Цитата:
Бо всі гіпотеза еволюції - казочка для дітей. Там так і написано: Доказать современные представления об эволюции жизни прямыми методами невозможно. Эксперимент затянется на миллионы лет (цивилизованному обществу от роду не более 10 тысяч лет), а машину времени скорее всего так и не изобретут.
Дуже правильно і дуже просто написано. Автор пояснює, чому ви не можете побачити еволюції: для цього потрібні мільйони років. Тому еволюцію можна спостерігати лише опосередкованими методами.
Цитата:
Я хочу тим показати, що не можна будь-яку теорію вважати аксіомою. А для того щоб запропонувати гіпотезу, яку неможливо довести - не потрібно бути генієм.
Аксіома якраз і відрізняється від теорії тим, що її не потрібно доводити. Як бачите, я цим вже досить довго з вами займаюсь.
Цитата:
Про це навіть еволюціоністи знають, лише припускають, що було це мільярди років тому. Ось прочитайте [urlhttp://www.dopotopa.com/bibleyskaya_model_parovodjanogo_kupola.html]про модель пароводяного купола[/url].
Хахаха, це ще смішніша стаття
Пара у атмосфері є - це хмари. Протягом існування Землі характер хмар змінювався, але це не та тема. Особливо усміхнула фраза про астероїд, який викликав конденсацію...
Повірте, якщо б такий потоп був, був би шар мулу багатометрової товщини, і то всюди. Якщо, за гіпотезою А. Чепалиги, вода потопу походила з Каспійського моря і була наслідком зміни течії рік, то затопленими мали би бути в основному долини великих річок, що і підтверджується геологічно.
Цитата:
Науковці вважають, що до потопу у нижній стратосфері на висоті декілька десятків кілометрів був льодовий шар товщиною кільканадцять метрів.
Як ви собі це уявляєте? Гріш ціна таким "науковцям", які не знають про силу земного тяжіння!
Цитата:
Також вчені дослідили, що до потопу тиск атмосфери у декілька разів перевищував теперішній.
Джерело?
Цитата:
Цей факт пояснює те, що до потопу не було вина та люди не п'яніли, а після потопу Ной вперше сп'янів, напившись вибродженого виноградного соку.
Ви не повірите, але бактерії набагато живучіші, ніж люди.
Цитата:
Та ні, це лише припущення еволюціоністів, що їх роз'єднує більше часу, аніж описано в Біблії. За ДНК можна лише встановити скільки мутацій відбулося від Y-хромосомного Адама (тобто Ноя). Еволюціоністи припускають, що в середньому відбувається одна мутація на 500 поколінь, а отже Ной жив 80тис.років тому, а мітохондральна Єва близько 120тис.років тому. Але це дуже грубе припущення, бо масштаб вибирається довільним. Так само можна припустити, що в середньому мутації відбуваються раз на 12 поколінь, а тоді виходить, що Ной жив 4 тис.років тому, а праматір всіх людей на 5,5-6 тис. років тому, що співпадає з біблійної хронологією.
Пропоную ознайомитись:
http://lib.eparhia-saratov.ru/books/12m ... dox/6.htmlНе можна собі просто так припустити число частоти мутацій... Як бачите, ні Єва, ні Адам не жили в Межиріччі, як мало би бути за Біблією, а у східній Африці. І ніхто не може сказати, що вони були парою. І дата виходить далеко за межі біблійного створення Землі... Точніше, біблійного за вашою версією
Цитата:
За ДНК встановлюють Y-хромосомного Адама - а це наймолодший патріарх всіх чоловіків, тобто Ной!
Не розумію сенсу речення.
Цитата:
Еволюціоністи пояснюють феномен того, чому Y-хромосомний Адам жив на кілька поколінь пізніше мітохондральної Єви тим, що 80 тис. років тому на Землі була якась велика катастрофа або епідемія, після якої вижив лише один прабатько, у якого були сини, які мали ще й жінок від різних матерів. Але ж ми знаємо, що ця всесвітня катастрофа не що інше як Всесвітній потоп.
Цікаво поглянути на того, хто так пояснює...
Цитата:
І я не бачу різниці - чи тверд чи шатро чи небеса. Невже ви вважаєте, що книга Буття мала би писатися науковими термінами? Це писалось для того, щоб всім було зрозумілим. Місяць - це і є нічне світило, бо виконує функції світильника, це просто і зрозуміло.
Я - ні. Ви так вважаєте
Чи ви думаєте, що давнім євреям Бог пояснював би принципи еволюції?
Цитата:
Ви точно атеїст, а не католик. У Бога все можливе.
Та ні, це скоріше ви атеїст. В Біблії ж написано, як Ной це робив. Я вас до цього і підштовхую - відкрити Святе Письмо. І якби Ной збирав усіх тварин, а не тільки тих, які були йому потрібні, то це було б неможливо і Бог би втрутився в цей процес. Але у Біблії все відбувається без особливого Божого втручання - і будівництво, і спорядження.
Цитата:
А науковці вважають, що різке зниження атмосферного тиску внаслідок руйнування водно–парового захисного шару мало призвести до різкого зниження обмінних процесів у тварин. Такі перепади призводять до сонливості і цілком можливо, що тварини під час плавання перебували у стані, близькому до анабіозу, тож потребували мінімального догляду.
Справді. А у деяких - до смерті. Уявляєте, яка там була б гора трупів? Але, на щастя, Ноєві не довелось розгрібати гниюче м'ясо, бо ця гіпотеза нежиттєздатна. До того ж, якби тиск справді раптово впав у кілька разів, люди теж би не вижили. Не кесонна хвороба, але наслідки неприємні.
Цитата:
А рослинності вода не загрожує! Нічого дивного, що все відновилось, щойно вода зійшла.
Жартуєте? Скільки днів без фотосинтезу! Та ще й відкладення мулу... За такий час більшість трав'янистих рослин були б похоронені під шаром осадових порід.
Цитата:
Та ні, тоді б ковчег навіть не зрушився б з місця.
Написано чітко, ось російський переклад: 19 И усилилась вода на земле чрезвычайно, так что покрылись все высокие горы, какие есть под всем небом; 20 на пятнадцать локтей поднялась над ними вода, и покрылись горы. (Быт.7:19-20)
Тобто над горами вода піднялася ще на 8 метрів.
Якщо сприймати Біблію буквально, як це робите ви, то має вийти так: 8844+8=8852 метри (я взяв висоту Джомолунгми). То звідки взялось стільки води?
Цитата:
А ви знайомі з теорією Діна Кеньона? Власне він запропонував свою теорію, не розуміючи механізму утворення білків, і вважав, що еволюція можлива шляхом випадкового притягання амінокислот. І лише вивчивши детальніше молекулу ДНК зрозумів, що нічого випадкового чи хаотичного у клітинах не відбувається, а усі білки від простіших до складніших формуються згідно чітких інструкцій, які записані в ДНК.
Знову не розумієте? Трансляція і транскрипція - це очевидні факти. Я з вами про це не сперечаюсь. Але це не має стосунку до механізмів еволюції.
Цитата:
Я у цій темі мало розуміюся, але, як мені мій розум підказує щось тут не те, бо тоді мали шанс спастися люди крім Ноя і його сімї і також інші тварини, бо із твоїх слів потоп був не всесвітній, а значить могло бути на якомусь континенті просто калюжа води. Логічно?
Логічно і правильно. Я і не кажу, що всі геть люди загинули. Як і тим паче тварини.
Сонячнику, цікава стаття. Вона хороша тим, що все сама пояснює
Де в ній говориться про потоп? Чи риби мали померти від того, що води стало більше? Вони мали б померти, наприклад, від отруєння розчиненими у воді вулканічними газами, але аж ніяк від того, що в акваріум додали водички.
Verum, я б хотів отримати все-таки відповіді на свої запитання.
Цитата:
Еволюція - це не закон, а заперечення Бога у творенні всього живого.
Доведіть це
Цитата:
До речі, вже очевидний та доведений факт, що основні залишки ковчега зараз знаходяться на висоті 4 км. на горі Арарат. Яким чином він туди потрапив?
А ось це вже загадка. Цікаво було б отримати дані радіовуглецевого аналізу його деревини