Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 16:11

Створити нову тему Відповісти  [ 282 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Далі

Чи має місце еволюція в Божому Промислі?
Так, звичайно. Все живе розвивається за цим законом. 21%  21%  [ 4 ]
Ні, Бог створив всі види одночасно. 79%  79%  [ 15 ]
Не знаю, ніколи не цікавився (-лась) 0%  0%  [ 0 ]
Всього голосів : 19
Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Бог і еволюція
36871
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2012, 15:36 
Безбожник

Стать: Він
Востаннє тут були:
19 липня 2012, 23:44
Написано: 104
Віровизнання: атеїст
Я відписався там. бо саме ця тема була збережена у телефоні , і там відписатися було легше. Не розумію чому вас це так бентежить.

Ви просите неможливого. Ви просите мене довести вам відсутність фактів. Я неможу цього зробити, я це визнаю. Бо мене небуло пару тисяч років в ті часи, коли писали біблію. Ніхто цього зараз незможе зробити. Але у тому самому 17-18 ст все рівно люди жили по іншому, ніж тоді у печерах, і певне у того китайця були певні умови, щоб стільки прожити. Але ж ще раз наголошую: 256 років і одиничних випадок - це зовсім інше ніж 900 років і твердження. що так жили всі ще й у таких страшних умовах. Так. я підтримую свою логіку вірою, але не вірою годувати свою логіку.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36872
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2012, 15:39 
Безбожник

Востаннє тут були:
Тобто ви вважаєте. що в книзі, яка написана в той чи інший час описані правильні події того чи іншого часу?
Як же тоді книга "Гулівер"? Ви вірите в це?Автор теж намагався відобразити події, видумані події.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36876
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2012, 15:47 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Бородатий написав:
Я відписався там. бо саме ця тема була збережена у телефоні , і там відписатися було легше. Не розумію чому вас це так бентежить.
Та нічого мене не бентежить,просто люблю послідовність та точність.Там де про щось пишу,очікую на те відповідь.Хіба не так має бути??

Цитата:
Ви просите неможливого. Ви просите мене довести вам відсутність фактів. Я неможу цього зробити, я це визнаю. Бо мене небуло пару тисяч років в ті часи, коли писали біблію. Ніхто цього зараз незможе зробити.
То що вам дає підстави це заперечити??
Цитата:
Але у тому самому 17-18 ст все рівно люди жили по іншому, ніж тоді у печерах, і певне у того китайця були певні умови, щоб стільки прожити. Але ж ще раз наголошую: 256 років і одиничних випадок - це зовсім інше ніж 900 років і твердження. що так жили всі ще й у таких страшних умовах. Так. я підтримую свою логіку вірою, але не вірою годувати свою логіку.
Знову ж таки звідки вам відомо в яких умовах жили люди давнини??чому ви постійно наголошуєте що це були якісь печери??Як на мене це дуже примітивний та упереджений висновок.Ппро китайця ви зараз знову висловили свою віру,кжучи певно.ОГтже чому тут ви керуєтесь вірою,а там ні??А може і в ті часи ,ті люди жили ще вкращих умовах.Чому ні пане Бородатий??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36877
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2012, 15:51 

Востаннє тут були:
Бородатий написав:
Тобто ви вважаєте. що в книзі, яка написана в той чи інший час описані правильні події того чи іншого часу?
Як же тоді книга "Гулівер"? Ви вірите в це?Автор теж намагався відобразити події, видумані події.
Очевидно що ви дуже неуважна людина,або ж такою зараз прикидаєтесь.Я ж вам писав щодо Біблії,Що вона як з історичного так і з наукового боку є точна книга,на відмінну від "Гулівера" чи іншого "Єдинорога".Тому у мене не має підстав їй недовіряти,на від міну від інших книг.Нерозумію які у вас є підстави щодо зворотнього??

«Vat shrift,blifft»
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

36878
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2012, 15:52 
Безбожник

Востаннє тут були:
Просто я знаю, що давні люди жили в печерах, малювали там малюнки на стінах, поклонялися різним явищам природи і т.д. Це не теорія. це факт, висунутий на дослідженнях археологів. В ті часи люди взагалі жили мало, бо постійно полювали і були великі шанси небезпеки. Мамонти, кабани, пожирали їх як траву. Неможливо було стільки прожити. В кінці кінців, не висунуто жодного факту, щоб це підтверджував. Ви ж в це вірите. чому ви в це вірите?

А ви вважаєте. що китаєць собі тако просто гуляв і догулявся до 256 років?

Чому для вас біблія це науковий та історичний факт? - зутрічне питання

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36881
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2012, 18:13 

Востаннє тут були:
Бородатий написав:
Просто я знаю, що давні люди жили в печерах, малювали там малюнки на стінах, поклонялися різним явищам природи і т.д. Це не теорія. це факт, висунутий на дослідженнях археологів.В ті часи люди взагалі жили мало, бо постійно полювали і були великі шанси небезпеки. Мамонти, кабани, пожирали їх як траву. Неможливо було стільки прожити. В кінці кінців, не висунуто жодного факту, щоб це підтверджував. Ви ж в це вірите. чому ви в це вірите?
Звідки ж вам відомо чи оці дослідження археологів стосуються саме тих людей про яких ми ведемо мову??Одразу поміна ваша чергова помилка,бо ви пишете за людей які поклонялись явищам природи.Так знайте що ті довгожителі про яких згадує Біблії,ніколи цьому не поклонялись.Шкода що вам це не відомо :( .Окрім цього і в печерах вони не жили.Та й взагалі,щось про них дослідити мабуть дуже важко,адже окрім згаданного Ноя,вони жили та померли до потопу??А це стихійне явище могло замести всі явні сліди цього суспільства??Тож у цій справі не слід покладатись на археологів.А те що ви черпаєте знання про історію людини з отих припущень Дарвіністів,буцім людина була дикуном та тільки те й робили в ті часи що полювала на тварин,дуже шкідливо впливає на ваші погляди щодо тих часів.Нам взагалі мало що відомо про ту цивілізацію з отих архелогічних джерел,якщо не брати до уваги тих фантазій та видумок науковців про те як могло бути.Оті придумані малюнки,які містяться в школах,стосовно того як людина перетворювалась з мавпи на людину та як вона з патиком в руках полювала є тою ж самою фантастикою,на яку ви розумний чолові чомусь отак легко ведетесь.Жоден факт не дає підстав їм отак видумувати та зводити людей.Тож як ви висловились,в кінці кінців не існує,взагалі жодного видимого факту який би підтверджував тогочасний вік людини.Тому й щось припускати а щось заперечувати є абсурдно.Тому повторюю,не видумуйте)) ;-D

Цитата:
А ви вважаєте. що китаєць собі тако просто гуляв і догулявся до 256 років?
Мені нічого про того китайця невідомо,тому щось вважати а щось ні я немаю права.Якщо є задокументованно та при цьому в якомусь надійному та перевіренному джерелі цей факт,то я просто це визнаю,або вірю в це,хоча й свідком цього не був.А от те чому ви недумаєте що китаєць отак собі просто гуляв та догулявся до 256 років,я нерозумію.Невже вам щось відомо про того китайця??

Цитата:
Чому для вас біблія це науковий та історичний факт? - зутрічне питання
Шкода що ви очевидно не бажаєте мене почути,або ж вдаєтесь до лукавства.Я вам неодноразово писав що Біблія як історично так і науково є точною.Наводив вам чіткі приклади щодо інф яка міститься у ній про землю,яка стала відомою науковцям лишень сьогодні.Інформація про почерговість зявлення усього що нас оточує, кругообіг води,крові,санітарні норми тощо,усе це в ній містилось вже в ту сиву данину.А наука дійшла до розуміння цього лишень сьогодні.Історичні події,панування певних царів,династій,імперій,військові сутички тощо у Біблії теж цілком збігаються з світськими історичними джерелами,що й теж вказує що ця книга є історично точною,хоча як я і писав Біблія не є ні науковим ні історичним посібником.І саме на це я очікував вашої реакцій там де ми про це говорили.Але ви якось,як мені видається,там хитро від цього увильнули.Та й тут продовжуєте це робити.Якщо ми почали мову про вік людського життя,то давайте все ж зясуємо причину того чому людина старіє та помирає.Чи відома вона вам.Я вас про це уже питав перше,тож даруйте але змушений знову це питання вам повторяти.--
Цитата:
Так при чому тут різниця??256 років і 70-90 це теж різні речі.Але таке є??Тож я незбагну,що вам заважає визнати той факт що люди в давнину були довгожителями тут на землі??Також якщо можете,то розкажіть нам причину старіня людини,аби ми могли краще зрозуміти ці речі)))
Тож пане Бородатий,прошу вас не уникайте запитань,бо складається враження що ви несерйозна людина.

«Vat shrift,blifft»
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

36882
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2012, 18:22 

Востаннє тут були:
Окрім всього цього я також не помітив вашої відповідальної реакції на цей допис Сонячника,котрий підхопив приклад про курку та яйце.
Сонячник написав:
Бородатий написав:
мутанти - докази моєї правильності.

Мутанти - це пошкодження ідеального творіння. По аналогії з комп'ютерною технікою, це те саме, коли ваш вінчестер (жосткий диск) перестає запам'ятовувати окремі біти інформації внаслідок пошкодження під впливом зовнішнього опромінення. Тоді ваша операційна система починає зависати, або ж витворяти непрогнозовані речі.

Так само й з мутаціями. Мутації відбуваються внаслідок радіоактивного опромінення ДНК, внаслідок чого втрачається частина інформації, відповідальної за формування білків. Результатом пошкодження ДНК може вийти лише виродок (урод), але аж ніяк не ідеальне творіння.
Бородатий написав:
Якщо все було б ідеально, то можливо був би інший розум, але все не ідеально, це свідчить , що все іде випадково, саме по собі.
Власне, що початкове творіння було ідеальним, а з часом випадкові мутації призводять до певного відхилення від ідеалу, через те в останні часи люди та тварини більше хворіють та й живуть менше.
Ви так умисно після цього змістили увагу на вік Ноя??Дуже прошу вас вкотре пане Бородатий,ведіть себе чесно,а то ви знову нагадуватимете мені отих "християн" про яких самі ж ведете мову.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Пресвята Трійця, або як пояснити свідкам, яким є Бог
36883
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2012, 18:50 

Востаннє тут були:
Бородатий написав:
Вам не здається. що це несправедливо і жорстоко по відношенню до дітей?
Хіба ваш б-г не милосердний?Нехай батьків карає. Хіба в суді судять дітей за злочини батьків?
Не йміть їм віри,пане Бородатий,бо пишуть те чого незнають-
Сонячник написав:
Чому так, не знаю.
Звісно що діяти таким чином є несправедливо та немилосердно.Тому Бог тут є ніпричому,бо він є справедливий та милосердний.І як каже Біблія Єзекіїля 18:20 -"син не понесе кари за батькову провину" ,"Кожен сам за себе дасть відповідь" з памяті,є чітким підтвердженням цього.Тому викиньте ті дурниці з голови буцім в таких територіях Бог карає людей в тому числі і дітей.Як ви і наводили слова того філософа,"не всі в релігайній общині є релігійними", дісно унаочнюють цю ситуацію тут.І як на мене це дуже плачевно,з чим й боряться сЄ.Сахара,як уже було сказанно зявилась з родючої землі внаслідок зміни клімату яка відбулась через серйозне потрясіння на землі.І як на мене це відбулось внаслідок отого всесвітнього потопу,про який згадує Біблія.Вже в той час Бог відвернувся від людей які збунтувались проти нього,тому й перестав діяти на благо людини.Іншого логічного пояснення такої причини не зустрічав.Тож Бог таким чином не покарав людину,що не дав дощу на Сахару,а лишень допустив щоб таке сталось внаслідок тих кліматичних змін.Щодо того що Бог дає дощ,то це добре що ви сьогодні розумієте ці процеси які спричиняють дощ,але ви їх просто розумієте бо дослідили,пордібно як ви можете дослідити те як працює двигун внутрішнього згорання та при цьому ви ж незаперечуватимете що його хтось сконстуював та запустив.Чти нетак??Так же й ви немаєте підстав заперечувати що такий складний процес кругообігу води зявився сам по собі.Наочним прикладом цього є те що жоден розум сьогодні не зміг сконстуювати щось, хоча б трошки подібне до цього.Хоча б трошки,не говорячи вже точно таке як воно є в природі.Пане Бородати,РОЗУМ цього не може повторити,то як випадок зміг це???Тож як я і писав ви певно або психопат або сліповірячий фанатик.Розгляньмо що ви мен відповіли на це.Далі Буде))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36884
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2012, 19:35 

Востаннє тут були:
sss написав:
тож зараз найбільше я хочу зрозуміти вас щодо того що вас питав--люба здорово мисляча людина яка керується знання а не сліпою вірою,ніколи не погодиться що Мерседес,зявився сам по собі випадково і ніхто розумний не доклав до цього рук??Ніколи))))З цим лише можуть погодитись або психопати,або сліповірячі фанати.Тож ким є ви з цих двох?? .Дайте мені найперш зрозуміти це,а тоді непоспішаючи розясніть і все інше.Буду теж вдячним за розуміння))))

Бородатий написав:
Зараз я попробую відповіти на те. що ви написали чорним шрифтом. Виділити неможу. бо з телефона таку функцію зробити важко.

Зробімо такий маленький, зовсім нескладний дослід. Візьміть аркуш чистого паперу, зігніть його вчетверо. Цупко зігніть, краї щоб доторкались одні до інших. Закрийте очі. Візьміть ножниці, і просто повільно ріжте цей аркуш скільки вам заманеться і як заманеться, куди заманеться, але так щоб папір залишився, хоч трішки. Потім візьміть і розкрийте: ви побачите , що форма того, що ви зробили однакова з 4 - ох сторін . Невже ви хочете сказати, щоб для того, щоб зробити таку гарну, і хорошої форми "сніжинку", ви прикладали дуже багато зусиль, і що вона появилася не в результаті простих випадкових нарізів, де попало, а в результаті. що ви чітко і ясно вирізали кожний крайчик паперу з відкритими очима. лінійкою і іншими приборами?
Мда,я сподівався від вас серйознішої все ж розмови.А ви... ;-D .Ех Бородатий,Бородатий.Що ж давайте до вашого прикладу.Так от,по перше де взяти папір-де взялась матерія.По друге-щоб після отакого сліпого вирізування вийшла однакова форма з 4-ох сторін,треба щоб хтось зігнув отой папір вчетверо та при цьому краї до країв,поділивши таким чином аркуш на чотири рівні частини.Хто це має в нашому випадку зробити??Папір сам?якась інша випадкова сила??чи розум??Хтось мусив це передбачити що лишень коли отак зігнути цей папір в четверо,то вийде те що ви кажете після сліпого нарізування.Спробуйте зігнути папір в четверо але не так як ви пишете,краї до країв ділячи його на 4 рівні частини,а отак же сліпо як і це слід робити коли вірізати та після цього сліпо виріжте.Чи вийде у вас така ж гарна та однакова форма з 4 країв??Спробуйте,дуже смішно вийде? :lol:.Якраз це й унаочнює те,що сліпо та випадково може вийти лише кумедно))) ;-D Тож не вдавайтесь до таких же кумедних прикладів.Так от такої кумедності ми не спостерігаємо у тому що нас оточує,а це яскраво свідчить що все це зявилось не сліпо та невипадково??Візьміть це до уваги.

Цитата:
На основі цього прикладу можна пояснити випадковість створення людини. Наш світ це кусок паперу, який формується під фізичними законами - те, що я назвав ножницями.
Так де ж взявся отой кусок паперу-наш світ??через сліпий випадок чи через те що його розум винайшов та виготовив??Хто ж цей кусок паперу зігнув та при цьому на 4 рівні частини??-сліпий випадок чи розум??ті ж ножниці,де вони узялись??чия сила на них діяла,тощо,тощо,тощо.
Цитата:
Цими законами ніхто не керує, вони існують самі по собі. Зараз я теж попробую це пояснити. Замітьте, я лише пояснюю, а не доказую. Доказувати потрібно в лабораторіях, я лише стараюсь пояснити як і чому.
Шановний,жоден закон не зявляється сам по собі,мусить бути законодавець.А оте сліпе різання паперу,не вказує на впорядкованість чи закон а на хаос,чого ми не спостерігаємо в цьому світі.Тож ваше пояснення не відповідає дійсності,а є надуманим та хибним.
Цитата:
Можливо , для вас я являюся, як я прочитав дурником. який видає себе "не за того", я правда не дуже зрозумів цих слів, але перейдемо далі. тому я попробую пояснити самоіснування природи на основі одного із самих відоміших філософів, одного самого розумнішого із всіх мудреців, Бенедикта Спінози. Своє життя він присвятив філософії, і напевне його аргументи щодо природи не варто пропускати крізь вуха. Він дав таке визначення природі:
Природа - те. що існує само по собі, і представляється саме через себе. Все існуюче це природа.
Слон ходить, бо у нього є ноги, ви думаєте. бо у вас є мозги, ви ходите в туалет, бо у вас є органи виділення. Ви представляєте себе через самого себе. Просто ви ніколи не думали про те. що колись ви були лише сперматизоїдом, який запліднився сам по собі, і це були ви, ви, які мені це пишете. і не розумієте, що людський організм різноманітній, і це не лише сходити пожерти, це сукупність явищ, які в ньому відбуваються самі по собі, без вашої ж на те згоди. Ви ж не даєте згоди. щоб серце билось, воно бьється саме по собі. Подумайте про це. Ви на даєте згоди на те, щоб ви самі існували, ви існуєте самі по собі. Серце ж бьється саме по собі, ви ніколи про це не думаєте, і вам здається , що це нормально. Але ж ви це природа. яка як я уже сказав існує сама по собі, і представляється сама через себе.
А я вам уже говорив,що жоден розум не може придумати чи бодай повторити чогось подібного аби воно функціонувало саме по собі без зайвих зусиль.То
як міг сліпий випадок перевершити розум,та щей при цьому мільони разів??Слон ходить не тому що у нього є ноги,а тому що у нього закладений такий інстинкт.Я думаю,не тому що у мене є мозги,у слона вони теж є,а тому що у мене є інтелект,тобто така здатність і очевидно що вона не зявилась сама пособі,адже чомусь вона не
зявилась сама по собі у тварин.Ходжу в туалет,бо у мене є на те потреби,а не лишень тому що є органи виділення.Мозок мені про ці потреби інформує.Якби таких потреб не було,то через саму наявність тих органів я б в туалет не пішов.Чи не так??І так далі.Філософія яка неузгоджується з ясністю мислення є шкідливою.Тому не захоплюйтесь нею надміру.Дивіться на речі просто та ясно-ніщо в світі що зробив людський розум не здатне функціонувати саме по собі.Тож наскільки більше потребує розуму те що здатне функціонувати саме по собі на перший погляд.От скажімо,завдяки чому земля рухається??чому не зупиняється??завдяки чому рухається зі сталою швидкістю??Чому не з різною??чи є щось подібне з того що створила людина??Просто та без філософії дайте мені відповідь.І знову прошу,не поспішайте,бо так ви робите це недумаючи)))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36888
UNREAD_POSTДодано: 17 липня 2012, 20:36 
Безбожник

Востаннє тут були:
Будь яка проблема віруючого в тому. що всі ви без винятку думаєте. що матерія мусіла звідкись братися. Але закони фізики говорять що матерія нізвідки не береться і нікуди не пропадає. Це доводить, що вона була завжди, от приведіть мені такий випадок. щоб щось появилось із нічого, або щоб щось кудись зникло. Це доводить, що матерія ВІЧНА, :oops:

Погоджуєтесь чи ні?
Якщо ні, то чому.Аргументуйте. а не засипайте мене питаннями.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36889
UNREAD_POSTДодано: 18 липня 2012, 10:19 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Бородатий написав:
всі ви без винятку думаєте. що матерія мусіла звідкись братися. Але закони фізики говорять що матерія нізвідки не береться і нікуди не пропадає. Це доводить, що вона була завжди, от приведіть мені такий випадок. щоб щось появилось із нічого, або щоб щось кудись зникло. Це доводить, що матерія ВІЧНА, :oops:

Погоджуєтесь чи ні?
Фізика говорить про систему, яка не має зовнішнього впливу та зовнішніх втрат енергії. А оскільки Бог не матеріальний, а значить є поза фізичною системою, і Він може впливати на Всесвіт, то і матерія могла створитися зовнішньою Божою силою.

Розглянемо сонячну систему, у центрі якої стоїть Сонце. Сонце є постійним джерелом енергії, і ця енергія у формі світла розсіюється у Всесвіт. Отже, згідно законів фізики Сонце щосекунди втрачає енергію. Вчені підрахували, що Сонце щогодини зменшується в діаметрі на 1,5метри, а 100 тис. років тому Сонце мало б бути у двічі більшим, а це означає, що Земля би згоріла, або ж тоді ще Землі не було у сонячній системі. Якщо Землі не було на орбіті, то значить не було й життя на Землі.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36896
UNREAD_POSTДодано: 18 липня 2012, 19:00 

Востаннє тут були:
Бородатий написав:
Будь яка проблема віруючого в тому. що всі ви без винятку думаєте. що матерія мусіла звідкись братися.
Шановний,це не тільки так думають віруючі,так думає і багато сучасних науковців

Цитата:
Але закони фізики говорять що матерія нізвідки не береться і нікуди не пропадає.
Які саме закони це доводять.Може ви маєте на увазі закон Лавуазьє??Давайте конкретніше про це)) ;-D

Цитата:
Це доводить, що вона була завжди, от приведіть мені такий випадок. щоб щось появилось із нічого, або щоб щось кудись зникло. Це доводить, що матерія ВІЧНА, :oops: Погоджуєтесь чи ні?
Звісно що непогоджуюсь і в цьому вбачаю наскільки вбогими насправді є ваші знання.Очевидно що ви не такий вже й допитливий чоловік,коли таке пишете. :?

Цитата:
Якщо ні, то чому.Аргументуйте. а не засипайте мене питаннями.
Добре,я сподівався від вас аргументів,але очевидно що крім таких реплік,я від вас самих аргументів не дочекаюсь.Тож перейдемо до них--
Згадаймо минуле.Вчений XVIII століття Антуан Лоран Лавуазьє, вивчаючи масу матерії, зауважив, що маса речовин, які утворюються в результаті хімічної реакції, дорівнює масі речовин, які вступають у реакцію. Наприклад, маса попелу й газів, що утворюються після згорання паперу, відповідає масі вихідного паперу й кисню, який затрачається під час горіння. Лавуазьє сформулював закон «збереження маси, або матерії». У 1910 році «Британська енциклопедія» пояснювала: «Матерію неможливо ані створити, ані знищити». Це звучало переконливо, принаймні у ті часи.Що й власне ви зараз теж відстоюєте.
Проте вибух у 1945 році атомної бомби над японським містом Хіросімою виявив прорахунки в законі Лавуазьє. Під час такого вибуху надкритичної маси урану утворюються інші види матерії, але їхня сумарна маса менша від маси початкового урану. Чому ж втрачається маса? Тому що частина урану перетворюється у страхітливий спалах енергії.Чи відомо вам про це пане Бородатий??Якщо так,то чому ви цьому суперечите??
Йдемо далі-інша проблема із законом Лавуазьє про збереження матерії виникла в 1952 році, коли винайшли водневу бомбу й відбувся термоядерний вибух. Під час цього вибуху атоми водню з’єдналися й утворився гелій. Однак маса отриманого гелію була меншою за масу вихідного водню. Частина водню перетворилася в енергію вибуху — вибуху набагато руйнівнішого за той, що стався над Хіросімою.Таким чином пане бородатий і у цьому випадку певна маса матерії просто зникла,перетворившись в енергію.
Тож ці вибухи довели, що незначна кількість матерії являє собою величезний запас енергії. Такий зв’язок між матерією та енергією,передбачив власне науковець Альберт Ейншейн. Багатьом відома його формула E=mc2.Чи відома вона вам пане Бородатий.Якщо так то чому ви не берете це до уваги,коли заявляєте такі нісенітниці??Якщо ж вона вам не відома,то чому??
Далі:-Сонячник слушно зауважив щодо Сонця,адже такий зв’язок між матерією та енергією пояснює потужність Сонця, завдяки якому ми і ви в тому числі, продовжуємо радіти життю.Після того як Ейнштейн сформулював це співвідношення, інші вчені змогли пояснити, чому Сонце продовжує світити вже протягом довгого періоду часу. У Сонці безперервно відбуваються термоядерні реакції. Тому кожну секунду в його надрах близько 564 мільйонів тонн водню перетворюється в 560 мільйонів тонн гелію. Це означає, що коло чотирьох мільйонів тонн матерії переходить у сонячну енергію, частинка якої досягає Землі й підтримує наше життя.Тож прошу вас прокомертувати це пане Бородатий.Ви визнаєте цей факт зникнення матерії,яка перетворюється в енергію???
І це ще не все,адже дуже цікавим є те, що зворотний процес теж можливий. "Енергія може перетворюватись в матерію, коли субатомні частинки зіткнути на великій швидкості, створюючи нові, важчі частинки.Власне сьогодні намагаються повторити це науковці в малих масштабах, використовуючи величезні машини (їх називають прискорювачами частинок якщо вам це не відомо), в яких субатомні частинки стикаються на фантастичній швидкості,що таким чином може створити матерію. "Ми повторюємо одне з чудес Усесвіту — перетворюємо енергію в матерію",— сказав Нобелівський лауреат доктор фізичних наук Карло Руббіа.Чули про такого пане Бородатий??
Тож переходимо до Біблії,та простежмо що є спільного між тим що ми обговорили вище і нею.Хоча Біблія, як вже говорилось, не є науковим посібником, але існує багато доказів, що поміщена в ній інформація актуальна й відповідає науковим фактам. Від самого початку й аж до кінця Біблія вказує на Того, хто створив усю матерію Всесвіту,— на найбільшого Науковця (Неемії 9:6; Дії 4:24; Об’явлення 4:11). Вона також чітко виявляє зв’язок між енергією та матерією.
Наприклад, Біблія заохочує своїх читачів: "Підійміть у височину ваші очі й побачте, хто те все створив? Той, Хто зорі виводить за їхнім числом та кличе ім’ям їх усіх! І ніхто не загубиться через всесильність [«надмір динамічної енергії», НС] та всемогутність Його" (Ісаї 40:26). Так, Біблія говорить, що бувши джерелом колосальної динамічної енергії, Творець спричинив існування матеріального Всесвіту,перетворивши велику кількість енергії в матерію. Це твердження цілком відповідає сучасним науковим поняттям,адже самі науковці небезпідставно заявляють що таке можливе. Уже через сам цей факт біблійна оповідь про створення заслуговує нашої повної уваги.Але вам,пане, через ваше сліпе упередження,ніяк не вдається це збагнути.Нажаль..))Тож спробуйте на це подивитись неупередженно та обєктивно)).
Так от,власне мої аргументи наведенні.Прошу вас прокоментувати це,та або опровергнути їх,або з ними погодитись.Тільки не мовчіть))).Чекатиму вашої реакції.

«Vat shrift,blifft»
+4
(4-0)

URL Догори
Відсутній

36904
UNREAD_POSTДодано: 18 липня 2012, 23:20 
Безбожник

Востаннє тут були:
Якщо ви неможеет збагнути чужі знання, то це не означає, що вони є убогі. Ви чули щось про таке філософське вчення, як матеріалізм?

Так, рівняння Енштейна Е=мс(квадрат) говорить, що енергія може перетворюватись в матерію. На цьому і будується ТВВ( Теорія Великого Вибуху). Ви не зовсім мене певне зрозуміли, коли я говорив, що матерія вічна. Вам пригадати, що я працюю в сфері філософії? Для мене матерія це фізична субстанція , не плутайте матерію як те, до чого можна торкнутись і матерію, як субстанцію, яка існує і являється протилежною духу. Матерія в моєму понятті це субєктивна реальність. Бачите, ви мене неправильно зрозуміли, а вже розвели тут казна - що :lol:

Тому я й наголошував, вчіть основи філософії, коли хочете сперечатися зі мною :D

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36905
UNREAD_POSTДодано: 18 липня 2012, 23:22 
Безбожник

Востаннє тут були:
Скажу так. щоб навіть ви зрозуміли: в філософії , що енергія, що дерево - все матерія.
Ви допустилися великої помилки, коли мене зрозуміли неправильно. Енергія це те, що існує - отже енергія і є матерія. Ось що я мав на увазі. думаю так як я написав буде зрозуміло навіть вам.

Все, що існує це матерія. Це природа. Неважливо чи енергія , чи слон - все матерія. бо воно існує. Якщо бог існує в природі то він мав би бути матеріальним, чого не спостерігаємо. :cry: :cry: :cry:

Бачите, ви самі себе заводите в оману, бо я говорив, я говорю термінами з філософії, чого вам певне важко збагнути. Ви все сприймаєте "на хлопський розум!" :D

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36908
UNREAD_POSTДодано: 19 липня 2012, 00:23 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Бородатий написав:
Все, що існує це матерія. Це природа. Неважливо чи енергія , чи слон - все матерія. бо воно існує. Якщо бог існує в природі то він мав би бути матеріальним, чого не спостерігаємо. :cry: :cry: :cry:

Так, бо Бог сотворив природу, природа є Божим об'єктом, тобто Бог управляє матеріальною системою, і Бог існує понад матерією і понад часом.
Є матеріальний світ, який немає просторових границь, але обмежений часом (бо має початок, і матиме кінець), а є ще духовний світ, який немає ані початку, ані кінця. Ви як філософ повинні були б принаймні розглядати і таке припущення.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 282 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>