Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 18:01

Створити нову тему Відповісти  [ 117 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Божі імена
32067
UNREAD_POSTДодано: 05 вересня 2011, 00:17 

Стать: Він
Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Пропоную дослідити які Божі імена вживаються у Біблії.

У той же час хочу нагадати заповідь:
Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно. (Вих.20:7)

Що означає ця заповідь?

На цю тему я знайшов одну лекцію, яка може бути корисною для розгляду цього питання:
http://lucaster.podfm.ru/sermons/19/dow ... me.MP3.MP3

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Божі імена
32098
UNREAD_POSTДодано: 06 вересня 2011, 12:09 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Сонячник написав:
Пропоную дослідити які Божі імена вживаються у Біблії.
У той же час хочу нагадати заповідь:Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно. (Вих.20:7)Що означає ця заповідь?
На цю тему я знайшов одну лекцію, яка може бути корисною для розгляду цього питання:
http://lucaster.podfm.ru/sermons/19/dow ... me.MP3.MP3
Мда,сумно таке слухати,коли люди стільки часу присвячують для того аби збагнути те що таке просте та очевидне.Навіщо ж наводити заповідь "Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно",і в той же час лукавити говорячи що це імя не одне.Хіба ж не написанно "не призивай імені",а не імен,начебто їх багато.Та й навіщо приховувати від людей те що написанно в ориг євр тексті у цій заповіді.А там саме вжито Боже імя ЙГВГ(Єгова)-"не призивай імені ЙГВГ(Єгови) Бога ,твого надаремно".Тож усі ті викрутаси є лише спільністю Сатани котрий хоче щоб люди забули це унікальне Боже імя яке має значення "він стає тим ким захоче" або є "тим що є",тобто тим ким хоче бути".Переклад значення цього імені як Сущий є неточний.Хто володіє словниками древньоєврейської мови може сам у цьому пересвідчитись.Тож заповідь гласила не призивати імені "Єгови(ЙГВГ) Бога.. надаремно",що само собою дає чітку підставу стверджувати що імя у Бога одне-Єгова,а всі інші назви якими Бог себе звав це лише його титули типу пан(господь),цар,Бог,Саваот(муж війни),також його характеристики-Всемогутній,милостивий,спічутливий тощо.Також чомусь ніхто незгадує що саме це імя вживалось в євр текстах найчастіше,близько 7 тис раз,і чомусь саме це імя Бог заборонив вживати надаремно.Отож досліджуйте,проте обєктивно не спираючись на промови подібних діячів котрих тут наводять подібні діячі.На все добре.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32101
UNREAD_POSTДодано: 06 вересня 2011, 19:16 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
і в той же час лукавити говорячи..........А там саме вжито Боже імя ЙГВГ(Єгова)-"не призивай імені ЙГВГ(Єгови) Бога ,твого надаремно".

ССС, ну ти сам лукавиш, ви самі у ваших журналах не впевнені у точності перекладу ЙГВГ, тому визнай що можна перекласти як Ягве.
sss написав:
Переклад значення цього імені як Сущий є неточний

ім’я Ягве якраз і точно підкреслює "Я є" "Сущий".
sss написав:
імя у Бога одне-Єгова,а всі інші назви якими Бог себе звав це лише його титули типу пан(господь),цар,Бог,Саваот(муж війни)

Не титули, а дії, за кожною дією стоїть якась подія, той же приклад Ягве - Саваот. От дія Ягве у новому Завіті носить ім’я Ісус, що на єврейській мові означає Єгова/Ягве спасає.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

32102
UNREAD_POSTДодано: 07 вересня 2011, 09:33 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
sss написав:
і в той же час лукавити говорячи..........А там саме вжито Боже імя ЙГВГ(Єгова)-"не призивай імені ЙГВГ(Єгови) Бога ,твого надаремно".

ССС, ну ти сам лукавиш, ви самі у ваших журналах не впевнені у точності перекладу ЙГВГ, тому визнай що можна перекласти як Ягве.
При чому тут Ягве.Здавніх давен прийнято Єгова.Я лише хотів підкреслити що у цій заповіді вжите не Господь(Адонай),а Йгвг-Єгова,скороченно Яг,Ягве.Ти ж нерозуміючи цього,далі зводиш на мене наклеп.Ну й якщо ти такий розумний,то поясни чому ти називаєш Божого сина,Ісусом??Його ж начебто люди звали Єгошуа,якось так.Хіба ні?Прошу пояснити.
sss написав:
Переклад значення цього імені як Сущий є неточний

Цитата:
ім’я Ягве якраз і точно підкреслює "Я є" "Сущий".
Ти про це впевненно заявляєш,чи як завжди керуєшся слухами??І чому ти вживаєш Ягве а не Єгова??Лишень щоб не так як сЄ??Тепер давай проаналізуєм оте "Я є" чи "Сущий".Що таке значення Божого імені мало сказати ізраїльтянам про Бога у тій ситуації коли Бог пояснивши значення свого імені Мойсею,бажав щоб це Мойсей передав ізраїлю???От каже Мойсей євреєм Бог "Я є" послав мене до вас.Що оте "Я є"мало сказати євреям про Бога.І що, що Він "Я є"??Що з того??Тобто з якою метою Бог звернув увагу на значення свого імені у тій ситуації???)))))).Сподіваюсь ти розумієш про що я тебе питаю.Поясни будь добрий!!
sss написав:
імя у Бога одне-Єгова,а всі інші назви якими Бог себе звав це лише його титули типу пан(господь),цар,Бог,Саваот(муж війни)
Цитата:
Не титули, а дії, за кожною дією стоїть якась подія, той же приклад Ягве - Саваот. От дія Ягве у новому Завіті носить ім’я Ісус, що на єврейській мові означає Єгова/Ягве спасає.
Не сміши людей повторюючи одне і теж.Приклад з тим же Ісусом Навином чи іншими Ісусами яких у ізраїлі було багато,ніяк не вказує ту дію Єгови спасителя,яка виявлялась на тих Ісусах.Тепер щодо того що ти пишеш що це не титули.Хіба Господь(Пан-польск,Лорд анг) це не титули??Цар і це не титули.А Єлогім(Бог) то це імя,як каже той промовець??А Всемогутній,Милостивий,то це теж імена??Наприклад сьогодні до папи Подібно звертаються "Найсвятіший",то хіба не є очевидним що це лише титул??Щодо Саваота то ніколи не сказанно Бог Саваот,а завжди Єгова(Господь замінено) Саваот.Таким чином вказує що Єгова в тій ситуації був "мужем війни"(Саваотом),бо воював за свій народ.Таким чином це ніяк не належить до Божого імені,а є простим титулом таким же як наприклад сьогодні в армії генерал,тощо.Отож запрошую тебе до інтригуючої розмови.Можеш підглянути у інет до братів адвентистів.У них багато чого можна ще відкопати по цьому.Чекатиму))))))

«Vat shrift,blifft»
-1
(0-1)

URL Догори
Відсутній

32112
UNREAD_POSTДодано: 07 вересня 2011, 19:47 

Востаннє тут були:
sss написав:
При чому тут Ягве.Здавніх давен прийнято Єгова.....І чому ти вживаєш Ягве а не Єгова??Лишень щоб не так як сЄ??

З давніх- давен ніхто точно не знає як точно вимовляти правильно. Те ж не можу зрозуміти чому ти так впевнений у точності що це - Єгова? Звідки таке упевненість, невже у вас тепер 100% так вважають?
sss написав:
Тепер щодо того що ти пишеш що це не титули.

ССС, не плутай титули із ім’ям Бога, або як я говорю дія. Бо із однієї сторони ти не розумієш Сонячника, ні мене. Отож,у Бога одне ім’я це -Ягве/Єгова, а за кожним ім’ям стоїть дія, от наприклад Ягве-Іре має дію що Бог передбачає; Ягве-Ніссі має дію Господь це прапор мій; Ягве-Шалом - Господь миру.... і т.д. (думаю місця із Писання не потрібно тобі писати де це записано)Хіба ц по твоєму схоже на титули?
sss написав:
Ти про це впевненно заявляєш,чи як завжди керуєшся слухами??І чому ти вживаєш Ягве

Бо це ім’я говорить що Він Живий, Сущий. Бог відкрився якраз таким ім’ям Мойсею, і тому я вважаю що ім’я Ягве якраз це підкреслює, а Єгова це уже пізніша форма вислову.

sss написав:
Ну й якщо ти такий розумний,то поясни чому ти називаєш Божого сина,Ісусом??Його ж начебто люди звали Єгошуа,якось так.Хіба ні?Прошу пояснити.

Тут розумнішого за тебе немає.
Єгошуа- це єврейське, імя Ісус - узяли від грецького - Іесоус.
sss написав:
Отож запрошую тебе до інтригуючої розмови.

Ми і так із тобою не найдемо порозуміння.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32113
UNREAD_POSTДодано: 07 вересня 2011, 23:06 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
sss написав:
При чому тут Ягве.Здавніх давен прийнято Єгова.....І чому ти вживаєш Ягве а не Єгова??Лишень щоб не так як сЄ??
З давніх- давен ніхто точно не знає як точно вимовляти правильно. Те ж не можу зрозуміти чому ти так впевнений у точності що це - Єгова? Звідки таке упевненість, невже у вас тепер 100% так вважають?
Звісно що точно ніхто нескаже.проте як я писав здавна прийнято Єгова.Сьогодні дехто,подібно до тебе аби тілько не так сЄ називають Ягве.Ну й нехай це діла не міняє.Подібно як ти називаєш Божого сина неточно так як його колись називали.Чи не так???Головне що це імя відновленне і воно одне так унікальне яке належить одному Богу.
sss написав:
Тепер щодо того що ти пишеш що це не титули.

Цитата:
ССС, не плутай титули із ім’ям Бога, або як я говорю дія. Бо із однієї сторони ти не розумієш Сонячника, ні мене. Отож,у Бога одне ім’я це -Ягве/Єгова, а за кожним ім’ям стоїть дія, от наприклад Ягве-Іре має дію що Бог передбачає; Ягве-Ніссі має дію Господь це прапор мій; Ягве-Шалом - Господь миру.... і т.д. (думаю місця із Писання не потрібно тобі писати де це записано)Хіба ц по твоєму схоже на титули?
Так ти ще раз підтверджуєш,що імя у Бога одне-Єгова/Ягве.А оті словосполучення це ролі в яких Бог себе виявляє,подібно як,наприклад Михайло-будівельник,Микола-миротворець,Юда-лукавий,Іван-спаситель,тощо.у циз висловах іменем є перше слово,а друге лише роль.Так і з тими висловами що ти навів.Ягве це імя,а Іре,Ніссі,Шалом,Саваот,Господь,Цар це ролі або титули.От і все.Тому й ще раз зауваж,те чого ти ніяк чомусь не торкнувся,заповідь забороняє вживати імя Єгови/Ягве,а не якогось інш.Здогадуєшся чому??
sss написав:
Ти про це впевненно заявляєш,чи як завжди керуєшся слухами??І чому ти вживаєш Ягве

Цитата:
Бо це ім’я говорить що Він Живий, Сущий. Бог відкрився якраз таким ім’ям Мойсею, і тому я вважаю що ім’я Ягве якраз це підкреслює, а Єгова це уже пізніша форма вислову.
Шо ти таке пишеш Протестанте?.Можеш це хоч якось обгрунтувати,що перше було Ягве,а потім Єгова.Ну й не слід добавляти свого коло Сущиго-"живий".Написанно не живий,а Я Є,Сущий.Євреї ж чудово знали що Він Живий.Хіба ні??
sss написав:
Ну й якщо ти такий розумний,то поясни чому ти називаєш Божого сина,Ісусом??Його ж начебто люди звали Єгошуа,якось так.Хіба ні?Прошу пояснити.
Цитата:
Тут розумнішого за тебе немає.
Єгошуа- це єврейське, імя Ісус - узяли від грецького - Іесоус.
Виглядає що іноді ти хочеш мене перевершити :) .Тож Як точно звучить імя Божого сина Єгошуа чи Іесоус,чи Ісус.Чому так по різному??Чому ти на вживаєш точно так як Його називали колись.Адже відносно Божого імені для тебе така різницяі в звучанні та написанні Божого імені відіграє велику роль,то чому у випадку з імям Сина не так??
sss написав:
Отож запрошую тебе до інтригуючої розмови.

Ми і так із тобою не найдемо порозуміння.[/quote]То дуже зле,коли ти себе з самого початку так налаштовуєш.А може це і є метою твоєї тут присутності.Хто зна?))))Ну бувай здоровий.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32114
UNREAD_POSTДодано: 08 вересня 2011, 08:29 

Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Віровизнання: греко-католик
Цитата:
Шо ти таке пишеш Протестанте?.Можеш це хоч якось обгрунтувати,що перше було Ягве,а потім Єгова.

Історики обгрунтовують, що Єгова було скомбінованим в середньовіччі. Коли було "Ягве" не знаю.

Але це важливо:

Тетраграмат

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0%B3%D0%B2%D0%B5

Єго́ва (також Ягве, старослав. Сущий, Живий) — Тетраграматон[1], Особисте ім'я Бога. Це слово має значення дослівно «Він спричиняє ставати» [2]., «Сущий». Серед можливих перекладів слова також Вічний, Живий, Життя, Буття, Суще, Істина (той, хто існує), Животворящий і багато інших.

Тетраграмат у фінікійському (гіпотетичний), давньоарамейському та єврейському квадратному написаниях
У найдавнішій єврейській версії ім'я Ягве/Єгова записано чотирма літерами так: ЙГВГ[3] יהוה, утворюючи т.зв. тетраграмат (грец. τετραγράμματον, від τετρα —"чотири" та γράμμα — «літера»). Остання з цих літер не читається як «г», а позначає голосний звук, див. Матрес лекціоніс. Латинською мовою цей тетраграмат транскрибується, як JHWH. Дві основні традиції читання тетреграмату: Jahwe (Ягве) та Jehowa (Єгова). Оскільки орфографія єврейської та арамейської мови включала лише приголосні літери, а голосні букви підбирались згідно з усною традицією, то правильна вимова цього імені залишається предметом гіпотез.
Також слово має спільне коріння зі словом Хава (Єва), яке в Острозькій Біблії перекладається як Жива.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32115
UNREAD_POSTДодано: 08 вересня 2011, 08:51 

Востаннє тут були:
Цитата:
Шо ти таке пишеш Протестанте?.Можеш це хоч якось обгрунтувати,що перше було Ягве,а потім Єгова.

Історики обгрунтовують, що Єгова було скомбінованим в середньовіччі. Коли було "Ягве" не знаю.

Але це важливо:

Тетраграмат

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0%B3%D0%B2%D0%B5

Єго́ва (також Ягве, старослав. Сущий, Живий) — Тетраграматон[1], Особисте ім'я Бога. Це слово має значення дослівно «Він спричиняє ставати» [2]., «Сущий». Серед можливих перекладів слова також Вічний, Живий, Життя, Буття, Суще, Істина (той, хто існує), Животворящий і багато інших.

Тетраграмат у фінікійському (гіпотетичний), давньоарамейському та єврейському квадратному написаниях
У найдавнішій єврейській версії ім'я Ягве/Єгова записано чотирма літерами так: ЙГВГ[3] יהוה, утворюючи т.зв. тетраграмат (грец. τετραγράμματον, від τετρα —"чотири" та γράμμα — «літера»). Остання з цих літер не читається як «г», а позначає голосний звук, див. Матрес лекціоніс. Латинською мовою цей тетраграмат транскрибується, як JHWH. Дві основні традиції читання тетреграмату: Jahwe (Ягве) та Jehowa (Єгова). Оскільки орфографія єврейської та арамейської мови включала лише приголосні літери, а голосні букви підбирались згідно з усною традицією, то правильна вимова цього імені залишається предметом гіпотез.
Також слово має спільне коріння зі словом Хава (Єва), яке в Острозькій Біблії перекладається як Жива.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32116
UNREAD_POSTДодано: 08 вересня 2011, 08:51 

Востаннє тут були:
Цікаво, що на тій сторінці Вікіпедії є тетрагамат на львівській Церкві. В нас такого мало... Але було б добре на багатьох церквах це зробити.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32117
UNREAD_POSTДодано: 08 вересня 2011, 09:43 

Востаннє тут були:
sss написав:
Звісно що точно ніхто нескаже.

Ти себе чуєш точно ніхто нескаже. То про що можна дальше говорити? Давай краще прослідкуємо дію Бога за тими іменами. Ягве - ми визначилися що значить, то яка дія стоїть за ім’ям Єгова?
sss написав:
проте як я писав здавна прийнято Єгова.

Ким прийнято? Якщо всі богослови вважають Ягве точнішим ім’ям.
sss написав:
Ну й не слід добавляти свого коло Сущиго-"живий".Написанно не живий,а Я Є,Сущий.Євреї ж чудово знали що Він Живий.Хіба ні??

Можливо забули, можливо сумнівалися. Вони були рабами 430 років, бачили інших богів не живих, які теж могли робити чуда.
sss написав:
Як точно звучить імя Божого сина Єгошуа чи Іесоус,чи Ісус.Чому так по різному??

Та я ж відповів був, читай уважніше.
sss написав:
То дуже зле,коли ти себе з самого початку так налаштовуєш.А може це і є метою твоєї тут присутності.Хто зна?))))Ну бувай здоровий.

Та ми із тобою уже 1,5 роки спілкуємося, то про яке налаштування мова йде, результат наших розмов говорить сам за себе

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32118
UNREAD_POSTДодано: 08 вересня 2011, 12:59 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
sss написав:
Звісно що точно ніхто нескаже.

Ти себе чуєш точно ніхто нескаже. То про що можна дальше говорити? Давай краще прослідкуємо дію Бога за тими іменами. Ягве - ми визначилися що значить, то яка дія стоїть за ім’ям Єгова?
Очевидно,що ти нерозумієш того що пишеш,а лишень переповідаєш те що чув.Тому дійсно говорити з тобою мовою аргументів немає змісту.Проте спробую тобі пояснити--Як я і писав жодна людина сьогодні не може з упевненістю сказати, як це ім’я колись вимовлялося по-єврейськи. Чому? На початку в біблійній єврейській мові на письмі позначали тільки приголосні звуки, голосних звуків не позначали. Коли мова була у щоденному вжитку, читачі могли легко вставити правильні голосні. Проте з часом у євреїв розвинулося забобонне уявлення, що вимовляти Боже особисте ім’я вголос недобре, тому вони почали вживати замість нього інші, замінні вирази типу Господь(Адонай євр). Кілька століть пізніше єврейські вчені розробили систему значків, які показували, котрі голосні слід вживати при читанні текстів староєврейською мовою, але коло чотирьох приголосних ЙГВГ, якими позначалося божественне ім’я, вони ставили голосні з тих замінних виразів.наприклад А-О-А(АдОнАй) Таким чином початкова вимова Божого імені була втрачена.
Деякі дослідники віддають перевагу формі "Ягве", але немає впевненості щодо такого написання і вони не можуть дійти до згоди з тими хто віддає перевагу вимові "Єгова" . Проте "Єгова" — це найвідоміша форма цього імені, тому що віддавна вживається в українській мові саме так.
Тепер деякі коментарі відомих вчених щодо цього:-
Дж. Б. Ротергам у своєму перекладі «Емфесайзд Байбл» [«The Emphasised Bible»] постійно вживав у Єврейських Писаннях форму «Ягве». Проте у своїй пізнішій праці він вживає форму «Єгова». Він пояснює: «JEHOVAH [Єгова]. Вживання цієї англійської форми Пам’ятного імені... у теперішньому перекладі Псалтиря не є продиктоване побоюваннями, що це правильніша вимова, ніж Yahwéh [Ягве], а пояснюється суто практичними, на мою думку, міркуваннями, що бажано рахуватися зі сприйняттям широкого загалу в такій справі, коли головним є легке розпізнання Божественного імені» («Дослідження Псалмів» [«Studies in the Psalms»], Лондон, 1911, с. 29).
Обговоривши різні варіанти вимови, німецький професор Густав Фрідріх Елер зробив такий висновок: «Відтепер я вживатиму слово «Єгова», тому що фактично це ім’я вже стало більш звичайним у нашій лексиці і його неможливо витіснити» («Теологія Старого Завіту» [«Theologie des Alten Testaments»], друге видання, Штутгарт, 1882, с. 143).
Єзуїтський вчений Поль Жоюон каже: «У наших перекладах замість (гіпотетичної) форми Yahweh [Ягве] ми вживаємо форму Jéhovah [Єгова]... яка є загальноприйнятою літературною формою у французькій мові» («Граматика біблійної єврейської мови» [«Grammaire de l’hébreu biblique»], Рим, 1923, примітка на с. 49).
Також ми знаємо сьгодні напевно як вимовлялись деякі євр імена у яких є імя Бога з іншими префіксами,такі як наприклад -Єго-шуа(Єгова-спасає).З того як звучить(вимовляється) це імя на євр мові можна зробити висновок що імя Бога не Ягве,бо не Яго-шуа,а Єго-шуа,а отже Єгова.Проте є інші імена подібні,де перший звук Є,змінюється на Я.Наприклад Алилу-Яг(хваліть Яг(Єгову)).Тому то й існує дилема як правильно вимовляти отой євр тетраграмат ЙГВГ- Єгова чи Ягве.Суть цієї різниці полягає не у різному значені Ппротетсанте,а лише у різному звучанні та вимові.Тому я й тобі навів приклад з імям Ісус,звучання якого ти не передаєш так як воно передавалось колись-Єгошуа чи Іесоус,і для тебе це не є життево важливим.Чому ж ти подібно не підходиш до Божого імені яке узвичаєнно вимовляти як Єгова.Нехочеш передавати Боже імя звуками Єгова,передавай Ягве.Сутті та значення це не міняє,подібно як один називає сина Єгошуа,інший Іесоус,а ти -просто Ісус.
Адже знову ж таки,вимова більшості імен до деякої міри змінюються при переході з одної мови в іншу. Ісус народився євреєм, і по-єврейськи його ім’я,мабуть вимовлялося Єгошу́аʽ, але натхнені письменники Християнських Писань без вагань вживали грецьку форму цього імені — Іесоу́с(зовсім інша вимова). У більшості інших мов це ім’я вимовляється ще інакше, але ми вільно вживаємо форму, яка є звичною в нашій мові-просто Ісус.Чи нетак?? Те саме можна сказати і про інші біблійні імена. Отож,то як людині виявляти відповідну повагу до Того, кому належить найважливіше з усіх імен? Чи виявить вона повагу тим, що ніколи не буде вимовляти чи писати його ім’я, бо не знає точно, як воно вимовлялося на початку? Чи швидше вона виявлятиме йому повагу, якщо буде вимовляти й писати його ім’я так, як узвичаєно в нашій мові, а також якщо буде прославляти його Власника і, як його поклонник, поводитись так, щоб це приносило йому честь?Як гадаєш Протетсанте??

sss написав:
проте як я писав здавна прийнято Єгова.

Цитата:
Ким прийнято? Якщо всі богослови вважають Ягве точнішим ім’ям.
Та перестань :???: .Подивись у переклади Укр мовою,в яких переважна більшість вживає Єгова,а не Ягве.Давні переклади подивись на інші мови яка там форма.Навіть до перекладу Лютера глянь .І знову наголошую,вимова сутті не міняє,бо ЙГВГ(Ягве чи Єгова) передає одне значення,а саме -"Я є тим ким я є","Я буду тим ким захочу бути".Таким чином це імя виявляє нам про Бога те,що Він стане ким захоче,і ніщо йому у цьому не завадить.Треба визволити народ з Єгипту,от Він і стає Визволителем,потім Законодавцем,Вчителем,потім Саваотом(мужем війни) і т.д.Ніхто так про себе сказати не може.Навіть Ісус,бо він залежний від Бога.а Бог ні від кого не залежить.Саме тому євр це повинні були зрозуміти,коли були у неволі-Бог стане" тим ким стане, захоче"для того щоб їх визволити.Також і нас Це запвняє. Бог,Єгова стане тим ким захоче для того аби нам подарувати життя,саме те що він мав намір зробити з самого початку буття.
sss написав:
То дуже зле,коли ти себе з самого початку так налаштовуєш.А може це і є метою твоєї тут присутності.Хто зна?))))Ну бувай здоровий.

Цитата:
Та ми із тобою уже 1,5 роки спілкуємося, то про яке налаштування мова йде, результат наших розмов говорить сам за себе
при чому тут 1.5 роки.Очевидним є твоє налаштування на порозуміння при кожній нашій зустрічі,про що зараз ти знову засвідчуєш.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32120
UNREAD_POSTДодано: 08 вересня 2011, 13:09 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Цікаво, що на тій сторінці Вікіпедії є тетрагамат на львівській Церкві. В нас такого мало... Але було б добре на багатьох церквах це зробити.
Цей тетрагарамат є на багатьох церквах давнини.Що явно засвідчує те ,що у Бога є одне та унікальне імя,а не два,три чи декілька.Хтось нехоче вживати Єгова,подібно як Хом,нехай вживає Ягве.Сутті це не міняє.Подібно як євреї вживають Єгошуа,греки Іесоус,а ви Ісус.Вимова то різна,але суть та ж.Чи нетак??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32122
UNREAD_POSTДодано: 08 вересня 2011, 13:36 

Востаннє тут були:
sss написав:
Як гадаєш Протетсанте??

Гадаю що ти теж добре користуєшся інтернетом, силку давати звідки списав? То для чого мене звинувачуєш у цьому? Я хоч чесно роблю, відділяю слова які не мої. ;-D
sss написав:
Як гадаєш Протетсанте??

У вашому журналі "Ніхто не може знати точне імя Бога" на ст. 7 написано що ніхто точно не знає як вимовляти правильно це імя. То для чого щось доказувати що не можливо. Для мене не проблема говорити Єгова, а для тебе є проблемою замість Єгова говорити Ягве?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32124
UNREAD_POSTДодано: 08 вересня 2011, 13:43 

Востаннє тут були:
sss написав:
.Подібно як євреї вживають Єгошуа,греки Іесоус,а ви Ісус.

А чому ви, а не ми. Ви як вимовляєте?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32126
UNREAD_POSTДодано: 08 вересня 2011, 14:05 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
sss написав:
Як гадаєш Протетсанте??

Гадаю що ти теж добре користуєшся інтернетом, силку давати звідки списав? То для чого мене звинувачуєш у цьому? Я хоч чесно роблю, відділяю слова які не мої. ;-D
Чесно це робиш,але бєшсі в груди що лише Біблія і тілько Біблія.Взагалі у користуванні належно інетом нічого поганого не бачу.Проте схильний не брати те що перше попадеться,а робити виваженні рішення аналізуючи різні позиції на яких стараюсь дивитись обєктивно.А те що пишу є моїми словами,про що я дізнався колисьз різних джерел,на які ссилки дати не можу,бо вичитав про це не з інету,а з реальних праць.В дужках подав ті джерела,при великому бажані можеш їх відшукати і у інеті,або ж в бібліотеках.
sss написав:
Як гадаєш Протетсанте??

Цитата:
У вашому журналі "Ніхто не може знати точне імя Бога" на ст. 7 написано що ніхто точно не знає як вимовляти правильно це імя. То для чого щось доказувати що не можливо. Для мене не проблема говорити Єгова, а для тебе є проблемою замість Єгова говорити Ягве?
А я й недоказую правильність вимови Єгови перед Ягве.Перечитай те що я написав.Якщо для тебе не проблема вимовляти Єгова,то й нероби цього тут.Я ж з людьми котрі вживають Ягве спілкуюсь на тій же мові і також вживаю Ягве,адже сутті це не міняє,подібно як євей каже Єгошуа,а я кажу Ісус.Чи нетак??
Р.С.А взагалі то тут тема не як правильніше вживати імя Бога,а чи воно одне чи їх багато.Зауваж це.Отож)))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 117 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>