Він прийшов на свідоцтво, щоб засвідчити про Світло, щоб повірили всі через нього. Іван 1:7 (
про Івана Хрестителя:)
Аж доки ви маєте світло, то віруйте в світло, щоб синами світла ви стали. Івана 12:36
Іван 1:12-13
А всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його, що не з крови, ані з пожадливости тіла, ані з пожадливости мужа, але народились від Бога.
Збулися часи, і Боже Царство наблизилось. Покайтеся, і віруйте в Євангелію! Мар.1:15
Бо я не соромлюсь Євангелії, бож
вона сила Божа на спасіння кожному, хто вірує... Рим.1:16
Лук.2:30
бо побачили очі мої Спасіння Твоє,
Лук.3:6
і кожна людина побачить Боже спасіння!
Iван.6:36 Але Я вам сказав, що
Мене хоч ви й бачили, та не віруєте.
Iван.6:40 Оце ж воля Мого Отця,
щоб усякий, хто Сина бачить та вірує в Нього, мав вічне життя, і того воскрешу Я останнього дня.
Коли Я говорив вам про земне, та не вірите ви, то
як же повірите ви, коли Я говоритиму вам про небесне?... так мусить піднесений бути й Син Людський,
щоб кожен, хто вірує в Нього, мав вічне життя.Ів.3:12,15
Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне...щоб через Нього світ спасся. Івана 3:16,17
Iван.3:18
Хто вірує в Нього, не буде засуджений; хто ж не вірує, той вже засуджений, що не повірив в Ім'я Однородженого Сина Божого.
Iван.3:36 (Іван 6:47)
Хто вірує в Сина, той має вічне життя; а хто в Сина не вірує, той життя не побачить, а гнів Божий на нім перебуває.
Iван.5:24 Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той має, і на суд не приходить, але перейшов він від смерти в життя.
Іван.8:51 Поправді, поправді кажу вам: Хто слово Моє берегтиме, не побачить той смерти повік!
Iван.10:9 Я двері:
коли через Мене хто ввійде, спасеться, і той ввійде та вийде, і пасовисько знайде.
Iван.6:29 Ісус відповів і сказав їм: Оце діло Боже, щоб у Того ви вірували, Кого Він послав.
Iван.6:35 Ісус же сказав їм: Я хліб життя. Хто до Мене приходить, не голодуватиме він, а
хто вірує в Мене, ніколи не прагнутиме.
Iван.7:38-39
Хто вірує в Мене як каже Писання, то ріки живої води потечуть із утроби його. Це ж сказав Він про Духа, що мали прийняти Його, хто ввірував у Нього.
Цитата:
64 Але є дехто з вас, хто не вірує. Бо Ісус знав спочатку, хто ті, хто не вірує, і хто видасть Його. 65 І сказав Він: Я тому й говорив вам, що до Мене прибути не може ніхто, як не буде йому від Отця дане те. 66 Із того часу відпали багато-хто з учнів Його, і не ходили вже з Ним. 67 І сказав Ісус Дванадцятьом: Чи не хочете й ви відійти? 68 Відповів Йому Симон Петро: До кого ми підемо, Господи? Ти маєш слова життя вічного. 69 Ми ж увірували та пізнали, що Ти Христос, Син Бога Живого!
Іван.10:37-38 Коли Я не чиню діл Свого Отця, то не вірте Мені. А коли Я чиню, то
хоч ви Мені віри й не ймете, повірте ділам, щоб пізнали й повірили ви, що Отець у Мені, а Я ув Отці!
(це говорив Христос Юдеям, які сумнівалися, що Христос - Син Божий)Цитата:
37 І хоч Він стільки чуд перед ними вчинив був, та в Нього вони не ввірували, 38 щоб справдилось слово пророка Ісаї, який провіщав: Хто повірив тому, що ми, Господи, чули, а Господнє рамено кому об'явилось? 39 Тому не могли вони вірити, що знову Ісая прорік: 40 Засліпив їхні очі, і скам'янив їхнє серце, щоб очима не бачили, ані серцем щоб не зрозуміли, і не навернулись, щоб Я їх уздоровив! 41 Це Ісая сказав, коли бачив славу Його, і про Нього звіщав. 42 Проте багато-хто навіть із старших у Нього ввірували, та не признавались через фарисеїв, щоб не вигнано їх із синагоги. 43 Бо любили вони славу людську більше, аніж славу Божу. 44 А Ісус підняв голос, та й промовляв: Хто вірує в Мене, не в Мене він вірує, але в Того, Хто послав Мене. 45 А хто бачить Мене, той бачить Того, хто послав Мене. 46 Я, Світло, на світ прийшов, щоб кожен, хто вірує в Мене, у темряві не зоставався. 47 Коли б же хто слів Моїх слухав та не вірував, Я того не суджу, бо Я не прийшов світ судити, але щоб спасти світ. 48 Хто цурається Мене, і Моїх слів не приймає, той має для себе суддю: те слово, що Я говорив, останнього дня воно буде судити його!
Iван.11:25 Промовив до неї Ісус: Я воскресення й життя. Хто вірує в Мене, хоч і вмре, буде жити.
Iван.11:26 І кожен, хто живе та хто вірує в Мене, повіки не вмре. Чи ти віруєш в це?
Цитата:
10 Чи не віруєш ти, що Я в Отці, а Отець у Мені? Слова, що Я вам говорю, говорю не від Себе, а Отець, що в Мені перебуває, Той чинить діла ті. 11 Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені! Коли ж ні, то повірте за вчинки самі. 12 Поправді, поправді кажу вам: Хто вірує в Мене, той учинить діла, які чиню Я, і ще більші від них він учинить, бо Я йду до Отця. Івана 14:10
Поправді кажу вам: навіть серед Ізраїля Я не знайшов був такої
великої віри!
(це про віру сотника сказано) Матв.8:10
А Ісус їм у відповідь каже:
Майте віру Божу! Мар.11:22
Цитата:
35 Дізнався Ісус, що вони того вигнали геть, і, знайшовши його, запитав: Чи віруєш ти в Сина Божого? 36 Відповів той, говорячи: Хто ж то, Пане, Такий, щоб я вірував у Нього? 37 Промовив до нього Ісус: І ти бачив Його, і Той, Хто говорить з тобою то Він!... 38 А він відказав: Я вірую, Господи! І вклонився Йому. 39 І промовив Ісус: На суд Я прийшов у цей світ, щоб бачили темні, а видющі щоб стали незрячі.
Хто ж спокусить одне з цих малих, що вірують в Мене , то краще б такому було, коли б жорно млинове на шию йому почепити, і його потопити в морській глибині... Матв.18:6, Мар.9:42
...але коли прийде хто з мертвих до них, то покаються.
Йому ж він відказав:
Як Мойсея й Пророків не слухають, то коли хто й із мертвих воскресне, не йнятимуть віри! Лук.16:30-31
Iван.5:46-47
Коли б ви Мойсеєві вірили, то й Мені б ви повірили, бо про Мене писав він. Якщо писанням його ви не вірите, то як віри поймете словам Моїм?
Iван.20:29 Промовляє до нього
(до Хоми) Ісус:
Тому ввірував ти, що побачив Мене? Блаженні, що не бачили й увірували!
Iван.20:30 Багато ж і інших ознак учинив був Ісус у присутності учнів Своїх, що в книзі оцій не записані.
Iван.20:31
Це ж написано, щоб ви ввірували, що Ісус є Христос, Божий Син, і щоб, віруючи, життя мали в Ім'я Його!
- словом вся Євангелія пише про віру і життя в Христі
(Форуму не вистачить, щоб все написати)