Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 21 листопада 2024, 12:23

Створити нову тему Відповісти  [ 79 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Що треба робити мені, щоб спастися?
49438
UNREAD_POSTДодано: 10 листопада 2024, 20:21 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
19 листопада 2024, 16:21
Написано: 61
Віровизнання: християнин
БогунТ написав:
проясніть, що для вас "подоба Божа" і чи є вона синонімом "образу Божого"

taras15 написав:
можливо, подоба - це зовнішня суть, а образ - внутрішня. в деяких сторонах вони, напевно, є синонімами.

Нічого не розумію. Напишіть ясніше.
taras15 написав:
але для чого ви так це розділяєте, не розумію? я не раз цитував із посл. до римлян, що "усі під гріхом", "всі згрішили", але "дарма виправдуються Його благодаттю, через відкуплення, що в Ісусі Христі.."

Спробую пояснити, якщо вдасться. Нагадую слова Бога через пророка Ісаю:

46:10 звіщаю кінець від початку, і наперед що не сталося ще, і що говорю: Мій замір відбудеться, і всяке жадання Своє Я вчиню

Так от. Бог намірився створити собі синів по Своєму задуму, по Своєму проєкту. Він Сам придумав образ і облаштування людини і створив її за цим Своїм образом. Особливістю людини було те, що вона повинна була плодитися, розмножуватися, щоб Богу не потрібно було щоразу з праху земного творити кожну особину окремо. Процес розмноження в якийсь момент повинен бути запущений, супроводжуватися певний період і припинитися в визначений Богом час. Припинення існування чого-небудь, нехай і процесу є не що інше, як його смерть. Отож, виходить, що весь цей процес розмноження потрібно помістити в смерть. Людина повинна бути смертною в цьому процесі. Що Бог і зробив. Смерті Бог поставив Свої закони. І керує нею Бог, як і всім творивом, за допомогою Свого слова. Яким чином? Ще раз озвучу те, про що писала раніше. Бог спроєктував людську плоть з силою, (заклав цю силу в плоть), яка реагує на слово Бога безумовно. Наголошую БЕЗУМОВНО. Але реагує специфічно - вона опирається Богу. Вона чинить те, що Бог забороняє вчиняти. Так Богу було потрібно. Він Сам заклав таке опирання Собі Самому. Адже потім буде за що її знищити – за непослух. І тепер, щоб ця сила щось виконала, Богу досить сказати Своє слово, але сказати не в формі наказу, спонукання до дії, а у формі заборони дії. От тоді опір цієї сили і виконає наперекір забороні потрібну Богові дію. Саме таким способом Бог Своєю волею і Своїм словом НЕ їсти плоду з дерева пізнання підкорив все твориво тлінню.

8:20 бо створіння покорилось марноті не добровільно, але через того, хто скорив його

Подивимося на прикладі. Бог створив світ, Адама. Сказав плодіться та заселяйте землю. Є слово Бога. І що ця «зла» сила в плоті? Мовчить. Бо ці слова не містять заборони, а навпаки, дозволену дію. Далі Бог Своїм словом дає настанови, що буде їжею для тварин і для людей. І знову «зла» сила мовчить. Але як тільки Бог насадив сад і помістив туди людину, то відразу дав слово заборони «не їж». От тут відбулася реакція цієї сили на слово Бога. Вона почала діяти і виконала волю Бога. І як каже Павло: сама заповідь Бога для мене добра. Але, виявляється, що в моїй плоті живе сила (Павло називає її «гріх», не гріхи, а ГРІХ), яка бере повід від неї і нею мене вбиває. Добра заповідь Бога щось не робити приносить мені смерть. Чому смерть? Бо ж, знову, такий закон поставив Бог, що за гріховну дію – смерть. ГРІХ, називаю цю СИЛУ так, як її зве Павло - ГРІХ, не опирається слову людини. ВІН опирається слову Бога. Павло ще називає ГРІХ - «ворожнеча на Бога». І ми знаємо, що ГРІХ, опираючись заповіді Бога, заставив Адама вчинити не волю Бога, а волю ГРІХА, згрішити. І смерть легітимно, згідно з законом Бога, зайшла в Адама. Оскільки все людство було в Адамі, то його вчинок і спадок дістався всім: всі в ньому згрішили, хоч і не робили аналогічного, у всіх зайшла смерть.
Бачите, Павло вчить нас розрізняти, що буде гріхом, а що не буде гріхом. Щоб назвати дію гріховною, її мусить виконати ГРІХ, ця «зла» сила. А ГРІХ виконає дію лише на заповідь Бога. Отож, жити під заповіддю Бога є дуже небезпечно. Бо ГРІХ, опираючись Богу, бере людину в полон і нею вчиняє наперекір заповіді. А людина за свій вчинок отримує смерть.

23 та бачу інший закон у членах своїх, що воює проти закону мого розуму, і полонить мене законом гріховним, що знаходиться в членах моїх. 24 Нещасна я людина! Хто мене визволить від тіла цієї смерти? (Рим.7:23,24)

На часі людині заголосити: «Боже, за що ти так зі мною чиниш? За що ще звинувачуєш, якщо при твоїй заповіді я безсилий перед ГРІХОМ? Це ж несправедливо!». Не будемо гарячкувати, адже в Бога все продумано наперед. Кінцева мета – привести Своїх синів у Свою славу, тобто в життя, що не минає. А це не що інше, як те, що людині легітимним чином треба доставити оте життя вічне. Всі мають в ньому потребу, бо наразі волею Божою всі в полоні «під ГРІХОМ», і в Адамі ГРІХОМ «всі згрішили» і не допущені до дерева життя, позбавлені слави Божої.

Отож, Бог легітимізував прихід смерті через силу в плоті – ГРІХ. І, як не парадоксально, для приходу благодаті легітимним чином, Бог знову використає цю ж силу – ГРІХ. Для того треба розмножити гріх, а, значить треба знову дати Свою заповідь у формі «НЕ …». Що Бог і робить – дає збірку заповідей у формі Закону. Дає його обмеженому колу людей, далі ми побачимо чому. Це коло Бог формує від одного Авраама в Ісааку-Якові. Бере Собі в Свій народ, стає його союзником, формуючи правову структуру – союз, біблійною мовою – завіт. Це Його легітимне царство на землі. Громадяни цього царства мають свій паспорт – обрізання плоті. Їм і доведено Божий Закон, яким регламентуються стосунки Бога з народом і стосунки в суспільстві. Питання. Хіба Бог не знав, що це небезпечно для людини, яка в полоні ГРІХА? Знав. Тому й виставив для порятунку людини під Законом запобіжні заходи. З Законом Бог пов’язав священство, яке за гріх приносило відкупні кровні жертви. Закон без священства давати не можна, бо буде як з Адамом – за гріх - смерть. Щоб відбулося очищення народу від гріха, треба було організувати місце присутності Бога, перед лице Котрого принеси відкупну жертовну кров. Чи зручно було давати Закон і організовувати таке священство в планетарному масштабі всім народам, щоб всі в подальшому отримали благодать – життя вічне? Звісно, незручно, та й, виявляється, не потрібно. Щоб всі народи отримали цю благодать, достатньо розмножити гріх в одному суспільстві під пильним Божим оком. Як каже Павло:

20 Закон же прийшов, щоб збільшився переступ. А ДЕ збільшився гріх, ТАМ зарясніла благодать, (Рим.5:20)

Оскільки ГРІХ воює з Богом, а людина наче лише присутня в цій грі і без вини винна, то Бог вчиняє справедливо, праведно. Він віддає на смерть не грішну людину, а Свою, так би мовити, кров – Свого Сина. Бог Сам розплачується за те, що Сам поклав людині в плоть. Справедливо? Справедливо.

Носій благодаті з’явився ТАМ, ДЕ розмножився гріх. Ісус мав в собі оте життя, потребу в якому мали всі люди. Він те життя приніс і роздасть усім. Але спочатку він мусить відбутися як жертва, щоб справедливо викупити підзаконних від прокляття Закону. Вони ж страждали під Законом задля всіх. Щоб Авраамове благословіння – благодать - було дане всім народам.
Тому й проповідувати Ісуса треба такого, який прийшов до підзаконних відкупити їх від розмножених Законом гріхів і дати благодать життя всім народам. Так, як робив це Павло.

Як відбувається «роздавання життя», можемо говорити далі, якщо цікаво. Бо щось багато написалося.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49439
UNREAD_POSTДодано: 10 листопада 2024, 22:16 

Стать: Він
Востаннє тут були:
10 листопада 2024, 22:17
Написано: 507
БогунТ написав:
Нічого не розумію. Напишіть ясніше.

певно, наразі, ясніше не напишу, ніж писав швидше, бо не дуже розуміюся.

БогунТ написав:
Спробую пояснити, якщо вдасться.

дякую, за намагання донести своє розуміння. місцями трохи зрозуміло, місцями не сприймається. коментувати не буду; по деяких речах, я в інших дописах представляв своє розуміння.

БогунТ написав:
Як відбувається «роздавання життя», можемо говорити далі, якщо цікаво.

як бажаєте, можете до кінця написати ваше розуміння плану спасіння.

«... може змилується Господь...» (Ам.5:15)
«А коли хто не має Христового Духа, той не Його.» (Рим.8:9)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49440
UNREAD_POSTДодано: 11 листопада 2024, 15:43 

Востаннє тут були:
taras15 написав:
дякую, за намагання донести своє розуміння. місцями трохи зрозуміло, місцями не сприймається.

Розумію. Якби я таке прочитала на початку свого християнства, то нічого і не зрозуміла б. Якби десь пізніше, то, закладені в мене вчення бунтували б зі страшною силою, адже вони утворюють в голові добрячі "скрєпи" (не можу підібрати більш "притомного" терміну) :lol:
Яким же чином маю те, що маю? Без Бога тут не обійшлося. Найперше, що перестало влаштовувати, так це суперечності, які виникали між написаним в Біблії і людськими наративами або розуміннями. Часто ці наративи поставлені в основу вчення.

Для розуміння, що я маю на увазі, і з чим стикнулася в християнстві. Найяскравіший приклад, що Бог, який є виключно ЛЮБОВ, не може бути автором смерті. Це все ворог Бога - сатана і диявол спокусив людину і дав їй смерть, а Бог з великої любові до людини тепер мусить визволяти її. Дехто навіть кидається гаслами, що ми повинні вернутися в стан первозданного Адама.

Але як так? Всесильний, Всемогутній, Всевідаючий Бог не міг завадити дияволу здійснити свій підступний план? Тут вступає інше "припущення" людини. Бог сотворив людину з правом вільного вибору, тобто, вільною волею, (і в цьому вбачають подобу Бога в людині) і тепер поважає її вибір. Отже, людина сама винна, бо вибрала не те.

Зрештою, людина поділила на свій погляд світ і засвіти на два табори: добрих і поганих. І все, що добре - то Бог, а що зле - то диявол. Але звідки взялося оте "погане" - злі духи, садата і диявол, смерть,- відповідає: ми не знаємо. Чи не є лукавством така відповідь? Адже в Писанні читаємо:

3 Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього.(Iван.1:3)

Ось такі невідповідності треба приводити в порядок. Правильна позиція - це віддати перевагу Писанню. І тоді виходить, що і все те, що на думку людини попало в категорію "погане", сотворив Бог. І всім тим Він, як Верховний Правитель, керує. Залишається лише вичитати в Писанні, а для чого саме так облаштував Бог світ, яку дію і що виконувало, і для якого потрібного Богу результату приводило. Я це для себе називаю "треба відшукати фізику": всяка дія - це робота якоїсь сили. Вона має свою логіку. Будь-яка виконана робота дає свій результат, який є фундаментом для наступного кроку, наступної роботи, наступного силового впливу і, відповідно, наступного результату. Ця вервиця подій вибудувана за логікою Бога. І Бог це не приховав, наперед розказав, що буде в кінці. До речі, мудрий Павло дуже багато цієї "фізики" пояснив. Якось так.

P.S. Якщо треба щось детальніше прояснити, то кажіть. Буду знати, то поділюсь.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49441
UNREAD_POSTДодано: 19 листопада 2024, 16:19 

Востаннє тут були:
Для того, щоб предметно говорити про обіцяне, мушу звернути увагу на деякі речі. Вважаю це важливим. Сама була вельми здивована, коли наштовхнулася на таку, я би сказала, системну розбіжність в перекладах. Беру зараз переклад Огієнка. Хоч з іншими подібна картина.

1 Брати мої, не зважаючи на обличчя, майте віру В нашого Господа слави, Ісуса Христа.(Як.2:1)

Читаючи, роблю висновок для себе, що я повинна всією своєю душею вірити В Ісуса Христа. Тобто: Я повинна мати свою віру в кого? В Ісуса Христа. Продуцентом віри виступаю я, тобто людина. Мене вчили, що саме цією людською своєю вірою я спасаюся.

В оригіналі: …майте віру Господа нашого Ісуса Христа.

А тут зовсім інша картина. Тут я розумію, що для спасіння мені потрібна не своя людська віра, нехай навіть в Ісуса Христа, а саме ЙОГО, Ісусова віра. А це значить, що цю віру мені повинен хтось дати. Взяти її в Ісуса помістити в мене.

22 А Божа правда через віру В Ісуса Христа в усіх і на всіх, хто вірує, бо різниці немає,(Рим.3:22)

В оригіналі: …праведність же Бога через віру Ісуса Христа на всіх віруючих…

Тут та ж картина. Праведність Бога з'явилася не через нашу віру в Ісуса, а через віру Ісуса Богові. Ісус виконав все, що було Йому доручено Богом, довівши нам праведність Бога. Ми не робили для цього абсолютно нічого. Згадаємо слова віри Ісуса: 54 Але як має збутись Писання, що так статися мусить?(Матв.26:54)

Далі ви самі робіть висновки. Ще зверніть увагу, що оправдання отримуємо "із віри Ісуса". А якщо маємо віру, то «в Христі Ісусі»

26 за довготерпіння Божого, щоб виявити Свою правду за теперішнього часу, щоб бути Йому праведним, і виправдувати того, хто вірує В Ісуса.(Рим.3:26)
В оригіналі: … виправдувати із віри Ісуса.

16 А коли ми дізнались, що людина не може бути виправдана ділами Закону, але тільки вірою В Христа Ісуса, то ми ввірували в Христа Ісуса, щоб нам виправдатися вірою в Христа, а не ділами Закону. Бо жадна людина ділами Закону не буде виправдана!(Гал.2:16)
В оригіналі: … але тільки через віру Ісуса Христа,… щоб ми були оправдані від віри Христа

22 Та все зачинило Писання під гріх, щоб віруючим була дана обітниця з віри В Ісуса Христа.(Гал.3:22)
В оригіналі: …щоб обітниця з віри Ісуса Христа була дана віруючим.

26 Бо ви всі сини Божі через віру В Христа Ісуса!(Гал.3:26)
В оригіналі: …через віру в Христі Ісусі.

4 прочувши про вашу віру в Христа Ісуса та про любов, яку маєте до всіх святих(Кол.1:4)
В оригіналі: … про вашу віру в Христі Ісусі.

15 І ти знаєш з дитинства Писання святе, що може зробити тебе мудрим на спасіння вірою в Христа Ісуса. (2Тим.3:15)
В оригіналі: … через віру в Христі Ісусі.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 79 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>