Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 грудня 2024, 09:57

Створити нову тему Відповісти  [ 284 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Харизмати і п'ятдесятники - яка різниця?
26293
UNREAD_POSTДодано: 07 листопада 2010, 08:04 

Стать: Він
Востаннє тут були:
25 листопада 2024, 03:16
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Sh_21 написав:
А як ти помічаєш границю між віровченням і словами Христа? І що у віровченні поганого?

Якщо віровчення організації не узгоджується зі словом Христа, то це і є відхилення.
Правдиве віровчення вказує лише на Христа: бо так сказав Христос, бо так робив Христос.
Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм. (Матв.11:29)

Sh_21 написав:
А як хоч у вашій Церкві християни живуть однодумно?
Єдинство досягається в Христі. Коли зливається благодать Божа, то тоді ніхто навіть не може думати, що він кращий за іншого чи що він більше знає, бо тоді Дух Святий кожному вказує на його ж недоліки.
Крім того, єдність досягається в міру нашого духовного зросту, коли ми розпинаємо свої тілесні амбіції. Павло писав до Коринтян: ...ви ще тілесні. Бо коли заздрість та суперечки між вами, то чи ж ви не тілесні, і хіба не полюдському робите? (1Кор.3:3)

Gюzell написав:
Нас в Церкві вчать любити людей, що називають себе християнами, благословляти їх, і молитись, якщо бачимо що вони "гонять". Цікаво, як би Ісус вчинив??
Так, але любити грішника - це зовсім не значить об'єднуватися з ним. Ап.Павло писав вам не єднатися з тим, хто зветься братом, та є перелюбник (а не взагалі з цьогосвітніми перелюбниками), чи користолюбець, чи ідолянин, чи злоріка, чи п'яниця, чи хижак, із такими навіть не їсти! (1Кор.5:10-11)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26296
UNREAD_POSTДодано: 07 листопада 2010, 13:12 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Сонячник написав:
Sh_21 написав:
А як ти помічаєш границю між віровченням і словами Христа? І що у віровченні поганого?

Якщо віровчення організації не узгоджується зі словом Христа, то це і є відхилення.
Правдиве віровчення вказує лише на Христа: бо так сказав Христос, бо так робив Христос.

Щось ти мене заплутав, то як тоді зрозуміти ці твої слова?
Цитата:
Якщо церква вже має власне віровчення - то це вже ознака відхилення від євангельських основ

Сонячник написав:
Sh_21 написав:
А як хоч у вашій Церкві християни живуть однодумно?
Єдинство досягається в Христі. Коли зливається благодать Божа, то тоді ніхто навіть не може думати, що він кращий за іншого чи що він більше знає, бо тоді Дух Святий кожному вказує на його ж недоліки.

Ти говориш про християнське життя, а ми говорили про віровчення, то як у вас відносно віровчення? А так з тобою згідний про духовну єдність.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26300
UNREAD_POSTДодано: 07 листопада 2010, 14:13 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Щось ти мене заплутав, то як тоді зрозуміти ці твої слова?
:oops:
Церква може проповідувати Христове вчення, а може мати власне вчення, яке відхиляється від Євангелії.
Саме тому ап.Павло застерігав:
Дивуюся я, що ви так скоро відхилюєтесь від того, хто покликав Христовою благодаттю вас, на іншу Євангелію, що не інша вона, але деякі є, що вас непокоять, і хочуть перевернути Христову Євангелію. Але якби й ми або Ангол із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, нехай буде проклятий! Як ми перше казали, і тепер знов кажу: коли хто вам не те благовістить, що ви прийняли, нехай буде проклятий!

Sh_21 написав:
...ми говорили про віровчення, то як у вас відносно віровчення?
Віровчення одне - це Христова Євангелія, яка звіщає про необхідність перебування у Христі: А хто Його заповіді береже, той у Нім пробуває, а Він у ньому. (1Iван.3:24)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26317
UNREAD_POSTДодано: 07 листопада 2010, 20:58 

Востаннє тут були:
Чомусь я із твоїх слів не побачив різницю між Христовим вчення і віровченням, наведи тоді хоч приклад, за нас п’ятидесятників.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26324
UNREAD_POSTДодано: 08 листопада 2010, 01:25 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Чомусь я із твоїх слів не побачив різницю між Христовим вчення і віровченням, наведи тоді хоч приклад, за нас п’ятидесятників.
Різниця в тому, що віровчення церкви (маємо на увазі правдиве вчення) подає лише молоко, тобто навчає лише перших початків Божого Слова, вказуючи на Христа.(Євр.5:12)
А коли ми зростаємо в вірі, то далі слід приймати тверду їжу від Самого Ісуса Христа, а це можливо лише коли ми перебуватимемо у Христі, а Христос перебуватиме в нас.
А хто Його заповіді береже, той у Нім пробуває, а Він у ньому. (1Iван.3:24)
Але якщо ми нехтуємо Словами Ісуса Христа, то ми так і залишимося немовлятами, а той всохнемо і врешті можемо бути відкинуті від благодаті.

Тобто віровчення церкви - це лише вказівка на Христа, а далі кожен з нас окремо повинен пробувати у Христовій науці, тобто перебувати у Христі, виконуючи волю Його, розпинаючи свою плоть на нашому хресті, доказуючи на ділі свою любов до Господа. А Господь тоді кожному персонально відкриватиме Свою волю через Духа Святого. А помазання, яке прийняли ви від Нього, воно в вас залишається, і ви не потребуєте, щоб вас хто навчав. А що те помазання само вас навчає про все, воно бо правдиве й нехибне, то як вас навчило воно, у тім пробувайте. (1Iван.2:27)

Отже, як я розумію, правдиве віровчення (молоко) вказує на слова Ісуса Христа, що записані в Євангелії, а хто приймає це молоко, і виконує ці слова (споживає), той врешті прийме помазання від Бога, яке і є джерелом твердої їжі - а це закони Божі, що записані на серці.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26326
UNREAD_POSTДодано: 08 листопада 2010, 11:00 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Різниця в тому, що віровчення церкви (маємо на увазі правдиве вчення) подає лише молоко, тобто навчає лише перших початків Божого Слова, вказуючи на Христа.(Євр.5:12)
А коли ми зростаємо в вірі, то далі слід приймати тверду їжу від Самого Ісуса Христа, а це можливо лише коли ми перебуватимемо у Христі, а Христос перебуватиме в нас.

А хіба тоді не важливо коли починаємо пити молоко, пити одразу від Господа? І не думаю що доктрини є молоко, це дуже тверда їжа, навіть не кожному по зубам.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26327
UNREAD_POSTДодано: 08 листопада 2010, 15:38 

Востаннє тут були:
Як я розумію, молоко - це те Євангельське Слово, що ми у простоті приймаємо (увірувавши) і тут же вживаємо (виконуємо). А тверду їжу слід самому пережовувати (роздумувати) і споживати (виконувати).
Sh_21 написав:
І не думаю що доктрини є молоко, це дуже тверда їжа, навіть не кожному по зубам.

А доктрини - як правило, це не Слово Боже, а людське вчення, яке часто є неїстивне (суперечить Слову Божому), а тому воно не кожному по зубам.

Нещодавно я запитав одного пресвітера, чому у його церкві не практикують омивання ніг відповідно до 13 розділу Івана. Він мені відповів: головне попасти в Царство Небесне, а щоб туди попасти можна обійтися і без того, бо Ісус Христос говорив: Хто ж порушить одну з найменших цих заповідей, та й людей так навчить, той буде найменшим у Царстві Небеснім; а хто виконає та й навчить, той стане великим у Царстві Небеснім. (Матв.5:19) А мені хоча би бути там маленьким, - відповів пастир. А якщо все робити по слову Божому, то люди розбіжаться.
З цього ми бачимо, що людині властиво ігнорувати нібито незначні заповіді, та ще й цьому навчати інших людей. А з цього формуються церковні доктрини, і люди живуть не за Божим Словом, а на основі доктрин. Однак, Христос їм скаже: Не знаю Я вас, звідки ви! Відійдіть від Мене всі, хто чинить неправду! (Лук.13:27)

Тому не важливо як називає себе церква - п'ятидесятницька чи харизматична, і які там доктрини, бо кожен індивідуально предстане перед престолом Божим і дасть відповідь за свої персональні діла, і ніхто не зможе оправдатися тим, що так бо пастир навчив або що так записано в церковних доктринах або ж що всі інші так само поступали. Але те слово, що Христос говорив, останнього дня воно буде судити його! (Iван.12:48)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26331
UNREAD_POSTДодано: 08 листопада 2010, 21:37 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
А мені хоча би бути там маленьким[/i], - відповів пастир. А якщо все робити по слову Божому, то люди розбіжаться.

Да, і де вам такі люди зустрічаються, хто його поставив пастирем. Не знаю як у вас, а доктрини у нас базуються на Слову Божому. І взагалі ми про різні речі із тобою говоримо, шкода.
Я думаю скоріше люди розбіжаться коли буде у церкві не правильне вчення, я б так зробив би. В нас уже були такі випадки коли так звані "духовні" шукали Бога і залишали нашу церкву, шукаючи Бога і духовних дарів у харизматів, через пару років майже уже ніхто не ходить до Церкви. Моє розуміння, якщо у Церкві і є щось трохи не правильного на мій погляд, то треба щось мені робити, а не критикувати служителів.
І взагалі у нас мало вчителів, в основному всі проповідники які годують молоком, а твердої їжі мало, бо для мене тверда їжа це доктрини і глибини Слова Божого.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26332
UNREAD_POSTДодано: 08 листопада 2010, 21:59 

Востаннє тут були:
03 жовтня 2016, 20:05
Написано: 213
Віровизнання: адвентист
Sh_21 написав:
Да, і де вам такі люди зустрічаються, хто його поставив пастирем.

Сонячник писав не за пастира, а за пресвітера:
Сонячник написав:
Нещодавно я запитав одного пресвітера, чому у його церкві не практикують омивання ніг відповідно до 13 розділу Івана.

Але як би там не було, всяка влада від Бога і часто люди мають саме те, на що заслуговують. Крім того надіятися на людей не потрібно, тому що вони помиляються.
Я більше схильний у діалозі між Сонячником і Ш_21 не до Сонячника і не до Ш_21, а до середини, тому що двоє мають рацію.

"І зробив Господь Бог Адамові та жінці його одежу шкуряну і зодягнув їх." (Бут.3:21)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26333
UNREAD_POSTДодано: 08 листопада 2010, 22:14 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Сонячник писав не за пастира, а за пресвітера:

А яка тут різниця, особа ж одна, це ж синонім?

Юліан написав:
Я більше схильний у діалозі між Сонячником і Ш_21 не до Сонячника і не до Ш_21, а до середини, тому що двоє мають рацію.

Сформуйте вашу середину :) :yes:

А за омивання міг це окрема тема.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26346
UNREAD_POSTДодано: 09 листопада 2010, 12:25 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
А яка тут різниця, особа ж одна, це ж синонім?

В церкві, куди я приходжу пастор один, якого назначає керівництво приблизно раз на 3 роки. А пресвітерів обирає місцева громада з тих же людей, які постійно в церкві. Зараз їх троє і вони виконують роль помічників пастора.
Sh_21 написав:
Сформуйте вашу середину

Щоб чітко все сформувати, нажаль, немаю часу.
Sh_21 написав:
А за омивання міг це окрема тема.

Нехай буде окрема, але я за омивання ніг!

"І зробив Господь Бог Адамові та жінці його одежу шкуряну і зодягнув їх." (Бут.3:21)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26349
UNREAD_POSTДодано: 09 листопада 2010, 17:13 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
В церкві, куди я приходжу пастор один, якого назначає керівництво приблизно раз на 3 роки. А пресвітерів обирає місцева громада з тих же людей, які постійно в церкві. Зараз їх троє і вони виконують роль помічників пастора.

Значить все таки ви адвентист, чому не признаєтеся? У мене є там знайомий, він мені розказував як у вас обирають, така сама послідовність, тільки от не пам’ятаю чи на 3 роки, чи на 5 років.
У нас це синонім, а у вас Сонячник як?

Юліан написав:
Sh_21 написав:
Сформуйте вашу середину

Щоб чітко все сформувати, нажаль, немаю часу.

Найдете час - сформуйте.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26353
UNREAD_POSTДодано: 09 листопада 2010, 21:22 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Значить все таки ви адвентист, чому не признаєтеся?

Я розумію, що ти запитуєш про конфесійну приналежність, але слово "адвентист" означає тих, хто очікує другого приходу Ісуса Христа. Тому й ти себе можеш віднести до адвентистів. Інколи краще бути дійсно істинним, щирим християнином, про що постійно повторює Сонячник, ніж належати офіційно до тієї чи іншої організації. Якби ж то все залежало від церкви..., але, ми не будемо спасенні через те, що ходили в ту чи іншу церкву. Нажаль, можна бути в церкві з правильними доктринами, можна знати всю правду, але в кінці почути слова: "І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас... Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!" (Матв.7:23)
Сонячник написав:
Тому не важливо як називає себе церква - п'ятидесятницька чи харизматична, і які там доктрини, бо кожен індивідуально предстане перед престолом Божим і дасть відповідь за свої персональні діла, і ніхто не зможе оправдатися тим, що так бо пастир навчив або що так записано в церковних доктринах або ж що всі інші так само поступали.

Я не кажу, що доктрини не важливі, думаю й Сонячник так не вважає. Вони важливі, але якими б ідеальними вони не були, підтримую цю ж думку Сонячника на рахунок того, що ми цим оправдатися не зможемо. Кожен спасається окремо, а не групами.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26357
UNREAD_POSTДодано: 09 листопада 2010, 22:25 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Sh_21 написав:
Значить все таки ви адвентист, чому не признаєтеся?
Я розумію, що ти запитуєш про конфесійну приналежність, але слово "адвентист" означає тих, хто очікує другого приходу Ісуса Христа.

Правильно зрозуміли, але погоджуся на той раз із ссс, ви увільнули від простого запитання :)

Юліан написав:
Я не кажу, що доктрини не важливі, думаю й Сонячник так не вважає. Вони важливі, але якими б ідеальними вони не були, підтримую цю ж думку Сонячника на рахунок того, що ми цим оправдатися не зможемо. Кожен спасається окремо, а не групами.

Дивно, а я хіба говорив що ми спасемося групами, чи приналежністю до якоїсь конфесії? Писання чітко говорить що кожен сам за себе дасть відповідь. Знання доктрин також не спасе, доктрини направляють до істинності і до Бога. Є доктрини дуже помилкові, вони не те що направляють до Бога, а відкидають Його.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26362
UNREAD_POSTДодано: 09 листопада 2010, 22:57 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Дивно, а я хіба говорив що ми спасемося групами, чи приналежністю до якоїсь конфесії? Писання чітко говорить що кожен сам за себе дасть відповідь. Знання доктрин також не спасе, доктрини направляють до істинності і до Бога. Є доктрини дуже помилкові, вони не те що направляють до Бога, а відкидають Його.

Амінь!

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 284 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

cron ©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>