том написав:
Не знаю наскільки добре обізнаний з вченням сЄ, але дещо знаю, по крайній мірі історію, книгу «Возвещатели» прочитав..
Виглядає що не погано обізнані.Ну і щодо книги "Возвещатили".Звідки вона у вас?СЄ її кожному попавшому не роздають.Напишіть
том написав:
Бачите тут ви говорити що це не основоположні вчення для сЄ ті в яких відбулись зміни. Дозвольте не погодитись, ну наприклад, чи зможете ви бути свідком і святкувати різдво і дні народження ( а це робили ваші попередники)? Зможете чи ні?..
Звісно що незможу бо це не по-Біблійному.Чому робили попередники?-Звісно що все й одразу вони не могли помітити та відкинути.Вам же відомо що ці люди колись себе називали Дослідниками Біблії.Ця назва повністю відповідала тому що було притаманно тим людям,попередникам сЄ.Дослідження Біблії це процес Томе,розумієте.При такому процесі не все й одназу,що є брехнею,помітно.Більш того якщо воно на протязі років вкорінилось,не тільки у так званому християнстві,а й у розумах щирих людей.Тому немогли сЄ проснувшись одного ранку знати усю правду з Писання.Вони до неї йшли і далі йдуть поступово.Ви ж неодразу знали звідки діти беруться,Томе,чи ж нетак?Подібно і зі знанням з Писання.Тому непотрібно звинувачувати сЄ у тому про що вони самі відверто говорять.Ба навіть такий процес узгоджується з Писанням.Чи відомо вам що написав Даниїл у кінці своєї книги?Читайте:-"А ти, Даниїле, заховай ці слова, і запечатай цю книгу аж до часу кінця. Багато-хто дослідять її, і так розмножиться знання".(Дан12:4)Ось як бачите Томе завдяки процесу дослідження розмножується знання.Слово розмножується вказує на що??Прокоментуйте замість мене.От такі то реалії Томе,тому перестаньте піарити сЄ.Висуньте щось серйозніше,що дійсно варте уваги.
том написав:
Або ж прихід Ісуса в 1884 чи 1914. Вам відомо що вчив Рассел про ці дати і які сподівання мали щодо них ваші попередники, і чи можете ви поділяти ті погляди а не сучасні і відкрито про це говорити? І якщо ні то хіба це не говорить про це що для вас це питання принципові. І міг би іще кілька прикладів навести..
Томе ви неперший хто старається на цій темі зіграти на свою користь.Але я вам і тут пояснюю що Расел був дослідником Біблії.Його життя проходило у постійному процесі дослідження Писання.Задля цього він розпродав усе своє майно,якого у нього було немало.Саме задля того аби відшукати ПРАВДУ.Тому що стосується тих років то це лише був початок його дослідів.Розумієте,початок.І у таких глибоких питаннях Расел не вдавався до 100 відсоткових стверджувань.Це були припущення,які сьогодні подібні люди до вас,висвітлюють у вигідному для себе світлі.І мета тут одна-спаплюжити сЄ.Та нехай то буде на вашому сумлінні.Ви ж я так зрозумів людина "честі".Саме основне щодо цих років що Расел всеж зрозумів що 1914 р Христос став царем Божого царства,та мав панувати до певного часу поміж ворогами своїми:-" Господь із Сіону пошле берло сили Своєї,— пануй Ти поміж ворогами Своїми!"(Пс110:2)Тож мали б бути вороги, яких Він підкорить; не всі захочуть коритися його правлінню.Таким чином сьогодні сповняються усі ознаки Білії щодо останніх днів,після закінчення яких Христос перейме владу над усією землею,де залишуться праведні,а безбожні будуть вирвання з землі,саме тим царством яке очолює Христос,та яке уже сьогодні править у небесах.Ну щож от така то правда,до якої дійшли поступово,як і про це власне писав Даниїл.
том написав:
Та суть в іншому, а що правда. Ваші попередники цим терміном називали одні вчення, ви сьогодні інші, і правдоподібно, що через 20-50 рр. іще інші..
А суть Томе цього у тому,що ви небажаєте на це подивитись неупередженно.Попередники сЄ у глибоких питаннях ніколи не вдавались до категоричних стверджувань.Основа сЄ,та й та поступово розвиднялась.Адже після таких темних справ на протязі віків так званого християнства одразу,знову ж таки, розплутати це все було нереально.Ваш Лютер неодразу викрив аферу з тими документами.Чому він довгий час мовчав,а тут бам і почав протестувати??То що перед протестом для Лютера індулігенції були правдою,а потім уже ні.Сміх тай годі ,Томе,ці ваші домисли.
том написав:
Але ж всі ці різні погляди не можуть одночасно бути правдою...
Одночасно неможуть,тому я й писав що одночасно Євангельські християни не несуть людям правду,бо говорять зовсім протилежне одні одним.Що стосується сЄ,то у них не є одночасно суперечливі погляди.Про це вже писав не буду повт орятись.Повторю одне,гарно приховану брехню видно не одразу й не усю.Це заслуга так званих християн,про яких Павло говорив:-"Бо я знаю, що як я відійду, то ввійдуть між вас вовки люті, що отари щадити не будуть,Із вас самих(християн) навіть мужі постануть, що будуть казати ПЕРЕКРУЧЕНЕ, аби тільки учнів тягнути за собою.."(Дії20:29,30).Отож після того як Павло та усі апостоли відійшли,або померли,якраз і почалось те ,що сьогодні розпутують сЄ.То де те перекручене?,Не совісно вам Томе за це?
том написав:
І одна річ коли це так між різними деномінаціями Євангельського руху, і зовсім інше коли в рамках одної (СЄ).
от якраз Томе це і є у вас прблєєма.Бо тільки но якась виникає розбіжність у голові котрогось пастуха,той одразу виникає нова незавісима отара,зі своїми власними поглядами та переставленими словами з місця на місце у своїй назві(ЄХ,ХВЄ).Ну і знову,що стосується сЄ,то вони відкрито визнають що у якомусь глибокому питанні,наприклад про теж покоління,вони помилялись.Якщо це робиться чесно та аргументовано,то це лише заслуга цьому.Я радію що організація чи церква йде до досконалості все глибше і глибше.
том написав:
Що ж стосується вірша з Прип. 4:18, то прочитайте його будь-ласка в контексті, там мова не про вчення а про поведінку, тобто суть не втому що вчення мають змінюватись, а вчинки покращуватись, чим краще людина пізнає Бога, для цього там і проведено протиставлення між праведними людьми і безбожниками ( а це моральні категорії, а не теологічні).
Ой,Томе,Томе,Ви б ще лінгвістику сюди задіяли.Шановний,поведінка ззмінюється лише тоді коли знаєш у чому її слід змінювати.Святкував Різдво та дні народження,дослідив що це не по Біблійному,тому й перестав.Наприклад певний час сЄ курили.Та в певний час дослідили і це питання,тому і перестали,змінили поведінку.Ну і так далі.Зміна поведінки це вже НАСЛІДОК,а причиною цього з поміж інших факторів є ЗНАННЯ.Чи я помиляюсь?,де ваша логіка після того що ви тут доводите Томе я нерозумію.Вибачте.От скажімо чому певні люди поклоняються образам чи Марії,бо в них відсутня мораль??Обовязково якщо і у вас є честь дайте мені відповідь хочаб на це запитання.Тож Томе,я наголошую,якщо у вас є добра воля обговорювати цілком змістовно,певні питання,то я буду дуже радий.проте якщо ви просто хочете щось бодай тай написати,то думаю що вас на довго невистачить,я вам у цьому допоможу,як і іншим базікам.Не ображайтесь.Чекаю змістовної Біблійної розмови.