Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 07 липня 2025, 17:22

Створити нову тему Відповісти  [ 582 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
23201
UNREAD_POSTДодано: 16 травня 2010, 18:33 

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Sh_21 написав:
sss написав:
Скажімо Ш21якщо я до вас одного звертаюсь словом ВИ,то що ви вже не один,а вас декілька.Те саме і до вас пане Платінусе,я до вас звертаюсь якщо ви зауважили словом "ВИ",то що вас Палатінсів є декілька в однині,у вашому тілі.Чи то певно щось в вашому розумі якась множина є!!Тож як бачимо важко не почати сміятися з таких доводів про множинну в однині,адже така множина в однині означає у нашій мові просто вищість або вічливість.Будьтте розсудливими хлопці,а то ніби хочете показатись розумними а граєте варята-так?ПАЛАТІНУСЕ?

А вам не смішно, ну візьмемо для прикладу такий атрибут Бога як всюди присутній. Може вам знов "важко не почати сміятися з таких доводів про множинну в однин". Як це може буди Один Бог, а всюди присутній? Може ви поясните своїм логічним розумом, як можна одному бути всюди одночасно?
Ви чим більше пишете тим більше мені атеїстів нагадуєте, вони теж хотіли Бога розумом пояснити, але вам відкрию один секрет, Бога не можливо пізнати всім логічним, треба також і вірою.
Отож, не грайте варята, якщо мені поясните "Як це може буди Один Бог, а всюди присутній?" то можна вас на нобелівську премію подавати, уже поки що не кажу пояснити інші Божі атрибути.
А як може Бог в трьох особах бути усюдиприсутнім. :lol: :lol: А якщо серйозно то я не про це писав.А просто підмітив що дуже часто ви використовуєте примітивні доводи яких просто нерозумієте самі,а слухаєте тих хто таке говорить.Тож я вам показав що ваш аргумент на користь Тройці про множину в однині є примітивним та смішним.Так як і в нашій мові коли ми до когось одного звертаємось на ви ,то це аж ніяк не говорить про дво чи троєдиність,так??Ш21,?,а лише вказує на вищість когось або просту ввічливість .І це не озн що вас декілька в однині пане ш21.Розумієте??.Тож ті доводи які ви десь берете для підтвердження своїх переконань,перед тим як сюди подавати,добре їх обдумайте.Щоб потім не було соромно за написанне.Чи вам все одно,головне щось таки написати??Ось і все.Визнайте це,що ви по множинні в однинні неправі.А про всюдиприсутність одного Бога можна поговорити потім.Дякую.Не ображайтесь.Це лише констатація фактів і нічого особистого.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23215
UNREAD_POSTДодано: 16 травня 2010, 22:17 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Та я взагалі не розумію до чого тут ваше "ВИ". Ви всяку видумку використовуєте для своєї теорії. А про "множину в однині" це не моя видумка, це те що значить євр. слово "Ехат" означає множина в однин. Грец. слово "Гис" також має одне із визначення множина в однині.

Повт.6:4Слухай, Ізраїлю: Господь, Бог наш Господь один!
Бут.2:24 Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, і стануть вони одним тілом.
Езд.3:1 А коли настав сьомий місяць, і Ізраїлеві сини були по містах, то зібрався народ, як один чоловік, до Єрусалиму.

Звісно що для людського розуму тяжко зрозуміти як це може буди що Бог є Єдиний. Але тут немає іншої думки тільки дві І.Х. Бог, або твориво. На твориво І.Х. не може бути схожим, бо він має ті самі атрибути як Бог, то навіть думати по вашому "все логічно", тільки випливає одна думка І.Х.-Бог.

Так само теж не зрозуміло людському розуму це питання, на яке ви не відповіли "Як це може буди Один Бог, а всюди присутній? Може ви поясните своїм логічним розумом, як можна одному бути всюди одночасно?". Чи ви може не вірити що Бог всюди присутній? А якщо вірите, то поясніть логічно, як це може так бути, я думаю логічно не поясните?

Так само не зможете пояснити логічно, що Бог всезнаючий, Писання говорить що Бог знає скільки є у кожного волосин на голові, помножити на мільярди людей..... Логічно зможете пояснити?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23219
UNREAD_POSTДодано: 17 травня 2010, 02:36 

Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Віровизнання: католик
Sh_21 написав:
Так само теж не зрозуміло людському розуму це питання, на яке ви не відповіли "Як це може буди Один Бог, а всюди присутній? Може ви поясните своїм логічним розумом, як можна одному бути всюди одночасно?".
Й справді людською логікою Бога не пізнаєш. Утім Боже Слово на все проливає світло.

Світлом правдивим був Той, Хто просвічує кожну людину, що приходить на світ (Івана 1:9)

Присутність Бога, яко СВІТЛА, що усе огортає й навіть нечисте, але цим усим не є і з цим усим не змішується.
Це СВІТЛО проходить через душу кожної людини, й творить у ній свій слід.
Це СВІТЛО є життєдайним для кожної рослини й організму, ними не будучи ..

Це СВІТЛО, зрештою й збирає нас докупи, аби визволити від темряви.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23224
UNREAD_POSTДодано: 17 травня 2010, 17:40 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Та я взагалі не розумію до чого тут ваше "ВИ". Ви всяку видумку використовуєте для своєї теорії. А про "множину в однині" це не моя видумка, це те що значить євр. слово "Ехат" означає множина в однин. Грец. слово "Гис" також має одне із визначення множина в однині. Повт.6:4Слухай, Ізраїлю: Господь, Бог наш Господь один!
Добре ви прикидаєтесь, що не розумієте до чого тут моє"ви".Пояснюю ще раз.Ви писали
Sh_21 написав:
У Бога таке ще ім’я як «Елогім» Воно зустрічається С.З. 2500 раз. І Н.З. 2300раз. «Елохім» означає «множество в однині» та вказує на троєдиність
Тож ви робите висновок про те що Бог тоєдиний з такого аргументу як слово "Елогім",яке на вашу думку вказує на множину(три) в однинні.І це для вас озн що Бог буцім один в множинні трьох.Проте ви на мій аргумент щодо звернення до когось одного на "ви",яке також має в такому випадку нібито значення множини в однинні,не можете ніц сказати.Мабуть,тому що для вас стало зрозуміло що в даному випадку слово "ви"до когось одного не означ множину в однині,а вказує на вищість або ввічливість,чи нетак.Подібно і коли до Бога євреї говорили Єлогім,то таким чином мали на увазі Його вищість,а не те що в одному Богові є множина осіб чи іпостасій якихось.Адже знову ж таки якщо я до старшої особи звертаюсь на "ви", то маю на увазі її вищість,а не те що у ціЙ старшій особі перебуває декілька.Тож висновок:- аргумент щодо слова "Елогім" не вказує на три в одному,а на вищість Бога Єгови.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23225
UNREAD_POSTДодано: 17 травня 2010, 17:57 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Sh_21 написав:
Так само теж не зрозуміло людському розуму це питання, на яке ви не відповіли "Як це може буди Один Бог, а всюди присутній? Може ви поясните своїм логічним розумом, як можна одному бути всюди одночасно?".
Й справді людською логікою Бога не пізнаєш. Утім Боже Слово на все проливає світло.Світлом правдивим був Той, Хто просвічує кожну людину, що приходить на світ (Івана 1:9)Присутність Бога, яко СВІТЛА, що усе огортає й навіть нечисте, але цим усим не є і з цим усим не змішується.Це СВІТЛО проходить через душу кожної людини, й творить у ній свій слід.
Це СВІТЛО є життєдайним для кожної рослини й організму, ними не будучи ..Це СВІТЛО, зрештою й збирає нас докупи, аби визволити від темряви.
От цікаві люди,з одного боку стверджують що "справді людською логікою Бога не пізнаєш",проте самі ж пробують тою логікою пояснити щось що символічно озн світло.А скажіть те що Бог це світло або трійця,вам не логіка підказала??Проте ви чомусь з її допомогою не взяли до уваги той факт,що у світла не має розуму,а у Бога він є.Те що Бога названно світлом це проста символіка,адже Його також названно "Любовю".А любов це просто риса,ємоція.То що Бог нею є??Тож шановний не вдавайтесь ,до таких хитростей.Будьте серйозним та розсудливим.Дякую

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23226
UNREAD_POSTДодано: 17 травня 2010, 17:59 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
А як можна трьом бути всюди одночасно??Розкажіть.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23229
UNREAD_POSTДодано: 17 травня 2010, 20:34 

Востаннє тут були:
sss написав:
Тож висновок:- аргумент щодо слова "Елогім" не вказує на три в одному,а на вищість Бога Єгови.

Це для вас висновок, а не для мене. Так і не зрозумів до чого тут ваше "ви", воно для цього пояснення не вписується.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23230
UNREAD_POSTДодано: 17 травня 2010, 20:41 

Востаннє тут були:
sss написав:
Sh_21 написав:
А як можна трьом бути всюди одночасно??Розкажіть.

А ви зможете хоч так як ви говорите щоб пояснити. Поясніть не трьох, а хоч одного, як можна бути всюди одночасно.
Я до чого це веду, тяжко своїм розумом зрозуміти і повністю пояснити Бога, а особливо Триєдиного. так сама тяжко пояснити, як Він може бути всюди присутній, всезнаючий, всесильний, не має початку і не має кінця, і так дальше.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23234
UNREAD_POSTДодано: 17 травня 2010, 21:30 

Востаннє тут були:
sss написав:
От цікаві люди,з одного боку стверджують що "справді людською логікою Бога не пізнаєш",проте самі ж пробують тою логікою пояснити щось що символічно озн світло.А скажіть те що Бог це світло або трійця,вам не логіка підказала??

Написано що Бог один. А всі атрибути які є в І.Х. і в Д.С. вказують на Бога. І Писання теж говорить що Д.С. і І.Х. є Богом. Тож трохи логіка підказує. Я говорю що тільки логікою все не поясниш, треба також вірою сприймати.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23235
UNREAD_POSTДодано: 17 травня 2010, 23:22 

Востаннє тут були:
sss написав:
А скажіть те що Бог це світло або трійця, вам не логіка підказала??Проте ви чомусь з її допомогою не взяли до уваги той факт,що у світла не має розуму,а у Бога він є.Те що Бога названно світлом це проста символіка,адже Його також названно "Любовю". А любов це просто риса, ємоція. То що Бог нею є??

Світло символіка., Любов емоція., а чомуж ці означення Богом не можуть бути, коли про це ясно сказано в Благій Вістці??.
Як можемо говорити про Бога, обмежуючи Його власними умозаключєніями :shock: . Сказано Любов, отже Любов, сказано Світло, отже Світло. Вірити маємо передусім НАПИСАНОМУ, а потім й розуміння прийде, якщо Бог дасть ..

Бог для нас є Любов'ю й тому, що ми сотворені Ним. Бо якщо казати, що не з ЛЮБОВИ ми сотворені, отже й гріш нам ціна. Як тим маріонеткам, котрими поманіпулювали, побавилися й викинули на звалище.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23239
UNREAD_POSTДодано: 18 травня 2010, 12:19 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
sss написав:
От цікаві люди,з одного боку стверджують що "справді людською логікою Бога не пізнаєш",проте самі ж пробують тою логікою пояснити щось що символічно озн світло.А скажіть те що Бог це світло або трійця,вам не логіка підказала??

Написано що Бог один. А всі атрибути які є в І.Х. і в Д.С. вказують на Бога. І Писання теж говорить що Д.С. і І.Х. є Богом. Тож трохи логіка підказує. Я говорю що тільки логікою все не поясниш, треба також вірою сприймати.
А що таке атрибути??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23240
UNREAD_POSTДодано: 18 травня 2010, 12:40 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Світло символіка., Любов емоція., а чомуж ці означення Богом не можуть бути, коли про це ясно сказано в Благій Вістці??.Як можемо говорити про Бога, обмежуючи Його власними умозаключєніями :shock: . Сказано Любов, отже Любов, сказано Світло, отже Світло. Вірити маємо передусім НАПИСАНОМУ, а потім й розуміння прийде, якщо Бог дасть ..Бог для нас є Любов'ю й тому, що ми сотворені Ним. Бо якщо казати, що не з ЛЮБОВИ ми сотворені, отже й гріш нам ціна. Як тим маріонеткам, котрими поманіпулювали, побавилися й викинули на звалище.
Несерйозний ви чоловік Юрку,якщо ви символіку вважаєте буквальними речами.Ви щось пишете причому не спростовуєте того що заперечує вас.Що таке світло Юрку??.Що таке любов??Чому Бог себе так називає??Чи є у них розум або інтелект??,чи є він у Бога??.Тепер щодо написанного.Читали Ів 6р.Дивимось6:56-"Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той в Мені перебуває, а Я в ньому".Отож ви споживаєте буквальне тіло та пєте буквальну кров??Адже так написанно.Далі-6:60-" А багато-хто з учнів Його, як почули оце, гомоніли: Жорстока це мова! Хто слухати може її"?.Чому така реація багатьох учнів була через такі слова Христа??Ну давайте пофілософствуємо.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23251
UNREAD_POSTДодано: 18 травня 2010, 13:50 

Востаннє тут були:
sss написав:
Несерйозний ви чоловік Юрку,якщо ви символіку вважаєте буквальними речами.Ви щось пишете причому не спростовуєте того що заперечує вас.
По-перше, заперечення ваші поки що, -- аби заперечити, як у тому мультику "А баба-яга проти". :)
По-друге, коли вже кажете, що Любов і Світло, як називає Бога Блага Вістка, це символіка, тоді скажіть, а що ж в стосунку до Нього не є символікою?

sss написав:
Що таке світло Юрку??.Що таке любов??Чому Бог себе так називає??Чи є у них розум або інтелект??,чи є він у Бога??.
У Бога звісно ж є і розум й інтелект, коли цим наділяє людей. В Його волі й відібрати це від людини, коли віри Йому не йме.

sss написав:
Тепер щодо написанного.Читали Ів 6р.Дивимось6:56-"Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той в Мені перебуває, а Я в ньому".Отож ви споживаєте буквальне тіло та пєте буквальну кров??Адже так написанно.Далі-6:60-" А багато-хто з учнів Його, як почули оце, гомоніли: Жорстока це мова! Хто слухати може її"?.Чому така реація багатьох учнів була через такі слова Христа??Ну давайте пофілософствуємо.
А що тут філософствувати. Для когсь мова Бога жорстока, а хтось бере на ВІРУ Слово Боже. Коли істиний Бог наш Ісус Христос говорить притчами, Він і каже про це. Коли ж каже: Я хліб життя, отже так і є -- Хліб Життя.

Коли сидячи при столі з Господом, Апостоли споживали хліб і вино подане Христом, вони пречудово бачили і відчували на смак, що вони споживають. Язик не здуриш. Утім й мали перед собою реально присутнього Христа, що промовляв до них.
Прийміть, споживайте, це тіло Моє. .. Пийте з неї всі, бо це кров Моя Нового Заповіту.
Так і ми християни, коли причащаємось, зміцнюємо себе вірою в присутність Ісуса Христа. Присутність РЕАЛЬНУ, бо відчуваємо Слово Боже як і душею, так і тілесними нашими органами відчуттів.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23254
UNREAD_POSTДодано: 18 травня 2010, 15:32 

Востаннє тут були:
Yur написав:
По-перше, заперечення ваші поки що, -- аби заперечити, як у тому мультику "А баба-яга проти". :) По-друге, коли вже кажете, що Любов і Світло, як називає Бога Блага Вістка, це символіка, тоді скажіть, а що ж в стосунку до Нього не є символікою???.
1)Мої заперечення пане не взяті з мультиків ,а підтвердженні аргументами,на відмінну від ваших уявлень.2)Називаючи Бога Світлом чи Любовю,ви не даєте відповіді -що таке світло та любов?Чи є у світла розум??.3)Говорячи про те, хто такий Бог,можна багато наводити символів які стосуються Бога,прота Ним не є.Я маю мету витягнути від вас не те як символічно названно Бога,а те як ви собі його уявляєте згідно з тим як читаєте у Писанні.Тобто,як ви поясните хто такий Бог, людині невіруючій ,яка народилась та жила довгий час в атеїстичній системі де постійно говорили що Бога немає і що Бог це наша совість.4)Щодо того що у стосунках з ним не є символікою,то думаю той же вислів Творець,Спаситель тощо.Чи символічно Бога названно Творцем,Спасителем тощо??Ні не символ,а буквально,бо Він ним і є.Чи можете заперечити стосовно цього??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23255
UNREAD_POSTДодано: 18 травня 2010, 15:56 

Востаннє тут були:
sss написав:
Що таке світло Юрку??.Що таке любов??Чому Бог себе так називає??Чи є у них розум або інтелект??,чи є він у Бога??.
Цитата:
У Бога звісно ж є і розум й інтелект, коли цим наділяє людей. В Його волі й відібрати це від людини, коли віри Йому не йме.
Знову хитруєте Юрку!?Щодо того чи є розум у Бога, то мабуть це кожному зрозуміло,а от ви чомусь увильнули від вопросов про те, що ж то таке світло?що то таке любов?,Чому Бог себе так називає??,Чи є у них(у свтла та любові) розум або інтелект??Чи то ви не увильнули від цих вопросов а просто не помітили їх.Будьте уважними пане та не давайте підстав мені погано про вас думати.Чекаю ваших продуманих реплік і щодо цих питань.
sss написав:
Тепер щодо написанного.Читали Ів 6р.Дивимось6:56-"Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той в Мені перебуває, а Я в ньому".Отож ви споживаєте буквальне тіло та пєте буквальну кров??Адже так написанно.Далі-6:60-" А багато-хто з учнів Його, як почули оце, гомоніли: Жорстока це мова! Хто слухати може її"?.Чому така реація багатьох учнів була через такі слова Христа??Ну давайте пофілософствуємо.
Цитата:
А що тут філософствувати. Для когсь мова Бога жорстока, а хтось бере на ВІРУ Слово Боже. Коли істиний Бог наш Ісус Христос говорить притчами, Він і каже про це. Коли ж каже: Я хліб життя, отже так і є -- Хліб Життя.Коли сидячи при столі з Господом, Апостоли споживали хліб і вино подане Христом, вони пречудово бачили і відчували на смак, що вони споживають. Язик не здуриш. Утім й мали перед собою реально присутнього Христа, що промовляв до них.Прийміть, споживайте, це тіло Моє. .. Пийте з неї всі, бо це кров Моя Нового Заповіту.Так і ми християни, коли причащаємось, зміцнюємо себе вірою в присутність Ісуса Христа. Присутність РЕАЛЬНУ, бо відчуваємо Слово Боже як і душею, так і тілесними нашими органами відчуттів.
Чергова хитрість пане Юрку.Чому?1)Я вас питав:-чи " ви споживаєте буквальне тіло та пєте буквальну кров".Ви написали багато,але відповіді по суті я не помітив.Так буквальну кров та тіло, чи ні, ви їсьте та пєте.2)Я вас питав про 6розділ Івана,а ви мені посилаєтесь на Господню вечерю.Хіба це після тої вечері багато учнів перестали з ним ходити.??3)також я вас питав про те-Чому така реація багатьох учнів була через такі слова Христа??Відповіді чомусь і по цьому теж немає.Чому.?Ви цих питань не помічаєте чи просто так хитруєте та виляєте.Поясніть.Дякую

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 582 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 39  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело