Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 17:49

Створити нову тему Відповісти  [ 117 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Божі імена
32697
UNREAD_POSTДодано: 05 жовтня 2011, 22:04 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
08 грудня 2011, 13:15
Написано: 162
Віровизнання: християнин
1. Ви ніде не відповіли на питання: "Віра, Надія, Любов, Вінок, Камінь, Скеля, Ягве-Спаситель, Бог-побачить, Хитрий, Червоний, Маленький, противник. Що з наведеного переліку є іменем?" Але вже не відволікайтесь. Це все імена.
2. WTT Amos 5:27 וְהִגְלֵיתִ֥י אֶתְכֶ֖ם מֵהָ֣לְאָה לְדַמָּ֑שֶׂק אָמַ֛ר יְהוָ֥ה אֱלֹהֵֽי־צְבָא֖וֹת שְׁמֽוֹ׃ פ
В даному вірші зупинимось на словах "говорить Ягве Елогім-Цваот Ім'я Його". Можете пояснити чому Ягве має Ім'я Елогім -Цваот?
3.
sss написав:
Щодо ЙГВГ ,то воно вільно не вживалось не лишень за часу Ісуса,а й за довго до його приходу.
Дукую! Ну як знаєте це, то знаєте, що і кари були за порушення "забобону". То ж будьте ласкаві відповісти на наступні питання.
1. Чому Христа не осудили коли він вимовив Ягве (Лк.4:16-22 або Мф.22:44)?

Господь моя сила та пісня моя, став Він спасінням мені! (Пс.117:14)
WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32702
UNREAD_POSTДодано: 05 жовтня 2011, 22:35 

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Ιωνας написав:
1. Ви ніде не відповіли на питання: "Віра, Надія, Любов, Вінок, Камінь, Скеля, Ягве-Спаситель, Бог-побачить, Хитрий, Червоний, Маленький, противник. Що з наведеного переліку є іменем?" Але вже не відволікайтесь. Це все імена.
І що??
Цитата:
2. WTT Amos 5:27 וְהִגְלֵיתִ֥י אֶתְכֶ֖ם מֵהָ֣לְאָה לְדַמָּ֑שֶׂק אָמַ֛ר יְהוָ֥ה אֱלֹהֵֽי־צְבָא֖וֹת שְׁמֽוֹ׃ פ
В даному вірші зупинимось на словах "говорить Ягве Елогім-Цваот Ім'я Його". Можете пояснити чому Ягве має Ім'я Елогім -Цваот?
Не правда.Навіщо подаєте свою субєктивну думку??Елогім ніколи іменем не було,адже були й фальшиві Елогім,яких і розрізняли по конкретних іменах.От як можна було в той час відрізнити Елогім євреїв від Елогім вавилонян??Спробуєте дати відповідь.розумію що ні,бо у вас тут нета мета.Відповім сам.Розрізнити їх можна було власне по конкретним іменам.Тому у Євреїв Бога(Елогім) звали Єгова(Йгвг) а от у інш народів Елогім тобто бога,звали наприклда Молох,Зевс,Дашбог,тощо.і це пане Йона для ерудованої людини не є глибиною пізнання.то чому ви неможете цього збагнути коли себе таким вважаєте??Щодо Цваот то це теж не імя Бога,а його роль яку Він у той час виконував.Подібно як у армії ви були содатом і до вас офіцери звертались "солдати Йона",до когось іншого "сержант Нуроно",тощо.І тут нескладно зрозуміти що ні солдат ні сержант іменем не є,а лише роль яку виконує Йона та Нуроно.Сподіваюсь ви не наважитесь заперечувати.Отож,беручи це до уваги змушений вам зробити зауваження та виправити вашу необєктивність щодо того як ви подаєте ам на нашій мові.Насправді суть цих слів слід перекладати як-"говорит тот, чьё имя Господь(ЙХВХ-Иегова), Бог воинств(Саваоф)".Власне так перекладають неупередження перекладачі.Тому як самі маєте можливість переконатись імя Бога тут -Єгова,котрий є Богом військ.Усе дуже просто.тому не слід з цим маніпулювати.Так от вам мої вичерпні обгрунтування.Хотілось би від вас почути якісь заперечення по сутті,коли маєте щось проти цього.Якщо хочете й далі писати про вітер,то негайте дармо часу??
3.
sss написав:
Щодо ЙГВГ ,то воно вільно не вживалось не лишень за часу Ісуса,а й за довго до його приходу.
Цитата:
Дукую! Ну як знаєте це, то знаєте, що і кари були за порушення "забобону". То ж будьте ласкаві відповісти на наступні питання.
1. Чому Христа не осудили коли він вимовив Ягве (Лк.4:16-22 або Мф.22:44)?
А з чого ви взяли що за таке були кари чи якийсь осуд.Ви це просто видумали чи маєте якісь підстави з Писання про це заявляти.Отож пане Йона за вами спостерігають ваші шанувальники,тож не розчаруйте їх й цього разу.я вірю ви зможете,тому не розчаровуйте і мене))))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32706
UNREAD_POSTДодано: 05 жовтня 2011, 22:54 

Востаннє тут були:
sss написав:
І що??
Нічо! Крім того, що ви не змогли відповісти.
sss написав:
Елогім ніколи іменем не було,адже були й фальшиві Елогім
Ви вдались до брудних маніпуляцій і зробили дві грубих помилки.
1. Схотіли підмінити поняття "Елогім-Цваот" на просто "Елогім".
2. Елогім є множинним і в Торі стосується виключно Бога. Але ви напевно не знали!?
Повторю питання №1: Чому Христа не осудили коли він вимовив Ягве (Лк.4:16-22 або Мф.22:44)? І тут ви виявились нездатним дати відповідь. Замість того ставите своє питання, а мали б відповісти і довести, що ніяких кар не було або були. Байдуже. Зрозуміло, що ви уникаєте чітких відповідей.
Продовжимо мову про "забобон", як ви це назвали.
№2. Чому фарисеї не звинувачували Ісуса Христа і його учнів за вживання Імені Ягве? Але осуджували Христа і апостолів: за зривання колосся (Мф.12:1,2), за невмиті руки (Мф.15:1,2), за недотримання посту (Мф.9:14), за спілкування з грішниками (присутність в домах, спільні трапези) (Лк.15:2); При всьому цьому вони шукали причину для звинувачень. (Мф.12:10).

WWJD
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

32724
UNREAD_POSTДодано: 06 жовтня 2011, 09:07 

Востаннє редаговано sss 06 жовтня 2011, 14:42 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
sss написав:
І що??
Нічо! Крім того, що ви не змогли відповісти.
Благаю вас не видавайте бажане за дійсне.Я ж написав що Люба,Віра,Надя є іменами.противник же не є іменем.Що не так?Чи ви бува цієї відповіді не помітили??
sss написав:
Елогім ніколи іменем не було,адже були й фальшиві Елогім
Цитата:
Ви вдались до брудних маніпуляцій і зробили дві грубих помилки.
1. Схотіли підмінити поняття "Елогім-Цваот" на просто "Елогім".
Перепрошую пане,але ви знову продовжуєте на мене зводити брудний наклеп.Навіщо ви мене так ображаєте :cry: :cry: ??Елогім-Цваот,на нашу мову звучить так як подають перекладачі.-Бог військ,або Бог сил(Хом).Одразу стає зрозумілим,що "Бог" іменем не є,так як були інші боги.Слово "саваот",як бачимо згідно з певними перекладачами,зоокрема Хоменка, перекладається "війська" або "сили" і поряд зі словом Бог написанні вони з малоі букви.і це й зрозуміло,бо ні "війська" ні "сили" іменами теж не є.Більш того у поган теж були Боги військ,тобто Елогім-Цаваот.Чи нетак.?Почитайте трохи грецьку міфологію,переконаєтесь.тому аби отих богів-цаваотів розрізняти їм давали власні імена.Наприклад богиня Гера була,богинею військ,тощо.А от у Євр Богом військ був Єгова.Тому перестаньте вдаватись до власних умозаключеній, а ааелюйте до того як подано у Писанні,а саме ми бачимо оте ваше Елогім-Цваваот,нам подається як Бог сил,всього навсього,подібно як в інших місцях пан(адоне) Бог,Бог цар, Бог всемогутній,Бог вчитель,Бог законодавець,Бог милостивий,многомилостивий тощо.Будьте розважним пане Йона))))
Цитата:
2. Елогім є множинним і в Торі стосується виключно Бога. Але ви напевно не знали!?
І тут груба помилка.Елогім не так форма множини,як форма вищості.Це спосіб, яким в єврейській мові передавалось поняття вищості або величності. Якщо б у тих місцях де зустрічаємо таке слово"Елогім" би мова йшла не про одного бога а про Богів більше ніж, то супровідні дієслова також були б у множині, але це не так.І ви самі про це знаєте.Тай елогім у Біблії стосується не лише виключно Бога Єгови,а й подібно слово елогім зустрічається і у Суд16:23,де воно стосується виключно бога Дагона.Подивіться у євр текст цього місця.також зверніть увагу як подає грецький текст оте слово Елогім.А там уже не скажеш що отой відповідник "Теос" є множинним.Тож не обманюйте у живі очі пане Йона,це дуже небезпечно.Ну йтакою ж формою множини,а насправді вищості було наприклад слово-"адоне"-пан,яким названно Йосипа при дворі фараона(Бт42:30).Так от чергова легенда спростованна.Коли будуть якісь заперечення по сутті,то уважно до них прислухаюсь.Будьте всеж розважним пане Йона.
Цитата:
Повторю питання №1: Чому Христа не осудили коли він вимовив Ягве (Лк.4:16-22 або Мф.22:44)? І тут ви виявились нездатним дати відповідь. Замість того ставите своє питання, а мали б відповісти і довести, що ніяких кар не було або були. Байдуже. Зрозуміло, що ви уникаєте чітких відповідей.
Нічого я не уникаю.Лише питаю з чого ви зробили висновок що за таке карали чи осуджували людину.Тай що власне я маю доводити,коли про це ніякої згадки немає.це лише ваші фантазії.Чому я маю їх спростовувати.От спробуйте це якось довести як факт,а тоді я діятиму далі.а так немає предмету в даному випадку для спросування з мого боку.

Цитата:
Продовжимо мову про "забобон", як ви це назвали.
№2. Чому фарисеї не звинувачували Ісуса Христа і його учнів за вживання Імені Ягве? Але осуджували Христа і апостолів: за зривання колосся (Мф.12:1,2), за невмиті руки (Мф.15:1,2), за недотримання посту (Мф.9:14), за спілкування з грішниками (присутність в домах, спільні трапези) (Лк.15:2); При всьому цьому вони шукали причину для звинувачень. (Мф.12:10).
Чому,чому та власне й тому що за таке не осуджували людину.Чи наведете хочаб один випадок з Писання,де б когось у цьому звинувачували чи якось по іншому ставились недоброзичливо.Прошу))))))дійте))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32735
UNREAD_POSTДодано: 06 жовтня 2011, 10:07 

Востаннє тут були:
sss написав:
противник же не є іменем
але це одне з імен посланця безодні.
Так Елогім чи Ель?
sss написав:
Елогім не так форма множини,як форма вищості.
:D
То ж питання 1 та 2 залишені вами без відповідей!
Продовжимо.
№3. Чому Господь Ісус ніколи не дорікав фарисеям (чи будь кому), що вони не кличуть Бога на Ім'я? Але докоряв за порушення заповідей (Мт.15:3-6), за демонстративні молитви (Мт.6:7), за лицемірство і гордість (Мт.23...).

WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32742
UNREAD_POSTДодано: 06 жовтня 2011, 11:06 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
sss написав:
противник же не є іменем
але це одне з імен посланця безодні.
З чого ви це взяли??
Цитата:
Так Елогім чи Ель?
Незрозумів?
sss написав:
Елогім не так форма множини,як форма вищості.
Цитата:
:D
То ж питання 1 та 2 залишені вами без відповідей!
і знову вам нічим просто їх заперечити.Розумію,і розуміють це ваші фанати.Адже жодним чином ви не наважитесь хоч якось виявити фактично свою незгідність,крім отаких смішних реплік?Ну що поробиш,лукавець помалу виявляється і цього разу.)))))
Цитата:
Продовжимо.
№3. Чому Господь Ісус ніколи не дорікав фарисеям (чи будь кому), що вони не кличуть Бога на Ім'я? Але докоряв за порушення заповідей (Мт.15:3-6), за демонстративні молитви (Мт.6:7), за лицемірство і гордість (Мт.23...).
Пане,ну чому ви такий наївний.Про це мабуть немає просто згадки,як і про те що Ісус не докоряв їм і за інші лихі спави.Хіба ні?Адже таких справ було багато,чи ви сумніваєтесь.Основне що ми серед усього бачимо що Ісус-"виявив твоє(Боже) ім’я людям," а також " Ім'я Твоє їм об'явив й об'являтиму".Що власне є незаперечним фактом того що про це імя Ісус згадував і вживав його.Наведу ще раз слова з Біблії де Ісус узявши Евр Писання і прочитав перед усіма "дух Єгови на мені".Мені очевидно що божий син не піддавався впливу різних евр забобонів і він правильно розумів заповіді Божі зоокрема 3.Тому аж ніяк тут не міг замінити боже імя Єгова на простий титул Пан,як це робили забобонні евреї.Це очевидно пане Йона.Просто ви через свою мабуть лукавість не хочете або ж неспроможні це визнати вишукуючи різних витіюватих запитань,відповіді на яких самі ж знаєте будуть не на вашу користь.Спробуйте мене або ж шанувальків своїх переконати у зворотньому та заперечити те про що пишу))))))).Ваш друг ССС.Доречі що там з тим вашим гаданням про Стефка.Так ви хочете зі мною познайомитись чи ні??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32750
UNREAD_POSTДодано: 06 жовтня 2011, 16:45 

Востаннє тут були:
sss написав:

sss написав:
Наведу ще раз слова з Біблії де Ісус узявши Евр Писання і прочитав перед усіма "дух Єгови на мені".
:D :D :D ну,ссс, ви даєте. Вже якось оприділіться з вживалось\не вживалось. Думайте над питанням №1.
sss написав:
Про це мабуть немає просто згадки,як і про те що Ісус не докоряв їм і за інші лихі спави.Хіба ні?
Таки ні! Ваша організація (як і ви) наполягає на вживанні Імені Ягве. Якщо це так важливо то Господь Ісус мав докоряти народ за не вживання цього імені!!! То чому цього не написано???
sss написав:
Основне що ми серед усього бачимо що Ісус-"виявив твоє(Боже) ім’я людям,"
Питання №4. Чому Господь Ісус звертаючись до Бога не кликав Його на Ім'я?
№5. Де конкретно Ісус проповідував про І'мя Єгови (Ягве)?
№6. Чому в книзі дій апостолів не написано щось таке "возвіщали ім'я Ягве"? Але написано, що возвіщали ім'я Ісуса (Дії 2:28; 3:6; 8:12; 15:26; 19:17; 21:13) А де описано як апостоли возвіщали Ім'я Єгови (Ягве)?

WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32754
UNREAD_POSTДодано: 06 жовтня 2011, 17:12 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Протестант написав:
Ладно давайте по суті/по темі всі говорити. Сонячник задав таке питання

Сонячник написав:
У той же час хочу нагадати заповідь:Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно. (Вих.20:7)

ССС, на твій погляд ви не називаєте ім’я Бога забагато? Тобто тре, чи не тре, ви постійно вживаєте імя - Єгова
Ні,я так не вважаю.Що значить тре чи не тре.В яких випадках наприклад на твою думку не тре??

Спитайся у Бога, Він же для чогось дав цю заповідь.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32755
UNREAD_POSTДодано: 06 жовтня 2011, 17:18 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Протестант написав:
Verum написав:
А щодо того чи я християнин чи свідок Єгови, то скажу Вам, що свідки Єгови - ХРИСТИЯНИ.

Я як вони можуть бути християни, якщо вони взагалі не визнають багато основних християнських доктрин. Тай сам говорять відкрито що вони не християни, та й вроді ССС так само говорить. Що скажеш ССС?
Добре,якщо пан Йона трохитзабарився,то відповім і тобі.Християнами є не ті які визнають тройцю,а ті які наслідують Христа,тобто йдуть його слідами.От і від слова Христос зявляється слово християнин.Власне сЄ стараються в усьому наслідувати Христа,на від міну від тих хто себе просто так називає.Приміром протистанти які воюють з католиками.Чи є вони християнами лишень через те що визнають троцю,пекло,душу тощо??Звісно що ні?Тому ти неслухай тих хто тобі баламутить голову щодо цього,або ж сам не баламуть її нікому.Тож,так сЄ такими "християнами" себе не називають,тому що немають нічого спільного з насильством та ворожнечами.Послідовниками ж Ісуса Христа ми звісно є або ж дуже намагаємось бути ними.Твоя відповідь??

Послідовники Христа: проповідували лиш імя І.Х.; христили в Імя Отця, Сина І Д.С.; вірили у воскресіння І.Х., а не ангела; приймали спомин смерті - це точно не ви.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

32767
UNREAD_POSTДодано: 06 жовтня 2011, 22:31 

Востаннє тут були:
Ιωνας написав:
sss написав:

sss написав:
Наведу ще раз слова з Біблії де Ісус узявши Евр Писання і прочитав перед усіма "дух Єгови на мені".
:D :D :D ну,ссс, ви даєте. Вже якось оприділіться з вживалось\не вживалось. Думайте над питанням №1.
Ви також пане вдумливо читайте відповіді.Порівнюючи цього разу їх, ви не взяли до уваги того що у першому випадку я писав про забобонних євреїв,а у другому навів вам приклад Божого сина,який на відмінну від тих недосконалих людей не був забобонним та чітко розумів сутть 3 заповіді.Тому ніколи б не вдавався до підмінни понять,замість Єгова читати пан.Така поведінка притаманна була лише людині та й то неБожій.Дивно,як ви так пане осоромились пишучи про таке??Я ж вам радив будьте розважним.
sss написав:
Про це мабуть немає просто згадки,як і про те що Ісус не докоряв їм і за інші лихі спави.Хіба ні?
Цитата:
Таки ні! Ваша організація (як і ви) наполягає на вживанні Імені Ягве. Якщо це так важливо то Господь Ісус мав докоряти народ за не вживання цього імені!!! То чому цього не написано???
змушуєте мене повторювати??Ісус не докоряв їм і за інші речі яких вони не дотримувались чи дотримувались.То чи означає це що все з цим було добре.Як на мене про це просто немає згадки,хоча ми чудово розуміємо що і як.Більш того,не було обовязкової заповіді це імя вживати.Стосовно ж імені,то ясно що Ісус вживав його та читав з Писання так як там і було написанно.Ви навіт не спробували це заперечити чи спростувати,а й далі безпідставно наполягаєте на своєму.Розумію,а що вам залишається ще робити.
sss написав:
Основне що ми серед усього бачимо що Ісус-"виявив твоє(Боже) ім’я людям,"
Цитата:
Питання
Цитата:
№4. Чому Господь Ісус звертаючись до Бога не кликав Його на Ім'я?
Яким чином ви прийшли до такого висновку?
Цитата:
№5. Де конкретно Ісус проповідував про І'мя Єгови (Ягве)?
Наприклад у поданих мною вище цитатах
Цитата:
№6. Чому в книзі дій апостолів не написано щось таке "возвіщали ім'я Ягве"? Але написано, що возвіщали ім'я Ісуса (Дії 2:28; 3:6; 8:12; 15:26; 19:17; 21:13) А де описано як апостоли возвіщали Ім'я Єгови (Ягве)?
Про це уже писав.Ви не уважні.перегляньте попередні мої повідомлення.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32900
UNREAD_POSTДодано: 10 жовтня 2011, 13:08 

Востаннє тут були:
sss написав:
Як на мене про це просто немає згадки,хоча ми чудово розуміємо що і як.
:lol: О-па, ви сміливо заперечили правило тлумачення, яким користуються свідки. А саме - якщо щось не підтверджено біблійними цитатами, то воно є хибним. Ми це запам'ятаємо. Ця ваша фраза нам пригодиться.
№4. Чому Господь Ісус звертаючись до Бога не кликав Його на Ім'я?
sss написав:
Яким чином ви прийшли до такого висновку?
Читаючи Біблію, а не публікації "вартової башти".
Стосовно ваших, ссс, відповідей:
sss написав:
Наприклад у поданих мною вище цитатах
Про це уже писав.Ви не уважні.перегляньте попередні мої повідомлення.
Уважні, ще-й як. Те, що ви не змогли підтвердити\довести відповіддю не є! А те, що ви живете власними ілюзіями видно і тут. Чому вдаєтесь до обману?
Ну, що-ж, продовжимо.
№7. Чому в Біблії не описується, що апостолів переслідували за Ім'я Єгови\Ягве? Але переслідували апостолів і учнів за Ім'я Господа Ісуса, як написано "І за Ім'я Моє будуть усі вас ненавидіти. (Матв.10:22; пор.: Дії 5:41, 9:41, 15:26, 21:13 і т.д.)"

WWJD
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32909
UNREAD_POSTДодано: 10 жовтня 2011, 21:05 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Ιωνας написав:
Чому в Біблії не описується, що апостолів переслідували за Ім'я Єгови\Ягве? Але переслідували апостолів і учнів за Ім'я Господа Ісуса, як написано "І за Ім'я Моє будуть усі вас ненавидіти.
Я давно вже хотів написати свою думку щодо Божого імені, але у вас тут зав'язалася така цікава дискусія, що не знаю де вклинитися... але спробую тут вставити свою думку.

Імена людям давали, щоб ми відрізнялися один від одного, щоб покликати саме Івана, а не Петра.
Але Бог - Один, і Він не людина, а отже не має потреби якось називатися. Наприклад, у нас один батько, і ми кажемо до нього "тато", а не Петро Іванович. Ну, це одне.

А головне я хотів зазначити, що коли кажуть в Ім'я Господа, в Ім'я Христа, то мається на увазі не саме ім'я, а саме заради Господа, задля Христа. Зовсім немає значення, коли ми кажемо, що я роблю це в ім'я Христа чи в ім'я Бога - це одне і теж. Так само можна сказати, що роблять заради Христа чи заради Бога чи заради Всевишнього.

Тому те, що Христос сказав: "за Ім'я Моє будуть усі вас ненавидіти", то це те ж саме що за Ім'я Боже... не за те, що люди називаються іменем Божим, типу "християни" і не за те, що вони багато кличуть Боже Ім'я, а за те, що вони чинять діла заради Христа - ось за що будуть ненавидіти.
До речі, Мойсей також терпів за Христа, як пише Павло: Він наругу Христову вважав за більше багатство, ніж скарби єгипетські...(Євр.11:26)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
+3
(3-0)

URL Догори
Відсутній

32912
UNREAD_POSTДодано: 11 жовтня 2011, 00:49 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
А я згоден з попереднім постом цілком. Адже, як ми сьогодні бачимо, за "ім"я" Христа далеко не всі страждають. А скільки беззаконня і вбивств було здійснено в ім"я Христове!

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32915
UNREAD_POSTДодано: 11 жовтня 2011, 15:25 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Братик написав:
...за "ім"я" Христа далеко не всі страждають. А скільки беззаконня і вбивств було здійснено в ім"я Христове!
Вас виженуть із синагог. Прийде навіть година, коли кожен, хто вам смерть заподіє, то думатиме, ніби службу приносить він Богові! (Iван.16:2)
Так, віруючих за ім'я Христа виженуть із церков, а ті хто виганятиме, думатиме що робить це в ім'я Христа.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32947
UNREAD_POSTДодано: 15 жовтня 2011, 15:10 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Ιωνας написав:
Чому в Біблії не описується, що апостолів переслідували за Ім'я Єгови\Ягве? Але переслідували апостолів і учнів за Ім'я Господа Ісуса, як написано "І за Ім'я Моє будуть усі вас ненавидіти.
Я давно вже хотів написати свою думку щодо Божого імені, але у вас тут зав'язалася така цікава дискусія, що не знаю де вклинитися... але спробую тут вставити свою думку.
Хіба це схоже було на дискусію??

Цитата:
Імена людям давали, щоб ми відрізнялися один від одного, щоб покликати саме Івана, а не Петра.
Але Бог - Один, і Він не людина, а отже не має потреби якось називатися. Наприклад, у нас один батько, і ми кажемо до нього "тато", а не Петро Іванович. Ну, це одне.
Імена давали не лише людям-це перше.Друге-Якщо Бога ,через те що він один ,неможна звати по імені,то чому ви все ж називаєте його по імені ІСУС???Трете-Якщо Бог є вашим батьком,і через те не слід до нього звертатись по імені,то чому ви всеж сьогодні до нього звертаєтесь тим же іменем Ісус??Чому наприкдад цар Давид і інш звертались до Бога по імені Єгова(ЙГВГ),а не так як ти твердиш виключно Батьку(Отче)??Вірю що ти знаєш відповіді,тому сподіваюсь ти відповіси.
Цитата:
А головне я хотів зазначити, що коли кажуть в Ім'я Господа, в Ім'я Христа, то мається на увазі не саме ім'я, а саме заради Господа, задля Христа. Зовсім немає значення, коли ми кажемо, що я роблю це в ім'я Христа чи в ім'я Бога - це одне і теж. Так само можна сказати, що роблять заради Христа чи заради Бога чи заради Всевишнього.
Звісно,що так.Проте коли написанно "не вживай імені Єгови(ЙГВГ) Бога твого даремно",то що тут мається на увазі під виразом "імені Єгови".Коли написанно "бо кожен хто покличе Єгови(ЙГВГ) імя,той спасеться",то що тут має на увазі пророк під виразом "Єгови імя".Це слід сприймати якось між строк невидимим текстом??Прошу пояснень.))))

Цитата:
Тому те, що Христос сказав: "за Ім'я Моє будуть усі вас ненавидіти", то це те ж саме що за Ім'я Боже... не за те, що люди називаються іменем Божим, типу "християни" і не за те, що вони багато кличуть Боже Ім'я, а за те, що вони чинять діла заради Христа - ось за що будуть ненавидіти
Необовязково.Адже в дійсності християн ненавиділи євреї за те що вони проповідували це імя,тому й синод заборонив Петру та Івану навчати про це імя.Чи не так??
Цитата:
До речі, Мойсей також терпів за Христа, як пише Павло: Він наругу Христову вважав за більше багатство, ніж скарби єгипетські...(Євр.11:26)
Знову вигадуєш? ;-D З чого ти це взяв,що Мойсей терпів за Христа?Хіба у цих словах про це мова йде?Навіщо підлаштовуєш Біблію під себе.Мойсей вважав страждання з своїм народом(народом якого вибрав Бог) ,будучи на той час Божим помазанцем(грец-Христом), за більше багатство,ніж те яке мав до того у Єгипті. Тож Сонячнику навіщо такі інтерпритації??Невже це твоє помазання тебе на такі висновки спонукує??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 117 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 6 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>