Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 12:39

Створити нову тему Відповісти  [ 117 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Божі імена
32595
UNREAD_POSTДодано: 01 жовтня 2011, 23:22 

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Протестант написав:
Ιωνας я ж говорив що це пуста розмова, краще спілкуватися на теми які будуть християнський дух.
А які це теми будуть християнський дух??Гм,відчуваєш що і цьому пану ніц не світить у протистоянні з правдою.Протестанте не ослаблюй його рук.Він же лише почав,а ти вже його відганяєш.Недобре так.Дай все ж зрозуміти що саме він хотів тут показати та до чого довести розмову подавши тексти на євр та гр мові.Невже тобі не цікавою буде розвязка.Це ж тобі принесе насолоду яку ти отримуєш коли перечитуєш посилання таких панів до яких ти ставишся з особливою прихильністю :yes: .не поспішай))).Я й у ігри ще хочу з ним пограти,у яких він бачу є активним.А що,якось слід свій неспокій відганяти))))) :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32607
UNREAD_POSTДодано: 02 жовтня 2011, 20:50 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
08 грудня 2011, 13:15
Написано: 162
Віровизнання: християнин
Verum написав:
Я вже сказав, що з такою неприємною людиною я спілкуватись немаю бажання. Виправите своє ставлення до людей тоді і поспілкуємось. ;-D
Коли я приходжу на форум і шукаю спілкування, а тут є хтось, хто прискіпується до мого ніка та аватара і т.д. (і це неодноразово)... То, на вашу думку він приємна людина???
Verum написав:
Від вас так і несе самовпененістю і неприязністю до всіх, хто не поділяє вашого філософського вчення...
Цей запах ближче до вас ніж вам здається. Принюхайтесь, він йде від тої особи, яка сміється над ніками та аватарами.
Verum написав:
P.S. Ви випадково не католицький священник? :)
:eek: :D Гарний жарт, посміявся.

Господь моя сила та пісня моя, став Він спасінням мені! (Пс.117:14)
WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32609
UNREAD_POSTДодано: 02 жовтня 2011, 20:58 

Востаннє тут були:
sss написав:
До чого тут послідовність єврейських слів.я вам подав як ці слова звучать у перекладі на укр мову.І там все добре є очевидним.Коли б ви мали сумніви щодо цього то б якось це спростували.
В принципі немає причин для спростування - бо, вкотре, ви не змогли ґрунтовно довести свої слова.
Стосовно послідовності, то це важливо. Такий теолог, яким ви намагаєтесь виглядати, знає чому.
Може свідки скажуть, кого проповідували християни, в апостольський період. Якщо знаєте, то скажіть ще й Ім'я.

WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32611
UNREAD_POSTДодано: 02 жовтня 2011, 21:44 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Verum написав:
А щодо того чи я християнин чи свідок Єгови, то скажу Вам, що свідки Єгови - ХРИСТИЯНИ.

Я як вони можуть бути християни, якщо вони взагалі не визнають багато основних християнських доктрин. Тай сам говорять відкрито що вони не християни, та й вроді ССС так само говорить. Що скажеш ССС?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32616
UNREAD_POSTДодано: 02 жовтня 2011, 22:41 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
Verum написав:
Я вже сказав, що з такою неприємною людиною я спілкуватись немаю бажання. Виправите своє ставлення до людей тоді і поспілкуємось. ;-D
Коли я приходжу на форум і шукаю спілкування, а тут є хтось, хто прискіпується до мого ніка та аватара і т.д. (і це неодноразово)... То, на вашу думку він приємна людина???
Можливо ви щось не так розумієте.навіщо поспішати з висновками.Краще б узяли й у нього про це перепитали.Переконаний що ніякого там висміювання немає.
Verum написав:
Від вас так і несе самовпененістю і неприязністю до всіх, хто не поділяє вашого філософського вчення...
Цитата:
Цей запах ближче до вас ніж вам здається. Принюхайтесь, він йде від тої особи, яка сміється над ніками та аватарами
Думаєте що у вас одного нюх присутній??Ну й цікаво хто ж то та як саме насміхається над ніками та аватарами неодноразово??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32617
UNREAD_POSTДодано: 02 жовтня 2011, 22:50 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
sss написав:
До чого тут послідовність єврейських слів.я вам подав як ці слова звучать у перекладі на укр мову.І там все добре є очевидним.Коли б ви мали сумніви щодо цього то б якось це спростували.
В принципі немає причин для спростування - бо, вкотре, ви не змогли ґрунтовно довести свої слова.
Як результат я бачу лишень відсутність будь яких змістовних заперечень тому що я пишу.Подав вам переклад.Ви з ним не погоджуєтесь??Чому ,пишіть.Про послідовність уже писав,що часто вона змінюється,але сутті неміняє.Візьміть будь яку цитату,та порівняйте її у різних перекладах та звірте з євр чи гр текстом.Візьмемо пальцем в небо--Мр12:2-"И послал в свое время к виноградарям слугу"(СП);порівн
УПО: "А певного часу послав він раба до своїх винарів " .Чи однакова тут послідовність того що написанно.Очевидно що ні.Чи змінилась через це суть написанного.Очевидно ні.Тож звірте з грец текстом і вкажіть хто переклав правильно а хто ні??Чекаю на відкриття зверху шановний пане Йона)))))
Цитата:
Стосовно послідовності, то це важливо. Такий теолог, яким ви намагаєтесь виглядати, знає чому.
Може свідки скажуть, кого проповідували християни, в апостольський період. Якщо знаєте, то скажіть ще й Ім'я.
Показав вам на прикладі до якого виколись апелювали,що послідовність не є важливою.а теолога ви з мене не робіть,бо я ним не є.Я лише учень Христа.Ну а питанням, яким ви знову перескакуєте від обговорення цього епізоду,вам не вдастся уникнути розвяки.Тож я чекаю на відкриття)))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32618
UNREAD_POSTДодано: 02 жовтня 2011, 22:58 

Востаннє тут були:
ссс, дякую за вичерпне пояснення. Я спочатку не зрозумів чому ви відповідаєте замість Верума. Виявилось все просто - на злодію шапка горить.
sss написав:
а теолога ви з мене не робіть,бо я ним не є.
Дякую за правду! Але чому так довго і вперто ви себе видаєте за теолога??? Ви не провели аналіз тексту, зате обсипали його купую слів. Дальше ліпше. Ви не змогли назвати І'мя.

WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32619
UNREAD_POSTДодано: 02 жовтня 2011, 22:59 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Ладно давайте по суті/по темі всі говорити. Сонячник задав таке питання

Сонячник написав:
У той же час хочу нагадати заповідь:Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно. (Вих.20:7)

ССС, на твій погляд ви не називаєте ім’я Бога забагато? Тобто тре, чи не тре, ви постійно вживаєте імя - Єгова

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32626
UNREAD_POSTДодано: 02 жовтня 2011, 23:38 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
ссс, дякую за вичерпне пояснення. Я спочатку не зрозумів чому ви відповідаєте замість Верума. Виявилось все просто - на злодію шапка горить.
Що ви маєте на увазі??незрозумів.
sss написав:
а теолога ви з мене не робіть,бо я ним не є.
Цитата:
Дякую за правду! Але чому так довго і вперто ви себе видаєте за теолога??? Ви не провели аналіз тексту, зате обсипали його купую слів. Дальше ліпше. Ви не змогли назвати І'мя.
З чого саме ви взяли що я так довго з себе видаю теолога??Тай про який аналіз ви пишете.Для мене тут є все очевидним.Подав вам переклад цих слів де чітко вказанно що у Бога імя ЄГОВА(ЙГВГ).Якщо ви непогоджуєтесь то просто вкажіть чому.і продовжимо розвязувати отой ребус.Тож коли ви несприймаєте тої купи слів,то переконуйте самі себе й далі.я подав вам доводи своєї позиції.від вас же отримай отой пшик.То про що з вами шановний теологе говорити далі.Про ваші знання євр чи гр??Мені це нецікаво та й теми це не стосується.Питання вам поставив щодо заповіді та слів з Йоіла,той же самий пшик.То кого ви тут с себе крчите пане??Тому називаю вм ще раз-імя у Бога одне,воно є святе та належить тільки Йому одному,а звучить воно на нашій мові,як загальнопрнято з давніх давен -Єгова.непогоджуєтесь,то я спокійно вислухаю вас та проаналізую і обовязково зясуємо це.тож ви так не відступайте від цього.Адже шанувальники вас не зрозуміють.))))))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32628
UNREAD_POSTДодано: 02 жовтня 2011, 23:48 

Востаннє тут були:
Та все ви розумієте...
sss написав:
З чого саме ви взяли що я так довго з себе видаю теолога??Тай про який аналіз ви пишете.Для мене тут є все очевидним.Подав вам переклад цих слів де чітко вказанно що у Бога імя ЄГОВА(ЙГВГ).
Та я про це й кажу. Зробили аналіз того, про що не питав. Ви поясніть те що я спитав.
Ιωνας написав:
Ви не відповіли на це, і по іменам людей теж щось не видно нічого. Не хочете відповідати, так тому і бути. Читайте тихенько і не заважайте.

WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32633
UNREAD_POSTДодано: 03 жовтня 2011, 10:31 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
Та все ви розумієте...
sss написав:
З чого саме ви взяли що я так довго з себе видаю теолога??Тай про який аналіз ви пишете.Для мене тут є все очевидним.Подав вам переклад цих слів де чітко вказанно що у Бога імя ЄГОВА(ЙГВГ).
Та я про це й кажу. Зробили аналіз того, про що не питав. Ви поясніть те що я спитав.
А хіба я цього не пояснив??у вас якісь проблєми зі сприйняттям?? :?
Ιωνας написав:
Цитата:
Ви не відповіли на це, і по іменам людей теж щось не видно нічого. Не хочете відповідати, так тому і бути. Читайте тихенько і не заважайте.
Та я завжди тихенько читаю і спокійно реагую на такі письмена.Якщо для вас питання про імена людей є таким принциповим,то так тому і бути,відкрию вам це,хоча в такому віці про це вже слід знати.Ну й щоб ні у кого не було сумнівів,щодо моєго конструктиву.--Так Люба,Надя,Віра є іменами.противник ним не є. Щодо останнього питання вам пояснив,що цим питанням, яким ви знову перескакуєте від обговорення цього епізоду,вам не вдастся уникнути розвяки.Тож я чекаю на відкриття))) щодо Ам.А у апостольські часи про які згаданно у гр Писаннях, проповідувалось найперш дому ізраїля,про імя через яке Бог Єгова дав можливість спастись.Імя це на нашій мові прийнято вимовляти як Ісус,хоча на мовах на котрих писалась Біблія воно звучало по іншому.Тож сподіваюсь,я задовольнив вашу цікавіст,Спробуйте тепер і ви задовольнити мою.)))))Ох ви і крутій пане Йона ;-D

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32640
UNREAD_POSTДодано: 04 жовтня 2011, 14:15 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Verum написав:
А щодо того чи я християнин чи свідок Єгови, то скажу Вам, що свідки Єгови - ХРИСТИЯНИ.

Я як вони можуть бути християни, якщо вони взагалі не визнають багато основних християнських доктрин. Тай сам говорять відкрито що вони не християни, та й вроді ССС так само говорить. Що скажеш ССС?
Добре,якщо пан Йона трохитзабарився,то відповім і тобі.Християнами є не ті які визнають тройцю,а ті які наслідують Христа,тобто йдуть його слідами.От і від слова Христос зявляється слово християнин.Власне сЄ стараються в усьому наслідувати Христа,на від міну від тих хто себе просто так називає.Приміром протистанти які воюють з католиками.Чи є вони християнами лишень через те що визнають троцю,пекло,душу тощо??Звісно що ні?Тому ти неслухай тих хто тобі баламутить голову щодо цього,або ж сам не баламуть її нікому.Тож,так сЄ такими "християнами" себе не називають,тому що немають нічого спільного з насильством та ворожнечами.Послідовниками ж Ісуса Христа ми звісно є або ж дуже намагаємось бути ними.Твоя відповідь??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32641
UNREAD_POSTДодано: 04 жовтня 2011, 14:17 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Ладно давайте по суті/по темі всі говорити. Сонячник задав таке питання

Сонячник написав:
У той же час хочу нагадати заповідь:Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно. (Вих.20:7)

ССС, на твій погляд ви не називаєте ім’я Бога забагато? Тобто тре, чи не тре, ви постійно вживаєте імя - Єгова
Ні,я так не вважаю.Що значить тре чи не тре.В яких випадках наприклад на твою думку не тре??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32668
UNREAD_POSTДодано: 05 жовтня 2011, 15:05 

Востаннє тут були:
Ну, і що ми маємо:
1. Цитату з Амоса свідки не пояснили :(
2. На земних іменах, ви ссс (чи все ж Стефко?) не знаєтесь, а беретесь за небесні. :lol:
Гаразд, з цим вам тяжко. Є ще таке цікаве питання:
Скажіть, дорогенький свідку, чи יהוה‎ вільно вживалось під час приходу Ісуса Христа, чи існувала якась заборона? Яка це заборона?

WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32681
UNREAD_POSTДодано: 05 жовтня 2011, 21:13 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
Ну, і що ми маємо:
1. Цитату з Амоса свідки не пояснили :(
Вам просто нічим цього поясненя заперечити чи спростувати.тому й грайте на публіку.
Цитата:
2. На земних іменах, ви ссс (чи все ж Стефко?) не знаєтесь, а беретесь за небесні. :lol:
і на це питання пане Йона,я через вашу наполегливість теж відповів.а от чому ви мене обзиваєте Степаном чи Стефком мені незрозуміло.поясніть це??
Цитата:
Гаразд, з цим вам тяжко. Є ще таке цікаве питання:
Скажіть, дорогенький свідку, чи יהוה‎ вільно вживалось під час приходу Ісуса Христа, чи існувала якась заборона? Яка це заборона?
Тяжко мабуть вам,адже перескакуєте вчергове на інше питання,незаперечуючи по сутті попередніх.Нехай,фанати рзцінюють це самі.Щодо ЙГВГ ,то воно вільно не вживалось не лишень за часу Ісуса,а й за довго до його приходу.Нащо питаєте про те,що знайте.Хочете дурнем прикинутись. ;-D І ніяка це не була заборона,а простий забобон,та нерозуміння заповідді щодо даремного вживання імені Бога,Йгвг.Так от я вчергове вам відповідаю,а ви скакаєте немов такий прудкий заєць з питання на питання.Що з вами відбувається пане з рибкою??Чи наважитесь всеж відповісти на питання-коли у Бога імен багато,то чому згідно з заповіддю вживати надаремно неможна одного-Єгова/Ягве.Від кликання якого Божого імені залежало спасіння,приміром за часів Йоіла-"Бо кожен хто покличе Госпаоднє(ЙГВГ) імя,буде спасенний" та ЧОМУ саме від цього імені??.Чи і далі скакатимете подібно до тої прудкої тваринки??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 117 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 4 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>