Цитата:
Наводжу простий приклад. Мені треба доїхати до якогось міста, я можу йти пішки(цікаво як дійти на інший континент), а можу взяти літак. Чи взявши літак, я його вважаю своїми ногами? Звичайно ні.
Так щось і з іконами.
Якесь дивне у вас порівняння двох зовсім різних за призначенням речей.Літак це ж засіб для пересування,чим аж ніяк не є образ чи фігурка Марії.Без таких засобів пересуваня на далеекі відстанні для людини практично не можливі на протязі недовгого часу.Невже у вас подібно поклоніння Богу,Христу, Марії подібно не можливе без цих образів чи фігурок??
Цитата:
Завтра зроблюся протестантом, коли хтось з іконокластів докаже мені, що католики і православні поклоняються іконам, тобто просять нпр. здоров я у цього зоображення того чи іншого.
Ну а як же тоді назвати те що католик чи православний падає ниць в той момент коли бачить перед собою образ чи фігурку тих кого вважае божественими?коли молится дивлячись на ці образки чи фігурки,ставить рукою на собі хрест(хреститься) коли прохидить повз такої фігурки чи коли приходить туди де є такі образи.?коли цілую ті образки,фігурки,а що гірше хрести,хрестики??Як це у вас називаеться??
Цитата:
Ще й до того всього , шановне паньство не дуже уважно читає св. Писання, Бог забороняє робити поганських ІДОЛІВ. Покажіть де є ІДОЛИ в католицьких чи православних храмах? Чи може там є статуї биків, або пташок, чи чогось іншого?
Ну я б так не стверджував,адже це вже ваше бачення.Апостол Іван писав-"дітоньки бережіться ідолів",де жодним чином не згадав чи то поганських чи то інших яких.Заповідь же чітко вказує,що любе зображеня,подоба того що в небі,на землі,під землею і у воді є ідолом,коли перед ним вклоняються,моляться дивлячись на нього,цілуют його,хрестяться перед ним,тощо.Невже ви непомітили цього,що про це написано??Для бога немає різниці чи то ідоли поганські чи будь які інші,адже в заповіді чітко сказав Бог-"Бо я Бог заздрісний".тому коли ти вклоняешся перед творивом,а що гірше перед його зображенням,то це у бога викликае заздрість та гнів.Вам вирішувати чи гнівити таким чином Бога чи ні.
Цитата:
Завжди говорю, не боріться зі своїми уявленнями про когось, а вивчіть по джерелам тих же католиків чи православних, а не в переказі.
Думаю для цього достатьно буде скористатись тим досвідом який дехто здобув коли був католиком чи православним,або ж просто спостерігав за католкиами чи православними як вони це роблять.
Цитата:
Уявіть собі якби я вас , протестантів запитав, навіщо ви під поріг своїх домів молитви закопуєте образи Матері Божої?
Як би ви мене сприйняли? Отож - бо.
Ну спершу б запитав,звідки ви таке взяли??