Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 04 грудня 2024, 21:02

Створити нову тему Відповісти  [ 114 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Помилки Протестанського руху
24345
UNREAD_POSTДодано: 09 серпня 2010, 14:49 

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Цитата:
Цікаво буде і тут з вами порозмовляти Томе.Ну перше що можна сказати що правдоподібно виглядає, що ви хочете видати бажане за дійсне.Я б так нестверджував що Евангельські християни одні протестанти в Україні.
том написав:
Не потрібно перекручувати моїх слів, я писав «що протестанти, які представлені в Україні, за невеликим винятком, належать до Евангелських християн», отим винятком є малочисленні лютеранські приходи, які наскільки мені відомо не асоціюють себе з Євангельськими християнами. Тоді як баптисти, 50-ники, адвентисти і харизмати називають себе Євангельськими християнами.
Ви мабуть маєте на увазі що вам так видається що я щось перекрутив,то так і напишіть що вам так здається.В розділі тема Про помилки ПРОТЕСТАНТІВ,а не лише про українських євенгельських християн до яких належать -"баптисти, 50-ники, адвентисти і харизмати називають себе Євангельськими християнами".То звісно що не завжди є так як здається певній особі,так і тут.Не треба тут ділити,протестантів з євангелистами.Ви всі одно,про що неодноразово пише неперекручений ваш брат в хресті Ш21.
Цитата:
Та й щодо того що у Євангельських християн розбіжності лише у мовах,то це теж,недуже відповідає дійсності.Згадаймо про суботу,адже наприклад є субботствуючі 50-ки,справи світу та участь у політиці,вольності та харизми,тощо.На мій погляд це суттеві відмінності про які тут висловлювались тіж евангельські християни у розд про різницю між харизматами та 50-ками,якось так наз цей розділ.То де правда,а де ні??

том написав:
Ви знову перекрутили мої слова, що не робить вам честі. Я писав «Це не монолітна група, між окремими течіями є відміності, як наприклад між баптистами і 50-никами в питані "інших мов",», хіба сказано що відмінність лише в відношенні до мов? Ні, це лише один приклад, є і інші, але для Євангельських християн це не є питання сутєві, для вас можливо, але ми краще знаємо що для нас суттєве, а що ні. Тому підкреслюю в основоположних питаннях між Євангельськими християнами є єдність.
І тут є присутньою пиха.Навіщо Томе?.Повіторюю не видавайте бажане за дійсне.Можливо я щось не так зрозумів,проте суть цього ясна що насправід нічого такого розділяючого намає у вас євангельських християн.Це на мій погляд нетак.У самих 50-ків таких відмінних сутевих факторів є декілька,про що можна упевнитись після прочитання розділів на ці теми тут на форумі,в тому числі і у розділі про відмінності між 50-ками та харизматами.А якщо щей про це поговорити з окремими представниками цих гілок то тут можна з упевненістю сказати що суттево-протилежні відмінності є,бо недають шансів до порозуміння чи більш того до обєднання,лише поділення та виникнення нових з суфіксами та префіксами.Тож не чіпайте моєї честі,а слідкуйте за собою та за тим що ви тут складаєте,бо десь там у вашій місцевості завтра чи після знову виникне нова гілка євангельських християн з перестановкою певних фраз,а ви і далі тут запевнятимете що єдність є.То ж нехай,то ваша особиста справа,думаєте так той думайте,це все є очевидним.
Цитата:
у яких це основоположних??У тих щой католики чи православні??То й вони теж її несуть.
том написав:
І добре що несуть, хіба це погано? Це історичні вчення Християнства. Так вчили апостоли, мужі апостольські , отці Церкви, реформатори, так віримо і ми.
То чому ви їм перечите,та щей конфліктуєте зі зброєю?

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24348
UNREAD_POSTДодано: 09 серпня 2010, 22:36 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Ви всі одно,про що неодноразово пише неперекручений ваш брат в хресті Ш21.

Це вам форум не анекдотів, не плутайте. Треба писати "В Христі".

sss написав:
І тут є присутньою пиха.Навіщо Томе?.Повіторюю не видавайте бажане за дійсне.Можливо я щось не так зрозумів,проте суть цього ясна що насправід нічого такого розділяючого намає у вас євангельських християн.Це на мій погляд нетак.У самих 50-ків таких відмінних сутевих факторів є декілька,про що можна упевнитись після прочитання розділів на ці теми тут на форумі,в тому числі і у розділі про відмінності між 50-ками та харизматами.

Не видавайте бажане за дійсне, покрайні мірі це відкритий форум - раз, на ходимо порозуміння між собою - два, чи ви можете навести приклад не порозуміння. У нас не має зомбування В.Б. щоб всі під її думку співали - три. Навіть із католиками можемо порозумітися - чотири.
Отож, не псуйте настрій і форум.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24356
UNREAD_POSTДодано: 10 серпня 2010, 09:07 

Востаннє тут були:
01 грудня 2024, 22:59
Написано: 1346
Віровизнання: греко-католик
@Навіть із католиками можемо порозумітися - чотири.@ :)

А кажете, що це не форум анекдотів :)
Католики, виходить, самі страшні і неконтактні з християн, але навіть з ними Ви можете знайти спільну мову :)

Вибачте за жарт.
Слідкую за новинами ів дайджесті "Седьмица", там пишуть що англікани в Америці приєднуються до католицької церкви. Протестантські групи пресвітеріанських церков -до православних...

Цікаво, правда? А тому, що протестанти допустили дух розпусти в свої церкви: гомосексуалістів, жінок на єпископів (що менш страшно, краще б їх робили дияконісами) і т.д. Католики ж все-таки педофілів не роблять священиками, а позбавляють таких людей посад...

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

24362
UNREAD_POSTДодано: 10 серпня 2010, 19:11 

Востаннє тут були:
25 листопада 2024, 03:16
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Michail написав:
Цікаво, правда? А тому, що протестанти допустили дух розпусти в свої церкви: гомосексуалістів, жінок на єпископів (що менш страшно, краще б їх робили дияконісами) і т.д. Католики ж все-таки педофілів не роблять священиками, а позбавляють таких людей посад...
Michail, невже Ви не помічаєте, що всі конфесії, як протестантські так і ортодоксальні, мають дуже мало спільного з Живою Церквою Христовою? Я ніколи не скажу, що протестанти кращі за католиків чи навпаки - у всіх є недоліки. Адже Господь має справу не з конфесіями, а з окремими особистостями - Своїми дітьми, які можуть бути членами будь-якої конфесії, але які вже мають єдність через Христа. А те що об'єднуються конфесії без спільності з Христом - то це задум лукавого, щоб на основі цієї спілки у майбутньому створити церкву антихриста і переслідувати справжніх християн.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24364
UNREAD_POSTДодано: 10 серпня 2010, 23:13 

Востаннє тут були:
Michail написав:
@Навіть із католиками можемо порозумітися - чотири.@ :)

А кажете, що це не форум анекдотів :)
Католики, виходить, самі страшні і неконтактні з християн, але навіть з ними Ви можете знайти спільну мову :).

Та ні, я не в такому смислі писав, я про доктрини мову вів, бо із свідками взагалі не можливо, покрайні мірі із ссс.
А в такому розумінні як ви пишете, то це також правда я бачу як це роблять ваші на вашому форумі, попробуй пікни проти католицької думки, забобонять, от думаю завтра вже забобонять, на вашому форуму, тільки про шерсті можна гладити, а не проти неї. Вибачайте якщо зачепило вас, як я уже говорив, такі як ви можна і порозмовляти і порозумітися і навчитися, но, не такі як на вашому сайті 90% більшість.

Цитата:
Слідкую за новинами ів дайджесті "Седьмица", там пишуть що англікани в Америці приєднуються до католицької церкви. Протестантські групи пресвітеріанських церков -до православних...

знаю, але і наоборот чогось не згадуєте. Це як кому, а я роблю як ваші люблять говорити " я своєї віри не зраджую", бо я пізнав Христа у ХВЄ, православним пізнав гріх, то про що мова може йти? звісно у вас і православних ВСЕ ПРОСТО, не зустрічали ніколи таких запитань: "а чому вам це не можна?", А Я ПИТАЮСЬ: "а у вас хіба інакше Євангелія що вам можна?"

Цитата:
Цікаво, правда? А тому, що протестанти допустили дух розпусти в свої церкви: гомосексуалістів, жінок на єпископів (що менш страшно, краще б їх робили дияконісами) і т.д.

Чув я таке, але у нас такого не має, тому тут не варто всіх в одно змішувати, хоч всі ми протестанти. гомосексуалісти є і у вас, тут не варто таке писати що всі такі, не вся Європа протестантська.
Цитата:
Католики ж все-таки педофілів не роблять священиками, а позбавляють таких людей посад...

Ну як уже зачепили це, то пишіть, так" нашим священників знімають із посад тоді коли це викрили ЗМІ, а так будемо мовчати тоді токи це не узнають.
До речі, чому не написали що через те багато католиків залишили КЦ??

І взагалі краще в такому руслі мову не вести, а то будемо тільки зваритися. Ми маємо дивитися на Христа, а не на людину.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24369
UNREAD_POSTДодано: 11 серпня 2010, 11:01 

Востаннє тут були:
Як звыльнити з посади людину доки не знаєш, що вона наробила?

Я з Вами сварився коли-небудь?

А в католиків нафорумі не мусай плисти проти течії, але поперек еї можете (кщо бачите неправильні думки...)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24372
UNREAD_POSTДодано: 11 серпня 2010, 22:36 

Востаннє тут були:
том написав:
Не знаю наскільки добре обізнаний з вченням сЄ, але дещо знаю, по крайній мірі історію, книгу «Возвещатели» прочитав..
Виглядає що не погано обізнані.Ну і щодо книги "Возвещатили".Звідки вона у вас?СЄ її кожному попавшому не роздають.Напишіть
том написав:
Бачите тут ви говорити що це не основоположні вчення для сЄ ті в яких відбулись зміни. Дозвольте не погодитись, ну наприклад, чи зможете ви бути свідком і святкувати різдво і дні народження ( а це робили ваші попередники)? Зможете чи ні?..
Звісно що незможу бо це не по-Біблійному.Чому робили попередники?-Звісно що все й одразу вони не могли помітити та відкинути.Вам же відомо що ці люди колись себе називали Дослідниками Біблії.Ця назва повністю відповідала тому що було притаманно тим людям,попередникам сЄ.Дослідження Біблії це процес Томе,розумієте.При такому процесі не все й одназу,що є брехнею,помітно.Більш того якщо воно на протязі років вкорінилось,не тільки у так званому християнстві,а й у розумах щирих людей.Тому немогли сЄ проснувшись одного ранку знати усю правду з Писання.Вони до неї йшли і далі йдуть поступово.Ви ж неодразу знали звідки діти беруться,Томе,чи ж нетак?Подібно і зі знанням з Писання.Тому непотрібно звинувачувати сЄ у тому про що вони самі відверто говорять.Ба навіть такий процес узгоджується з Писанням.Чи відомо вам що написав Даниїл у кінці своєї книги?Читайте:-"А ти, Даниїле, заховай ці слова, і запечатай цю книгу аж до часу кінця. Багато-хто дослідять її, і так розмножиться знання".(Дан12:4)Ось як бачите Томе завдяки процесу дослідження розмножується знання.Слово розмножується вказує на що??Прокоментуйте замість мене.От такі то реалії Томе,тому перестаньте піарити сЄ.Висуньте щось серйозніше,що дійсно варте уваги.
том написав:
Або ж прихід Ісуса в 1884 чи 1914. Вам відомо що вчив Рассел про ці дати і які сподівання мали щодо них ваші попередники, і чи можете ви поділяти ті погляди а не сучасні і відкрито про це говорити? І якщо ні то хіба це не говорить про це що для вас це питання принципові. І міг би іще кілька прикладів навести..
Томе ви неперший хто старається на цій темі зіграти на свою користь.Але я вам і тут пояснюю що Расел був дослідником Біблії.Його життя проходило у постійному процесі дослідження Писання.Задля цього він розпродав усе своє майно,якого у нього було немало.Саме задля того аби відшукати ПРАВДУ.Тому що стосується тих років то це лише був початок його дослідів.Розумієте,початок.І у таких глибоких питаннях Расел не вдавався до 100 відсоткових стверджувань.Це були припущення,які сьогодні подібні люди до вас,висвітлюють у вигідному для себе світлі.І мета тут одна-спаплюжити сЄ.Та нехай то буде на вашому сумлінні.Ви ж я так зрозумів людина "честі".Саме основне щодо цих років що Расел всеж зрозумів що 1914 р Христос став царем Божого царства,та мав панувати до певного часу поміж ворогами своїми:-" Господь із Сіону пошле берло сили Своєї,— пануй Ти поміж ворогами Своїми!"(Пс110:2)Тож мали б бути вороги, яких Він підкорить; не всі захочуть коритися його правлінню.Таким чином сьогодні сповняються усі ознаки Білії щодо останніх днів,після закінчення яких Христос перейме владу над усією землею,де залишуться праведні,а безбожні будуть вирвання з землі,саме тим царством яке очолює Христос,та яке уже сьогодні править у небесах.Ну щож от така то правда,до якої дійшли поступово,як і про це власне писав Даниїл.

том написав:
Та суть в іншому, а що правда. Ваші попередники цим терміном називали одні вчення, ви сьогодні інші, і правдоподібно, що через 20-50 рр. іще інші..
А суть Томе цього у тому,що ви небажаєте на це подивитись неупередженно.Попередники сЄ у глибоких питаннях ніколи не вдавались до категоричних стверджувань.Основа сЄ,та й та поступово розвиднялась.Адже після таких темних справ на протязі віків так званого християнства одразу,знову ж таки, розплутати це все було нереально.Ваш Лютер неодразу викрив аферу з тими документами.Чому він довгий час мовчав,а тут бам і почав протестувати??То що перед протестом для Лютера індулігенції були правдою,а потім уже ні.Сміх тай годі ,Томе,ці ваші домисли.
том написав:
Але ж всі ці різні погляди не можуть одночасно бути правдою...
Одночасно неможуть,тому я й писав що одночасно Євангельські християни не несуть людям правду,бо говорять зовсім протилежне одні одним.Що стосується сЄ,то у них не є одночасно суперечливі погляди.Про це вже писав не буду повт орятись.Повторю одне,гарно приховану брехню видно не одразу й не усю.Це заслуга так званих християн,про яких Павло говорив:-"Бо я знаю, що як я відійду, то ввійдуть між вас вовки люті, що отари щадити не будуть,Із вас самих(християн) навіть мужі постануть, що будуть казати ПЕРЕКРУЧЕНЕ, аби тільки учнів тягнути за собою.."(Дії20:29,30).Отож після того як Павло та усі апостоли відійшли,або померли,якраз і почалось те ,що сьогодні розпутують сЄ.То де те перекручене?,Не совісно вам Томе за це?

том написав:
І одна річ коли це так між різними деномінаціями Євангельського руху, і зовсім інше коли в рамках одної (СЄ).
от якраз Томе це і є у вас прблєєма.Бо тільки но якась виникає розбіжність у голові котрогось пастуха,той одразу виникає нова незавісима отара,зі своїми власними поглядами та переставленими словами з місця на місце у своїй назві(ЄХ,ХВЄ).Ну і знову,що стосується сЄ,то вони відкрито визнають що у якомусь глибокому питанні,наприклад про теж покоління,вони помилялись.Якщо це робиться чесно та аргументовано,то це лише заслуга цьому.Я радію що організація чи церква йде до досконалості все глибше і глибше.
том написав:
Що ж стосується вірша з Прип. 4:18, то прочитайте його будь-ласка в контексті, там мова не про вчення а про поведінку, тобто суть не втому що вчення мають змінюватись, а вчинки покращуватись, чим краще людина пізнає Бога, для цього там і проведено протиставлення між праведними людьми і безбожниками ( а це моральні категорії, а не теологічні).
Ой,Томе,Томе,Ви б ще лінгвістику сюди задіяли.Шановний,поведінка ззмінюється лише тоді коли знаєш у чому її слід змінювати.Святкував Різдво та дні народження,дослідив що це не по Біблійному,тому й перестав.Наприклад певний час сЄ курили.Та в певний час дослідили і це питання,тому і перестали,змінили поведінку.Ну і так далі.Зміна поведінки це вже НАСЛІДОК,а причиною цього з поміж інших факторів є ЗНАННЯ.Чи я помиляюсь?,де ваша логіка після того що ви тут доводите Томе я нерозумію.Вибачте.От скажімо чому певні люди поклоняються образам чи Марії,бо в них відсутня мораль??Обовязково якщо і у вас є честь дайте мені відповідь хочаб на це запитання.Тож Томе,я наголошую,якщо у вас є добра воля обговорювати цілком змістовно,певні питання,то я буду дуже радий.проте якщо ви просто хочете щось бодай тай написати,то думаю що вас на довго невистачить,я вам у цьому допоможу,як і іншим базікам.Не ображайтесь.Чекаю змістовної Біблійної розмови.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24380
UNREAD_POSTДодано: 12 серпня 2010, 09:25 

Востаннє тут були:
"Вибачте.От скажімо чому певні люди поклоняються образам чи Марії,бо в них відсутня мораль??"

От добре, що Ви всіх католиків і протестантів сюди не вписали... Мабудь дослідили, що це не по Біблії і перестали всіх під одну лінію :)

А от де в Біблії сказано, що святкувати Різдво не можна? Або день народження?
Чи там просто не сказано, що їх можна святкувати?

Я дуже добре знаю, що святкування має бути в певних духовно-маоральних межах, але щоб в Біблії було заборонено святкувати... Тим більше згадувати народження Ісуса Христа з піснями і благословеннями. Такого я не знаходив.
Дата значення не має. Якби встановили, що будемо святкувати весною, святкували б весною... Таке святкування - це згадка і память про Ісуса Христа, яки народився в тілі (бо хто не визнає, що Христос прийшов в тілі, самі знаєте, що про це в Біблії сказано), а також це можливість всім християнам проповідувати в ці святкові дні. Цікаво, правда? Ваші ж кажуть, що ми покликані бути свідками Бога? От традиційні християни хоч під час цьього свята та Великодня маожуть словесно і разом посвідчити.
Але СЕ це вже не подобається... Якби Ви лиш були проти надмірно гучних гулянь з пянками (я проти таких заходів), я б це зрозумів. Інакше ні.

До речі у вас дозволено танцювати? Бо у деяких православних заборонено. І у них це більш обгрунтовано, ніж у вас заборона святкувати день народження! Вони базуються на тому, що падчериця Ірода танцем призвела до усікновення голови Івана Хрестителя...
Хоча ті люди, що лиш на цьому грунтуються, забувають, що цар Давид танцював у радості.... Так як і СЕ забувають, що в Біблії = у Старому Завіті не було заборонено святкувати дні народження, а в Новому Завіті про це не говориться (принаймні я не знаходив).

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24385
UNREAD_POSTДодано: 12 серпня 2010, 16:16 

Востаннє тут були:
Michail написав:

Не зрозумів, до чого це запитання?

Цитата:
Я з Вами сварився коли-небудь?

Я сказав, щоб не посварилися.

Цитата:
А в католиків нафорумі не мусай плисти проти течії, але поперек еї можете (кщо бачите неправильні думки...)

Ні, там і цього не можна, ще своїм позволено.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24388
UNREAD_POSTДодано: 13 серпня 2010, 09:03 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Michail написав:

Не зрозумів, до чого це запитання?

@Ну як уже зачепили це, то пишіть, так" нашим священників знімають із посад тоді коли це викрили ЗМІ, а так будемо мовчати тоді токи це не узнають.@

До цього.
Не важлио хто викриває таких "священиків" .чи ЗМІ чи прості люди. Таку людину - з посади знімають. Якщо за гріх не кається - можлива і анатема.

В нашій церкві є анатема, принаймні тимчасову я сам спостерігав ще у 90-х роках (п оіншій причині) ...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24406
UNREAD_POSTДодано: 20 серпня 2010, 00:10 

Востаннє тут були:
sss написав:
у яких це основоположних??У тих щой католики чи православні??То й вони теж її несуть.
том написав:
І добре що несуть, хіба це погано? Це історичні вчення Християнства. Так вчили апостоли, мужі апостольські , отці Церкви, реформатори, так віримо і ми.
Цитата:
То чому ви їм перечите,та щей конфліктуєте зі зброєю?
Томе,мені цікаво чи є й у вас та честь про яку ви згадували.Проявіть її без пихи та доведіть і тут розмову до розвязки.Навіщо було її розпочинати??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24408
UNREAD_POSTДодано: 20 серпня 2010, 13:04 

Востаннє тут були:
Michail
1. Я от проїжджав поруч КЦ на Преображення, і бачив закрита була Церква, питання, ви що не святкуєте цього свята, чому?
2. Ваша ставлення до куріння сигарет? Чому питаюся, бо мав роботу у с. Зарваниці ( у Тернополі це паломничество ПЦ) у Семінарії, священик вгощав мого робочого сигаретою, ваша думка.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24410
UNREAD_POSTДодано: 20 серпня 2010, 15:49 

Востаннє тут були:
Католицька Церква яка? Римо-Католицька чи грело-католицька.
У нас Літургія обов’язкова і свято велике... Служба чи ранком чи ввечері. Можливо у тый церквы Лытургыя назначена на вечірню (шосту) годину (бо був робочий день), у римо-католиків - це свято на 14 днів скоріше...

Я б і сам в Зарваницю поїхав. Кажуть там добре...
Якщо лише моя думка, то священик мав би показати приклад і не пригощати сигаретою (якщо сам курить)... Та й курити мав би кинути, ну хоча б кидати... (не у всіх це виходить, але треба до цього йти). Так би мало бути... Але оскільки куріння не вважається напряму гріхом, то якісь міри до цього священика крім настанов, умовлянь прийняти не можна...

Я сам не курю і другим не бажаю.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24412
UNREAD_POSTДодано: 20 серпня 2010, 19:33 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Я б і сам в Зарваницю поїхав. Кажуть там добре...
Якщо лише моя думка, то священик мав би показати приклад і не пригощати сигаретою (якщо сам курить)... Та й курити мав би кинути, ну хоча б кидати... (не у всіх це виходить, але треба до цього йти). Так би мало бути... Але оскільки куріння не вважається напряму гріхом, то якісь міри до цього священика крім настанов, умовлянь прийняти не можна...

Я сам не курю і другим не бажаю.

Та прямо і не сказано що пити горілки не можна, чи наркотики вживати і т.д.

ДЛЯ РОЗДУМІВ:
19 Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої?
20 Бо дорого куплені ви. Отож прославляйте Бога в тілі своєму та в дусі своєму, що Божі вони!

(1Кор.6:19,20)

16 Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває?
17 Як хто нівечить Божого храма, того знівечить Бог, бо храм Божий святий, а храм той то ви!
(1Кор.3:16,17)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24422
UNREAD_POSTДодано: 22 серпня 2010, 14:39 

Востаннє тут були:
Michail написав:
А от де в Біблії сказано, що святкувати Різдво не можна? Або день народження?Чи там просто не сказано, що їх можна святкувати?Я дуже добре знаю, що святкування має бути в певних духовно-маоральних межах, але щоб в Біблії було заборонено святкувати... Тим більше згадувати народження Ісуса Христа з піснями і благословеннями. Такого я не знаходив.
Ну якщо ви бажаєте про Різдво та день народження порозмовляти,то розпочніть нову тему,а тут маємо триматись тієї яка є у підзаголовку
Michail написав:
Дата значення не має. Якби встановили, що будемо святкувати весною, святкували б весною... Таке святкування - це згадка і память про Ісуса Христа,
Михайле на основі чого ви робите такий висновок,що дата значення не має.Я в Писанні читаю зовсім протилежне.Наприклад згадаймо про святкування свят у євреїв,були чітко визначенні дати.Ви пишете "Якби встановили святкувати весною".А хто має право встановлювати що та коли святкувати.З Писання я бачу що таке право колись мав лише Бог.А ви про що маєте на увазі.Ну і щодо згадки про Ісуса в цю пору,то думаю що про це слід памятати напротязі усього року ,а не лишень у ці дні.Чи нетак?
Michail написав:
бо хто не визнає, що Христос прийшов в тілі, самі знаєте, що про це в Біблії сказано
А як це не визнати що Христос прийшов у тілі?Хто такий Христос?
,
Michail написав:
а також це можливість всім християнам проповідувати в ці святкові дні. Цікаво, правда? Ваші ж кажуть, що ми покликані бути свідками Бога? От традиційні християни хоч під час цьього свята та Великодня маожуть словесно і разом посвідчити.
Та перестаньте Михайле вже так іронізувати.Яке там свідчення під час тих свят у традиційників.Страшно до них у ці дні йти проовідувати,бо дуже часто на пяних натрапляєш.То є великий ризик що у ці дні можна постраждати від таких.От новини послухайте у ці дні.Чому кардинально збільшується кількість людей у лікарнях,в витверезниках,в міліцейських кімнатах.Чому в цей час комерція найбільше здобуває доходів ну і т.д.
Michail написав:
Але СЕ це вже не подобається... Якби Ви лиш були проти надмірно гучних гулянь з пянками (я проти таких заходів), я б це зрозумів. Інакше ні.
То ваша справа з чим погоджуватись,а з чим ні.СЄне подобається те що інші навчають неправди про Бога.Тому вони стараються усюди про це говорити,таким чином освячувати Бога,та Його імя.Шкода що багато знають про них(СЄ) лише з чуток та пропаганди.
Michail написав:
До речі у вас дозволено танцювати? Бо у деяких православних заборонено. І у них це більш обгрунтовано, ніж у вас заборона святкувати день народження! Вони базуються на тому, що падчериця Ірода танцем призвела до усікновення голови Івана Хрестителя... Хоча ті люди, що лиш на цьому грунтуються, забувають, що цар Давид танцював у радості.
Ну от і ви самі цю брехню щодо танців спростували.Це добре.
Michail написав:
Так як і СЕ забувають, що в Біблії = у Старому Завіті не було заборонено святкувати дні народження, а в Новому Завіті про це не говориться (принаймні я не знаходив).
Ну і ви не забувайте що ні в Ст.З ні в Н.З ЖОДНОГО разу не згадується щоб хтось з поклонників правдивого Бога,святкував день народження.Є згадка про таке святкування з боку непоклонників.Не забувайте також того,що жодного разу не згадується щоб хтось з перших учнів Христа відзначав Різдво,як вони це робили наприклад з відзначенням смерті Христа(Господня вечеря).Немає також згадки про те щоб Христос чи хтось інший у Писанні наказував відзначати Різдво,подібно як Христос наказав відзначати день його смерті,сказавши:-"Чиніть це на спомин про мене".Ну і накінець не забувайте що усе в Біблії написано з якоюсь метою (2 Тим. 3:16, 17). Свідки Єгови беруть до уваги той факт, що Боже Слово, повідомляючи про святкування днів народження, виставляє це свято в негативному світлі, і тому уникають цього звичаю.Ну а те що ви пишете, що немає прямої заборони відзначати Різдво,то ви знову забуваєте,що немає НАКАЗУ відзначати Різдво,подібно як були вказівки щодо святкувань тих єврейських свят та того ж наказу щодо відзначення Господньої вечері.То якщо немає у Писання таких вказівок,то звідки ж такі вказівки походять??-Зрозуміло,так?-НЕ з ПИСАННЯ тобто не від Бога,а отже згідно зі словами Христа це все МАРНЕ!!(Мт15:9) Не обманюйтесь Михайле і нейдіть на поводу тих хто обманює!

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 114 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>