Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 грудня 2024, 01:09

Створити нову тему Відповісти  [ 1533 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 103  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
30665
UNREAD_POSTДодано: 04 травня 2011, 10:04 

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Тож чи це означає що Архітектор це і є Будівничий??

Архітектор може бути будівельник і також. Архітектор не може робити робите без конструктора. А без посередньо на будівництві є інженер, прораб і майстер, вони також все роблять на папері. Чи ви маєте на увазі Ісус «роствор замішував»?

Цитата:
Ні,просто у кожного своя роль.Так і Бог-Творець і архітектор,син-безпосередній будівничий-«усе через нього повтсало».

Да, до чого приводить читання Ст. Б.. Писання говорить що Бог все власноруч створив.
Євр.3:4 Усякий бо дім хтось будує, а Той, хто все збудував, то Бог.
Грецький переклад слова "будує"
1 . снаряжать, приготовлять;
2 . строить, устанавливать, воздвигать, сооружать, оборудовать, обделывать, устраивать.

Як бачимо про паперову роботі ні слова. І із цих слів дуже чітко написано, що всю не паперову роботу також робив Бог.

І ще дуже багато місць вказують на безпосередню не паперову роботу

Iс.42:5 Говорить отак Бог, Господь, що створив небеса і їх розтягнув, що землю простяг та все те, що із неї виходить, що народові на ній Він дихання дає, і духа всім тим, хто ходить по ній.

Iс.48:13 Теж рука Моя землю заклала, і небо напнула правиця Моя, Я закличу до них і вони стануть разом.
Iс.51:13 І ти забуваєш про Господа, що вчинив був тебе, що напнув небеса Він та землю заклав, і завжди щоденно лякаєшся гніву гнобителя, що готовий тебе погубити. Але де той гнобителів гнів?

Iс.64:8 Тепер же, о Господи, Ти наш Отець, ми глина, а Ти наш ганчар, і ми всі чин Твоєї руки!

Єр.32:17 О Господи, Боже! Ти небо та землю створив Своїю потужною силою та Своїм витягненим раменом, нічого для Тебе нема неможливого!

Зах.12:1 Пророцтво Господнього слова на Ізраїля. Говорить Господь, що небо напнув та землю заклав, і вформував дух людині у нутрі її:

Бут.1:1 На початку Бог створив Небо та землю.
Також Йова 38 розділ

Не буду ССС всі розділи переписувати, але почитайте ці розділи без В.Б. і там чітко сказано що Бог і "роствор замішував" ..........Iс.48:13 Теж рука Моя землю заклала, і небо напнула правиця Моя,

sss написав:
І ні про яке суперечення Біблії самій собі не згадуй у цьому випадку,адже написанно про Бога-«усе походить від Нього»,подібно як план будинку походить від Арх.

І головне. Про Ісуса сказано що Він Архітектор, про що я уже писав. viewtopic.php?p=21074#p21074

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30667
UNREAD_POSTДодано: 04 травня 2011, 13:16 

Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Віровизнання: католик
sss написав:
Якщо мова про трорення та творця,то пригадаю те що писав вишще.У побудові будинку беруть участь Архітектор і Будівничий.Якщо запитати хто побудував будинок??Архітектор чи будівничий??Звісно що як і один так і інший.Проте один це робив по одному інший по другому.Архітектор на папері,будівничий безпосередньо.Тож чи це означає що Архітектор це і є Будівничий??Ні,просто у кожного своя роль.Так і Бог-Творець і архітектор,син-безпосередній будівничий-«усе через нього повтсало».Так само як і будинок спроектованний архітектором,постає !через! будівничого,але Архітектор це не будівничий,так само як Бог,це не син.Тому викинь ти ту кашу про одного в трьох чи то вже в двох особах з голови.І ні про яке суперечення Біблії самій собі не згадуй у цьому випадку,адже написанно про Бога-«усе походить від Нього»,подібно як план будинку походить від Арх.Про сина ж написанно-«Усе ним повстало»,подібно як і будинок повтсає безпосередньо будівничим.Отож усесвіт з нашою чудовою землею є немов той будинок,якого спроектував Бог,і якого побудував Син.Зрозумів??
Безумовно й архітектор і будівничий різні, так би мовити спеціальності. Але так само цими посадовцями може бути й одна людина.
У Божому домобудівництві розділ на "посади" обумовлює стратегія реалізації Божого волевиявлення.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

30669
UNREAD_POSTДодано: 05 травня 2011, 04:16 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
..........Iс.48:13 Теж рука Моя землю заклала, і небо напнула правиця Моя
25(102:26)Колись землю Ти був заклав, а небо то чин Твоїх рук (Псалом)

А про Сина: Престол Твій, о Боже, навік віку; берло Твого царювання берло праведности.
Ти полюбив праведність, а беззаконня зненавидів; через це намастив Тебе, Боже, Твій Бог оливою радости більше, ніж друзів Твоїх.
І: Ти, Господи, землю колись заклав, а небо то чин Твоїх рук. (Євреїв 8:10)

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30679
UNREAD_POSTДодано: 06 травня 2011, 22:00 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
почнемо з цитати: та для нас один Бог Отець, що з Нього походить усе, ми ж для Нього, і один Господь Ісус Христос, що все сталося Ним, і ми Ним (1-е Кор. 8:6).Ви кажете, що Апостол тут говорить про Бога й Господа (нЕбога). Перед тим ви визнали, що Бог є Господом, бо й написано Господь Бог (Бут. 2:4).
Якщо Господь, що у 1-е Кор. 8:6, як ви кажете не є Богом, то Бог все рівно залишається Господом. Й тоді получається, що уже є два Господа, себто Бог, що за визначенням Господь, й Господь, котрий не Бог. Павло ж говорить про одного Господа.Як ви це поясните.
А мені пане шляхетний,набридло вам пояснювати одне і теж декілька разів поспіль.Щодо цього є принаймні три пояснення вище.Наберіться терпіння та уваги і віднайдіть їх.Будуть питання чи заперечення,напишете,тілько по шляхетному.
Ото поносити безперестану не набридло, а коли дійшло до конкретики одразу набридло
Тобто,ви бажаєте щоб я в четверте дав конкретну відповідь на це питання,після чого ви знову виявлятимете свою « шляхетну благородність» називаючи моє пояснення поносом??Що в моїх поясненнях,зоокрема і на це питання є неконкретного??Очевидно,що ви через неспроможність віднайти навіть найменшу зачіпку щодо моєї якоїсь невідповідності та не конкретики,падаєте до такої шляхетності та називаєте це поносом.Для чого та гра Юрку??Не можете бути уважним через свою злість до сЄ,то зверніться до нервопатолога.Я вам точно в цьому не допоможуПовторюю-відповідь на це питання вже неодноразово давалась конкретно , зоокрема вам.Але ви через свою «шляхетність» чомусь називаєте це поносом.Відкиньте ту свою шляхетність,тоді й зрозумієте,що це не понос,а відповідь по сутті вашого питання.Успіхів вам в черговому вияві шляхетності пане Юрію.До речі,чому мене називаєте паном(господом),якщо Пан є лише один.Чи бува не за Бога мене маєте??
Цитата:
p.s. ну що пане sss, вийшло як у тій пісенці, причисався прилизався в білі сподні вбрався, а як прийшов говорити, на порозі вsss...вся. [ p.s. p.s. й на рахунок шляхетності я не помилився, як кажуть, видно пане по халявам
Браво Юрку.Слів вам бачу не бракує для такої шляхетної розмови.Я говорив й далі говоритиму отаким опіллям букв,як би ви це не зневажали.Повторювати ж одне і те саме не бачу змісту.Тож халява чи не халява ми це зясуємо.Є якісь заперечення,пишіть конкретно.
Yur написав:
sss написав:
Якщо мова про трорення та творця,то пригадаю те що писав вишще.У побудові будинку беруть участь Архітектор і Будівничий.Якщо запитати хто побудував будинок??Архітектор чи будівничий??Звісно що як і один так і інший.Проте один це робив по одному інший по другому.Архітектор на папері,будівничий безпосередньо.Тож чи це означає що Архітектор це і є Будівничий??Ні,просто у кожного своя роль.Так і Бог-Творець і архітектор,син-безпосередній будівничий-«усе через нього повтсало».Так само як і будинок спроектованний архітектором,постає !через! будівничого,але Архітектор це не будівничий,так само як Бог,це не син.Тому викинь ти ту кашу про одного в трьох чи то вже в двох особах з голови.І ні про яке суперечення Біблії самій собі не згадуй у цьому випадку,адже написанно про Бога-«усе походить від Нього»,подібно як план будинку походить від Арх.Про сина ж написанно-«Усе ним повстало»,подібно як і будинок повтсає безпосередньо будівничим.Отож усесвіт з нашою чудовою землею є немов той будинок,якого спроектував Бог,і якого побудував Син.Зрозумів??
Безумовно й архітектор і будівничий різні, так би мовити спеціальності. Але так само цими посадовцями може бути й одна людина.У Божому домобудівництві розділ на "посади" обумовлює стратегія реалізації Божого волевиявлення.
Юрку,для чого знову повертаєтесь до минулого.Уже згадувалось,що мова йде не просто про два різних терміни чи спеціальності,а про !двох! різних за суттю та становищем осіб.Невже і цього простого неможете збагнути.Тому невдавайтесь до тупікових ходів з отим «цими посадовцями може бути й одна людина».Мова не йде про одну особу на двох посадах,а про двох-Отця,який не є Сином,і Сина який не є Отцем.А отжке це дві різні живі істоти.Також до чого тут мова про «посади».Є автор і є реалізатор,через якого(«усе через Нього») автор втілює все.Тому повторюю,якщо ви непогоджуєтесь з цим,то аргументуйте чому,а не розказуйте про посади чи спеціальності..
Yur написав:
Протестант написав:
..........Iс.48:13 Теж рука Моя землю заклала, і небо напнула правиця Моя
25(102:26)Колись землю Ти був заклав, а небо то чин Твоїх рук (Псалом) А про Сина: Престол Твій, о Боже, навік віку; берло Твого царювання берло праведности.Ти полюбив праведність, а беззаконня зненавидів; через це намастив Тебе, Боже, Твій Бог оливою радости більше, ніж друзів Твоїх.І: Ти, Господи, землю колись заклав, а небо то чин Твоїх рук. (Євреїв 8:10)
Отже,то хто колись заклав землю та створив небо??-Бог,якого намастив інший Бог оливою чи інший Бог,який намастив Бога оливою??Цікаво поясніть свою версію,а я спобую її проаналізувати.Моє пояснення щодо цього написанно неодноразово і заперечень я не помітив від вас,крім незрозумілої мови про посади та спеціальності однієї людини.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30680
UNREAD_POSTДодано: 06 травня 2011, 22:04 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
sss написав:
Тож чи це означає що Архітектор це і є Будівничий??

Архітектор може бути будівельник і також. Архітектор не може робити робите без конструктора. А без посередньо на будівництві є інженер, прораб і майстер, вони також все роблять на папері. Чи ви маєте на увазі Ісус «роствор замішував»?
Ну що ж, нехочеш відпочити?Ну й нехай.Отож ,в нашому випадку панове, не вдавайтесь до хибних міркувань щодо Архітектора який одночасно і є будівельником.Адже мова знову таки йде про двох різних осіб чи істот,одною з яких є «один Бог-Отець»(архітектор,автор),іншою є «один Господь-Ісус»(виконавець,через якого автор творить).А про інженерів,прорабів чи майстрів то ти марно згадав,адже Божий устрій це не будівельна фірма.Не вдавайся до такого примітивізму.Я пишу про автора(конструктора,архітектора),того хто задумує і про виконавця,через кого автор втілює задуманне.Більш того очевидно що автор це не виконавець,бо це дві різні особи.

Цитата:
Ні,просто у кожного своя роль.Так і Бог-Творець і архітектор,син-безпосередній будівничий-«усе через нього повтсало».
Цитата:
Да, до чого приводить читання Ст. Б.. Писання говорить що Бог все власноруч створив.Євр.3:4 Усякий бо дім хтось будує, а Той, хто все збудував, то Бог.Грецький переклад слова "будує" 1 . снаряжать, приготовлять; 2 . строить, устанавливать, воздвигать, сооружать, оборудовать, обделывать, устраивать.Як бачимо про паперову роботі ні слова. І із цих слів дуже чітко написано, що всю не паперову роботу також робив Бог.
Та дочого тут паперова робота.Невже ти не розумієш,що участь у творенні всесвіту брали двоє різних осіб,одною із яких є «один Бог-Отець»,а іншою є Божий син,якого Бог зробив щей «одним Господом».Бог задумав,Син реалізував.Ну й звісно що як один так і другий причетний до творення всесвіту.Тому й, як про одного так і про іншого сказанно що він «заклав землю та створив небо».Але Бог це зробив чітко спланувавши що й як,Син же це реалізував.То чи правильно було б говорити що Бог не створив всесвіт,якщо Він його запланував і реалізував через(з допомогою) свого Сина?.Чи правильно було б говорити що Син не створив світ,якщо він його безпосередньо творив за вказівками Бога??Ми маємо чудовий приклад з Біблією,яку ви так сильно шануєте читаючи начебто лишень її,і нічого крім неї.От запитаю вас,хто створив цю книгу-Бог чи люди??Ваша відповідь пани!!!??
Також наведу вам слова з Писання які ви теж чомусь не помічаєте-«Багато разів і багатьма способами в давнину промовляв був Бог до отців через пророків»(Євр1:1), То хто промовляв до отців?Бог чи пророки?—Ваша відповідь!?
Також -«а в останні ці дні промовляв Він до нас через Сина»,Знову ж таки Хто промовляв?Бог чи Син Його?Ну й подібно хто створив усе?- Бог чи Його син,якщо написанно «Усе походить Від(з) Нього(Бога-Отця)» і «Усе повтсало через нього(Божого сина)»???.

Тож ваша пани відповідь і буде вам відповіддю стосовно питання творива Усесвіту.Будьте просто неупередженні.Ну й якщо ти Протистанте помітив,то жодної цитати з ВБ на рус язике я неподаю.Також не просто бездумно цитую слова Писання,а стараюсь їх проаналізувати та повязати одні з одними і таким чином зробити вірний висновок,при цьому неупереджено і не тому що так читаю у ВБ.Тому ти не перебільшуй роль ВБ.
Цитата:
І ще дуже багато місць вказують на безпосередню не паперову роботу.
Дякую що ти неполінивився і їх віднайшов.Але банально, проте істинно- те що треба було знайти воно було під носом.Чомусь ти ним знехтував.Тож спробуй віднайти у Писанні щей від(з) Кого «походить Усе» та «через Кого походить Усе»??.Ну й подумай в чому тут різниця та чому про одного сказанно що саме «з(від) Нього все походить»,а про іншого «усе через нього».

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30684
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2011, 01:12 

Востаннє тут були:
sss написав:
Тобто,ви бажаєте щоб я в четверте дав конкретну відповідь на це питання,після чого ви знову виявлятимете свою « шляхетну благородність» називаючи моє пояснення поносом?
А ви хоч раз таки спробуйте без поносу :yes:
Ось вам іще раз запитання стосовно цитати: та для нас один Бог Отець, що з Нього походить усе, ми ж для Нього, і один Господь Ісус Христос, що все сталося Ним, і ми Ним (1-е Кор. 8:6).Ви кажете, що Апостол тут говорить про Бога й Господа (нЕбога). Перед тим ви визнали, що Бог є Господом, бо й написано Господь Бог (Бут. 2:4).
Якщо Господь, що у 1-е Кор. 8:6, як ви кажете не є Богом, то Бог все рівно залишається Господом. Й тоді получається, що уже є два Господа, себто Бог, що за визначенням Господь, й Господь, котрий не Бог. Павло ж говорить про одного Господа. Як ви це пояснете.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30689
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2011, 10:57 

Востаннє тут були:
sss, ти не міняєшся, все стилі сЄ, на запитання - запитання відповідаєш. Якусь філософію знов придумуєш, так що зробити вигляд що ти відповів, та й ще правильно. Я із тобою більше так не буду гратися. Є прямі запитання, ти прямо і відповідай.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30700
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2011, 16:54 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
19 травня 2011, 23:34
Написано: 2
Віровизнання: харизмат
Євангелія від Св.Івана 8:19
"...Якби знали Мене, то і Отця Мого знали б."
Св.Івана8:29
"А Той, Хто послав Мене, перебуває зо Мною..."
Св.Івана 14:20
"Того дня пізнаєте ви, що в Своїм Я Отці..."
Всі ці слова свідчать про те, що Ісус Христос-це Бог.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30703
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2011, 20:19 

Востаннє тут були:
Yur написав:
sss написав:
Тобто,ви бажаєте щоб я в четверте дав конкретну відповідь на це питання,після чого ви знову виявлятимете свою « шляхетну благородність» називаючи моє пояснення поносом?
А ви хоч раз таки спробуйте без поносу :yes: Ось вам іще раз запитання стосовно цитати: та для нас один Бог Отець, що з Нього походить усе, ми ж для Нього, і один Господь Ісус Христос, що все сталося Ним, і ми Ним (1-е Кор. 8:6).Ви кажете, що Апостол тут говорить про Бога й Господа (нЕбога). Перед тим ви визнали, що Бог є Господом, бо й написано Господь Бог (Бут. 2:4).Якщо Господь, що у 1-е Кор. 8:6, як ви кажете не є Богом, то Бог все рівно залишається Господом. Й тоді получається, що уже є два Господа, себто Бог, що за визначенням Господь, й Господь, котрий не Бог. Павло ж говорить про одного Господа. Як ви це пояснете.
Далі поносом називаєте те що я вам намагався донести.То який зміст знову це повторювати.Проте нехай,це свідчитиме про вашу неспроможність та невихованість спокійно та виважено вести розмову.Отож,відповідаю черговий раз-якщо брати згідно з значенням слова Господь(пан) то таких є багато-І Бог,і його син,і людський володар тощо.В контексті ж Павлових слів для християн одним Паном є лише Ісус,якого таким зробив Бог.Отець же якого названо одним Богом(не Господом),паном для християн не є,бо й так є їхнім Богом,що вказує на вище становище від любого володаря(Господа).Сподіваюсь відповідь дана і ви не викрикуватимете вчергове про понос.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30704
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2011, 20:19 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
sss, ти не міняєшся, все стилі сЄ, на запитання - запитання відповідаєш. Якусь філософію знов придумуєш, так що зробити вигляд що ти відповів, та й ще правильно. Я із тобою більше так не буду гратися. Є прямі запитання, ти прямо і відповідай.
А ти Протестанте не міняєшся у своїх злісних наклепах щодо сЄ.Жодної філософії у моїх поясненнях немає,адже я усе підтверджую Письмом.На ваші запитання відповідаю по суті,тому не зводь наклепу про якісь питання на питання.Повторювати ж тобі по декілька разів одне і теж,чого ти ніяк не заперечуєш не бачу потреби.Тож не грайся з цим.Якщо є якісь прямі питання на які я невідповів,то наведи.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30705
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2011, 20:20 

Востаннє тут були:
Танюшка написав:
Євангелія від Св.Івана 8:19"...Якби знали Мене, то і Отця Мого знали б."
Св.Івана8:29"А Той, Хто послав Мене, перебуває зо Мною..."Св.Івана 14:20
"Того дня пізнаєте ви, що в Своїм Я Отці..."Всі ці слова свідчать про те, що Ісус Христос-це Бог.
Яким чином вони про це свідчать??Якщо ми завдяки Ісусу можемо краще знати його Отця,бо він дуже схожий на Нього,то хіба це вказує що вони обидвоє є одним Богом,тобто одною особою??Якщо Бог перебував з Христом,то хіба і це вказує на те що Ісус-Бог??Вибачте,але мені незрозуміло як можна до такого висновку через це прийти.Приміром коли дитина перебуває в лікарні,то з неї знаходиться її мати чи батько.Ну й це не означає що вони обидвоє є одною людиною,чи що дитина є батьком.Хіба ні??Ну а щодо того що Син в своїм Отці,то так же само Учні є в Христі.І що ,це говорить що учні є Христом чи Богом,бо в ньому Є??Будьте розважними шановні.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30706
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2011, 20:21 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
sss написав:
а Христос посланий Єговою.Тому то й треба кликати того хто послав Христа на це.Бо якби Єгова цього заходу не задумав і не послав сина ,то б ніякого спасіння не було.Не було б що Ісусові виконувати.

1)Ти дивися дуже вузько, написано: Гал.2:20 .... А що я живу в тілі тепер, живу вірою в Божого Сина, що мене полюбив, і видав за мене Самого Себе.

Написано що Христос полюбові за людини відав Самого Себе. Ну як ти не бачиш що Син і Отець Єдиний, не розумію. Отець віддав і Син Самого Себе віддав.
Отець віддав кого??самого себе?Так тільки про сина сказанно.Це вже вказує не на тройцю.Ну і звісно що Син пішов на жертву не проти власної волі і віддав себе не з примусу,адже так само як і його Бог полюбив людей яких він безпосередньо за вказівками Бога створив.Але хіба це вказує що він є Отцем чи Богом??Яж писав про те що й написаннно «Так бо Бог полюбив світ,що дав Сина свого».Отож усе це відбулось з волі Бога Єгови.Син же Його будучи повністю з цим згідним,виконав те що і тут задумав Єгова Бог.Тому я небачу тут жодних підстав для теорії Тройці,адже написанно «Бог послав сина свого»,а отже син це не Бог,бо інакше змісту немає так писати про одного Бога.Чи не так?Нашо писати «Бог послав сина»,якщо Бог один.Чи не зрозуміліше було б про це написати типу «Бог сам зійшов з неба аби спасти людей».Проте ми ніде так не читаємо.Тому ти краще зрозумій чому я бачу що Бог один,а не кількісно єдиний.Щодо єдності(погляди,наміри,думки) Ісуса з Богом,це беззаперечний факт,але це не вказує на те що вони є одним Богом,адже про подібну єдність між Ісусом та учнями написанно подібно.Ну й звісно,що це не вказує на те що учні теж належуть до одного Бога.Хіба ні??
Цитата:
2) Да ССС, все рим.10 говорить що це Імя Господє це Імя Ісуса Христа, а ти про Отця говориш. Читаймо тоді із 14 вірша? Одразу єде ланцюжок із пояснення аж до вияснення цього імя 13 Бо кожен, хто покличе Господнє Ім'я, буде спасений. 14 Але як покличуть Того, в Кого не ввірували А як увірують у Того, що про Нього не чули? А як почують без проповідника? 15 І як будуть проповідувати, коли не будуть послані? Як написано: Які гарні ноги благовісників миру, благовісників добра. 16 Але не всі послухались Євангелії. Бо Ісая каже: Господи, хто повірив тому, що почув був від нас? 17 Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове.Отож щоб спастися треба: 1.покликати ім’я Господнє
Будь чесним Протестанте.Кликати слід не імя Господнє,а те яке згадано у тому вірші звідки його цитованно-«кожен хто покличе імя Єгови».
Цитата:
2. Щоб покликати - треба увірувати. – У кого?
У посланого Богом, сина.
Цитата:
3. Щоб увірувати - треба почули Євангелію. – Про кого?
Про сина,якого послав Єгова та повязанні з ним події..
Цитата:
4. Щоб почути ім’я Господь/Євангелію потрібний проповідник.5 . 17 вірш підводить підсумок: що спасає І.Х., що віра має бути у І.Х., маємо чути проповіді про І.Х. І тоді прикликаємо ім’я І.Х. і ми маємо спасіння. Що і дальше я опишу як робили перші християни.
Де в 17 вірші сказанно що спасає І.Х.?-«слухання через слово (про) Христа».Хіба тут так сказанно?Я ж пояснював,що люди які чують оте слово про Ісуса,найперш чують про те що Ісус це не Бог,а Божий помазанець(христос).Що це означає??Це озн що, кожен хто називає Ісуса-Христом,повинен розуміти що він посланний та помазаний Богом для особливого завдання-«щоб кожен хто повірить в нього не загинув,а мав житя вічне».Тому не Ісус спасає,а Бог який послав його для такого завдання.Ну й звісно що Бог це буде робити завдяки тому що Ісус виконав те важливе завдання.Тож кожен хто виявлятиме віру у такий Божий захід для спасіння людей,який реалізувався через Христову викупну жертву,матиме можливість спастись.І це дає не Ісус,адже слід розуміти що такий захід спасіння походить не від нього,а від Бога-«Так бо Бог полюбив світ,що дав Сина» ради спасіння людей.І сам Бог визначив,що «не загинуть а отримають життя вічне» ті,хто повірить в це.Тому «кликати» знову ж таки слід того про кого так і написанно «імя Єгови».Якби малось на увазі імя Ісуса,то так би було і написанно «кожен хто покличе імя Ісуса».Проте ми такого не спостерігаємо,адже чи то Петро чи Павло цитують слова з Йоіла,де говорилось про «імя Єгови»,яке слід кликати для спасіння,завдяки Ісусу та відведеній йому ролі у Божому намірі щодо спасіння людства.Про що власне і говорить добра новина(Євангелія).
Цитата:
3) Уже не говорю що ви не правильно переклали ці слова, бо у новому завіті слова Єгова немає.
Немає,не через те що його там не було,а тому що ті хто переписував(копіював) Писання це імя замінили простим титулом «Пан,господь»,подібно як це роблять перекладачі вже й зі Ст.З.от і колись коли давні копії будуть втрачені,той теж Божого імені і в Ст.З небуде.Але ж хіба так було за часу написання тих давніх книг.Проте ти навіть не спроможешся подумати,чому у Єврейських Писаннях(так званий Ст.З) це імя вживалось доволі часто,а от у грецьких(Нв.З) воно одразу щезло,навіть з тих місць де прямо цитуються вірші з Євр писань(Ст.З).До прикладу той же вірш з Рим10:13 який процитовано з Йоіла.У Йоіла мова йде про імя Єгови, в Діях чи Римлян де Йоілові слова прямо цитуються це імя щезає,і замінюється титулом Господь(нє).Хіба це не виглядає фантастично Протестанте?? [/quote]
Цитата:
Фантастично ти перекручуєш Писання. Добре у Діях ще раз згадується цей вірш Дiї.2:21 І станеться, що кожен, хто покличе Господнє Ім'я, той спасеться. 1. Тож чому вся проповідь іде про І.Х., ні слова про Отця-Єгову.
Ніякої фантастики у моїх простих поясненнях немає.Ти просто їх чомусь сприймаєш такими.Щодо Дії2:21,де начебто не згадано Отця-Єгову.Це такий жарт з твого боку чи як це розуміти??Адже з самого початку свого пояснення того чуда 17 вірш Петро каже-« а це те, що пророк Йоіл передрік:-І буде останніми днями, говорить Господь(Єгова в ориг)….».Як ти можеш таке писати Протестанте?якщо Петро очевидно згадує і про Отця-Єгову,адже як ти бачиш цитує слова Йоіла прямо з Ст.З.Тож ти злукавив чи просто цього не помітив???Ну а щодо того що Петро часто згадує Божого помазанця(Христа),то це знову ж таки,через те що саме завдяки Христові і його викупній жертві, Бог дає спасіння,бо Бог так вирішив,а не його син,якого Він зробив тим Христом(помазанцем).Розумієш?-Бог так вирішив.,в тому числі і те щоб була принесенна жертва Його сина,в тому числі і те щоб про це так часто згадувалось у Н.З,зоокрема і в Діях. Тому й про це спасіння, слід кликати того хто так вирішив,тобто «імя Єгови».Адже так написанно??.
Цитата:
2. Коли хрестили перших християн то христили у це Господнє Ім’я і це ім’я було І.Х., а не Єгова(38 вірш)?
А ти хоч пробував збагнути що це означало «хрестити у чиєсь імя»??Якби пробував,то таких питань мабуть би не ставив.Якщо я помиляюсь,то напиши-що означає «охреститись у імя Ісуса»,або «у імя Отця і Сина і св. духу» ??Думаю що коли зясуєш це ,то і зрозумієш відповідь на своє питання.

Цитата:
Дивлячись із римлян і Дій у Н.З. Господнє Ім’я це ім’я І.Х.
Чому ж тоді так не написанно «хто покличе імя Ісуса,той спасеться»??Ти щось явно плутаєш,та своє видаєш за Боже.

Цитата:
Дивимося крім того:Дiї.22:16 А тепер чого гаєшся? Уставай й охристися, і обмий гріхи свої, прикликавши Ймення Його! Тож ССС яке імя прикликали?
Ті,що хрестились у Ісусове імя,прикликали(вживали) це імя адже відкрито визнавали його Божим помазанцем(христом),своїм паном(господом),своїм головою,первосвящеником тощо -«щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос то Господь»,ну й звісно це робили –«на славу Бога Отця!»(Фил2:11).Також коли звертались до Бога,то робили це в імя Ісуса Христа,таким чином вживаючи(прикликаючи) це імя-«дякуючи завжди за все Богові й Отцеві в Ім'я Господа нашого Ісуса Христа»(Еф5:20).Тож кому дякувати??.Коли чуда робили,то робили їх у імя Ісуса-«але що я маю, даю тобі: У Ім'я Ісуса Христа Назарянина устань та й ходи!»(Дії3:6)Тож якщо маєш протилежну якусь версію,то готовий проаналізувати.

Протестант написав:
Та які маніпуляції, у вашій Біблії написано що Ісус це Єгова, а ти не віриш, прочитай ще раз. І не пиші так багато відводячи від суті запитання. То у вас написано так, чи ні? Бо ім’я Єгова має і Отець і Син (ваш переклад): Иоан.17:11 Я уже не в мире, но они в мире, а я иду к тебе. Святой Отец, оберегай их ради твоего имени, которое ты дал мне, чтобы они были одно, как и мы. .
Не перебільшуй,ніде у Біблії(ПНМ) не сказанно що Ісус це Єгова.Пишу стільки,скільки вважаю за потрібне для ясності пояснення.Щодо Ів17:11,то вже писав,тож доведеться і для тебе часто повторювати одне і теж.--- Щодо того, що Єгова дав своє імя Ісусові,то тут знову промах.Якби так було то б до сина,звертались про імені Єгова.але ми бачимо його називали Ісусом.Тому ті слова де каже Ісус «ради твого імені,яке ти дав мені»,вказують на те що в Ісусовому імені було імя Єгови(Єгошуа-Єгова спасає),що ти власне сам постійно твердиш.Ну й таким іменем називали інших ізраїльтян.Таке імя їм давали люди,Христові таке імя дав Єгова.Тож не роби якихось чудних висновків,буцім Ісус це і є Єгова,якщо ти можеш думати.Якщо ти не згідний з цим то вкажи конкретно з чим саме??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30709
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2011, 20:33 

Востаннє редаговано Yur 08 травня 2011, 19:35 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
sss написав:
Yur написав:
Ось вам іще раз запитання стосовно цитати: та для нас один Бог Отець, що з Нього походить усе, ми ж для Нього, і один Господь Ісус Христос, що все сталося Ним, і ми Ним (1-е Кор. 8:6).Ви кажете, що Апостол тут говорить про Бога й Господа (нЕбога). Перед тим ви визнали, що Бог є Господом, бо й написано Господь Бог (Бут. 2:4).Якщо Господь, що у 1-е Кор. 8:6, як ви кажете не є Богом, то Бог все рівно залишається Господом. Й тоді получається, що уже є два Господа, себто Бог, що за визначенням Господь, й Господь, котрий не Бог. Павло ж говорить про одного Господа. Як ви це пояснете.
-якщо брати згідно з значенням слова Господь(пан) то таких є багато-І Бог,і його син,і людський володар тощо.В контексті ж Павлових слів для християн одним Паном є лише Ісус,якого таким зробив Бог.Отець же якого названо одним Богом(не Господом),паном для християн не є,бо й так є їхнім Богом,що вказує на вище становище від любого володаря(Господа).
То все таки, хто для нас один Господь; той що Господь Бог (Бут. 2:4), чи той що Господь Ісус Христос (1-е Кор. 8:6), чи обоє? :?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30713
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2011, 21:07 

Востаннє редаговано Протестант 07 травня 2011, 22:49 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
sss написав:
На ваші запитання відповідаю по суті,тому не зводь наклепу про якісь питання на питання.Повторювати ж тобі по декілька разів одне і теж,чого ти ніяк не заперечуєш не бачу потреби.Тож не грайся з цим.Якщо є якісь прямі питання на які я невідповів,то наведи.

viewtopic.php?p=30665#p30665 - де пряма відповідь. Якщо я показав що все будував Бог.

viewtopic.php?p=30645#p30645 - прошу пряму відповідь

viewtopic.php?p=30618#p30618 - бачу ти не помічаєш цю тему.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

30714
UNREAD_POSTДодано: 07 травня 2011, 21:52 

Востаннє редаговано Протестант 07 травня 2011, 23:00 (всього 2 разів).

Востаннє тут були:
sss написав:
Протестант написав:
sss написав:
а Христос посланий Єговою.Тому то й треба кликати того хто послав Христа на це.Бо якби Єгова цього заходу не задумав і не послав сина ,то б ніякого спасіння не було.Не було б що Ісусові виконувати.

1)Ти дивися дуже вузько, написано: Гал.2:20 .... А що я живу в тілі тепер, живу вірою в Божого Сина, що мене полюбив, і видав за мене Самого Себе.

Написано що Христос полюбові за людини відав Самого Себе. Ну як ти не бачиш що Син і Отець Єдиний, не розумію. Отець віддав і Син Самого Себе віддав.
Отець віддав кого??самого себе?Так тільки про сина сказанно.Це вже вказує не на тройцю.Ну і звісно що Син пішов на жертву не проти власної волі і віддав себе не з примусу,адже так само як і його Бог полюбив людей яких він безпосередньо за вказівками Бога створив.Але хіба це вказує що він є Отцем чи Богом??Яж писав про те що й написаннно «Так бо Бог полюбив світ,що дав Сина свого».Отож усе це відбулось з волі Бога Єгови.Син же Його будучи повністю з цим згідним,виконав те що і тут задумав Єгова Бог.Тому я небачу тут жодних підстав для теорії Тройці,адже написанно «Бог послав сина свого»,а отже син це не Бог,бо інакше змісту немає так писати про одного Бога.Чи не так?Нашо писати «Бог послав сина»,якщо Бог один.Чи не зрозуміліше було б про це написати типу «Бог сам зійшов з неба аби спасти людей».Проте ми ніде так не читаємо.Тому ти краще зрозумій чому я бачу що Бог один,а не кількісно єдиний.Щодо єдності(погляди,наміри,думки) Ісуса з Богом,це беззаперечний факт,але це не вказує на те що вони є одним Богом,адже про подібну єдність між Ісусом та учнями написанно подібно.Ну й звісно,що це не вказує на те що учні теж належуть до одного Бога.Хіба ні??

1. Ну все зрозуміло. Ти не бачиш як вчинки Отця і Сина переплітаються, як Отець і син має ту саму владу. ті самі наміри. Писання говорить що Отець спасає і Син спасає. Творить Отець, творить і Син. Ти не бачиш що Отець у Сині, а Син у Отці. Це пуста розмова.
До речі про це писала і Танюшка viewtopic.php?p=30700#p30700
2. Матв.1:21 І вона вродить Сина, ти ж даси Йому йменна Ісус, бо спасе Він людей Своїх від їхніх гріхів.....23 Ось діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвуть Йому Ймення Еммануїл, що в перекладі є: З нами Бог.
Думаю, ти бачиш що написано людей своїх, не Бога. Ісус не наймит, а Спаситель. Його Отець не наймав, а Ісус Сам вирішив спасти людей.

3. Продовження вірша .....щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне. 17 Бо Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ засудив, але щоб через Нього світ спасся. Тоді поясни із своєї сторони: яка роль Бога у спасінні людини? Якщо Бог не спасає. а спасає І.Х.? Якщо Ісус має сам у собі життя, там само як Отець має сам в собі. Якщо І.Х. є Архітектор і Творець. для чого тоді взагалі Бог?

4. Я, Я, Я Господь, і крім Мене немає Спасителя. Ісая 43:11
Дiї.4:12 І нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, що ним би спастися ми мали. Отож, яке це одне імя?
ССС, це тобі щось говорить. Чи теж нічого. Отець Спасає. І Син спасає.

До речі ССС, ці твої слова те саме можна застусувати і до На початку Бог створив небо й землю. Буття 1:1 Тобто написано що все створено Богом. А так як ти сказав що Творець всього світу є І.Х.. значить із цього місця І.Х. є Бог.

Цитата:
Отож усе це відбулось з волі Бога Єгови.Син же Його будучи повністю з цим згідним,виконав те що і тут задумав Єгова Бог.Тому я небачу тут жодних підстав для теорії Тройці,адже написанно «Бог послав сина свого»,а отже син це не Бог,бо інакше змісту немає так писати про одного Бога.Чи не так?

4. Знов тобі наведу приклад із ТзОВ. Якщо засновників троє, а потрібно поїхати наприклад підписати новий договір, а їде один чоловік. То як по твоєму підписав директор, чи ТзОВ? Підписав один чоловік, чи троє? ЧИ ти хочеш сказати що "Бог" це імя?
На людський розум це виглядає так. І послав ТзОВ директора ( одну особу із трійці) на виконання роботи. Можливо уже зрозумієш суть Єдиного Бога.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 1533 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 103  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>