Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 17:43

Створити нову тему Відповісти  [ 117 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Божі імена
33016
UNREAD_POSTДодано: 15 жовтня 2011, 20:21 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
08 грудня 2011, 13:15
Написано: 162
Віровизнання: християнин
sss написав:
В даному випадку я доводив те,що ви зіслались не на те...
Ну добре. Де відповідь на питання №7?
sss написав:
А чому він їх мав за це осуджувати?
Ага, то ім'я вже не так важливе. Але чомусь свідки наполягають на його винятковій важливості.

Господь моя сила та пісня моя, став Він спасінням мені! (Пс.117:14)
WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33021
UNREAD_POSTДодано: 15 жовтня 2011, 20:33 

Востаннє редаговано sss 16 жовтня 2011, 17:45 (всього 1 раз).

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Ιωνας написав:
sss написав:
В даному випадку я доводив те,що ви зіслались не на те...
Написанна вище.у якому пості не зауважив тому не памятаю.Відшуковуати те немаю бажання та часу.Ну й небачу у цьому змісту як і писав,бо знову зробите вигляд буцім його непомітили.
sss написав:
А чому він їх мав за це осуджувати?
Цитата:
Ага, то ім'я вже не так важливе. Але чомусь свідки наполягають на його винятковій важливості.
При чому тут важливість вживання імені Бога,до того чому Ісус за це не осуджував фарисеїв??Якщо вони тримались цього забобону з добрих спонук,аби не образити Бога,то чому він мав їх за це осуджувати??
Я важливість цього бачу не із того чому Ісус за невживання неосуджував,а із того про що він навчав,зоокрема у перших словах молитви "Отче наш".Зі слів наприкла від Івана17:6,26.Зі слів Петра та Павла,-"кожен хто покличе імя Єгови,той спасеться".З того що до Бога звертались по імені божі пророки,царі,псалмоспівці тощо.З того що була дана заповідь не вживати це імя даремно і т.д.Тому ви зі своїми висновками можете мандрувти далі.Адже нічого з знгаданого мною ви не заперечили чи спростували.Головне що це все зафіксованно,як би ви бились у груди буцім того нема.))))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33025
UNREAD_POSTДодано: 15 жовтня 2011, 20:37 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
08 грудня 2011, 13:15
Написано: 162
Ясно, відповіді не буде. ссс, забудьте і не турбуйтесь більше. Вибачте, що шукав в вас вам неможливого. Не ображайтесь, але думаю ігнорувати ваші пости.

Господь моя сила та пісня моя, став Він спасінням мені! (Пс.117:14)
WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33029
UNREAD_POSTДодано: 15 жовтня 2011, 20:43 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
Ясно, відповіді не буде. ссс, забудьте і не турбуйтесь більше. Вибачте, що шукав в вас вам неможливого. Не ображайтесь, але думаю ігнорувати ваші пости.
Буду дуже через це сумувати :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33061
UNREAD_POSTДодано: 16 жовтня 2011, 18:05 

Востаннє тут були:
:?
Ιωνας написав:
Хоть щось. Але ми повертаємось до залишеного без відповіді питання №7: Чому в Біблії не описується, що апостолів переслідували за Ім'я Єгови\Ягве? Але переслідували апостолів і учнів за Ім'я Господа Ісуса, як написано "І за Ім'я Моє будуть усі вас ненавидіти. (Матв.10:22; пор.: Дії 5:41, 9:41, 15:26, 21:13 і т.д.)
sss написав:
Ιωνας написав:
Написанна вище.у якому пості не зауважив тому не памятаю.Відшуковуати те немаю бажання та часу.Ну й небачу у цьому змісту як і писав,бо знову зробите вигляд буцім його непомітили.
Ιωνας написав:
Таки знову доведеться аби ні у кого не було сумнівів,доводити зворотнє.Отож як я і писав відповідь уже дана.Попри небажання її відшуковувати я таки відшукаю,трохи є вільного часу.Отож апостолів переслідували саме євреї через імя Ісуса,тому що це було нове та чуже для них вчення,через що вони ненавиділи тих хто про це навчав.Про це уже згадував,та всеж змушений це підтверджувати для людей з особливими потребамии http://forum.jerelo.info/viewtopic.php?p=32947#p32947.Та й на подібне питання відповідь теж уже давалась коли Протестант закинув що учні проповідували лише про імя Христа-http://forum.jerelo.info/viewtopic.php?p=32949#p32949.Тож читайте пане вдумливо,та неробіть вигляду начебто непомічаєте тих слів.Що від мене вимагалось я таки зробив,цим підтивердив своє прагнення до конструктиву,а не провокацій.Коли ж вони є вашою метою,то таки і тут вам можу допомогти.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

41314
UNREAD_POSTДодано: 19 січня 2013, 13:31 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
01 квітня 2017, 15:48
Написано: 220
Оскільки мало-хто знає грецьку чи єврейську, то мабуть буде цікаво дізнатись, що про Боже ім"я Єгова говорять євреї. Про це ви дізнаєтесь із цієї статті: http://znajpravdu.blogspot.com/2012/12/ ... st_22.html
Також варте уваги те, чому у деяких перекладах Біблії відновлено вживання імені Єгови: http://wol.jw.org/uk/wol/d/r15/lp-k/200 ... 1%83&p=par

Спробуйте неупереджено розглянути це питання, адже у кожного є ім"я, тож чому відкидати БОЖЕ ІМ"Я яке Ісус навчав освячувати? Нехай святиться Твоє ім"я!

http://hyacinthis.blogspot.com
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

45183
UNREAD_POSTДодано: 26 липня 2013, 14:17 

Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Віровизнання: греко-католик
Питання 1 до ссс та всіх СЄ. Яке ім’я призивали перші християни?

Просто відповіжте на запитання, і перейдемо до наступного. (в мене їх кілька)

(І коли це зясуємо, виникне відповідь на це Ваше питання:
"Спробуйте неупереджено розглянути це питання, адже у кожного є ім"я, тож чому відкидати БОЖЕ ІМ"Я яке Ісус навчав освячувати? Нехай святиться Твоє ім"я!)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

45187
UNREAD_POSTДодано: 28 липня 2013, 19:08 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Питання 1 до ссс та всіх СЄ. Яке ім’я призивали перші християни?

Просто відповіжте на запитання, і перейдемо до наступного. (в мене їх кілька)
Що ви маєте на увазі Міхаїле під виразом "призивали"??До якого імені молились чи про яке імя проповідували??

Цитата:
(І коли це зясуємо, виникне відповідь на це Ваше питання:
"Спробуйте неупереджено розглянути це питання, адже у кожного є ім"я, тож чому відкидати БОЖЕ ІМ"Я яке Ісус навчав освячувати? Нехай святиться Твоє ім"я!)
Дуже цікаво побачити що з того вийде???

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

45209
UNREAD_POSTДодано: 06 серпня 2013, 08:30 

Востаннє тут були:
Матеріал з Вікіпедії-- Четырёхбуквенное непроизносимое имя Господа — ивр. יהוה‎ (транслитерация: YHWH, произношение имени в настоящее время точно неизвестно), считающееся собственным именем Бога. Произношение вслух табуировано, при произношении заменяется словом «Адонай» или «тетраграмматон».
Цыкаво що думаэте про це ви??Чому Произношение вслух Божого імені табуировано,??І чи це справедливо??Чи згідно з Божою волею??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

45212
UNREAD_POSTДодано: 06 серпня 2013, 23:44 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
10 вересня 2016, 17:27
Написано: 875
sss написав:
Матеріал з Вікіпедії-- Четырёхбуквенное непроизносимое имя Господа — ивр. יהוה‎ (транслитерация: YHWH, произношение имени в настоящее время точно неизвестно), считающееся собственным именем Бога. Произношение вслух табуировано, при произношении заменяется словом «Адонай» или «тетраграмматон».
Цыкаво що думаэте про це ви??Чому Произношение вслух Божого імені табуировано,??І чи це справедливо??Чи згідно з Божою волею??
Та ким накладено табу? Тими, хто подав у Вікіпедію цю статтю, скоріше за все послідовники ортодоксального юдаїзму.

Я раба Господня, хай буде мені за словом Твоїм. Лук.1:38
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

45219
UNREAD_POSTДодано: 08 серпня 2013, 08:41 

Востаннє тут були:
Підсніжник написав:
sss написав:
Та ким накладено табу? Тими, хто подав у Вікіпедію цю статтю, скоріше за все послідовники ортодоксального юдаїзму.
Так справа в тому що таке явище перейшло до християнства.І сьогодні в загальновизнаному християнстві теж до цього імені подібне ставлення.Хіба ні??Чому ж??Чи справедливо це??Чи згідно з Божою волею??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

45267
UNREAD_POSTДодано: 25 серпня 2013, 15:47 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
Які тексти ранніх християн містять тетраграматон?
Очевидно що до наших днів такі тексти не дійшли,не збереглись.Проте чи не закономірно припустити що тетраграматон був у ранніх текстах??Принаймні категорично це заперечувати неможна,адже цих текстів сьогодні нема.Окрім того,чому ж так сталось що у єврейських текстах(так званий Ст Завіт) тетраграматон є,а от у грецьких(Н.З) де цитуються єврейські писання,тетраграматону нема??Чи може хтось з тутешніх форумчан пояснити це??
Цитата:
То хто той кукіль?
За словами Павла-"Бо я знаю, що як я відійду, то ввійдуть між вас вовки люті, що отари щадити не будуть... Із вас самих навіть мужі постануть, що будуть казати перекручене, аби тільки учнів тягнути за собою... ".Зрозуміло що ці слова почали сповнятись одразу після того як Павло "відійшов",тобто помер.Тому оті "вовки" котрі почали тягнути учнів за собою говорячи перекрученне і стали отим куколем,котрий заступив "пшеницю".І очевидно що цим перекрученим є ті вчення кот рі розвинулись після смерті апостолів.Наприклад вчення про тройцю,самі ж визнаєте розвинулось власне після смерті апостолів.Тож можемо константувати що ті хто почав притримуватись до прикладу, вчення про тройцю,стали тим куколем.Та й взагалі багато чого з тих часі цей куколь перекрутив стосовно Божої науки,аби потягнути учнів за собою.Те ж імя Бога,котре Ісус виявляв людям-"Я Ім'я Твоє виявив людям, що Мені Ти із світу їх дав"(Ів17р),отой куколь приховав,замінивши простим титулом "Кіріос"-Господь і почав навчати що імені у Бога немає,бо Бог один,або те що імен у Бога багато,тощо.Хіба це не є оте перекручене до чого почали вдаватись ті про кого Павло казав-"Із вас самих навіть мужі постануть, що будуть казати перекручене, аби тільки учнів тягнути за собою... .Оці люди і є кукіль.Тому не буду вдаватись до особистостей.
Цитата:
Назвіть вчення або людей, що проповідувало ім'я Єгови у період І - ІІІ ст.
Перші християни,зоокрема Павло,Петро,та й сам Христос проповідували імя Єгови,але не євреям а язичникам,котрі про це імя незнали.(Ів17р;Дії2:21;Рим10:13)Чи не так??Приведенні цитати чітко говорять про імя.Чиє ж??Ісус не міг говорити про своє імя.Павло чи Петро цитують слова з Йоіла,де містився тетраграматон,котрий замінили в грец тексті титулом Господь,хоча в єврейській мові цьому титулові відповідало слово Адонай,а не ЙГВГ.Таким чином пройшла підмінна понять,замість імені Бога-ЙГВГ євр,написали на грец Ксилон(Адонай євр)-Господь.От тому то ви сьогодні і не можете прослідкувати це.
Євреям же та прозелітам християни проповідували Ісусове імя,бо про імя Єгови вони знали.Їм бракувало віри в Божого помазанця,Христа,котрим став Ісус з Назарету, власне через кого Бог Єгова і дає спасіння "кожному хто покличе Єгови імя".Так звучать на мові ориг ці слова.І власне Бог дає таке спасіння а не Ісус.Про це теж чітко НАПИСАННО-"Так бо Бог полюбив світ що дав Сина,аби кожен хто повірить у нього не загинув а мав життя вічне".І Павло ці слова підтверджує пишучи коринтянам-"для нас же один Бог-Отець,що з Нього походить усе, ми ж для Нього".Як самі ж бачите, усе походить від одного Бога-Отця,імя котрого за словами Біблії ЄГОВА,в тому числі і спасіння людства.Тому про спасіння слід посити Того, від Кого це спасіння походить.Ну і звісно це робити слід в імя того, завдяки кому це стало можливим,тобто в імя Ісуса.Власне так робили перші християни.Кукіль це перекрутив і почав робити по іншому.Про спасіння почали кликати уже в будь кого(Ісуса,Марії,святих) ,але не у Того від Кого воно походить,тобто не в Єгови одного Бога,якого Ісус і апостоли називали ще й Отцем.Ось так Боже імя почали зневажати,замість того щоб його освячувати як сказанно в перших словах молитви-"Отче наш нехай святиться імя Твоє".

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 117 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 4 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>