Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 19:19

Створити нову тему Відповісти  [ 1531 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 103  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
33615
UNREAD_POSTДодано: 22 листопада 2011, 13:18 

Востаннє редаговано Michail 22 листопада 2011, 14:23 (всього 2 разів).

Стать: Він
Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Віровизнання: греко-католик
sss написав:
Michail написав:
Я не "уповаю" на якісь переклади... А на Ісуса Христа. Так от. Ми говоримо про один стих з діянь, а не про ті чи інші переклади. Щоб дослідити чи він правильний потрібно було саме проаналізувати різні переклади. Я не кажу що новий переклад поганий чи добрий....Просто щодо цього стишка, новий переклад є неправильним і вище явказував чому.
Нічого ви не вказуєте,а просто пробуєте підтасувати факти,наводячи цей стишок з власного примірника грецьких текстів,роблячи вигляд що цей текст що увас, є єдино правильним.Я ж вам подав приклади інших стишків,яких у вашому грец тексті нема,а вони ці стишки містяться у авторитетних старіших перекладах і є вагомим аргументом на користь тройці.Таким чином самі ж себе ловите говорячи про те що хтось піддається екуменії та нівелює слова Письма.Отож ваш грец текст схоже таким є.Таким чином він не може бути аргументом при обговорені стишка з Дії. Хіба ні??Так от,ще раз, в перекладі сучасною мовою сторонників тройці,містяться слова "кровю свого сина".Дізнайтесь обєктивно чому вони так подають,а не робіть всяких злісних наклепів на них щодо екуменії та нівелюваня Слова.Вам,як авторитетному тут богослову, таке не личить.Інші братимуть з вас приклад і ще не до такого докотяться))) ;-D

Та не роблю я ніяких наклепів. Пробую аналізувати і довести Вам, що Христос - Бог істинний.

В своїх аналізах можу десь і помилитись, про що вже писав.
А от на рахунок нових перекладів можуть помилистись і перекладачі! ТОму кажу що добре було б грецькі і євреські тексти мати, а ще краще фото тих манускриптів, які існують.

Цитата:
Дізнайтесь обєктивно чому вони так подають,а не робіть всяких злісних наклепів на них щодо екуменії та нівелюваня Слова.

Яким чином, якщо на тому сайті, що Ви навели, нема контактів?

Далі:
Може і цього стишка нема у тих перекладах (або в перекладах СЄ)?

1 Івана 5 20. Знаем также, что Сын Божий пришел и дал нам свет и разум, да познаем Бога истинного и да будем в истинном Сыне Его Иисусе Христе. Сей есть истинный Бог и жизнь вечная.

Так, що те, що Ви писали про сильного бога...Всемогутнього Бога, оцим рядком якраз і пояснюється. Бо істинний Бог для Ізраїля - лише один, а "боги" чи то судді (чи ангели) - зовсім інше!

Мало того, в Біблії сказано, що Христос став на деякий час трохи меншим за ангелів.

(Матв. 18,10. Смотрите, не презирайте ни одного из малых сих; ибо говорю вам, что Ангелы их на небесах всегда видят лице Отца Моего Небесного.
Тому як я писав раніше, бачили ангели Бога, але не в повноті (лише Лице), бо закривали крилами обличчя. Та й Мойсей і Яків бачили, але не в повноті (а як би із спини, або в напівтемояві...)
Цитата:
Так от,чи будуть якісь змістовні та обєктивні доводи того що Ісус є одним Богом???

Разом всі цитати (наведені тут форумчанами), які вказують на те, що Христос Бог не можуть помилятись.
Якби хтось і підтасовував щось, то стільки багато не вдалося б підтасувати, бо науковці, що досліджують манускрипти, кажуть, що дуже точно переписувались і ні одна книга з тих часів настільки точно не переписувалась, як Біблія.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33616
UNREAD_POSTДодано: 22 листопада 2011, 13:55 

Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Віровизнання: греко-католик
Читаючи Новый Завет > Книга Иуды > Глава 1
обдумовую, і сяк... яким же чином СЄ дійшли до узагальнення архангела Михаїла:

"9. Михаил Архангел, когда говорил с диаволом, споря о Моисеевом теле, не смел произнести укоризненного суда, но сказал: `да запретит тебе Господь'."

Який як створіння не смів осудити навіть сатану....

і Ісуса Христа, про якого апостол Юда пише в тій же главі:

"25. Единому Премудрому Богу, Спасителю нашему чрез Иисуса Христа Господа нашего, слава и величие, сила и власть прежде всех веков, ныне и во все веки. Аминь."

Якби було так як вони кажуть, то нащо Юді в одній главі одну істоту називати двома різними іменами... мало того, навіть різні титули надати, коли апостол прекрасно знав що ніде в Біблії нема ототожнення архангела Михаіла і Ісуса Христа.

І ще мало того, архангел Михаїл сам називає титул "Господь", а в кінці глави Юда пише "Ісуса Христа Господа нашого".

Коротше кажучи СЄ мають велику фантазію.

Добре і ще мало того, яким чином вони дійшли до того, щоб Христа ототожнити з Аваддоном (Аполонієм)... Коли Христос і навіть архангел Михаїл на Небі, а Аваддон - у бездні (князь світу цього)...

І саме головне, ссс, (як людину я Вас не осуджую) але Ви цей аватар поставили, щоб чітко вказати, що Ви аваддоновець?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33652
UNREAD_POSTДодано: 26 листопада 2011, 15:34 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Michail написав:
Цитата:
Тож питання повторюю-коли і де ангели бачили архангела Михаїла у людській подобі???

Не бачили і не бачать.
Так про що мова Михайле.ви ж писали що вони його завжди бачуть.Неуважні??
Цитата:
А от Ісуса Христа не бачили до воплочення точно, а при воплоченні побачили. Юо Хритос не архангел, а Божий Син єдинородний. Архангел же створений, як і все ствворіння.
Що то у вас за манера вести так нерозсудливо бесіду.Ісус Христос це людина якою став Михаїл,Божий син.Ніколи ангели його у такій подобі не бачили ,тому й написанно що явив себе ангелам.Навіщу і сюди приплітати тройцю??
Цитата:
Іван в одкровенні бачив Христа зі своїми святими, а Юда Тадей архангела Михайла, який не осуджував сатану... Ісусу ж Христу переданий весь суд.Так що Ви помиляєтесь!
Перестаньте видавати бажане за дійсне.Це погана звичка.І знову це мабуть наслідок суцільної втрати уваги до того що вас цікавить.Ісус не осуджував Сатану в той час коли йому ще не було переданно весь суд.Невже ви цього непомітили?.А, ви зараз знову напишете,та я просто помилився.М-да якось дуже багато зустрічається у вас принципових помилок.Пора вам вже робити з цього висновок.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33653
UNREAD_POSTДодано: 26 листопада 2011, 15:46 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Цитата:
Отець Був на небі,коли Ісус начебто його показував.Тому це абсурдне припущення.Ісус показав те яким є Бог,тобто Божий характер,спосід дій,думок тощо.А бачили то люди і ангели на землі людину,а не Бога-Отця,бо Бог це не тіло і кості.Думайте Михайле,думайте перш ніжтаке припускати.

ТО Ви хоч постарались подумати ширше? Отець Всюдисущий. І син Всюдисущий.
Даруйте але мислити так як ви неумію.
Цитата:
Лише Отець Син і Дух Святий можуть бути всюди одночасно. Ісус у всіх нас, бо в Ньому живемо, дихаємо і існуємо. То тим більше Отець і на Небі (в іншому вимірі) і тут з нами... Одна справа що в Своїх створіннях Він своєю силою присутній, а в Ісусі - природоб Божою... (Бо ісус перебуває завди в Божій подобі, Біблія пише про Божественність Ісуса!)
Так розкажіть,чому ж тоді Отець посилає іншу особу на землю,якщо він всюдисущий,і сам може бути і там і там.Чому Отець сам цього не зробив,тобто не зійшов на землю,і одночасно не залишився на небі.Чому Бог сам себе назває своїм улюбленим сином,чому сам до себе молиться.Чому каже що нехай буде не моя а твоя воля?Вони ж начебто є одно і те саме.Чому каже що син не знає того що знає Отець,чому каже що не вирішує того що вирішує Отець?Вони ж одно чи то на земли чи то на небесах.Хіба ви не так це подаєте??Навіщо згадувати про двох від кого походить благодать,коли вони є одним Богом?Хіба не простіше сказати благодать вам від Бога,чи хрестіть в імя Бога.Якось то у вас все дуже заплутано.Коли невигідно називаєте Христа людиною,іншим же разом кажете що він Бог.Очевидно що ваш бог Ісус не є всемогутнім чи всезнаючим,адже сам про це говорив.Ой,Михайле думи мої ,думи мої,горе мені з вами.Подумайте над цими словами славного поета.)))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33654
UNREAD_POSTДодано: 26 листопада 2011, 16:10 

Востаннє тут були:
Michail написав:
sss написав:
Нічого ви не вказуєте,а просто пробуєте підтасувати факти,наводячи цей стишок з власного примірника грецьких текстів,роблячи вигляд що цей текст що увас, є єдино правильним.Я ж вам подав приклади інших стишків,яких у вашому грец тексті нема,а вони ці стишки містяться у авторитетних старіших перекладах і є вагомим аргументом на користь тройці.Таким чином самі ж себе ловите говорячи про те що хтось піддається екуменії та нівелює слова Письма.Отож ваш грец текст схоже таким є.Таким чином він не може бути аргументом при обговорені стишка з Дії. Хіба ні??Так от,ще раз, в перекладі сучасною мовою сторонників тройці,містяться слова "кровю свого сина".Дізнайтесь обєктивно чому вони так подають,а не робіть всяких злісних наклепів на них щодо екуменії та нівелюваня Слова.Вам,як авторитетному тут богослову, таке не личить.Інші братимуть з вас приклад і ще не до такого докотяться))) ;-D
Та не роблю я ніяких наклепів. Пробую аналізувати і довести Вам, що Христос - Бог істинний.
Чому ж тоді так спаплюжили такий авторитетний для багатьох християн переклад НЗ сучасною мовою,говорячи що його автори знівелювали божі слова чи то вдались до екуменії??Тут ви не просто доводили істинність бога у особі Ісуса,а явно вдались до ганебного наклепу.Будьте всеж розсудливішими,а то знову зявиться такий як Юр та поставить вас на місце.

Цитата:
В своїх аналізах можу десь і помилитись, про що вже писав.
це очевидно,але чому не робити з цього висновків??
Цитата:
А от на рахунок нових перекладів можуть помилистись і перекладачі! ТОму кажу що добре було б грецькі і євреські тексти мати, а ще краще фото тих манускриптів, які існують.
Наявність одних грец текстів не виключає існування інших,трошки інших.Наочним прикладом чого є різні переклади.Наприклад той же Ог і Хом де в 1Ів5:7 явна різниця.і справа тут не у тому як перекладенно,а у тому що ряд таких бажаних слів відсутння.І такий як ви богослов з інш сотрони скаже подібно до вас:-"та це помилився Хом,або ж свідомо знівелював слово Бога,адже у моєму грец тексті слова про тройцю є".Не помиляйтесь більше так друже))

Цитата:
Дізнайтесь обєктивно чому вони так подають,а не робіть всяких злісних наклепів на них щодо екуменії та нівелюваня Слова.

Цитата:
Яким чином, якщо на тому сайті, що Ви навели, нема контактів?
шукайте інший сайт,де б про це можна було довідатись.Мені явно все тут і без цього.

Цитата:
Далі:
Може і цього стишка нема у тих перекладах (або в перекладах СЄ)?

1 Івана 5 20. Знаем также, что Сын Божий пришел и дал нам свет и разум, да познаем Бога истинного и да будем в истинном Сыне Его Иисусе Христе. Сей есть истинный Бог и жизнь вечная.

Так, що те, що Ви писали про сильного бога...Всемогутнього Бога, оцим рядком якраз і пояснюється. Бо істинний Бог для Ізраїля - лише один, а "боги" чи то судді (чи ангели) - зовсім інше!
Небуду неодноразово писати одне і теж.Такий ваш натяк давно уже спростованно.Бог істинний є один.І про нього Ісус явно говорив як не про себе,адже сказав -"житя вічне це те щоб пізнали тебе(не мене) єдиного Бога правдивого та Ісуса Христа якого ти(єдиний правдивий Бог) послав".Хіба вам не ясно що тут Ісус говорячи про одного праавдивого Бога,має на увазі не себе,бо говорить "та Ісуса Христа".Тобто крім одного правдивого Бога слід ще пізнавати Ісуса,який очевидно Богом правдивим не є.Тому у словах які ви навели й передається думка про те що істинним Богом є Отець,Ісус є є Його істинним сином.Ось і все.А те що перекладач зманіпулював так аби це виглядало по іншому,нехай буде на його совісти.

Цитата:
Так от,чи будуть якісь змістовні та обєктивні доводи того що Ісус є одним Богом???

Цитата:
Разом всі цитати (наведені тут форумчанами), які вказують на те, що Христос Бог не можуть помилятись.
Якби хтось і підтасовував щось, то стільки багато не вдалося б підтасувати, бо науковці, що досліджують манускрипти, кажуть, що дуже точно переписувались і ні одна книга з тих часів настільки точно не переписувалась, як Біблія.
Гм,ви самі себе хочете обманути.Якщо все так робилось чесно та точно,то як так сталось що в1ів5:7,в деяких манускриптах відсутня ціла цитата про тройцю???І багатоьх інших місць це стосується,про що я уже згадував.Ну а стосовно тих цитат які наводили форумчани,то усі вони спростованні неодноразово(підкреслюю).Жодна цитата чи то б якесь твердження не є тут непроаналізованим та неспростованним.Чого неспостерігається з вашого боку.Мабуть це і законамірно,бо неможливо довести те що недоводиться.Хіба що людям невченим.Не будьте такими та не робіть такими інших.На все добре.Я до ваших послуг друже.З повагою ССС :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33655
UNREAD_POSTДодано: 26 листопада 2011, 16:20 

Востаннє тут були:
Michail написав:
І саме головне, ссс, (як людину я Вас не осуджую) але Ви цей аватар поставили, щоб чітко вказати, що Ви аваддоновець?
як я і писав,що тут є люди у яких дуже розвинена фобія до магії і їм вона усюди здається.Мабуть такими є і ви Михайле.Спочатку проаналізуте те що пишете,а тоді робіть висновки.Аватар це наочне зображення сарани з кн Об яка жалить(викриваючи брехню) тих хто не слухає Бога.Царем її є Губитель.Чи може цей титул відноситись до Ісуса??Аякже,адже його Бог зробив царем.І саме він начебто буде губити в час армагедону всіх хто не послухав Бога.Чине так.То чи хіба несправедливо буде назвати Христа таким титулом як Губитель??Тож відкиньте свою сліпу уяву чи фобію,та подивіться правді в очі.)))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33659
UNREAD_POSTДодано: 26 листопада 2011, 19:23 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Michail написав:
.....але Ви цей аватар поставили, щоб чітко вказати, що Ви аваддоновець?

ССС, ти тут всім видумуєш псевдо, зміни собі, тобі підходить.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33696
UNREAD_POSTДодано: 27 листопада 2011, 17:24 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Michail написав:
.....але Ви цей аватар поставили, щоб чітко вказати, що Ви аваддоновець?

ССС, ти тут всім видумуєш псевдо, зміни собі, тобі підходить.
Всім це кому?? :?Ну а псевдо аваддоновець мені не підійде,бо нищити я нікого небуду і не маю права.Таке право виключно належить Цареві Ісусу Христу,який нищитиме злих в час Армагелону.Тому й його по праву названно Аваддоном,що озн нищитель,губитель.Тож уви Протестанте :) )))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33780
UNREAD_POSTДодано: 29 листопада 2011, 09:23 

Востаннє тут були:
Prawo написав:
Нас "не вчать як заперечувати ці біблійні місця". Нас вчать розуміти Біблію, а не виривати окремі фрагменти, як це роблять деякі, щоб трактувати на свій лад.

Тоді поясніть
Iван.1:1 Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово.

1. "а Слово в Бога було" Написано Ісус був рядом з Богом. Що вказує що Ісус це окрема особа.
2. "і Бог було Слово." що означає Ісус є Бог.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33835
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2011, 00:11 

Востаннє тут були:
Матв.6:9 Ви ж моліться отак:...... нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі.
Матв.28:18А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі.

Прошу сЄ пояснити, то чия все таки на все є воля?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33840
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2011, 11:13 

Востаннє тут були:
22 грудня 2012, 23:05
Написано: 260
Протестант написав:
Матв.6:9 Ви ж моліться отак:...... нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі.
Матв.28:18А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі.

Спеціально для Вас.
Як і сказав Ісус Христос у зразковій молитві, "... нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі." Тобто воля Єдиного (не путати з триєдиним :) ) Бога Отця!
А Ісусові його Богом і Отцем була дана "...всяка влада на небі й на землі" (для порівняння - 1Петр.3:22, Еф.1:20-22, Фил.2:9-11). Так що ...думайте, не простий пятидесятнику ;-D .

Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. (До Римлян 1:25)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33842
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2011, 14:08 

Востаннє тут були:
Тож де відповідь?

Протестант написав:

Verum написав:
Так що ...думайте

Я то подумав ще до вашої відповіді. Не може бути на все воля Отця, і на все воля Христа. А це якраз говорить що Отець і Син - ОДНО.

Verum написав:
Так що ...думайте, не простий пятидесятнику

Якщо хочете аж так сміятися що беріть мою цитату, а не видумуйте і не перекручуйте.

А у вас там так вчать прикалуватися, бачу що ви, а що ССС, однаково прикалуйтеся?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33846
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2011, 16:26 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Я то подумав ще до вашої відповіді. Не може бути на все воля Отця, і на все воля Христа. А це якраз говорить що Отець і Син - ОДНО.

Думаєте якось однобоко.
Ви не задумувались, ким була дана влада Христу?

Протестант написав:
А у вас там так вчать прикалуватися, бачу що ви, а що ССС, однаково прикалуйтеся?

Ви ж самі сказали, що у Вас "...трохи вище становище від простого смертного"
А хто забороняє мати почуття гумору?

Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. (До Римлян 1:25)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33849
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2011, 18:19 

Востаннє тут були:
Verum написав:

Від Отця. А задумувалися над чим, для чого?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

33850
UNREAD_POSTДодано: 30 листопада 2011, 18:32 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Verum написав:

Від Отця.

Правильно! Молодець!
Надіюсь Ви замітили, що до того у нього такої влади не було!

Протестант написав:
Verum написав:

А задумувалися над чим, для чого?

[i]А за днів тих царів Небесний Бог поставить царство, що навіки не зруйнується, і те царство не буде віддане іншому народові. Воно потовче й покінчить усі ті царства, а само буде стояти навіки. (Дан.2:44)
Бо належить Йому царювати, аж доки Він не покладе всіх Своїх ворогів під ногами Своїми! Як ворог останній смерть знищиться, бо під ноги Його Він усе впокорив. Коли ж каже, що впокорено все, то ясно, що все, окрім Того, Хто впокорив Йому все. А коли Йому все Він упокорить, тоді й Сам Син упокориться Тому, Хто все впокорив Йому, щоб Бог був у всьому все. (1Кор.15:25-28)
Я ж помазав Свого Царя на Сіон, святу гору Свою. Я хочу звістити постанову: Промовив до Мене Господь: Ти Мій Син, Я сьогодні Тебе породив. Жадай Ти від Мене, і дам Я народи Тобі, як спадщину Твою, володіння ж Твоє аж по кінці землі! Ти їх повбиваєш залізним жезлом, потовчеш їх, як посуд ганчарський... (Пс.2:6-9)

Ясно, що для виконання вироку Бога Отця!

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 1531 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 103  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>