Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 19 квітня 2025, 21:02

Створити нову тему Відповісти  [ 23 повідомлень ]  На сторінку 1, 2  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Як християнам ставитися до інакодумців?
4638
ДописДодано: 11 серпня 2006, 21:08 

Стать: Він
Востаннє тут були:
08 квітня 2025, 03:15
Написано: 4676
Віровизнання: християнин
Пропоную у цій темі поміркувати, як нам - християнам згідно Слова Божого ставитися до інакодумців:
1) до тих хто інакше розуміє Слово Боже собі на спасіння;
2) до тих хто перекручує Слово Боже собі на погибіль;
3) до тих хто не наслідує Христа і є неправдомовцем.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
4648
ДописДодано: 12 серпня 2006, 07:10 

Востаннє тут були:
Вчора, 02:45
Написано: 904
Коли я тільки прочитав назву цієї тему, то хотів написати про те, що інакодумці різні бувають і повинне бути відповідно і різне ставлення. Приємною несподіванкою для мене стало те, що Сонячник відразу розділив їх на категорії.
Я би ще добавив сюди неутверджених, слабих у вірі, до яких повинне бути особливе ставлення (щоправда, ніхто таким себе і не вважає). Але мабуть, їх все ж таки можна віднести до першої категорії, бо вони все ж шукають Боже царство і правди його.

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
4695
ДописДодано: 13 серпня 2006, 22:30 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
20 червня 2007, 19:19
Написано: 34
Taj написав:
...Приємною несподіванкою для мене стало те, що Сонячник відразу розділив їх на категорії. ...

На цю цитату та в цілому по темі є така думка:
"Подібне ще Царство Небесне до невода, у море закиненого, що зібрав він усячину. Коли він наповниться, тягнуть на берег його, і сівши, вибирають до посуду добре, непотріб же геть викидають.
Так буде й наприкінці віку: Анголи повиходять, і вилучать злих
з-поміж праведних, і їх повкидають до печі огненої ,-буде там плач і скрегіт зубів!"(Мт. 13: 47-50)

Виходячи з цього місця ділити на категорії є кому і буде той час.
І хто є інакодумці теж є кому вирішувати.
А так воно якось звучить: ми правдодумці(???), і як нам відноситися до інакодумців? Інакодумці стоять на тих же позициях, вважаючи себе правдодумцями. Чи не краще почекати кінця рибної ловлі?

Не можна покласти гарбуз у валізу, що вміщує тільки його половину
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
4713
ДописДодано: 14 серпня 2006, 09:07 

Востаннє тут були:
12 вересня 2006, 18:42
Написано: 85
Ага навіть добра риба, випадає з невода!!!

А що робити з ними? так Інквизиція показала що треба робити, хрестові походи...та багато ще різних прикладів

Робіть добро поки можна його робити
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
5289
ДописДодано: 05 вересня 2006, 09:19 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
05 грудня 2019, 11:37
Написано: 1116
Віровизнання: п'ятидесятник
Хм... щось остання категорія інакодумців сумнівно звучить. А де гарантія, що ми є правдомовцями? Де гарантія, що з нами не станеться такого:

"Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили?

І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас... Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!"

А тим, кого ми вважаємо інакодумцями, думаю, не варто гаряче доводити: "Ти не правий!!!" Ставитися до них, як до самого себе :wink: Вони також люди і навіть якщо "перекручують слово Боже собі на спасіння", це все одно означає, що знаходяться вони в духовних пошуках. А хто з нас правий, хто не правий - вирішить, як зазначив Максим, кінець рибної ловлі.

Я бачив усі справи, що чинились під сонцем: й ось усе це марнота та ловлення вітру!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
5415
ДописДодано: 09 вересня 2006, 12:33 

Востаннє тут були:
Справді, пшениця і кукіль ростуть аж до жнив, як написано у притчі:

24 Іншу притчу подав Він їм, кажучи: Царство Небесне подібне до чоловіка, що посіяв був добре насіння на полі своїм. 25 А коли люди спали, прийшов ворог його, і куколю між пшеницю насіяв, та й пішов. 26 А як виросло збіжжя та кинуло колос, тоді показався і кукіль. 27 І прийшли господареві раби, та й кажуть йому: Пане, чи ж не добре насіння ти сіяв на полі своїм? Звідки ж узявся кукіль? 28 А він їм відказав: Чоловік супротивник накоїв оце. А раби відказали йому: Отож, чи не хочеш, щоб пішли ми і його повиполювали? 29 Але він відказав: Ні, щоб, виполюючи той кукіль, ви не вирвали разом із ним і пшеницю. 30 Залишіть, хай разом обоє ростуть аж до жнив; а в жнива накажу я женцям: Зберіть перше кукіль і його пов'яжіть у снопки, щоб їх попалити; пшеницю ж спровадьте до клуні моєї. (Матв.13:24-30)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
5499
ДописДодано: 14 вересня 2006, 16:58 

Востаннє тут були:
Maksym написав:
Виходячи з цього місця ділити на категорії є кому і буде той час. І хто є інакодумці теж є кому вирішувати.
А так воно якось звучить: ми правдодумці(???), і як нам відноситися до інакодумців? Інакодумці стоять на тих же позициях, вважаючи себе правдодумцями. Чи не краще почекати кінця рибної ловлі?
Звичайно, ми не можемо судити когось, записуючи у непотріб чи відносити до кукілю. Але в тих місцях мова йде, на мою думку, про людей, які можуть мати різні погляди, уявлення, але все ж належать до церкви Христової. Тому до Божого суду ніхто не має права вирішувати і робити про когось якісь висновки.
Але разом із тим Біблія вказує нам на інші категорії людей, до яких ми повинні ставитися інакше. По-перше, це - єретики, які потрапили під вплив небезпечного вчення. Від таких Біблія радить нам відрікатися по першім чи другім наставленні.
По-друге, це - лжевчителі, які несуть неєвангельське вчення, противне Божій науці. Таких навіть у дім треба не пускати.
Тобто, все ж ми повинні (для себе самих!!!) розділяти людей на категорії, щоби не бути зведеними хитромудрою філософією і різними вітрами науки.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
5545
ДописДодано: 18 вересня 2006, 02:14 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Та що робити, - спалювати єретиків треба! :)
А якщо серйозно то це позиція влодоможця який міркує що ж йому робити з інокомислячими. Та й хто дав право нам судити, чи він правильно мислить чи не правильно... Біблія дає нам прямий заповіт: ми повинні любити усіх незалежно від віровизнання.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
5875
ДописДодано: 16 жовтня 2006, 17:06 

Востаннє тут були:
Та ні, тут мова йде не що робити з інакодумцями, а як ставитися до тих, які мають інакше розуміння Слова Божого. Бо ж є багато місць у Біблії, які кожен із нас може розуміти по-своєму. І це є нормальним, якщо це розуміння прямо не суперечить основам Євангелії, тобто не призведе до загибелі людини, яка прийме це вчення.
У противному випадку, людину, що прийняла це життєво небезпечне вчення, Біблія називає єретиком, тобто зведеним. Такого треба наставляти, але якщо він упорствує, стоїть на своєму, то тоді краще залишити його у спокої.
А людина, що свідомо розповсюджує таке вчення, називається лжевчителем. До таких людей має бути вже інше відношення.
Так, звичайно, нехай залишаються в церкві до жнив, але стати в пролом, на перешкоді розповсюдженню різноманітних сатанинських вчень - це прямий обовязок кожного християнина.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
5924
ДописДодано: 19 жовтня 2006, 20:32 
НЕСЛУХНЯНИЙ (заблоковано)
НЕСЛУХНЯНИЙ (заблоковано)

Востаннє тут були:
02 вересня 2007, 12:49
Написано: 368
Taj написав:
..., але стати в пролом, на перешкоді розповсюдженню різноманітних сатанинських вчень - це прямий обовязок кожного християнина.

Воін !? А ще які права і обовязки християнина, прямі та другорядні, Ви можете перелічити?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
9718
ДописДодано: 17 червня 2007, 20:40 

Востаннє тут були:
04 липня 2007, 19:51
Написано: 314
До інакодумців(як до людей)потрібно ставитися толерантно, а з позиції істини(вчення) треба докладно вивчити їхні позиції та їхніх богів,щоб знати з якого боку підійти з критикою

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Як християнам ставитися до інакодумців?
9754
ДописДодано: 18 червня 2007, 12:05 

Востаннє тут були:
12 березня 2008, 10:38
Написано: 53
Сонячник написав:
Пропоную у цій темі поміркувати, як нам - християнам згідно Слова Божого ставитися до інакодумців:

Сонячнику, а хто це все визначає?

Ті,хто надію складає на Господа, силу відновлять, і крила підіймуть, немов ті орли, будуть бігати і не потомляться, будуть ходити і не помучаться! (...)
(Ісаї 40:30,31)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
9756
ДописДодано: 18 червня 2007, 14:18 

Востаннє тут були:
04 липня 2007, 19:51
Написано: 314
Сонячнику потрібно за них молитися!!!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

9783
ДописДодано: 18 червня 2007, 15:47 

Востаннє тут були:
07 лютого 2011, 10:23
Написано: 445
Віровизнання: просто вірю в Бога
Сонячник написав:

Інакодумців слід поважати, за те що вони інші особистості.
Якщо вони в чомусь помиляються (вони це визнають) і просять допомоги - то слід їм допомогти і роз'яснити, підтримати. А інакше не варто їм нав'язувати своє світосприйнятя та "богобачення", бо це викликає лише агресію з їх боку.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

9793
ДописДодано: 18 червня 2007, 22:43 

Востаннє тут були:
Rastin написав:
Сонячнику, а хто це все визначає?

Я не знаю, як це визначати і чи потрібно визначати, але такі категорії є, бо написано так:
2Петр.3:16 У них (у посланнях Павла) є дещо тяжко зрозуміле, що неуки та незміцнені перекручують, як і інші Писання, на власну загибіль свою.
1Iван.2:4 Хто говорить: Пізнав я Його, але не додержує Його заповідів, той неправдомовець, і немає в нім правди!

А для чого визначати і чи потрібно це? Адже є написано так:
1Кор.5:11 А тепер я писав вам не єднатися з тим, хто зветься братом, та є перелюбник, чи користолюбець, чи ідолянин, чи злоріка, чи п'яниця, чи хижак, із такими навіть не їсти!
А з іншої сторони, написано так:
Рим.14:10 А ти нащо осуджуєш брата свого? Чи чого ти погорджуєш братом своїм? Бо всі станемо перед судним престолом Божим.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 23 повідомлень ]  На сторінку 1, 2  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2025 "Джерело"
Джерело