Цитата:
Сонячник написав:
Я навпаки показую, що наукава логіка доводить, що ця гіпотеза (ніби континенти рухаються рівномірно в продовж мільйонів років) - абсурд.
І континенти не можуть зліпитися самі собою без відповідного впливу, мусить бути якась рушійна сила, катастрофа. Всесвітній потоп свого часу був тією катастрофою, під час якої змінився рельєф Землі.
Рушійна сила - прична руху земної кори - могла бути закладена від самих початків, як і рушійна сила - причина руху планет. Потоп міг лише прискорити чи уповільнити.
Цитата:
Михайле, там написано: І зробив він лите море, десять ліктів від краю його аж до краю його, навколо круглясте, і п'ять ліктів височина його. А шнур на тридцять ліктів оточив би його навколо... А грубина його долоня, а краї його подібні до краю келиха, як квітки лілеї... (1Цар.7:23)
По-перше, ви не врахували, що краї - вигнуті як квітки. Нижче діаметр моря коротший. Значить, маючи шнурок 30 ліктів - можна оточити ним довкола моря, нижче горловини? Звичайно!
Витягнуті як квітка? "навколо круглясте, ". Круглясте навколо, а де написано, що витягнуті?
"А шнур на тридцять ліктів оточив би його навколо... " Знову навколо. Нижче горловини? Це ми вже самі додумуємо.
А я вище написав, що якщо ми самі додумуємо, то:
Michail написав:
А це вже не можемо прийняти вірою ,а уточнюємо, включаємо пізнання.
Цитата:
По-друге, число Пі виходить правильне: 30/10=3 - а це і є приблизне число Пі, яке становить 3,1415926535897932384626433832795028841971693993751... і це не є абсолютно точно.
ТАкож ивще я написав:
Цитата:
Але ізраїльтяни ж могли приблизно написати...
Але то зову штовхає нас на роздуми, а не на довіру, як це пропонує ссс зробити з Потопом... (тобто довірити, що він був планетарний. Бо всесвітній був, адже світ вважався там, де були люди. Як і римляни вірили, що їх імперія - то весь світ.)...
Цитата:
Michail написав:
І наука і християнство в кінці кінців мають одну спільну точку - Істину. Наука йде до неї повільними кроками, спотикаючись, але піднімаючись і далі йде... Християнство має істину відкриту Богом в її сутності.
Справжня наука звісно не може суперечити Правді. Але ж ми повинні відділяти безумні гіпотези від наукових фактів. ... Я взагалі дивуюся, що в наш час так багато зомбованих людей, які вірять, що камінь може перетворитися у вченого впродовж мільярдів років.
Само собою, що самоеволюція - безумність. Чому? В першу чергу виходячи з "причини існування":
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... e=1&ref=nf"Наукові факти свідчать про утопічність еволюційної гіпотези."Якби Вам доручили звбрати всі наукові факти - викопні організми, геологічні зрізи, радіовуглецеві та ініш "радіо...-аналітичні" дані, то Ви б не знали як то докупи звести..
Але гіпотеза, що Бог створив усе еволюційним шляхом, уже не безумність, бо включає причину.
Цитата:
Сонячник:
Бог це може зробити за мить, Йому не потрібно вирощувати людину мільярди років. І є багато наукових фактів, які доводять, що Земля не може мати більше 10 тис. років.
Так само: Бог може творити світ еволюційно, довго. І є багато фактів , які вказують на еволюційний шлях розвитку природи.
Так що ні креаціонізм, ні теїстична еволюція не підтверджують, ані не можуть заперечити
Всемогутність Бога.
Цитата:
Сонячник: Також наука доводить, що Потоп був Всесвітнім. Не знаю, звідки католики взяли, що потоп був локальним???
Наука доводить... Краще сказати - кераціоністи доводять, бо еволюціоністи доводть протилежне... А католицькі теологи лише висунули гіотезу, спробувавши зрозуміти все, підігнавши до теорії теїстичної еволюції... Але це не важливе до віри і для спасіння.
Цитата:
Наука доводить, що до Потопу клімат був інакшим: високий тиск, рівномірна температура по всій Землі, що свідчить про наявність льодового шару навколо Землі.
Еволюціоністи доводять щось подібне про минулі геологічні епохи
(Крім льоду навколо планети. Це взагалі довести неможливо. А метеорити ю той лід розбивали, як камінь з під колеса машини - низькостояче вікно...
Цитата:
Я вірю креаціоністам не лише тому, що їх наукові дослідження підтверджують Біблію, а тому що креаціоністи основують теорію розумного творіння на незаперечних наукових фактах, які є очевидними.[
Якби все було настільки очевидне, як ВИ вказуєте, то ніхто б не спорився. А вірити Вам ніхто не заперечить в креаціоністично-наукову теорію. Але дивіться, креаціоністи з Істини відкритої Богом про те, що він створив світ, зробили "наукову теорію"... А це понижує віру. Так само теорія теїстичної еволюції,якби була вченням КЦ, понижувала б віру... От у цій точці наука і віра не доторкаються, а тому і не конкурують.
В цій точці все буде видно тоді, коли відкрито буде всі знання - в Небі.
А я вірю в те, що Бог створив світ.
А яким чином, не берусь пояснювати.
Колись великого вченого Вавілова запитали, про шля виникнення світу. Чи дійно це був еволюційни шлях.
Знаєте, що Вавілов відповів? Відповів, що хай звертаються до якогось-там іншого вченого, який більше розуміється на цих питаннях
І кажу навіть своїм учням (яких вчу біологію), що вірю, що Бог міг створити природу або еволюційним або креаціоністичним шляхом. (До речі в підручнику з біології за 11 клас це також сказано!). Те саме я вірю, що був потоп, а який був, чи планетарний чи ні, не бурусь науково доказувати. (недостатньо інформації поки що, може колись відтворять більше...)
. Тому і ссс з самого початку я писав, що не дуже хочу і в цій гілці щось доводити чи заперечувати. А от що наука і релігія говорять про одне і те саме, то дивіться:
http://www.kyrios.org.ua/church/church- ... rista.htmlЦитата:
Визначено точну дату розп’яття Ісуса Христа
Німецькі та американські геологи заявили, що на основі ретельного аналізу сейсмічної активності в районі Мертвого моря, вони встановили точну дату розп'яття Ісуса Христа.
Вченні вважають, що це сталося в п'ятницю, 3 квітня 33 року. До уваги взяли сейсмічну активність, яка була помітною в районі Мертвого моря, за 20 кілометрів від Єрусалиму.
Факт землетрусу зафіксовано і в Святому Письмі, в Євангелії від Матвія, глава 27.
Такі висновки вченим допомогли зробити публікації результатів попередніх досліджень Святого Письма в журналі «Nature». Їх суть полягає в тому, що:
Всі 4 Євангелія свідчать, що розп'яття відбулося в час перебування Понтія Пилата на посту прокуратора Юдеї, тобто 26-36 рр.; воно сталося саме в п’ятницю і що Ісус помер за кілька годин до настання шабату( вечора п’ятниці).
В Євагнеліях від Матвія, Марка та Луки вказано, що Ісус помер до настання ночі, на 14-ий день місяця нісана, перед самим початком пасхальної трапези.
Євангеліє від Івана свідчить, що Ісус помер до настання ночі, на 15-ий день нісана.
Отже, якщо врахувати всі особливості єврейського календаря, астрономічних розрахунків та геологічних досліджень, то 3 квітня 33 року є найімовірнішою датою розп'яття Ісуса Христа
Оце вже важливо, що наука підтвердила подане в Святому Письмі. І це вже не просто наукова теорія чи гіпотеза.
Важливо для увірування інтелектуального типу характеру і для вольового типу характеру людей... (Люди емоційного типу віри вірять на основі емоцій, переживань... чудес і т.д.)
І ще одно, це може для ссс дати поштовх більше не закидувати християнам про пливучість дня святкування Пасхи. Цей день символічний і дата і так залишитться пливучою, бо не віримо в саму дату розпяття і Відкупленння (тепер вже її маємо більш-менш наукову),
а віримо в Того, хто був розпятий і здійснив Відкуплення (це вже частина розумніння в спасаючій вірі) і довіряємо Церкві, яка встановила текуче визначення цієї дати, щоб припіднести її значення над старозавітньою Пасхою (яка є лиш прообразом Нашої Пасхи Ісуса Христа).