От як я і обіцяв Михайле і прийшов час на ваші неймовірно переконливі доводи щодо того чи Ісус -Бог!?
Michail написав:
Іс. 43, 10-15. "Ви свідки Мої, говорить Господь, та раб Мій, якого Я вибрав, щоб пізнали й Мені ви повірили, та зрозуміли, ще це Я. До Мене не зроблено Бога, і не буде цього по Мені!Я, Я Господь, і крім Мене немає Спасителя! Я розказав, і споміг, і звістив, і Бога чужого немає між вами, ви ж свідки Мої, говорить Господь, а Я Бог! ?І Я здавна Той Самий, і ніхто не врятує з Моєї руки, як що Я вчиню, то хто це перемінитьТак говорить Господь, ваш Відкупитель, Святий Ізраїлів: Ради вас Я послав у Вавилон, і зганяю усіх втікачів, а халдеїв кораблі їх утіхи.Я Господь, ваш Святий, Творець Ізраїля, Цар ваш! "
Шановні СЕ, якщо ви тут є:
Як Ви можете називати Христа Спасителем, якщо по Вашій теорії, лише Отець - Спаситель?!
Шановний Михайле,ваше питання є дуже цікавим.Повірте.Як то так сЄ не змогли цього зрозумітиили.Ну Михайле я від вас в захваті.Бачу що нетільки я,навіть інші 2 + вам поставили за це.М-да,жарти жартами,але це яскраво знову таки свідчить про нерозуміння цього питання яке так просто висвітлюється у Письмі.Дивно що й інші з цим погоджуються.Отже Михайле:
1)Слова Бога які є в Ісаї,промовленні найперш до
цілого ізраїльського народу,якого в той час
спасав Бог від ворогів.Проте часто-густо євреї вдавались до поклоніння інш божествам(Ваалові,Астарті,тощо).Тому то й Бог говорив ЇМ-"Я, Я Господь, і крім Мене немає Спасителя!....І Я здавна Той Самий, і ніхто не врятує з Моєї руки, якщо Я вчиню, то хто це перемінить".Тобто
ніякий божок не врятує ЇХ,коли Бог "вчинить,то хто це перемінить".Лише Господь(Єгова в ориг) рятував їх!!!Знову ж таки і вони часто могли у цьому пересвідчитись.(Єгипет,Вавилон,Асирія,тощо).Тому дійсно в той час для євреїв спасителем був лише Бог.Жоден інший божок не міг цього зробити.
От власне в якому значенні Бог промовляв ті слова--"Я, Я Господь, і крім Мене немає Спасителя!...."2)СЄ наз Христа спасителем теж, не тому що він єдиний Бог з Отцем Спасителем,а
тому що Христос своєю смертю викупив життя людей від рабства гріха та смерті тобто СПАС їх від цього.Таким чином кожен хто проявлятиме віру у Нього зможе
врятуватись від гріха та смерті,бо Христос їх від цього спас.Тому і є їхнім
спасителем теж.Але давайте подумаємо,завдяки кому це сталось?,чи тільки завдяки Христу??Ів3:16-"
так бо Бог полюбив світ,що дав Сина".Ці слова ясно дають зрозуміти що Син не сам прийшов,а його
послав хтось інший,тобто Бог.Для чого?Щоб спасти людей.Тому всеж
джерелом спасіння є Бог.Інші лише можуть Його наслідувати як це робив і Христос-наслідував свого Бога:-"
Щиру правду кажу вам: Син нічого не може робити від себе, а лише те, що, як він бачить, робить Батько. Бо що робить Батько, те подібно робить і Син"(Ів5:19).Сподіваюсь ви цьому не перечитимете?
3)Спасителем є той хто спасає від чогось або від когось.До прикладу читав про тутешнього 50-ка Сонячника,якого колись спас один чоловік від смерті у воді.То чи є для Сонячника цей чоловік
спасителем??Ну звісно.Але ж ви наводите слова з Ісаї де Бог каже що крім нього немає іншого Спасителя.То що Сонячнику цього чоловіка який його спас
не вважати своїм спасителем,бо нема іншого Спасителя крім Бога??А якщо вважати,то автоматично робити цього чоловіка єдиним з Отцем Богом,подібно як Христа??Абсурд Михайле.Невже важко збагнути це
.
Michail написав:
Ми, християни, з чистою совістю можемо називати Христа Спасителем, бо Він і Отець - єдиний Бог!
Це як бачимо через обмеженне розуміння
Michail написав:
От тому свідки Бога мають це розуміти, тому християни якраз і є свідками Ягве! (Отця і Сина і Святого Духа)
Ну добре що хоч це імя визнаєте.А то багато навіть ваших священників це заперечують.Проте воно належить лише одному Богу,тобто Отцеві Небесному.
Michail написав:
"Я Господь, ваш Святий,"Хіба не Ісуса назвав ангел Святим Божим, який народиться віід Марії?
Зауважте названно Святим Божим,а не Святим Богом.Також чи лише Ісуса названо Святим??
Michail написав:
А також Ісайя 44, 7-8"І хто зветься, як Я? Хай розкаже про те, й хай звістить те Мені з того часу, коли Я заклав у давнині народ, і хай нам розкаже майбутнє й прийдешнє. Не бійтеся та не лякайтесь! Хіба здавна Я не розповів був тобі й не звістив? А ви свідки Мої! Чи є Бог, окрім Мене? І Скелі немає, не знаю ні жодної! "Чи не Ісуса називають в Новому Завіті скелею? Каменем "краєугольним"?
А чи лише Ісуса у НЗ названно скелею,каменем??Михайле що за доводи у вас плоскі.
Michail написав:
Я вже згадував, що в Новому Завіті сказано, що Христос - та скеля, що була з ізраїльтянами в пустелі! Так після того чи сказав би такі слова Отець, якщо Його Син, був би окремою істотою?
Звісно що би сказав.Адже сама назва якою названно декількох осіб не робить їх однією особою.Знову ж таки скелею також Ісус назвав Петра.То чи назвав би Ісус Петра скелею,якщо Петро не був з Ісусом однією особою??Як бачимо назвав,незважаючи на те що Петро і Ісус це окремі істоти.Просто ця назва(скеля) відповідала тим характеристикам які були притаманні тим кого так називали. Те саме Бог назвав Ісуса скелею,також себе назвав скелею.Ну й це не робить їх одною істотою,подібно як це не робить одною істотою Петра та Ісуса.Навіщо Михайле так усе заплутувати??
Michail написав:
Отже і Отець і Син - єдиниий Бог! І Отже Ісус Христос - Бог!
Змушений знову константувати-Ви глибоко помиляєтесь."для нас, бо ОДИН Бог-Отець"(1Кор8:6).Та всеж можливо що ці слова і вас не стосуються.Якщо так то перепрошую!!
Michail написав:
Тепер знову повторю, що це вже давно доведено, а в СЕ можуть бути лише питання по деталях "яким чином", "чому", але цю істину їм не заперечити!
Стримайте коні Михайле, всьому свій час.Поки що я бачу що ваші доводи це прості мильні бульбашки.Коли починаєш їм приділяти увагу вони тут же лопають.То хіба це доводи??.