Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 07 липня 2025, 22:08

Створити нову тему Відповісти  [ 36 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Iван.20:23 Кому гріхи простите, простяться їм...
35429
UNREAD_POSTДодано: 17 квітня 2012, 08:37 

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Yur написав:
От Він і прощає, через тих, що від Нього Духа Святого прийняли.

А звідки знаєте що той що прощає має Д.С.?
Чи у вас це автоматично став священиком, значить маєш Д.С.?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35433
UNREAD_POSTДодано: 17 квітня 2012, 10:45 

Востаннє тут були:
22 липня 2013, 09:10
Написано: 1256
Сонячник написав:
Апостол1 написав:
На практиці це право застосовується , при вилучені з церкви, при повторному прийняті в церкву, адже церква вирішує простити, покарати, чи вилучити члена церкви за негідні вчинки.

А хіба може служитель чи церква затримати гріх, хіба не хоче Господь всіх привести до пізнання Правди? Вилучити з церкви - це легше всього, але чи цього хоче Господь. Однак, мабуть, кожен служитель церкви повинен достигати любові навіть до безнадійного грішника і молитися за його покаяння і навернення. Ап.Павло закликає: Носіть тягарі один одного, і так виконаєте закона Христового. (Гал.6:2)

Безумовно Бог хоче спасти всіх людей, але не всі люди хочуть прийняти спасіння. Ми всі повині любити людей, і молитись за них. Але інколи необхідно приймати жорсткі міри. Приклад 1Коринтян5:1-5, 1Корининтян5:9-13

Якщо хоч бути до Бога близько- держи серце високо, а голову низько.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35435
UNREAD_POSTДодано: 17 квітня 2012, 14:36 

Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Віровизнання: католик
Братик написав:
А чому саме до священника йдуть люди сповідатися, адже ти сам писав, що апостоли - це ті ж самі люди, а отже, можна піти до Івана Кривого, розповісти йому свої гріхи і той простить (відпустить) і Бог йому теж відпустить... Очевидно, в перекладі помилка: замість ТОМУ, ХТО написали КОМУ.
То як ви можете щось казати свідкам, коли самі піддаєте сумнівам НАПИСАНЕ.

Братик написав:
Отже правильно: тому, хто гріхи простить - йому проститься, що повністю відповідає духу Писання. Католицьке ж розуміння неправильне, бо суперечить словам Ісуса Христа, наведені у попередньому коменті. Якщо одна людина не простить іншій, то хіба простить їй Бог?
Католицьке розуміння згідно НАПИСАНОГО. Це й називається ВІРИТИ, тримаючись Голови, а не розглагольствувати нерозважно надимаючись своїм тілесним розумом. (Кол. 2:18)

Протестант написав:
Yur написав:
Перед тим як викладати в університеті, викладач отримує диплом. Потім його учні виходять дипломованими спеціалістами.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35438
UNREAD_POSTДодано: 17 квітня 2012, 16:33 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Протестант написав:
Yur написав:
Перед тим як викладати в університеті, викладач отримує диплом. Потім його учні виходять дипломованими спеціалістами.

Апостоли отримали Д.С. без університету, бувши дехто рибаком.

А відповідь де?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35449
UNREAD_POSTДодано: 18 квітня 2012, 01:09 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Апостоли отримали Д.С. без університету, бувши дехто рибаком.
Університетом для Апостолів був Ісус Христос, а вони учні Його.
Про те, як Апостоли отримали Духа Святого теж написано.
Сказавши оце, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого! (Мат.20:22)
Апостоли ж, як отримали повноваження Христового Духа, так і передали. Й по сей день передається рукопокладенням.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35451
UNREAD_POSTДодано: 18 квітня 2012, 13:30 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Апостоли ж, як отримали повноваження Христового Духа, так і передали. Й по сей день передається рукопокладенням.

Де апостоли передавали Д.С., де таке записано повноваження про передання Д.С..
Написано що Христос дає Д.С.

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

35454
UNREAD_POSTДодано: 18 квітня 2012, 13:56 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Yur написав:
Де апостоли передавали Д.С., де таке записано повноваження про передання Д.С..
Написано що Христос дає Д.С.
Боже Слово вічне. Апотоли прості смертні, й передали те що отримали від Нього своїм правонаступникам.

Отак завжди, коли нічого сказати з'являється, - "а де записано".

Багато є й іншого, що Ісус учинив. Але думаю, що коли б написати про все те зокрема про кожне, то й сам світ не вмістив би написаних книг! Амінь. (Івана 21:25)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35455
UNREAD_POSTДодано: 18 квітня 2012, 14:05 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Боже Слово вічне. Апотоли прості смертні, й передали те що отримали від Нього своїм правонаступникам.Отак завжди, коли нічого сказати з'являється, - "а де записано".

Про це Христос сказав інакше Матв.15:3 А Він відповів і промовив до них: А чого й ви порушуєте Божу заповідь ради передання вашого?
. Об.22:18 Свідкую я кожному, хто чує слова пророцтва цієї книги: Коли хто до цього додасть що, то накладе на нього Бог кари, що написані в книзі оцій.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35456
UNREAD_POSTДодано: 18 квітня 2012, 14:28 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Yur написав:
Молитва, яку читає священик після сповіді над тим, хто покаявся:
Господь Бог наш Ісус Христос Своєю благодаттю і чоловіколюбством нехай простить тобі, чадо (ім’я), усі гріхи твої. І я, недостойний ієрей, владою, мені даною, прощаю і розрішаю тебе від усіх гріхів твоїх в ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.
Для тих кому не потрібне оправдання написано:
1-е Iвана 2:1 Діточки мої, це пишу я до вас, щоб ви не грішили! А коли хто згрішить, то маємо Заступника перед Отцем, Ісусфа Христа, Праведного. 2 Він ублагання за наші гріхи, і не тільки за наші, але й за гріхи всього світу. 3 А що ми пізнали Його, пізнаємо це з того, коли заповіді Його додержуємо.

1. (2 вірш)Посередник між Богом і людьми це І.Х. це Він має право прощати.
Він і прощає.

Протестант написав:
2. (3 вірш) Гріхи прощаються тоді коли не грішимо.
Сповідуємося не для того що Пасха прийшла, а тому що народженого від Бога мучить совість і тому що народжені від Бога по природі не можуть грішити 1Iван.3:9 Кожен, хто родився від Бога, не чинить гріха, бо в нім пробуває насіння Його. І не може грішити, бо від Бога народжений він.
А при чому тут "Пасха прийшла".

Протестант написав:
Yur написав:
І я, недостойний ієрей, владою, мені даною, прощаю і розрішаю тебе від усіх гріхів
Якщо Бог такої влади не давав (а для того І.Х. став людиною), хто міг дати цю владу?
Господь Бог дав таку владу прощати від Його Імени.

Тоді знову сказав їм Ісус: Мир вам! Як Отець послав Мене, і Я вас посилаю!
Сказавши оце, Він дихнув, і говорить до них: Прийміть Духа Святого!
Кому гріхи простите, простяться їм, а кому затримаєте, то затримаються! (Івана 20:21-23)

========================================================================

Й сказати тут нічого, еге ж .. Нічого не залишається, як знову ставити під сумніви НАПИСАНЕ. Замісто кому, достосовувати хто.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35457
UNREAD_POSTДодано: 18 квітня 2012, 17:17 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Господь Бог дав таку владу прощати від Його Імени.

Добре, де записано що апостоли прощали гріхи у такому розумінні, як Ви толкуєте.

Подивився паралельні місця побачив що Ап. Павло говорить що вони звіщають людям про прощення гріхів через І.Х., тобто залежало від апостолів кому звіщати, а кому ні.

Молитва "отче наш" такі слова: прости нам провини наші як ми прощаємо винуватцям нашим.

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

35458
UNREAD_POSTДодано: 19 квітня 2012, 00:33 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Добре, де записано що апостоли прощали гріхи у такому розумінні, як Ви толкуєте.
По-перше, не все є записано і це є нормально згідно тієї ж Євангелії. Тому коли кажете де записано що апостоли прощали, з таким же резоном можна сказати, а де записано що апостоли не прощали.
Визначальним є, що мали дароване Господом право прощати/затримувати гріхи. А раз так, чому б тим хто вірить не прийти до сповіді.

Протестант написав:
Подивився паралельні місця побачив що Ап. Павло говорить що вони звіщають людям про прощення гріхів через І.Х., тобто залежало від апостолів кому звіщати, а кому ні.
Якщо у нас не получається стикувати Євангельські цитати, це не означає, що якась з них невірно записана, чи погано перекладена, як це була спроба переіначити кому на хто.
НАПИСАНОМУ маємо в будь-якому випадку вірити, а з вірою прийде й розуміння, коли Дух Святий того захоче. А не захоче, так тому й бути, - ми ж віримо.

Протестант написав:
Молитва "отче наш" такі слова: прости нам провини наші як ми прощаємо винуватцям нашим.
Тобто маємо прощати іншим аби самим отримати прощення. Але людина може відчувати вину перед Господом й з інших причин, можливо навіть недотичних і невідомих для посторонніх. Звичайно, такий буде молитися й просити вибачення у Бога. Але маючи перед собою Євангелію, таки йду до священика, котрий через рукопокладання несе апостольське приємство.
Мені до речі теж не всі священики подобаються і при нагоді йду до того, кому симпатизую. Але коли вибору немає, йду до того хто є. Не піти, буде зневагою до Його Слова Божого.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35459
UNREAD_POSTДодано: 19 квітня 2012, 03:43 

Востаннє тут були:
Вчора, 03:59
Написано: 4683
Віровизнання: християнин
Yur написав:
Мені до речі теж не всі священики подобаються і при нагоді йду до того, кому симпатизую. Але коли вибору немає, йду до того хто є.
Я недавно розмовляв на цю тему з одним пресвітером, і він поділився таким випадком з його практики:
Одного разу важко хворий чоловік (з раковою пухлиною) звернувся до нього з проханням помолитися в Господнє Ім'я згідно Як.5:14. Сам той чоловік є членом іншої церкви - з іншої області за декілька сотень кілометрів.

Приїхавши до хворого пресвітер поцікавився, а чому він не прикликав свого місцевого пресвітера. А той йому каже, що має образу на свого пастира, бо той йому несправедливо докорив за щось. Відтак перш за все погодились молитися за те, щоб Господь допоміг простити. Молилися раз, другий, аж раптом лице хворого засіяло, і той каже, що образа пройшла і він прощає.

Тоді намастивши хворого миром, помолилися за оздоровлення, і Господь його в той час оздоровив.

Чи простив би йому Господь, коли б він не простив у своєму серці образу? Адже Господь допускає хвороби і важкі обставини не від гніву, а для виправлення, для того щоб дитина Божа виправилася і приготувалася до вічності. А тому, я думаю, й пресвітер повинен навчати, що слід покаятися, щоб Господь простив гріхи, а не просто відпускати гріхи чи затримувати їх.

P.S.: Так і ніхто не відповів: навіщо затримувати гріхи?

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

35461
UNREAD_POSTДодано: 19 квітня 2012, 04:53 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
А тому, я думаю, й пресвітер повинен навчати, що слід покаятися, щоб Господь простив гріхи, а не просто відпускати гріхи чи затримувати їх.
По-іншому й бути не може. Після того, як людина розповіла про свої прогрішення, священик запитує, чи жалує за те що вчинила і чи обіцяє більше не грішити, і лише після стверджувальної відповіді промовляє молитву про відпущення.
Стосовно ж, в якого священика сповідатися, тут не має якихось зобов'язань.

Сонячник написав:
P.S.: Так і ніхто не відповів: навіщо затримувати гріхи?
Очевидно це мав би відповісти хтось із священиків, але гадаю, що в більшості випадків гріхи затримуються, коли людина сама повністю не розібралася з чим прийшла і чого хоче.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35516
UNREAD_POSTДодано: 20 квітня 2012, 23:38 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Я сумніваюся не в слові Божому, а в перекладі. Тому що таке розуміння суперечить іншим місцям Слова Божоґо, яке вчать нас прощати гріхи дліа того, щоб самому отримати прощення. Як і в тіи історії, про яку розповів Сонячник: пастор не став просто "відпускати" тому гріхи, але шукав і знаишов причину недуга, і тольки після того, як та людина простила, вона отримала прощення і ісцілення, причому отримала иого не від пастора, а від Бога!

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

35517
UNREAD_POSTДодано: 20 квітня 2012, 23:50 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Юр, не можна усе вчення покладати на один вірш, як це роблять "свідки", бо цей вірш може мати зовсім інше значення, треба притримуватися духу Писання.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 36 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2025 "Джерело"
Джерело