буде жити в виконанні Закону. Закон не буде її наказувати, але буде оберігати від передчасної смерті. Бо зроблений гріх вкорочує ж людині земне життя тіла.
По суті вірші Лев.18:5 і Рим.10:5 правильно перекладані у Біблії Огієнка.
Тобто, якщо б якась людина цілком виконала Закон Божий, то вона не мала б гріха і отримала б право на вічне життя, адже тільки ‘зроблений гріх народжує смерть’ (Як.1:15).

Цитата:
Я вас питаю не про перехід, а про закінчення Старого завіту. Коли він закінчився? Пропоную вам проаналізувати причини, підготовку, організацію всіх складових Старого союзу. Може воно вам підкаже відповідь на моє запитання
Для кожної людини Старий завіт закінчується там, де починається віра і благодать Христа, адже ‘кінець Закону - Христос’ (Рим.10:4).

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 62 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2026 "Джерело"
Джерело