Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 12:02

Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення:
14802
UNREAD_POSTДодано: 26 лютого 2008, 18:56 

Стать: Він
Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Ти хочеш сказати, що ти також бидло, бо живеш серед бидла? Ти сам собі суперечеш.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Націоналізм
20914
UNREAD_POSTДодано: 07 березня 2010, 15:36 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
09 березня 2010, 22:27
Написано: 3
Я - націоналіст, моя країна - Небесний Єрусалим. Моя нація - християни , а краща мова - любов. Ми християни , а не фашисти . Я люблю Україну, рідну мову. вільно спілкуюсь російською.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

20916
UNREAD_POSTДодано: 07 березня 2010, 17:08 

Востаннє тут були:
Цікаве порівняння. І навіть в Біблії здається десь говориться, що ми тепер не юдеї, чи греки, чи ще хтось, а всі брати у Христі. Тобто, якщо раніше щоб належати до народу Божого, потрібно було бути або стати юдеєм, то тепер нація не грає жодного значення по відношенню до Бога. Але все ж таки, таке порівняння є офтопом, бо в даному розділі націоналізм означає саме любов до нації в земному розумінні, а християнство - це не нація.
Чи може любов до своєї нації суперечити християнським цінностям? Або чи може любов до нації применшувати любов до Христа?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

20936
UNREAD_POSTДодано: 08 березня 2010, 14:54 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Цікаве порівняння. І навіть в Біблії здається десь говориться, що ми тепер не юдеї, чи греки, чи ще хтось, а всі брати у Христі. Тобто, якщо раніше щоб належати до народу Божого, потрібно було бути або стати юдеєм, то тепер нація не грає жодного значення по відношенню до Бога. Але все ж таки, таке порівняння є офтопом, бо в даному розділі націоналізм означає саме любов до нації в земному розумінні, а християнство - це не нація.
Чи може любов до своєї нації суперечити християнським цінностям? Або чи може любов до нації применшувати любов до Христа?

Однозначно націоналізм веде до фашизму, расової, мовної, релігійної НЕНАВИСТІ. Вони не такі, як ми : не так розмовляють, не так моляться, не такий колір шкіри....Націоналізм в першу чергу - робить поділ на "своїх" і "чужих".Ось так любов до своєї нації трансформується в ненависть до чужої. Це відповідь в стилі "земного-історичного" розуміння. Вас ображае російська мова, ви ненавидите росіян? І хочете сховатися в націоналізмі, який робить поділ.Так легше жити? Треба ПРОСТИТИ всі ганебні вчинки радянскої влади по відношенню до українців, не треба це все трансформувати на Росію та російську мову, чи людей , що на ній розмовляють, не треба передавати нащадкам цю ненависть. Ось справжнє обличчя націоналізму. Звичайно є націоналісти з другої сторони також, які ненавидять українців хоча б за Крим...Віруюча людина повинна зло перемагати добром, шукати не того ,що різнить, а те що обєднує. Християнин - особистість, котрого країна на небесах, його народ- брати та сестри, котрі розмовляють різними мовами і живуть в різних країнах. Я тільки за один прояв націоналізму-християнський , який робить поділ між добром і злом, культивує любов до добра, святості, чесності.... і пропагандує ненависть до зла, гріха... незалежно, від нації, мови..

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

20939
UNREAD_POSTДодано: 08 березня 2010, 22:39 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
віталій написав:
..Націоналізм в першу чергу - робить поділ на "своїх" і "чужих".Ось так любов до своєї нації трансформується в ненависть до чужої. Я тільки за один прояв націоналізму-християнський
Цікава позиція у вас пане ,національність якого християнство.А чи така позиція не робить поділ на "своїх" і "чужих".Чи вона не трансформується в ненависть до чужої?Подібно до вас, багато мусульман,юдеїв,тощо, тещ вважають це своєю нацією.Тож і тут зявляються свої і чужі,таж любов до своєї та ненависть до чужої.Чи не так?Дуже часто через таку позицію виникало багато сутичок,а то й воєн.Тож подумайте добре, перш ніж щось пропагувати такими гарними словами.Дякую

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

20949
UNREAD_POSTДодано: 09 березня 2010, 22:25 

Востаннє тут були:
Пуста розмова, вибачте, кого образив.Живіть більше у реальному світі, творіть волю Божу, будьте християнами, а я бачу краще, що вам світе - це стать інтелігентами чи націоналістами, чи примкнути до якогось другого світосприйняття, а такі Царства Небесного... До побачення. Коментувати не треба, тому що більше сюди не прийду, не збудовуе...Оновіться розумом Христовим.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21000
UNREAD_POSTДодано: 12 березня 2010, 16:32 

Востаннє тут були:
Попробую відповісти замість віталія. Справа в тім, шановний ссс, що християнство - не релігія. Бути християнином - означає не поділяти людей на своїх і чужих, що призводить до релігійної нетерпимості та воєн, а любити усіх людей, умалятися по відношенню до інших, та підставляти щоку, коли хто хоче ударити.
Але ця тема не про так званий "релігійний націоналізм", тому віталій поофтопив, а Ви підтримали.
Якщо віталій все ж зайде на форум, хоча б для того, щоб прочитати відповідь чи репліки на його зауваження, то хочу відповісти, що націоналізм не сповідує вороженчу до інших націй і навіть не робить поділ на своїх і чужих. Це просто любов до своєї культури, не більше. Якщо Бог дав нам таку чудову мову, то невже ми не маємо права це любити?
Але багато людей путають націоналізм з нацизмом.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21022
UNREAD_POSTДодано: 12 березня 2010, 22:35 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Попробую відповісти замість віталія.Справа в тім, шановний ссс, що християнство - не релігія. Бути християнином - означає не поділяти людей на своїх і чужих, що призводить до релігійної нетерпимості та воєн, а любити усіх людей, умалятися по відношенню до інших, та підставляти щоку, коли хто хоче ударити.
Все це пане просто гарні слова.На практиці все зовсім інакше.Чи вам відомо скільки воєн точилося між так званими християнами ,типу пана "С" та представниками інших нехристиянських релігій.Чому???Хіба вони(християни) не знали і не знають того що ви пишете про християнство??Навіть в осередку т зв християнства небуло і не існує того про що ви пишете.Чи вам відомо скільки загинуло людей у війнах між католиками(християнами) та протестантами,такими ж християнами)?? Чому тут був поділ на своїх та чужих,релігійна нетерпимість,де була любов до усіх людей не говорячи вже про християн які знаходились по іншій стороні барикад,чому ніхто не умаляв себе по відношенню до інш та не підставляли щоку,як ви пишете???Тож будьте реалістом.
Цитата:
Але ця тема не про так званий "релігійний націоналізм", тому віталій поофтопив, а Ви підтримали.
:yes: :sorry:

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21058
UNREAD_POSTДодано: 13 березня 2010, 15:01 

Востаннє тут були:
Я писав про християнство правдиве, а не релігійне. Всі ці факти, що Ви перерахували, відносяться до міжрелігійних воєн, а християнство (правдиве) - не релігія. Воювали прихильники тих чи інших релігійних "християнських" течій, а не християни.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21059
UNREAD_POSTДодано: 13 березня 2010, 15:02 

Востаннє тут були:
До речі, Ви самі стоїте за одними із барикад і ведете ту ж саму війну, тільки інформаційну.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21060
UNREAD_POSTДодано: 13 березня 2010, 15:06 

Востаннє тут були:
Але щодо теми. У мене таке питання: чи повинні ми, як християни, змиритися із насильницькою русифікацією, змиритися із експансією ворога, змиритися із втратою незалежності України (або держави в котрій живемо)? Чи повинні ми брати участь у суспільно-політичному житті країни, як ходити на вибори, висловлювати протести тощо?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21070
UNREAD_POSTДодано: 13 березня 2010, 16:49 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Я писав про християнство правдиве, а не релігійне. Всі ці факти, що Ви перерахували, відносяться до міжрелігійних воєн, а християнство (правдиве) - не релігія. Воювали прихильники тих чи інших релігійних "християнських" течій, а не християни.
:lol: :lol: А хіба прихильники тих чи інших релігійних "християнських" течій не християни.От ви є прихильником 50-ких релігій,то що нехристиянин???Щей який!!!
Цитата:
а християнство (правдиве) - не релігія.
А що??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21071
UNREAD_POSTДодано: 13 березня 2010, 16:57 

Востаннє тут були:
Братик написав:
До речі, Ви самі стоїте за одними із барикад і ведете ту ж саму війну, тільки інформаційну.
Так і є .Але ця війна духовна,проти брехні яку Диявол ще з едемського саду успішно просуває.Не плутайте грішне з праведним.СЄ ніколи в історії не залишили сліду агресії чи войовничості.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21072
UNREAD_POSTДодано: 13 березня 2010, 17:25 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Але щодо теми. У мене таке питання: чи повинні ми, як християни, змиритися із насильницькою русифікацією, змиритися із експансією ворога, змиритися із втратою незалежності України (або держави в котрій живемо)? Чи повинні ми брати участь у суспільно-політичному житті країни, як ходити на вибори, висловлювати протести тощо?
Ну ви даєте.Ви ж Християнин,чи вам лише так здається.А може ви не розумієте ,що озн бути Християнином.Християнин це послідовник Христа,як і Лютеранин послідовник Лютера,Кальвініст Кальвіна,тощо.Послідовник від слова "слід",тобто той що йде по слідам.Отже Християнин це той хто йде слідами Христа,тобто живе так як Христос.Тож якщо ви справжній послідовник Христа,то запитайте себе:-А чи Христос,той кого я наслідую, змирився б із насильницькою русифікацією, змирився б із експансією ворога, змирився б із втратою незалежності України (або держави в котрій жив,Ізраіль)? Чи брав би Він,той кого я наслідую, участь у суспільно-політичному житті країни, як ходив на вибори, висловлюв протести тощо.Я думаю відповідь буде однозначною та очевидною.Тож я наприклад, бажаючи бути послідовником Христа(Християнином),хочу(в міру своїх можливостей) вести таке життя яке вів Христос.І перш ніж щось робити я питаю, а чи це б робив Христос??Тож якщо ви також хочете бути послідовниками Христа,то перш ніж щось робити ,питайте себе ,чи робив би це Христос.Так ви станете Християнами згідно з значенням цього слова(Християнин),а не лицемірами які себе хочуть видати за когось,в даному випадку за Християн.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

21093
UNREAD_POSTДодано: 14 березня 2010, 02:48 

Востаннє тут були:
Я чому задав це питання, бо дійсно, ми, християни, не повинні перейматися політикою, бо ми "не зі світу цього". Але, звичайно, як люди з їхніми недостатками, ми все ж таки в тій чи іншій мірі це робимо, точно так, як реагуємо не по християнськи на образи, не підставляємо щоку на другого удару, а намагаємося самі ще й дати здачу. Стосовно того, що Ви говорите, що я себе називаю прихильником 50-х релігій, то це так. По-перше, я взагалі себе не причисляю до якихось там релігій, а по-друге, 50-ми нас називають люди, а не ми самі, хоча й я не проти цього. І тим більше не пропагую 50-ку церкву, не навязую людям 50-кі погляди і не вважаю, що приналежність до 50-ї церкви є обовязковою умовою спасіння. Я вже казав в іншій темі, що для Бога не існує поняття "50-ки", так само як і інші релігії.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

cron ©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>