Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 13:51

Створити нову тему Відповісти  [ 1531 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 103  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
34074
UNREAD_POSTДодано: 11 грудня 2011, 13:22 

Стать: Він
Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Віровизнання: греко-католик
Варто все таки пробігтись по гілці форуму і зібрати всі цитати Біблії, що Христос - Бог (ї хтепер ще більше зібралось). Нажаль я не маю раз часу для цього.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34077
UNREAD_POSTДодано: 11 грудня 2011, 13:56 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
01 квітня 2017, 15:48
Написано: 220
Віровизнання: свідок Єгови
Протестант написав:
Мал.3:1
Ось Я посилаю Свого Ангола, і він перед обличчям Моїм приготує дорогу. І нагло прибуде до храму Свого Господь, Якого шукаєте ви, і Ангол заповіту, Якого жадаєте. Ось іде Він, говорить Господь Саваот!

Malachi 3:1 Behold, I send my messenger, and he shall prepare the way before me: and the Lord, whom ye seek, will suddenly come to his temple; and the messenger of the covenant, whom ye desire, behold, he cometh, saith Jehovah of hosts. (Американський стандартний переклад)
Messenger – це про Івана Хрестителя, Lord – про Ісуса, saith Jehovah – про Єгову.

«Я посылаю моего вестника, и он расчистит путь передо мной. И внезапно придёт в свой храм истинный Господь, которого вы ищете, и вестник соглашения, которого вы так ждёте. Он непременно придёт»,— говорит Иегова воинств.
Не розумію, чому Вас дивує те, що Єгова та його Син співпрацюють разом? Ісус сказав що вони з батьком перебувають у єдності. Єгова довірив синові царювати над землею. То чому ви заперечуєте те, про що говорять Писання? У Біблії неодноразово було сказано, що воюватимуть і батько і син. «ПРОМОВИВ Господь Господеві моєму: «Сядь праворуч Мене, доки не покладу Я Твоїх ворогів за підніжка ногам Твоїм!» Це слова Псалма 110:1 в Перекладі короля Якова (англ.). Хто є «Господом» тут і до кого він говорить?
Точніший переклад єврейського тексту швидко відповідає на перше запитання. «Промовив Єгова до мого Господа:...» (НС). Таким чином, «Господь» великими літерами стосується самого всемогутнього Бога Єгови. Хоча в декотрих перекладах, скажімо в Перекладі короля Якова увиразнюється божественне ім’я через написання «Господь» у протилежність до «Господь», але він не є першим перекладом, де можна знайти плутанину цих титулів, бо в стародавній грецькій Септуагінті, яка перекладена з єврейської мови, у пізніших копіях вживається «Господь» замість Єгова. Чому? Тому що титулом «Господь» було замінено тетраграмат (יהוה) — божественне ім’я. Доктор А. Е. Ґарві говорить: «Використання титулу Господь (ку́•рі•ос), мабуть, найлегше пояснюється тим, що, коли читалося із Святого Письма, цей титул в єврейських синагогах вживали замість законного імені Ягве [Єгова]».
Psalm 110:1 Jehovah saith unto my Lord, Sit thou at my right hand, Until I make thine enemies thy footstool.
Біблія засвідчує, що Єгова є «Суверенним Господом» (Буття 15:2, 8, НС; Дії 4:24, НС; Об’явлення 6:10, НС). Його також названо «правдивим Господом» і «Господом всієї землі» (Вихід 23:17, НС; Ісуса Навина 3:13, Хоменко; Об’явлення 11:4, Хом.). Хто ж тоді є іншим «Господом», згаданим у Псалмі 110:1, і як Єгова визнав його «Господом»?

http://hyacinthis.blogspot.com
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34079
UNREAD_POSTДодано: 11 грудня 2011, 14:08 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Prawo написав:
Не розумію, чому Вас дивує те, що Єгова та його Син співпрацюють разом? Ісус сказав що вони з батьком перебувають у єдності. Єгова довірив синові царювати над землею. То чому ви заперечуєте те, про що говорять Писання?

Prawo, мене ваші фокуси не візьмуть, для чого міняєте тему. Про яку співпрацю Ви говорите написано "і він перед обличчям Моїм приготує дорогу....говорить Господь Саваот!" ПРигадуєте слова Христа:Iван.14:
8 Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам!
9 Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?
10 Чи не віруєш ти, що Я в Отці, а Отець у Мені? Слова, що Я вам говорю, говорю не від Себе, а Отець, що в Мені перебуває, Той чинить діла ті.
11 Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені! Коли ж ні, то повірте за вчинки самі.

Цитата:
перебувають у єдності

Я розумію що для вас єдність має інше значення, але для християн це - одна природа, одна сутність, але особи різні, так як вчить Писання.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

34093
UNREAD_POSTДодано: 11 грудня 2011, 21:39 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
01 квітня 2017, 15:48
Написано: 220
Не нервуйте. Ви навели добрий приклад того, наскільки Ісус досконало відображав риси Батька. Будучи вірним Сином, Ісус у всьому наслідував Свого небесного Отця! Дійсно, Ісус так точно наслідував Його, що міг сказати Своїм послідовникам коротко перед Його смертю: «Хто бачив Мене, той бачив Отця» (Івана 14:9, 10). Так, під різними обставинами, тут на землі, Ісус поводився так як поводився б Його Отець, Всемогутній Бог. Отже коли дізнаємося про життя і службу Ісуса Христа, то в дійсності дізнаємося, якою Особою Бог є.
Протестанте, я гадала, що вам відомо, що Єгова та Ісус Христос єдині у боротьбі проти зла та несправедливості. А без співпраці це неможливо. Хіба ні?

http://hyacinthis.blogspot.com
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34094
UNREAD_POSTДодано: 11 грудня 2011, 21:42 

Востаннє тут були:
Цікаві місця Писання:
Єр.7:23Бо лиш справу оцю Я звелів їм, говорячи: Слухайтеся Мого голосу, і Я буду вам Богом, а ви будете народом Моїм, і ходіть усіїю дорогою, про яку накажу вам, щоб вам було добре.

Iван.10:27 Мого голосу слухають вівці Мої, і знаю Я їх, і за Мною слідком вони йдуть.

сЄ, Ісус напевно із вашою догмою подражав Богу. Бо виходить Він забирав вівці Божі, щоб йшли за Ним. Поясніть чому у цьому вірші Ісус піднявся на рівність Богу?

+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

34095
UNREAD_POSTДодано: 11 грудня 2011, 21:50 

Востаннє тут були:
Prawo написав:
Не нервуйте.

Від чого нервуватися, не смішіть. Бачу нервуєтеся ви, Prawo Ви часом не ССС, бо пишете так само, чи у вас наука одна як паклюжити опонента?.
Prawo написав:
Протестанте, я гадала, що вам відомо, що Єгова та Ісус Христос єдині у боротьбі проти зла та несправедливості. А без співпраці це неможливо. Хіба ні?

І анголи, і апостоли теж співпрацюють.

Вони єдині у сутності, у божествиній природі. Діють як ОДИН/ЄДИНИЙ БОГ, вам це відомо? Тому я вірю у Писання, а не вашій філософії.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34099
UNREAD_POSTДодано: 11 грудня 2011, 22:20 

Востаннє тут були:
Prawo написав:
Не нервуйте.

Prawo, я із ССС уже 1.5 роки спілкуюся, тому Ви мене тими вашими штучками не візьмете, я уже школу пройшов із ССС. Тому не закрийте ваші конспекти, чи журнали, як треба вести дискусію і починайте конструктивну розмову.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34113
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2011, 22:06 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Протестант написав:
Цікаві місця Писання:
Єр.7:23Бо лиш справу оцю Я звелів їм, говорячи: Слухайтеся Мого голосу, і Я буду вам Богом, а ви будете народом Моїм, і ходіть усіїю дорогою, про яку накажу вам, щоб вам було добре.

Iван.10:27 Мого голосу слухають вівці Мої, і знаю Я їх, і за Мною слідком вони йдуть.

сЄ, Ісус напевно із вашою догмою подражав Богу. Бо виходить Він забирав вівці Божі, щоб йшли за Ним. Поясніть чому у цьому вірші Ісус піднявся на рівність Богу?
Протестанте ,ну до чого в тебе примітивні методи аргументації ;-D .Береш два різних місця з Писання та зводиш їх до купи.До чого тут місце з Єр до Івана??Там в Єремії говрилось до тогочасних євреїв,коли ще Ісуса і в помині не було.Коли ж прийшов Христос,той сам засвідчив,що усе йому передав Отець,а пізніше сказанно що Отець зробив його Господом,дав йому всяку владу на небі і на землі,зробив його головою церкви,тощо.Тому й християни повинні слухати голосу свого голови та пана.І не тому що він один Бог чи рівний з Богом,а тому що це йому доручив Бог,який є головою над усім в тому числі і над Ісусом,вашим Богом.Тож дивакуватий у вас Бог,який має над собою голову-іншого Бога.Це очевидні та прості речі.Доки ти будеш тут отак смітити??

«Vat shrift,blifft»
-2
(0-2)

URL Догори
Відсутній

34118
UNREAD_POSTДодано: 13 грудня 2011, 09:12 

Востаннє тут були:
sss написав:
Доки ти будеш тут отак смітити??

Смітиш ти своєю філософією....

Iван.5:39 Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, вони ж свідчать про Мене!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34122
UNREAD_POSTДодано: 14 грудня 2011, 22:29 

Востаннє тут були:
18 жовтня 2015, 23:22
Написано: 237
sss написав:
Verum написав:
Початківець написав:
Ще одне цікаве місце для роздумів.
1 до Коринтян 10:9
Ані не випробовуймо Христа, як деякі з них випробовували, та й від зміїв загинули.
Так Кого тоді випробовували ізраїльтяни - Христа чи Бога Отця? Невже Павло якусь помилку допустив?[/code]Шановний Початківцю, а Вам відомо, яке значення має слово "христос" і ким був Мойсей?[/code]Вітаю,Веруме.Мені до снаги твоя наполегливість.Хочу внести певну ремарку щодо 1Кор10:9.Якщо ми глянемо у переклад Хом,то одразу помітимо що і тут маємо справу з фальшивкою та підтасовкою,одного замість іншого.Дивимось у Хом-"Ані не спокушаймо Господа, як деякі з них спокушали, то й від гадюк загинули.".Ніякого слова "Христос" там немає і бути не могло.Адже відомо що спокушували в той час євреї не Ісуса-Христа,якого тоді ще не було виявленно,а Бога Єгову. Тож знову стикаємось коли певні переписувачі замість "Куріос-господь" пишуть "христос",і виходить в суммі тройця.Подібно як це зробили з тим же 1Ів5:7,чи 1Тим3:16.
Благословень і тобі Веруме в обговорення правди зі щирими людьми.З повагою ССС.

Ну-ну. :) Всі звикли до свідківських спростувань. Якщо причина не у невірному перекладі, то включається метод простого логічного доведення конкретних місць писання.

"Ось пішов увесь світ услід за Ним"(Ів.12:19)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34125
UNREAD_POSTДодано: 15 грудня 2011, 11:30 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
sss написав:
Доки ти будеш тут отак смітити??

Смітиш ти своєю філософією....
Друже,ти на мене не ображайся,просто воно так правдоподіпбно виглядає.Більш того я тобі вказую конкретно де ти помиляєшся,або ж свідомо маніпулюєш зводячи два різних місця Писання до одної сутті.Це ж нерозсудливо))).Ну а щодо моєї начебто філософії,так я не бачу заперечень написанному.Чому ти називаєш це філософією.Хіба я не ясно тобі пояснив у чому там суть.З чим ти незгідний щодо мого пояснення??Пиши конкретно,а не розкидаєся такими обвинуваченнями.

Цитата:
Iван.5:39 Дослідіть но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, вони ж свідчать про Мене!
А до чого ця цитата цього разу??Маєш на увазі що у тих словах Єремії мова йде про Ісуса??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34126
UNREAD_POSTДодано: 15 грудня 2011, 11:35 

Востаннє тут були:
початківець написав:
[code="sss"][code="Verum"][code="Початківець"]Ще одне цікаве місце для роздумів.
Ані не випробовуймо Христа, як деякі з них випробовували, та й від зміїв загинули.
Так Кого тоді випробовували ізраїльтяни - Христа чи Бога Отця? Невже Павло якусь помилку допустив?[/code]Шановний Початківцю, а Вам відомо, яке значення має слово "христос" і ким був Мойсей?[/code]Вітаю,Веруме.Мені до снаги твоя наполегливість.Хочу внести певну ремарку щодо 1Кор10:9.Якщо ми глянемо у переклад Хом,то одразу помітимо що і тут маємо справу з фальшивкою та підтасовкою,одного замість іншого.Дивимось у Хом-"Ані не спокушаймо Господа, як деякі з них спокушали, то й від гадюк загинули.".Ніякого слова "Христос" там немає і бути не могло.Адже відомо що спокушували в той час євреї не Ісуса-Христа,якого тоді ще не було виявленно,а Бога Єгову. Тож знову стикаємось коли певні переписувачі замість "Куріос-господь" пишуть "христос",і виходить в суммі тройця.Подібно як це зробили з тим же 1Ів5:7,чи 1Тим3:16.
Благословень і тобі Веруме в обговорення правди зі щирими людьми.З повагою ССС.[/code]
Ну-ну. :) Всі звикли до свідківських спростувань. Якщо причина не у невірному перекладі, то включається метод простого логічного доведення конкретних місць писання.
І ти туди ж.Панове,може досить отак дивно себе поводити.Коли маєте якісь змістовні заперечення,то пишіть.Отож Початківце,з чим цього разу ти незгідний??Що я не так написав??
Ну і замість слова code пиши quote,і тоді буде зрозуміліше.Бувай здоровий))))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34131
UNREAD_POSTДодано: 15 грудня 2011, 12:59 

Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Віровизнання: греко-католик
початківець написав:
[code="sss"][code="Verum"][code="Початківець"]Ще одне цікаве місце для роздумів.
Благословень і тобі Веруме в обговорення правди зі щирими людьми.З повагою ССС.[/code]

При чому тут:

"Ані не випробовуймо Христа, як деякі з них випробовували, та й від зміїв загинули."
переклад?
У Вас є грецький текст? Можу вислати на імейл.
Там написано, що Христос!

0
(0-0)

URL Догори
ДописДопис був видалений | видалив: jerelo | 19 грудня 2011, 17:38.
Причина: Видалено на прохання Michail
ДописДопис був видалений | видалив: jerelo | 19 грудня 2011, 17:39.
Причина: Видалено на прохання Michail
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 1531 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 103  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>