Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 грудня 2024, 19:57

Створити нову тему Відповісти  [ 125 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Альфа й Омега
24806
UNREAD_POSTДодано: 20 вересня 2010, 19:37 

Стать: Він
Востаннє тут були:
09 березня 2011, 17:05
Написано: 281
всі ви цікаво мислите, але як бути з тим , що Бог був завжди, є і буде, а потім раптом каже , я початок і кінець, Я альфа і Омега...
що на це скажете?

Сказал я в сердце своем о сынах человеческих, чтобы испытал их Бог, и чтобы они видели, что они сами по себе животные;

Екл.3:18
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24810
UNREAD_POSTДодано: 20 вересня 2010, 20:06 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Нецікавий написав:
.... а потім раптом каже , я початок і кінець, Я альфа і Омега...
що на це скажете?

Я думаю, це ні як не стосується сутності Бога, а слово "початок" чомусь мені нагадує слово яке відноситься до Христа, тобто "архітектор", тобто він творив світ і людину, а "кінець" стосується завершення спасіння, кінець гріха.

Тут можна з ССС спорите, але ті слова відносяться до Христа.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24814
UNREAD_POSTДодано: 20 вересня 2010, 20:19 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Нецікавий написав:
.... а потім раптом каже , я початок і кінець, Я альфа і Омега...
що на це скажете?

Я думаю, це ні як не стосується сутності Бога, а слово "початок" чомусь мені нагадує слово яке відноситься до Христа, тобто "архітектор", тобто він творив світ і людину, а "кінець" стосується завершення спасіння, кінець гріха.

Тут можна з ССС спорите, але ті слова відносяться до Христа.

угу...... Альфа початок -періоду , Омега- кінець.

Словом почалось і Словом закінчилось.

я й незбирався сперичатись, але перш ніж казати що Ісус є Альфа і Омега треба розуміти, для чого він це говорить.

нехай Господь благословить.

Сказал я в сердце своем о сынах человеческих, чтобы испытал их Бог, и чтобы они видели, что они сами по себе животные;

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24816
UNREAD_POSTДодано: 20 вересня 2010, 20:22 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Нецікавий написав:
я й незбирався сперичатись...

Та ні, ви не правильно зрозуміли, ссс почне :) а це пуста розмова.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24817
UNREAD_POSTДодано: 20 вересня 2010, 20:27 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Нецікавий написав:

спілкуючись з ссс я ділю з форумчанами...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25005
UNREAD_POSTДодано: 23 вересня 2010, 12:22 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Нецікавий написав:
Sh_21 написав:
Нецікавий написав:

Ага вон воно як.А що форумчани не уміють самі вести розмови на цікаві теми.Нехай спробують без суперечки про це поговорити самі.От приміром Ш21.Зразу ж сприйняв таке запитання як спосіб розвинути суперечку.А чому?про що це свідчить?тож я поки що небуду,аби такі як шановний Ш21 не думав що це пуста розмова.Сподіваюсь ви пане Нецікавий дочекаєтесь відповіді від однодумців.Та я чогось навчусь спостерігаючи за цим дійством.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25008
UNREAD_POSTДодано: 23 вересня 2010, 15:06 

Востаннє тут були:
01 грудня 2024, 22:59
Написано: 1346
Віровизнання: греко-католик
sss написав:
Нецікавий написав:
Sh_21 написав:
Нецікавий написав:

А чому?про що це свідчить?тож я поки що небуду,аби такі як шановний Ш21 не думав що це пуста розмова.

Чому зразу сперечаються?
Просто нарахунок Вас у них неодностайна думка може?

А Ви так і не відповіли на мій пост З нами з: 14 травня 2010, 10:37
Повідомлення: 350
Репутація: 4

То Ви з ним згодні?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25015
UNREAD_POSTДодано: 23 вересня 2010, 20:52 

Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Віровизнання: католик
Початок й кінець це сутність сотвореного, а отже обмеженого Всесвіту. Безпочатковим, необмежним і несотвореним є лише Сам Бог.

Всесвіт це виявлення Бога. Нема Всесвіту, отже Бог не виявлений й сутність Його незбагнена по-за межами думок. Сотворив Бог Всесвіт (духовний/матеріальний), -- й ним виявляє Себе у Своєму твориві.
Христос Істиний Бог наш, Той Ким віки сотворені -- Цар Всесвіту. Його Божа Особа знаменує творчий процес. Але ж Бог може й не творити, хто ж Йому заборонить. Й от тоді сутність Бога Сина буде невиявленою, ненародженою.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25042
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 15:41 

Востаннє тут були:
Нецікавий написав:
всі ви цікаво мислите, але як бути з тим , що Бог був завжди, є і буде, а потім раптом каже , я початок і кінець, Я альфа і Омега...що на це скажете?
Ну що Нецікавий,нехочуть братя підтримувати оту розмову про Альфу.Чому??Он той єритик Юрко(так наз його ваші брати-форумчани),щось пробував філософствувати,але це ж не із Писання такі уявлення походять,чи нетак.Тож спробую дати відповідь біблійну.Щоб зясувати чому та в якому розумінні Бог наз себе "початок і кінець, Я Альфа і Омега",не слід ніколи вдаватись до якихось власних припущень.Є на то Слово от і воно саме це пояснює.Отож дивімось в Ісаї44:6-"Так говорить Господь, Цар Ізраїлів та Викупитель його, Господь Саваот: Я перший, і Я останній, і Бога нема, окрім Мене!".Тож невже Писання тут не дає нам чітко зрозуміти суть отих слів?Як бачимо мова йде не про переіод існування Бога а про Його і тільки Його Божественність.Тому «Альфою і Омегою» називається один Бог, і цим підкреслено, що не було іншого всемогутнього Бога до нього і не буде після нього. Він «початок і кінець» (Об’яв. 21:6; 22:13). В Об’явлення 22:13 про Бога говориться як про «Першого і Останнього», тобто мається на увазі, що нікого не було перед ним і не буде після нього. А втім, контекст першого розділу книги Об’явлення показує, що титул «Перший і Останній» стосується також Ісуса Христа.Чи це означає що Христос і є Усемогутнім Богом?Нівякому разі.Адже тут ці слова щодо Ісуса несуть зовсім іншу суть.То в якому розумінні Христос є Першим і Останім- Він перший з людей воскрес до безсмертного духовного життя, і його останнього Бог особисто воскресив до цього життя (Кол. 1:18).Все просто панове.Звертайте увагу на Писання,а не фільософствуйте.Бувайте здорові.З повагою ССС

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25043
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 15:50 

Востаннє тут були:
sss написав:
Нецікавий написав:
всі ви цікаво мислите, але як бути з тим , що Бог був завжди, є і буде, а потім раптом каже , я початок і кінець, Я альфа і Омега...що на це скажете?
Ну що Нецікавий,нехочуть братя підтримувати оту розмову про Альфу.Чому??Он той єритик Юрко(так наз його ваші брати-форумчани),щось пробував філософствувати,але це ж не із Писання такі уявлення походять,чи нетак.Тож спробую дати відповідь біблійну.Щоб зясувати чому та в якому розумінні Бог наз себе "початок і кінець, Я Альфа і Омега",не слід ніколи вдаватись до якихось власних припущень.Є на то Слово от і воно саме це пояснює.Отож дивімось в Ісаї44:6-"Так говорить Господь, Цар Ізраїлів та Викупитель його, Господь Саваот: Я перший, і Я останній, і Бога нема, окрім Мене!".Тож невже Писання тут не дає нам чітко зрозуміти суть отих слів?Як бачимо мова йде не про переіод існування Бога а про Його і тільки Його Божественність.Тому «Альфою і Омегою» називається один Бог, і цим підкреслено, що не було іншого всемогутнього Бога до нього і не буде після нього. Він «початок і кінець» (Об’яв. 21:6; 22:13). В Об’явлення 22:13 про Бога говориться як про «Першого і Останнього», тобто мається на увазі, що нікого не було перед ним і не буде після нього. А втім, контекст першого розділу книги Об’явлення показує, що титул «Перший і Останній» стосується також Ісуса Христа.Чи це означає що Христос і є Усемогутнім Богом?Нівякому разі.Адже тут ці слова щодо Ісуса несуть зовсім іншу суть.То в якому розумінні Христос є Першим і Останім- Він перший з людей воскрес до безсмертного духовного життя, і його останнього Бог особисто воскресив до цього життя (Кол. 1:18).Все просто панове.Звертайте увагу на Писання,а не фільософствуйте.Бувайте здорові.З повагою ССС

Якщо кажете, що Бог є «Перший і Останній» й Ісус Христос є «Перший і Останній», то яка тут різниця?

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25046
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 16:11 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Якщо кажете, що Бог є «Перший і Останній» й Ісус Христос є «Перший і Останній», то яка тут різниця?
Дивно,що ви не помітили поясненя цього.Різниця в сутті цих слів.Наприклад Петра названно "апостолом" також "апостолом" названно Ісуса.Тобто Петро є "апостолом" і Христос є"апостолом".То яка тут різниця.Чи ви помітили її.Я помітив як і в першому так і в другому випадку.Різниця в сутті цих виразів.Те саме що ви в іншому пості питаєте про "природу".Суть цього виразу може дуже різнитись.От я пробую вас зрозумітьи яку суть ви вкладаєте в це слово,бо можливо я вкладаю іншу.Відповідь зрозуміла??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25049
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 16:21 

Востаннє тут були:
sss написав:
Yur написав:
Дивно,що ви не помітили поясненя цього.Різниця в сутті цих слів.Наприклад Петра названно "апостолом" також "апостолом" названно Ісуса.Тобто Петро є "апостолом" і Христос є"апостолом".То яка тут різниця.Чи ви помітили її.Я помітив як і в першому так і в другому випадку.Різниця в сутті цих виразів.Те саме що ви в іншому пості питаєте про "природу".Суть цього виразу може дуже різнитись.От я пробую вас зрозумітьи яку суть ви вкладаєте в це слово,бо можливо я вкладаю іншу.

Для початку спробуємо розібратися з тим що ви кажете :)
Слово Апостол і Слово Петро, чи Павло, чи хтось інший вказують на те, що йдеться про ОСОБУ. Так само як і слова Отець і Син.
Слово ж ОДИН, вказує на кількість. в даному випадку ЄДність, І якщо Сово і Син ЄДине, то як вони можуть бути різні??. Дайте відповідь.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25051
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 16:29 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Для початку спробуємо розібратися з тим що ви кажете :)
Слово Апостол і Слово Петро, чи Павло, чи хтось інший вказують на те, що йдеться про ОСОБУ. Так само як і слова Отець і Син.
Слово ж ОДИН, вказує на кількість. в даному випадку ЄДність, І якщо Сово і Син ЄДине, то як вони можуть бути різні??. Дайте відповідь.
Юрію завжди коли хочете щось зясувати,пробуйте зрозуміти суть цього.а також дивіться у Писання.Щодо слова один воно не завжди вказує на єдність.А щодо того що Слово та Син єдине,то я такого у Слові незустрічав.Адже там сказанно що Слово і є тим Сином.Тобто син названний Словом.І в цьому теж є конкретна суть,відмінна від іншої суті цього виразу "слово".Тож хто є апостолом Ісус чи Петро??Хто є Першим і Останнім-Бог чи його син??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25053
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 16:36 

Востаннє тут були:
sss написав:
Щодо слова один воно не завжди вказує на єдність.

Ви це серйозно.
sss написав:
А щодо того що Слово та Син єдине,то я такого у Слові незустрічав.Адже там сказанно що Слово і є тим Сином.Тобто син названний Словом.

Ви знущаєтесь. Це ж треба, Слово і є тим Сином, але це не є одно. :D

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25056
UNREAD_POSTДодано: 25 вересня 2010, 16:41 

Востаннє тут були:
Yur написав:
sss написав:
Щодо слова один воно не завжди вказує на єдність.

Ви це серйозно.
sss написав:
А щодо того що Слово та Син єдине,то я такого у Слові незустрічав.Адже там сказанно що Слово і є тим Сином.Тобто син названний Словом.

Ви знущаєтесь. Це ж треба, Слово і є тим Сином, але це не є одно. :D
Як воно може бути одно якщо воно ним і є.Я не є одно з Іваном,бо я Іваном Є.Розумієте??Сміх Юрію тут не доречний,бо немає причини.А ви розумієте причиною чого може бути такий сміх.Міцного здоровя вам.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 125 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>