Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 21 листопада 2024, 22:50

Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення:
3216
UNREAD_POSTДодано: 29 червня 2006, 07:22 

Стать: Він
Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Горнятко, а з чого ти взяв що расизм є розвитком націоналізму? Якраз той факт що в Америці націоналізму немає і доводить зворотнє: расизм нічого спільного з націоналізмом немає!
З резерваціями ти взагалі все перепутав: вони створені не для того щоб туда переселити нещасних індіанців, а для збереження індіанської культури від наступу цивілізації. А індіанців у тих резерваціях навіть немає, це просто як заповідники. А щодо "бандитського сходу" то не консервувати його треба а розконсервовувати і розвивати.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3220
UNREAD_POSTДодано: 29 червня 2006, 07:56 

Востаннє тут були:
07 вересня 2019, 21:50
Написано: 896
Ну, це в нього просто мислення на рівні навязаних шаблонів, тобто повна відсутність мислення. Бо ми тут говорили про шовінізм, а важко було приклад навести. А з Горнятком ми маємо живий приклад. Тепер значно легше зрозуміти такі терміни, які стоять в одному ряду:
Шовінізм - ненависть і зверхнє ставлення до якоїсь мови, нації, статі (наприкл. "чоловічий шовінізм"). Шовініст - це відповідно людина, яка мислить на такому рівні. Причому, обовязково сформованими кимось (напр. спецслужбами, політтехнологіями, пропагандою тощо) штампами.
Як окремий український з історичними коріннями феномен - сюди можна віднести ЯНИЧАРІВ. Яничари - це українці, яких виховували в турецькій резервації і формували в них ненависть до всього українського. Саме яничари були найжорстокішими людьми, і знущалися зі свого народу значно жорстокіше, аніж це могли робити турки. Сьогодні таких ми також зустрічаємо.
Расизм - це різновид шовінізму, тобто зверхнє ставлення і ненависть до представників інших рас.
Нацизм - різновид шовінізму, при якому абсолютизується одна нація, обгрунтовується її зверхність, винятковість. Наведені Братиком приклади зверхності можна віднести до нацизму росіян. Нацизм не має нічого спільного з націоналізмом. Це - абсолютно протилежні речі.
Антисемітизм - це ненависть і зверхнє ставлення до однієї нації - євреїв (також різновид шовінізму).
Людина, яка захворіла на шовінізм, думає, що так мислять всі, тобто всі абсолютизують якусь націю, і при цьому зневажають іншу. Тому, коли я побачив, що Горнятко мислить штампами, думає, що ВСІ тут абсолютизують українську націю, мені і вдалося відразу поставити діагноз. Бо саме таким є СТАНДАРТНЕ МИСЛЕННЯ ШОВІНІСТА. Навіть коли він розмовляє українською.

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3252
UNREAD_POSTДодано: 29 червня 2006, 13:36 

Востаннє редаговано Горнятко 03 липня 2006, 20:13 (всього 2 разів).
НЕСЛУХНЯНИЙ (заблоковано)

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
01 серпня 2006, 11:28
Написано: 135
Зображення

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3255
UNREAD_POSTДодано: 29 червня 2006, 17:26 

Востаннє редаговано Братик 29 червня 2006, 18:18 (всього 2 разів).

Востаннє тут були:
Так що ти пропонуєш: завоювати Росію з метою окультурнення? Зображення Зображення Зображення
І цікаво, з якими такими культурними побудженнями негрів везли з дикої Африки, які ще досі не окультурилися і завдають шкоди американській цивілізації? Зображення

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3256
UNREAD_POSTДодано: 29 червня 2006, 17:31 

Востаннє редаговано Горнятко 03 липня 2006, 20:14 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
Зображення

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3258
UNREAD_POSTДодано: 29 червня 2006, 17:43 

Востаннє тут були:
Я не зовсім погоджуюсь з позицією Тая що між нацизмом та націоналізмом немає нічого спільного: адже, як підмітив Горнятко, справді всі ці поняття мають національне коріння. І, оскільки, для більшості людей націоналізм має негативне значення, то, мабуть, націоналізм - це занадто палка любов до своєї нації, що не є добре з християнської точки зору.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3259
UNREAD_POSTДодано: 29 червня 2006, 17:53 

Востаннє тут були:
Зображення

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3262
UNREAD_POSTДодано: 29 червня 2006, 18:22 

Востаннє тут були:
Цікаво, а звідки у тебе така ненависть до Америки? Результатом тих війн що ти сказав є поваленням режимів Мілошевича, Саддама Хусейна, і ті народи вдячні Америці за допомогу повалити режими диктаторів. До речі, було б непогано повалити режим Путіна та Лукашенка. І добре, що існує така держава як США, яка безкорисливо, жертвуючи своїм політичним іміджом, допомагає іншим націям позбутися диктаторів.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3268
UNREAD_POSTДодано: 29 червня 2006, 19:21 

Востаннє тут були:
Зображення

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3395
UNREAD_POSTДодано: 02 липня 2006, 14:17 

Востаннє тут були:
05 грудня 2010, 21:29
Написано: 1290
Віровизнання: п'ятидесятник
Здається ви відхилилися від теми.

Бо Господь дає мудрість, з Його уст - знання й розум! Господи дай нам мудрості!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3406
UNREAD_POSTДодано: 02 липня 2006, 21:41 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Я не зовсім погоджуюсь з позицією Тая що між нацизмом та націоналізмом немає нічого спільного: адже, як підмітив Горнятко, справді всі ці поняття мають національне коріння. І, оскільки, для більшості людей націоналізм має негативне значення, то, мабуть, націоналізм - це занадто палка любов до своєї нації, що не є добре з християнської точки зору.

А як це любов з християнської точки зору може бути занадто палкою?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3474
UNREAD_POSTДодано: 05 липня 2006, 19:18 

Востаннє тут були:
Мабуть, слово "націоналізм" придумали імперіалісти, які нестерпно ставилися до національностей, відмінних від пануючої. Цілком природнім є те, що держава захищає свою культуру, а нації мають почуття певної гордості за свою націю.

Я щойно повернувся з Монтреаля, це місто знаходиться у франкомовній провінції Квебек, відомої за намагання місцевих сепаратистів відокремитися від Канади. Відношення монтреальців до англійської мови мені дуже нагадує ставлення львівян до російської: декотрі монтреальці просто вдавали що не почули мої запитання (правда багато монтреальців дійсно не розуміють англійської), проте більшість переходила на ламану англійську і ставилися до мене дуже доброзичливо.

Інший приклад: у Монтреалі живе дуже багато італійців, які завжди підкреслюють що вони італійці. У Монтреалі дуже багато італійських прапорів та ресторанів. Але всі вони знають французьку, не претендують на офіційність італійської мови, вони не загрожують пануючій французькій мові тому до них ставляться нормально.

Французька мова дуже ретельно захищається законодавством, існує більше "упередженостей" до англійської мови ніж в Україні до російської і то при тому, що українська мова дійсно потребує захисту. При цьому, я ніколи не чув щоб квебекців називали націоналістами. Навпаки, мову квебекців дуже поважають англомовні американці: поблизу канадського кордону можна побачити безліч канадійських прапорів та вивісок на французькій мові.
Чи навчаться наші молодші брати (росіяни) так поважати українську мову, чи будуть і надалі усіх українців обзивати націоналістами? Мабуть, це залежить від самих українців.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3486
UNREAD_POSTДодано: 06 липня 2006, 11:12 

Востаннє тут були:
01 квітня 2010, 14:28
Написано: 411
Файно сказано! Повністю згодний з такою думкою!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3589
UNREAD_POSTДодано: 10 липня 2006, 20:11 

Востаннє тут були:
Повернуся до питання, яке я задавав трохи раніше. Що таке, на вашу думку, космополітизм, і хто такі космополіти?
Це має пряме відношення до теми.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
3804
UNREAD_POSTДодано: 19 липня 2006, 20:59 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
taj написав:
А як це любов з християнської точки зору може бути занадто палкою?
:) Справа в тому, що все залежить від того, до чого наша любов. Є любов до Бога, є любов до ближнього, а є любов до гріха.
Найбільше ми повинні любити Бога - тут міри нема! А ще свого ближнього - ми повинні любити не менше як самого себе! Тобто поляків, молдаванів, білорусів ми повинні любити не менше як своїх українців! А якщо я українців буду любити більше як інших, то це, очевидно, Богу не угодно!
Бо й у Законі сказано:
Лев.19:34 Як тубілець із вас буде для вас приходько, що мешкає з вами, і ти будеш любити його, як самого себе, бо приходьки були ви в єгипетськім краї. Я Господь, Бог ваш!

Бо коли у нас любов до чогось (не до Бога) є занадто палкою, то це значить, що щось інше ми будемо любити менше.
Це так само якби нам треба було поділити торт на всіх наших ближніх. Якщо ми себе (чи свою націю) любимо занадто палко, то собі вріжемо більший шматок, але це значить, що комусь дістанеться менший! От і тут порушиться одна з найбільших заповідей Божих! ;)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 2 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>