Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 04 грудня 2024, 10:35

Створити нову тему Відповісти  [ 91 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Що треба робити мені, щоб спастися?
49461
UNREAD_POSTДодано: 02 грудня 2024, 16:54 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
02 грудня 2024, 16:56
Написано: 67
Віровизнання: християнин
І окремо про "ходження в імені".

Поняття виразів «прийти в чиєсь ім’я», «ходити в чиємусь імені» пов’язане з генезисом. Вони використовуються для позначення родинного зв’язку у процесі народжуваності. Раніше системи прізвищ, до якої ми звикли, не було. В деяких країнах і досі немає. Там кажуть так: Іван – син Петра, Усама бен(син) Ладен, Давид Бен Ґуріон. В Писанні бачимо такі приклади: «Ісус, син Навинів»; «Єедалія, син Ахікама, сина Шафанового»; «Йосипе, сину Давидів, не бійся прийняти Марію».

Все плем'я гебреїв Бог називає Яковом. Чому? Бо вони всі народжені з Якова, тому і носять його ім'я, або, біблійними словами, ходять в імені Якова. Про всякого новонародженого гебрея можна сказати, що він приходить в ім'я Якова, поповнює родину Якова, наповнює його ім'я.

Ісус Христос першим прийшов в ім'я Бога, в ім'я свого Отця, бо народився від Отця. Він був первістком, першим сином у Бога в людській подобі. Перша людина, родичем якої був Бог. Про це говорив і Ісус, коли стверджував:

6 Я Ім'я Твоє виявив (підрядковий переклад каже «явив») людям, що Мені Ти із світу їх дав. Твоїми були вони, і Ти дав їх Мені, і вони зберегли Твоє слово.7 Тепер пізнали вони, що все те, що Ти Мені дав, від Тебе походить,8 бо слова, що дав Ти Мені, Я їм передав, і вони прийняли й зрозуміли правдиво, що Я вийшов від Тебе, і ввірували, що послав Ти Мене.(Iван.17:6-8)

Ісус явив ім'я Бога людям, тобто почалося народження людських синів Божих. Це те, для чого Бог і створював цей світ. Пригдаємо слова Павла:

Бо чекання створіння очікує з'явлення синів Божих… Рим(8:19)

Кожен син має свого родича, тобто того, хто його народив. Народження базується на тому, що є процесом продовження родича в народжуваному. Дитя містить в собі частку отця і починається в ньому. Іншими словами, дитя завжди є подобою отця. Цю подобу забезпечує саме процес народжуваності. А цей процес, як ми вже вияснили собі, проходить під егідою смерті. Ім'я - іншими словами - це родовід, генезис.

Ось коротко про те, що означає вислів «іти, приходити в ім'я», «ходити в імені».

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 91 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>