Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 грудня 2024, 20:41

Створити нову тему Відповісти  [ 125 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Альфа й Омега
25062
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 16:53 

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Віровизнання: католик
sss написав:
Як воно може бути одно якщо воно ним і є.Я не є одно з Іваном,бо я Іваном Є.Розумієте??

Як уже говорив, таке порівняння не коректне. "Я" і "Іван" це особи, що є ОДНА сутність.
Слово І Син уже дві сутности. Але, про Них сказано. як про ОДНЕ.
Адже ж розумієте все, пане sss. Й мені по-правді кажучи, дуже прикро ..

sss написав:
Сміх Юрію тут не доречний,бо немає причини.А ви розумієте причиною чого може бути такий сміх.Міцного здоровя вам.

Взагалі, посміятися й не так вже погано

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25064
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 16:56 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Yur написав:
[Сміх Юрію тут не доречний,бо немає причини.А ви розумієте причиною чого може бути такий сміх.Міцного здоровя вам.

Взагалі, посміятися й не так вже погано :)
Ну якщо це така ваша внутрішня пот реба,то наздоровя :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25068
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 17:02 

Востаннє тут були:
Yur написав:
sss написав:
Як воно може бути одно якщо воно ним і є.Я не є одно з Іваном,бо я Іваном Є.Розумієте??

Як уже говорив, таке порівняння не коректне. "Я" і "Іван" це особи, що є ОДНА сутність.
Адже ж розумієте все, пане sss. Й мені по-правді кажучи, дуже прикро .
А з чого ви зробили висновок що Слово та Син це дві сутності,а я і Іван-це особи,сутність яких одна?.Тай як то ви кажете що Я і Іван це дві особи.Якщо ви і Юрій є двома особами,то виходить я розмовляю з вами двома.А як мені спробувати поговорити з кимось з вас одним?От дива так дива.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25071
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 17:19 

Востаннє тут були:
Yur написав:
sss написав:

А з чого ви зробили висновок що Слово та Син це дві сутності,а я і Іван-це особи,сутність яких одна?.Тай як то ви кажете що Я і Іван це дві особи.Якщо ви і Юрій є двома особами,то виходить я розмовляю з вами двома.А як мені спробувати поговорити з кимось з вас одним?От дива так дива.

Нічого дивного, пане sss.
Коли ми кажемо "Ви" ми звертаємось до особи. Й коли ми кажемо "Юрію" ми теж звертаємось до особи.
Самим же словом можна передавати різні сутности: кольри, речі, тощо.
В Євангелії ж сказано, що Отець і Син, Хто Є Слово Його, Є ОДНЕ. Себто дві сутності, що становлять ОДНЕ.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25073
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 17:23 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Нічого дивного, пане sss.
Коли ми кажемо "Ви" ми звертаємось до особи. Й коли ми кажемо "Юрію" ми теж звертаємось до особи.
Самим же словом можна передавати різні сутности: кольри, речі, тощо.
В Євангелії ж сказано, що Отець і Син, Хто Є Слово Його, Є ОДНЕ. Себто дві сутності, що становлять ОДНЕ.
Не буду заводити зараз з вами тут дискусію про слова,а прсто поясніть:- дві сутності-зрозуміло,становлять-ОДНЕ-що Одне??Що це таке-одне??Також щодо слів Ісуса-"щоб усі були Одне".Усі це різні сутності-Так?Щоб були одне-що Одне??Що це таке -одне?

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25077
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 17:47 

Востаннє тут були:
sss написав:
Не буду заводити зараз з вами тут дискусію про слова,а прсто поясніть:- дві сутності-зрозуміло,становлять-ОДНЕ-що Одне??Що це таке-одне??Також щодо слів Ісуса-"щоб усі були Одне".Усі це різні сутності-Так?Щоб були одне-що Одне??Що це таке -одне?

Наприклад зелений, синій, фійолєтовий, хоча вони різні, їхня сутність одна у тому що вони кольори, себто в даному випадку колір і є окремою сутністю. Так само й слова, їх ціла купа, але сутність їхня одна й та ж -- передавати зміст чогось. Й те саме з людьми їх багато осіб, але сутність у них одинакова -- людська.

Себто Боже Слово Ким Отець виявляє Себе (Свій зміст), хоч є два, але Є ОДИН Бог. Це і є іпостасність Бога.
Коли б Бог не творив, Він би Себе й не виявляв й іпостсність Його була б прихованою, як і Він Сам. Про Нього ніхто б і не знав, бо нікого б тоді не було.

"щоб усі були Одне" -- одне в Бозі. Одне в Бозі, це Бог ЛЮДЯНИЙ. Людяність же, як ознака Творця.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25083
UNREAD_POSTДодано: 26 вересня 2010, 14:16 

Востаннє тут були:
Yur написав:
sss написав:
Наприклад зелений, синій, фійолєтовий, хоча вони різні, їхня сутність одна у тому що вони кольори,.
Так,звісно.Проте всеж кольори а не колір.Так??Якщо їх декілька- Наприклад зелений, синій, фійолєтовий,то їх аж ніяк не назвеш кольором,бо вони кольори,хоча суть несуть туж.

Yur написав:
себто в даному випадку колір і є окремою сутністю. Так само й слова, їх ціла купа, але сутність їхня одна й та ж -- передавати зміст чогось. Й те саме з людьми їх багато осіб, але сутність у них одинакова -- людська.Себто Боже Слово Ким Отець виявляє Себе (Свій зміст), хоч є два, але Є ОДИН Бог. Це і є іпостасність Бога..
Отож я так зрозумів з написанного що Бог-це не одна осорба,а це це просто одна сутність яка притаманна багатьом особам.Зелений ,червоний,білий- кольорИ,хоча з одною сутність-кольором.Але їх цих кольорів у даному випадку-три а не один,чи не так.Проводимо аналогію з Богом-сутність одна.Отець,Син,дух,подібно як три кольори з одною сутністю,є трьома Богами,з тою ж одною сутністю-Бог.Проте вони дивлячись на такий приклад є Богами,як кольори -кольорами,а не кольором,бо їх три.То ви Юрію так і напишіть що Богів є ТРИ,з однаковою сутністю-Бог.Подібно як і ми люди маємо сутність людини-але коли три людини розмовляють між собою,то це три людини,а не одна.Адже ми ніколи не назвемо цю групу людей -людиною,хоча сутніст їх таж сама-людська.Тож Юрію,чи вірно я вас зрозумів-є ТРИ Боги з однаковою,тобто одною сутністю-божественною,як люди з одною людською?
Також,Якщо дивлячись на те,що сутність у цих трьох іпостасях одна-Бог,і це згідно з вашою логікою вказує на те що є тільки один Бог,бо одна сутність,то подібно і люди у яких одна сутність-людина,є теж не людьми,а ОДНОЮ людиною???Я вас правильно зрозумів

Yur написав:
Коли б Бог не творив, Він би Себе й не виявляв й іпостсність Його була б прихованою, як і Він Сам. Про Нього ніхто б і не знав, бо нікого б тоді не було..
Юрію ,до чого тут іпостасність.Той хто щось творить він є творцем,видає закони-законодавцем,навчає -вчителем.Але це таж особа,яка виконує різні справи.В даному випадку якщо ці справи виконує одна особа-людина,то вона є творцем,цей творець є вчителем,а цей вчитель є законодавцем,бо виконує різні справи.Тобто одна особа викнує різні справи.Ви ж кажете що Отець це не Син,Син це не св дух,св дух це не Отець,тобто це не одна ї таж особа.Тому таке ваше порівняння щодо творця є не доречним,бо стосується одної особи,а у вас їх три,та щей різних.
Yur написав:
"щоб усі були Одне" -- одне в Бозі. Одне в Бозі, це Бог ЛЮДЯНИЙ. Людяність же, як ознака Творця.
Вибачте,але цього разу я вже змушений звернути увагі на те що це знову ж таки ваші міркування,як і вище.А християн повинне цікавити Боже міркування,яке міститься у Слові.Нажаль ви не можете аргументувати свої міркування Словом.Тому така розмова не несе змісту.Це просто балачка.Ви кажете так ,а Іван каже так.Ваше слово суроти його.І так до безконечності.Мені у цьому не дуже хочеться брати участь.Розумієте

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25141
UNREAD_POSTДодано: 26 вересня 2010, 23:31 

Востаннє тут були:
Відповідь на останнє повідомлення пана sss знаходиться у гілці Бог: Отець, Син, Дух Святий на форумі Духовні роздуми
viewtopic.php?t=923&start=225

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25156
UNREAD_POSTДодано: 27 вересня 2010, 08:55 

Востаннє тут були:
09 березня 2011, 17:05
Написано: 281
чим творить Бог , ссс?

Сказал я в сердце своем о сынах человеческих, чтобы испытал их Бог, и чтобы они видели, что они сами по себе животные;

Екл.3:18
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25166
UNREAD_POSTДодано: 27 вересня 2010, 09:29 

Востаннє тут були:
Нецікавий написав:
чим творить Бог , ссс?
Посилаєш Ти духа Свого вони творяться, і Ти відновляєш обличчя землі.(Пс104:30)Зауважили духа нанисанно з малої букви.Так НАПИСАННО ,а не придуманно Нецікавий.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25170
UNREAD_POSTДодано: 27 вересня 2010, 09:35 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Нецікавий написав:
чим творить Бог , ссс?
Посилаєш Ти духа Свого вони творяться, і Ти відновляєш обличчя землі.(Пс104:30)Зауважили духа нанисанно з малої букви.Так НАПИСАННО ,а не придуманно Нецікавий.

От ви цікавий, то як Отець послав особисто свого духа? Поясніть, він розділився?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25172
UNREAD_POSTДодано: 27 вересня 2010, 09:39 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
sss написав:
Нецікавий написав:
чим творить Бог , ссс?

От ви цікавий, то як Отець послав особисто свого духа? Поясніть, він розділився?
Та непутайте свою уяву з тим як про це каже Писання.Духа свого-свою силу або єнергію скеровує таким чином,щоб був результат.Все просто,просто треба відкрити очі ширше і це побачити.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25179
UNREAD_POSTДодано: 27 вересня 2010, 10:06 

Востаннє тут були:
sss написав:
Та непутайте свою уяву з тим як про це каже Писання.Духа свого-свою силу або єнергію скеровує таким чином,щоб був результат.Все просто,просто треба відкрити очі ширше і це побачити.

Ви що пояснити не можете, ви ж прийшли нас навчити, то поясніть. То ви не можете відкрите очі ширше і подивитися що Писання говорить про Єдиного Бога, Отож, поясніть ваш вислів, а не тільки задавайте куча питань? Як ви там говорите:" буду чекати відповіді, дякую,.. доводьте думку до кінця... не залишайте на пів розмові "

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25203
UNREAD_POSTДодано: 27 вересня 2010, 13:46 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
sss написав:

Ви що пояснити не можете, ви ж прийшли нас навчити, то поясніть. То ви не можете відкрите очі ширше і подивитися що Писання говорить про Єдиного Бога, Отож, поясніть ваш вислів, а не тільки задавайте куча питань? Як ви там говорите:" буду чекати відповіді, дякую,.. доводьте думку до кінця... не залишайте на пів розмові "
Гм,а я що невідповів?Написанно духа Свого,з малої букви,що є ознакою не особи.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25207
UNREAD_POSTДодано: 27 вересня 2010, 13:56 

Востаннє тут були:
sss написав:
Гм,а я що невідповів?Написанно духа Свого,з малої букви,що є ознакою не особи.

Ні. Посилаєш Ти духа Свого вони творяться, і Ти відновляєш обличчя землі. Пс104:30
Код:

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 125 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>