Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 грудня 2024, 18:57

Створити нову тему Відповісти  [ 13 повідомлень ] 

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Вчення Николаїтів
29070
UNREAD_POSTДодано: 16 січня 2011, 23:57 

Стать: Він
Востаннє тут були:
25 листопада 2024, 03:16
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
В Об'явленні Івана Господь говорить:
Але маєш оце, що ненавидиш учинки Николаїтів, яких і Я ненавиджу. (Об.2:6)
...
Але трохи Я маю на тебе, бо маєш там тих, хто тримається науки Валаама, що навчав був Балака покласти спотикання перед синами Ізраїля, щоб їли ідольські жертви й розпусту чинили. Так маєш і ти таких, що тримаються науки Николаїтської так само. Тож покайся! (Об.2:14-16)

Що за вчення Николаїтів та які ж їхні вчинки?
Якщо хтось має достовірну інформацію щодо вчення Николаїтів, то прошу поділитися.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Вчення Николаїтів
29100
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 02:35 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Мені теж цікаво, що то за облудне вчення Николаїтів, але якщо подивитися скільки їх зараз отих лжевчень, то не дивно, що і на початку християнської Церкви уже були вітровчення щоб зневажити та перекрутити правдиве Христове вчення. В принципі, під вченням Николаїтів можна вважати і вчення харизматів, і вчення "свідків", і вчення мармонів, та інших антихристиянських сект.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29106
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 11:34 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Братик написав:
Мені теж цікаво, що то за облудне вчення Николаїтів, але якщо подивитися скільки їх зараз отих лжевчень, то не дивно, що і на початку християнської Церкви уже були вітровчення щоб зневажити та перекрутити правдиве Христове вчення. В принципі, під вченням Николаїтів можна вважати і вчення харизматів, і вчення "свідків", і вчення мармонів, та інших антихристиянських сект.
:D Молодець .А вчення 50-ків чому ні??Бо ти просто так віриш?? :D ;-D

«Vat shrift,blifft»
0
(1-1)

URL Догори
Відсутній

29117
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2011, 14:41 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
10 вересня 2016, 17:27
Написано: 875
Віровизнання: християнин
Я знайома з двома напрямками пояснень вчення Николаїтів, котрим вони виправдовували свої безбожні діла.
Перше - це те, що їхні вчинки були аморальними, нічим не відрізнялися від поганських: вони їли ідоложертвенне, чинили блуд, ігноруючи наказане апостолами у Дії 15:29. Це відповідало їхньому вченню вседозволеності та розпущеності, котре стверджувало: "Чим більше грішимо, тим більше примножується благодать." Це вчення про компроміс церкви зі світом було приємним для тих, хто не бажав відділитися від поганського способу життя, ступивши на вузьку дорогу. Вони казали: "Адже Бог спас нас, то навіщо впадати в крайності? Ми живемо серед людей, хіба ми самі відсталі?" Вони також стверджували: "Із законом покінчено! Ми вільні робити все, що завгодно, адже ми під благодаттю!", забуваючи написане застереження Павлом у посланні до Галатів 5:13: " Бо ви, браття, на волю покликані, але щоб ваша воля не стала приводом догоджати тілу, а любов'ю служити один одному!". Богослови цю доктрину наивають антиноміанізм, вона говорить, что треба просто вірити, а жити можна як хочеш.
Друге пояснення стосується керівництва народом Божим не безпосередньо Богом, а керівниками, по - сучасному - лідерами. Це люди, котрі утверджують свою власну владу, дбаючи про особистий авторитет, а не про чистоту Божих істин. І щоб досягти цієї цілі, вони вводять свої ідеї, науки. Приклад цьому - історія Валаама, котрий ради власної вигоди навчив ізраїльтян блудити та їсти ідоложертвенне, котрий ради наживи користувався Божими дарами. Це вчення прославляння заслуг, знань та досягнень віруючої людини, а не Бога, Котрий дав людині це все. Це - продавання даних Богом дарів задля збагачення та авторитету в людських очах. Мені запам’яталася фраза: "Николаїтство — це організація, олюднення керування церквою і тим самим скинення Духа. Валаамство — це коли деномінація замість Біблії приймає церковний статут."
Вчення Николаїтів та наука Валаама тотожні. Про це свідчить і те, що імена з Микола (від якого назва николаїти) з грецької та Валаам з давньоєврейської перекладаються однаково: "перемагати народ, общину". Значить ціллю такого лжевчення є ідеологічна перемога над Божим народом, його духовна поразка через перекручування Божої правди.

Я раба Господня, хай буде мені за словом Твоїм. Лук.1:38
+3
(3-0)

URL Догори
Відсутній

29259
UNREAD_POSTДодано: 19 січня 2011, 19:07 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Сонячник написав:
Що за вчення Николаїтів та які ж їхні вчинки?Якщо хтось має достовірну інформацію щодо вчення Николаїтів, то прошу поділитися.

Николаиты – это последователи Николы угодника? http://cogmtl.net/Qa/q060.htm

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29261
UNREAD_POSTДодано: 19 січня 2011, 19:17 

Востаннє тут були:
Біблія - книга вічна і актуальна в наш час також. До чого я веду? Якби вчення николаїтів було актуальним лише в апостольські часи, то навряд чи Бог застерігав нас про це у Відкритті. Вчення николаїтів - це не вчення того часу, яке ввійшло в історію, воно живе і зараз! Тому ми також повинні обирігатися його, а воно є в церквах.

+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

31658
UNREAD_POSTДодано: 08 серпня 2011, 21:07 

Востаннє тут були:
18 жовтня 2015, 23:22
Написано: 237
Братик написав:
Вчення николаїтів - це не вчення того часу, яке ввійшло в історію, воно живе і зараз! Тому ми також повинні обирігатися його, а воно є в церквах.

Я теж з цим згідний! Там також застереження стоїть за науку Валаама, який був пророком Господнім. Але в Новому Заповіті коли його згадують, то згадують як про негідну людину. Дух Валаама - це дух процвітання, матеріалізму, земного достатку. Такими були фарисеї, які думали, що за набожне життя їх благословляє Бог. Такими були ті люди, які наситились пятьма хлібами та двома рибами і які на другий день знову шукали Христа. Шукали не тому, що повірили в Христа і бажали Царства Божого, але знову хотіли надаремно наїстися. Таким був ворожбит Симон.
Ап.Павло пише: 19. Коли ми надіємося на Христа тільки в цьому житті, то ми найнещасніші від усіх людей! (1Кор.15)

"Ось пішов увесь світ услід за Ним"(Ів.12:19)
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

32020
UNREAD_POSTДодано: 03 вересня 2011, 13:37 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Біблія - книга вічна і актуальна в наш час також. До чого я веду? Якби вчення николаїтів було актуальним лише в апостольські часи, то навряд чи Бог застерігав нас про це у Відкритті. Вчення николаїтів - це не вчення того часу, яке ввійшло в історію, воно живе і зараз! Тому ми також повинні обирігатися його, а воно є в церквах.
В 50-их також??Якщо так,то як його розпізнаєте??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32839
UNREAD_POSTДодано: 09 жовтня 2011, 01:26 

Востаннє тут були:
Ну звичайно ж є і в 50-х! У всіх живих правдивих християнських церквах є. Адже диявол би не старався в мертвих церквах. А ось друге питання - це вже тебе не стосується.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32848
UNREAD_POSTДодано: 09 жовтня 2011, 10:54 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Ну звичайно ж є і в 50-х! У всіх живих правдивих християнських церквах є. Адже диявол би не старався в мертвих церквах. А ось друге питання - це вже тебе не стосується.
Можливо,але мені цікаво.))Розкажи. :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32872
UNREAD_POSTДодано: 09 жовтня 2011, 20:50 

Востаннє тут були:
18 жовтня 2015, 23:22
Написано: 237
sss написав:
Можливо,але мені
цікаво.))Розкажи.

3с, в тебе багато вільного часу? Бо в інших людей, як так думаю, нема часу відповідати на твої егоїстичні питання. Буть простішим та чуть-чуть лагіднішим! А то уж надто хизуєшся ти своєю інтелектуальністю. Негарно зі сторони.

"Ось пішов увесь світ услід за Ним"(Ів.12:19)
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

32885
UNREAD_POSTДодано: 09 жовтня 2011, 23:39 

Востаннє тут були:
початківець написав:
sss написав:
Можливо,але мені
цікаво.))Розкажи.

3с, в тебе багато вільного часу? Бо в інших людей, як так думаю, нема часу відповідати на твої егоїстичні питання. Буть простішим та чуть-чуть лагіднішим! А то уж надто хизуєшся ти своєю інтелектуальністю. Негарно зі сторони.
Е ні Початківце.я нічим не зловживаю,а лише відповідно реагую на певні закиди дописувачів.Ось примірм тут дехто писав-"В принципі, під вченням Николаїтів можна вважати і вчення ..., і вчення "свідків", і вчення мармонів, та інших антихристиянських сект.Ну й мені цікаво було зрозуміти чи таким можна також вважати і вчення 50-ів.В чому мії егоїзм полягає.Як обливати "свідків" то це лагідно та неегоїстично з вашої сторони,а як трохи вас до цього змішати,то вже ображаєтесь.А щодо мого хизування,то ти ніколи так недумай про мене,бо мені нічим хизуватись.)))Ну а цікавість мою сподіваюсь ви задовольните?

«Vat shrift,blifft»
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

32895
UNREAD_POSTДодано: 10 жовтня 2011, 01:56 

Востаннє тут були:
sss написав:
Братик написав:
Можливо,але мені цікаво.))Розкажи. :)

Навіщо це тобі?

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 13 повідомлень ] 

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 2 гостей