Michail написав:
Не розумієте. В католицькій Церкві що не є доктриною ете можна роздумовувати. Оскільки Потоп у Біблії був написаний, значить він був. (Всесвітній, чи в лише в одній частині світу, але був.)
Даруйте Михаїле,але виглядає що ви вкотре лукавите.Адже у Біблії не тільки написанно що потоп був,а й написанно що він був всесвітній від вод якого покрилась кожна гора на землі та вимерла кожна тваринна.Чому ж ставите під сумнів ці слова.Не можна одне брати до уваги а інше заперечувати.Бо це є лукавстом.Саме таким очевидно є ви.І це сказанно не для того щоб вас образити,а лише як факт того яким ви нещирим є,хоча частенько хочете себе таким показати.Тож не заперечуйте того що НАПИСАННО,а якщо заперечуєте,то не звіть себе людиною віруючою.
Цитата:
А те, що вважає Назаріуш, хоч я з ним не спілкувався, що існує еволюція, то КЦ допускає існування еволюції, але не так як собі представляють атеїсти.
Звісно що не так.Але й очевидно що й нетак як про це описанно в Божому Слові.Ви намагаєтесь бути десь посередині,як кажуть щоб перед атеїст вам не виглядати дурнями ну й щоб перед віруючими не виглядати атеїстами.Зенову ж таке,явне лукавство та лицемірство.Очевидний факт))
Цитата:
Складне питання. Я найбільше притримуюсь учення по цьому питанню Кардинала Шёнборна з Австрії. І воно не виключає наявності Потопу.
Байдуже чиєго ви тримаєтесь вчення.Основне що ви відкидаєте Вчення Біблії,і цим несвідомо показуєте своє невірство.
Цитата:
А Потоп був, принаймні в історії людства. Який то був потоп, не дуже відомо. Але реальна можливість всесвітнього потопу є. НЕ від дощу, звичайно, а якщо континенти опустяться під воду. Хоча я не стверджую про Потоп як потоп всієї планети. Є варіант, що то було затоплення тої території, де жили на той час люди, які ще не встигли по всій планеті розповсюдитись.
Знову некатолицькі теорії.Аяяй.Цікаво ,а чому ви відкидаєте реальність всесвітнього потопу
від дощу???[/quote] [/quote]
Цитата:
Тому що уважніше Біблію читати треба. І бездни розверзлися, а не тільки дощ падав. Сам дощ не забезпечив би потопу навіть місцевого. Найбільше повені і паводки..
Ну давайте уважно подивимось як написанно--"Року шостої сотні літ життя Ноєвого, місяця другого, сімнадцятого дня місяця, цього дня відкрилися всі
джерела великої безодні, і
розчинилися небесні розтвориІ був дощ на землі сорок день і сорок ночей".То що тут є тою великою безоднею??Хіба не очевидно з подальших слів-"
розчинилися небесні розтвори".Тож тою великою безоднею є небо,розтвори якого відчинились і тому "був дощ на землі сорок день і сорок ночей".Невже ви небачите цього звязку??Далі лицемірете??Ну й цікаво чому ви стверджуєте що від дощу який лив 40 діб не міг бути всесвітній потоп??Ви ж поняння не маєте якої сили був той дощ,та який реллєф був тоді на землі.І взагалі чому ви ставите під сумнів промовленні Богом слова??Хіба ж це не сідчить про те якими ви є християнами???Ой Михаїле,Михаїле,нащо прикидатись віруючим коли явно показуєте що таким не є??
Цитата:
Ваші спроби копроментації поставте десь у свою тумбочку, будь ласка.
Ніяка це не компроментація.Звете себе католиком тож висловлюйтесь так як католики це роблять по цьому.А то у вас набір думок взятих від різних релігійних груп.
Цитата:
"Треба сюди католиків запростити,аби трохи тобі наганяю дали."
Цитата:
Будь ласка. А в першу чергу в теми про Божество Ісуса Христа і про Трійцю.
В тих темах вам немає чим похизуватись,бо ваші доводи повністю спростованні та розбиті в пух та прах,як ви висловислись колись.
Тож якщо хочете і там осоромитись то можемо й туди запросити.Та всеж тут тема про царство,тому я не розумію чому ви тут затіяли цю мову.Я вас запрошував до розділу про єволюцію,от там і треба було це все писати.Чому ж ви не наважились туди??
Цитата:
Таким чином Михаїле я вас закликаю триматись того чого тримаються католики,якщо себе ще вважаєте католиком.А то я спостерігаючи за вами не можу вас назвати католиком.Тож маєте ссилку де католик розказував про єволюцію та потоп.Спробуйте там це або подтвердити або спростувати.[/quote]
Цитата:
Таким чином не превозносьтеся дуже і не спішіть зі своїми купами речень довести якусь мою некатолицькість.
Та нічого мені спішити.я уже довго чекаю вас тут,а вас все нема та й нема.Ну й купа речень моїх нехай вам не ріже в оці.Дивіться на їхню сутть та робіть висновки пане
католику??Цитата:
Є в КЦ вчення ,якого слід чітко трматись і вірити в те, що подано в догматах (не в самі догмати, а в те, про що вони нам повідомляють. ПРосто вираз "вірити в догмати" когось збиває з пантелику). А є теологогумени, над якими можна дискутувати і які не є важливі для спасіння (але й робити з них доктрину не можна насильно).
Пане Михаїле,коли католицька церква стверджує що ніякого всесвітнього потопу на землі не було і всі живі створіння зявилсиь на землі не так як про це пише в Біблії а так як кажуть єволюціоністи,то католикові не слід цьому перечити.Ви ж цьому перечили,що й таким чином виявили свою некатольцькість.Знаю про те сектанство яке виникає у вас останнім часом.Тож якщо ви з тих Підгорецьких,то просто признайтесь у цьому і всі питання будуть зняті.Домовилсиь??
Цитата:
На відміну від СЄ до речі, де ваших так забивають своїми теоологогуменами (про 1914 рік наприклад) що і говорити з ними не хочеться тим, які знають християнсье вчення.
Теологогумени це у вас пане.У сЄ просте та зрозуміле вченя яке повністю основанне на Біблії.Якщо вам ріжуть слова з Біблії,що я тут неодноразово підмічав,і через це ви не хочетет "балакати" з сЄ,то й небалакайте.Вас ніхто до цього не примушує,так як і колись ніхто не примушував нікого говорити з Христом чи його учнями.Тож наберейтесь сміливости Михаїле та й гайда до теми про еволюцію й там висловлюйте свою каторлицькість.А тут я вам пригадаю ми говоримо про Боже царство та майбутні блага яке воно принесе.Ну й ряд питань які виникли внаслідок такого обговорення я вам спробую знову пригадати.Так от--
Яка різниця існує між тілом та душею??Чи може душа існувати без тіла??Чи у душі є свідомість,почуття???
Не зрозумілою є при цьому мета існування цього видимого світу та тіла у ньому.Яка вона??Також чому цей світ повинен зникнути??
Для чого оце все створіння у вічності преобоажувати чи якось одухотворювати??І взагалі що для вас означає "одухотворювати матеріальні речі".Як це??
навіщо тіла смертні одухотворювати??Хіба не достатньо самої душі для того аби вічно прославляти Бога та брати участь у вічному розвитку.Тай чому ви думаєте що нове небо та нова земля це одухотворена стара земля та небо??І знову таки як це по вашому одухотворенна??
Цікаво,а там де жили Адам з Євою,існували земні закони,бактерії,віруси,процеси тління??Михаїле як гадаєте??СЄ стверджують,що в раю будуть існувати тіж самі умови що й у раю де жили Адам і Єва,адже втрачений ними рай буде повернуто Божим Царством на чолі з царем Ісусом
,цікаво що ви розумієте під воскресінням.Що означає воскреснути з мертвих??Згідно з вашими вченнями,мертвих же не існує,адже після смерті життя не закінчується,а продовжує існувати.Одне(праведників) коло Бога на небі,інше(грішників) у пеклі Зустрічав тут пана Юр,який говорив що регулярно вас зусрічає на інших форумах,тож не обділяйте і нас увагою,адже ви тут набалакали багато чого,а от довести чомусь до кінця не змогли.І не говоріть що немаєте часу,адже у інших простих темах бачу ви залишаєте свої повідомлення.Тому коли неспроможні далі тут вести обговорення через браг доводів, то чесно у цьому признайтесь.Домовислись друже??Ну й неображайтесь якщо що??Ваш друг ССС)))