Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 листопада 2024, 00:18

Створити нову тему Відповісти  [ 59 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Питання-Відповіді
34617
UNREAD_POSTДодано: 21 січня 2012, 17:24 

Стать: Він
Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Казка написав:
Я не можу зрозуміти зміст Біблії. Яка її структура. де початок. де кінець. Коли бачу перед собою книгу. все зрозуміло. Просто, потрібно читати від початку до кінця в логічній послідовності. Саме тому і хотів придбати БІблію в книжному варіанті. А ці Євангелії, які потрібно читати не в зрозумілому напрямку мене збивають с пантелику і відбивають бажання читати.
Біблія - це не просто книга, а збірник книг. Тому вона немає визначеного початку чи кінця, а отже немає сенсу читати всі книги у тому порядку, в якому вони подані в Біблії.
Зі структурою Біблії можна ознайомитися тут: Вікіпедія - Біблія.
Структура Старого Заповіту є такою. Спочатку йдуть п'ять книг Закону Мойсея, в т.ч. перші дві книги містять історичні відомості. Потім ще історичні, навчальні, а також пророчі книги. Усі 39 канонічних книг визнаються євреями. Крім них є ще неканонічні книги, які є корисними для читання, однак їх староєврейських рукописів не було знайдено.
Новий Заповіт містить 27 книг, які включають: чотири євангелії (добра новина) від чотирьох євангелістів - Матвія, Марка, Луки та Івана, які незалежно один від одного описали події, що відбувалися в час приходу і життя Ісуса Христа; далі є книга Дії святих апостолів, де розповідається про життя перших християн; потім вміщено послання апостолів, а в самому кінці - відкриття Івана Богослова, де Іван записав все, що йому відкрив Господь про останні часи.

Фактично центром усієї Біблії є Христос, а найважливішими словами у Біблії - є заповіді Ісуса Христа, які записані у Євангелії. Тому є сенс почати читати не від початку збірника книг, а з головного. А читаючи послання від Бога, моліться, щоб Господь давав Вам розуміти написане. Нехай Господь благословить Вас.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34618
UNREAD_POSTДодано: 21 січня 2012, 17:48 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Оскільки це християнський форум, прошу Модераторів звернути увагу що всі ці силки зсилаються на сайт сЄ, не обізнана людини може не розібратися і прийняти за істину. Я б на вашому місці заборонив це робити.
Якщо необізнана людина покликана Богом, то хіба може єресь "свідків" прийняти за істину? Вівці Христові не слухають чужого голосу та утікають від нього.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

34620
UNREAD_POSTДодано: 21 січня 2012, 22:12 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Сонячник написав:
Казка написав:
Я не можу зрозуміти зміст Біблії. Яка її структура. де початок. де кінець. Коли бачу перед собою книгу. все зрозуміло. Просто, потрібно читати від початку до кінця в логічній послідовності. Саме тому і хотів придбати БІблію в книжному варіанті. А ці Євангелії, які потрібно читати не в зрозумілому напрямку мене збивають с пантелику і відбивають бажання читати.
Біблія - це не просто книга, а збірник книг. Тому вона немає визначеного початку чи кінця, а отже немає сенсу читати всі книги у тому порядку, в якому вони подані в Біблії
Та що ви кажете.Як це немає Біблія початку.Хіба буття не є початком Біблії.Як це немає сенсу читати її в тому порядку в якому Бог її роззмстив??і це ви себе вважаєте Божим служителем :shock: .Мда,ти мене Сонячнику розчаровуєш остаточно.Що з того що ти читатимеш новий заповіт,коли ти нерозумітимеш старого.Як ти збагнеш мету приходу Сина Божого на землю??Як ти збагнеш мету його смерті.Як ти збагнеш сенс майбутнього людства,тощо.І взагалі як ти пізнаєш самого Творця без старого??
Цитата:
Фактично центром усієї Біблії є Христос,
І про це ти довідався лишень з Нового завіту??
Цитата:
а найважливішими словами у Біблії - є заповіді Ісуса Христа, які записані у Євангелії.
Але ти не забувай,що ті заповіді взяті з того ж Старого.Тому Павло недарма пише ,що усе Писання є корисним та важливим.І власне якщо Бог розмістив книги у такому порядку,то не слід це так примітивно спростовувати.
Цитата:
Тому є сенс почати читати не від початку збірника книг, а з головного.
Щоб збагнути головне якраз і треба читати все від початку,так як і Бог роззмістив ці книги.Бо читаючи так як ви це робите-.,пальцем в небо,до головного не дійдеш ніколи.Тож Сонячнику не переч тому як і що написано.Бо це можна буде вважати тою єрисю про яку ти часто згадуєш ;-D .

«Vat shrift,blifft»
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

34621
UNREAD_POSTДодано: 21 січня 2012, 22:22 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Протестант написав:
Оскільки це християнський форум, прошу Модераторів звернути увагу що всі ці силки зсилаються на сайт сЄ, не обізнана людини може не розібратися і прийняти за істину. Я б на вашому місці заборонив це робити.
Якщо необізнана людина покликана Богом, то хіба може єресь "свідків" прийняти за істину? Вівці Христові не слухають чужого голосу та утікають від нього.
Єрисі,друже Сонячнику у тебе.В чому васне я тебе неодноразово викривав.Чого тільки варта остання твоя єрись після якої ти взагалі замовк.Пригадуєш ту маячню,яку ти писав про початок літочислення від часу обрізання Ісуса.Чого ж ти замовк коли я тебе про це детальніше запитав.І опісля такої опліухи ти і далі наважуєшся писати про вчення СЄ яке основанне на Біблії як про "єрись".Вибач друже,але це схоже на те що ти втрачаєш здоровий глузд через заздрість цим людям та їхній духовній підготовці.Тому не хами так,а дай змогу цій покликаній Богом людині самій зробити висновок,де єресь а де правда.І не слід при цьому розвивати таким чином їй упередження до сЄ.Надалі будеш називати безпідставно вчення сЄ яке вони основують на Біблії "єрисю",пожаліюсь модератору.Вважай на себе.Твій друг ССС))) :)

«Vat shrift,blifft»
0
(1-1)

URL Догори
Відсутній

34628
UNREAD_POSTДодано: 22 січня 2012, 16:58 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Христос так сказав: досліджуйте Писання (Старий Завіт), бо ви думаєте (через читання) мати життя вічне. А вони свідчать про Мене. Нічого погано в тому немає, щоб почати читати і досліджувати Біблію зі Старого Завіту. Адже Закон відкриває людині, що вона є грішною і тоді, людина краще зрозуміє мету приходу Месії. Просто Старий Завіт - це дуже велика за обсягом книга, читаючи її, дійсно важко усе зрозуміти нам поганам. Новий Завіт - це якісно нове послання від Бога, воно направлене саме на поган в першу чергу і відразу безпосередньо відкриває нам Христа. Тому, вирішувати Вам в якому порядку читати Біблію, принципового значення це не має. Якщо є час і бажання, то можете починати зі Старого Завіту у тому ж порядку, як воно є, бо "все Писання Богом надхнене і корисне для повчання". А можна (раджу) читати паралельно. Я, наприклад, по неділях читаю Новий Завіт, решту днів - Старий.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34629
UNREAD_POSTДодано: 22 січня 2012, 17:01 

Востаннє тут були:
Біблію рекомендую в перекладі Огієнка, найбільш точний і зрозумілий переклад. Стережіться Біблії від "Свідків Єгови" - вона викривлена.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34630
UNREAD_POSTДодано: 22 січня 2012, 21:23 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Біблію рекомендую в перекладі Огієнка, найбільш точний і зрозумілий переклад. Стережіться Біблії від "Свідків Єгови" - вона викривлена.
Браттіку і ти туди ж. ;-D Переклад Огієнка зовсім не йде в порівняння з точністю та зрозумілістю перекладу над яким працювали сЄ.Чого варта та ж сама вставка у 1Ів5:7.Якщо така явна фальш міститься у цьому "точному"перекладі,то як можна цьому точному перекладу довіряти і щодо інших сумнівних речей.Більш того,як можна вважати цей переклад точним,якщо з нього усунули Боже імя Єгова/Ягве,замінивши його простим титулом Господь(пан),яким звертались до простих панів.Це кричуще свавілля таких горе перекладачів.Як можна такий переклад називати найбільш точним та зрозумілим??Явна субективність та корисливість і далі тут бере верх над подібними людьми які отак висловлюються.Тож Браттіку,сЄ у своєму перекладі відновили цю справедливість,та подали імя Бога та як воно і було в ориг-Єгова(ЙГВГ).Таким чином вони діяли відповідно до слів молитви "Отче наш,....,нехай освячується імя твоє.Ви ж про це імя навіть і не знали б,якби не ці саможертовні та щирі слуги Бога та їхній "викривленний" переклад.Тому Браттіку перестань і ти маніпулювати зводячи наклеп на СЄ.Ну й любих друзів попрошу,перш ніж робити мені зауважяння та ставити мінуси за мій тон,придивіться до тону ваших одновірців-"християн",який вони проявляють по відношенню до сЄ.На все добре друзі)))

«Vat shrift,blifft»
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

34636
UNREAD_POSTДодано: 23 січня 2012, 00:01 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Сонячник написав:
Протестант написав:

1.Сонячник, ти замітив що ти різне написав, сам собі заперечив?
Перше речення пишеш за необізнаних, а друге за вівців. Якщо ще хтось не вівця Ісуса, то як він почуєте істинний голос Пастуха?

2.Павло дав право на заборону єрисей.

3. Питання: Якщо людина йде по рейках, то її переїде поїзд, чи якось обмине?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Як правильно вивчати Слово Боже?
34637
UNREAD_POSTДодано: 23 січня 2012, 11:52 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Перше речення пишеш за необізнаних, а друге за вівців. Якщо ще хтось не вівця Ісуса, то як він почуєте істинний голос Пастуха?
Христос говорив: Ніхто бо не може до Мене прийти, як Отець, що
послав Мене, не притягне його...
(Iван.6:44) Значить, Господь вибраних необізнаних овець Сам приводить в кошару. А якщо хтось не з овець, то що йому робити в кошарі? Хіба може не овечка стати овечкою?
Протестант написав:
2. Павло дав право на заборону єрисей.
Єресі - це шкідливе насіння, це той самий кукіль, якого сіє лукавий у серцях людей. Христос у притчі говорив: Чоловік супротивник накоїв оце. А раби відказали йому: Отож, чи не хочеш, щоб пішли ми і його повиполювали? 29 Але він відказав: Ні, щоб, виполюючи той кукіль, ви не вирвали разом із ним і пшеницю. 30 Залишіть, хай разом обоє ростуть аж до жнив; а в жнива накажу я женцям: Зберіть перше кукіль і його пов'яжіть у снопки, щоб їх попалити; пшеницю ж спровадьте до клуні моєї. (Матв.13:28-30)
Протестант написав:
3. Питання: Якщо людина йде по рейках, то її переїде поїзд, чи якось обмине?

Я думаю, що попередити людину - це наш обов'язок, бо Слово Боже каже: А ти, коли остережеш справедливого, щоб справедливий не грішив, і він не згрішив, то жити буде він жити, бо був остережений, а ти душу свою врятував. (Єз.3:21)

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

34938
UNREAD_POSTДодано: 08 березня 2012, 19:32 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Протестант написав:
Христос говорив: Ніхто бо не може до Мене прийти, як Отець, що
послав Мене, не притягне його...
(Iван.6:44) Значить, Господь вибраних необізнаних овець Сам приводить в кошару. А якщо хтось не з овець, то що йому робити в кошарі? Хіба може не овечка стати овечкою?
Сонячнику мене чомусь завжди ваблять ваші продуманні відповіді.От і цього разу я не можу втриматись аби вас не запитати-Яким же чином Господь приводить в кошару вибраних необізнаних овець.Завдяки чому Господь одних вибирає а інших ні??завдяки чому одні є очечками а інші ні??
Протестант написав:
2. Павло дав право на заборону єрисей.
Цитата:
Єресі - це шкідливе насіння, це той самий кукіль, якого сіє лукавий у серцях людей. Христос у притчі говорив: Чоловік супротивник накоїв оце. А раби відказали йому: Отож, чи не хочеш, щоб пішли ми і його повиполювали? 29 Але він відказав: Ні, щоб, виполюючи той кукіль, ви не вирвали разом із ним і пшеницю. 30 Залишіть, хай разом обоє ростуть аж до жнив; а в жнива накажу я женцям: Зберіть перше кукіль і його пов'яжіть у снопки, щоб їх попалити; пшеницю ж спровадьте до клуні моєї. (Матв.13:28-30)
А тут ви взагалі перевершили самого себе такими роздумами.Христос пояснюючи сутть цієї притчі сказав що отим куколем є сини Лукавого.То яким же чином ви дійшли до того що кукіль це єрисі які сіються в серця людей??Самі придумали чи і тут помазання оте ваше вам про це оповіло??Поясніть будьте добрі,проте не в коментарях до мінусів,а у відкритому тексті.Вірю ви зможете.Ваш друг ССС)))

«Vat shrift,blifft»
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

35010
UNREAD_POSTДодано: 12 березня 2012, 05:57 

Востаннє тут були:
sss написав:
Яким же чином Господь приводить в кошару вибраних необізнаних овець.Завдяки чому Господь одних вибирає а інших ні??завдяки чому одні є овечками а інші ні??
Написано: Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать. (Як.4:6)
Дивіться бо, браття, на ваших покликаних, що небагато-хто мудрі за тілом, небагато-хто сильні, небагато-хто шляхетні. Але Бог вибрав немудре світу, щоб засоромити мудрих, і немічне світу Бог вибрав, щоб засоромити сильне, і простих світу, і погорджених, і незначних вибрав Бог, щоб значне знівечити, так щоб не хвалилося перед Богом жадне тіло.
(1Кор.1:26-29)
Тому Боже слово відкривається лише покірним, смиренним - тим, хто у простоті виконує, а не гордим, які прочитали і відкинули, вдаючись до філософії всякої.
sss написав:
А тут ви взагалі перевершили самого себе такими роздумами.Христос пояснюючи суть цієї притчі сказав що отим куколем є сини Лукавого.То яким же чином ви дійшли до того що кукіль це єрисі які сіються в серця людей??
Так, у кому проросло насіння куколю - є сини лукавого, адже вони стали синами лукавого через насіння, яке посіяв лукавий у їхніх серцях. Тому й кажу, що єресі - є тим самим насінням куколю, яке виростає в серцях і зводить людей, і тому вони служать дияволу, себто є синами лукавого.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35024
UNREAD_POSTДодано: 12 березня 2012, 17:32 

Востаннє тут були:
Можна і так сказати, але в притчі, яку розповів Христос під кукілем розумється саме люди, а не вчення. Не лукав Сонячнику ;-D

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35068
UNREAD_POSTДодано: 15 березня 2012, 17:09 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
sss написав:
Яким же чином Господь приводить в кошару вибраних необізнаних овець.Завдяки чому Господь одних вибирає а інших ні??завдяки чому одні є овечками а інші ні??
Написано: Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать. (Як.4:6)
Дивіться бо, браття, на ваших покликаних, що небагато-хто мудрі за тілом, небагато-хто сильні, небагато-хто шляхетні. Але Бог вибрав немудре світу, щоб засоромити мудрих, і немічне світу Бог вибрав, щоб засоромити сильне, і простих світу, і погорджених, і незначних вибрав Бог, щоб значне знівечити, так щоб не хвалилося перед Богом жадне тіло.
(1Кор.1:26-29)
Тому Боже слово відкривається лише покірним, смиренним - тим, хто у простоті виконує, а не гордим, які прочитали і відкинули, вдаючись до філософії всякої.
Отже,щоб тобі відкрилось Боже слово,слід бути смиренним та покірним.Чудово.так чому ти писав вище-"
Цитата:
Значить, Господь вибраних необізнаних овець Сам приводить в кошару. А якщо хтось не з овець, то що йому робити в кошарі? Хіба може не овечка стати овечкою?
Тож чи може не овечка стати овечкою,тобто не покірна людина та не смиренна стати покірною та смиренною??Сонячнику,може чи ні??Знову ти якось путаєшся у своїх віруваннях,або ж просто не тямиш що пишеш.

sss написав:
А тут ви взагалі перевершили самого себе такими роздумами.Христос пояснюючи суть цієї притчі сказав що отим куколем є сини Лукавого.То яким же чином ви дійшли до того що кукіль це єрисі які сіються в серця людей??
Цитата:
Так, у кому проросло насіння куколю - є сини лукавого, адже вони стали синами лукавого через насіння, яке посіяв лукавий у їхніх серцях.
Та почекайте Соняшнику,звідки ви дізнались що кукіль це насіння яке проростає в серцях.В Писанні начебто немає такого пояснення.Невже це нове відкритття св духу,яке вам ваше помазаня відкрило??? :) Признайтесь чесно??Я просто такого не зустрічав у Біблії.?

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36619
UNREAD_POSTДодано: 29 червня 2012, 19:07 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
01 квітня 2017, 15:48
Написано: 220
Беручи до уваги поради мудрого Соломона, до вивчення Божого Слова слід ставитись наче до пошуку схованих скарбів. Отже візьмемо до рук кайло та покличемо до розсудку... Детальніше тут: http://hyacinthis.blogspot.com/2012/06/21-6.html

http://hyacinthis.blogspot.com
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

39124
UNREAD_POSTДодано: 20 грудня 2012, 11:01 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
01 квітня 2017, 15:48
Написано: 220
Боже Слово може бути як для навчання та поглиблення віри, а також щоб здобувати мудрість. І не тільки це. Біблія може бути джерелом насолоди. Чи для вас Боже Слово наче мед?

http://znajpravdu.blogspot.com/

http://hyacinthis.blogspot.com
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 59 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>