Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 00:51

Створити нову тему Відповісти  [ 198 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Далі

Піратським софтом
користуюся, совість мовчить 65%  65%  [ 15 ]
користуюся, совість мучить 4%  4%  [ 1 ]
не користуюсь 30%  30%  [ 7 ]
Всього голосів : 23
Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Скачування пиратських музики та фільмів
19148
UNREAD_POSTДодано: 16 грудня 2009, 15:50 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
11 травня 2012, 22:39
Написано: 143
хм... я мабуть навіть не буду висловлюватись дуже...

одне скажу - якщо купувати диски Хіллсонга по 80 гривень за штуку.... моєї зарплати навіть на 10 не вистачить...

отже я не маю право "легально" подивитися ДВД (адже ніхто із моїх знайомих також не надто собі дозволяє купувати такі штуки)...

далі - мені подобається деяка англомовна християнська музика... але чомусь у моїй Жовкві немає жодного магазину з християнськими товарами... та навіть у області (у Львові) не можливо знайти те, що мені іноді дуже потрібно...
їздили в Київ - але там ситуація не набогато краща...

скажіть де я можу купити якісну християнську музику, по нормальнім цінам тут в Україні?
і щоб білет туди від мене коштував менше 50 гривень :)

звичайно я прошу аж надто багато... але Господь благословив мене та інших такою штукою як торент

Sola gratia, Sola fide, Sola scriptura
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19151
UNREAD_POSTДодано: 16 грудня 2009, 16:53 

Стать: Він
Востаннє тут були:
18 лютого 2010, 00:35
Написано: 358
Leri написав:

одне скажу - якщо купувати диски Хіллсонга по 80 гривень за штуку.... моєї зарплати навіть на 10 не вистачить...

Насправді, увесь це "християнський бізнес" прийшов до нас із Америки. Тільки різниця між пострадянськими країнами та Америкою була у тому, що в Америці зарплати на порядок більші ніж у нас, тому для них платити по 10$ за диск це нормально. Але робити такі ж самі ціни у нас, це не є нормальним.
Для порівняння: у нас 1 пустий ДВД-Р диск коштує 2-3 гривні, а у деяких церквах та магазинах такий самий диск, вже записаний, продають по 20-100 грн. Така "додана вартість" не є для слави Божої, а є предметом збагачення, тут нема про що говорити. Усі ці "християнські бізнеси" мають коріння з харизматичного вчення, бо там це є цілком нормальним.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19160
UNREAD_POSTДодано: 16 грудня 2009, 23:18 

Востаннє тут були:
14 жовтня 2010, 13:33
Написано: 462
NiXy написав:
Leri написав:

Насправді, увесь це "християнський бізнес" прийшов до нас із Америки. Тільки різниця між пострадянськими країнами та Америкою була у тому, що в Америці зарплати на порядок більші ніж у нас, тому для них платити по 10$ за диск це нормально. Але робити такі ж самі ціни у нас, це не є нормальним.
Для порівняння: у нас 1 пустий ДВД-Р диск коштує 2-3 гривні, а у деяких церквах та магазинах такий самий диск, вже записаний, продають по 20-100 грн. Така "додана вартість" не є для слави Божої, а є предметом збагачення, тут нема про що говорити. Усі ці "християнські бізнеси" мають коріння з харизматичного вчення, бо там це є цілком нормальним.

от я і про це говорю,

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19310
UNREAD_POSTДодано: 25 грудня 2009, 08:52 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
NiXy написав:

Ти платиш оту "додану вартість" не за виготовлення копії диску, а за "записане".

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19317
UNREAD_POSTДодано: 25 грудня 2009, 11:29 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Ти платиш оту "додану вартість" не за виготовлення копії диску, а за "записане".

Це не має значення, бо розмір "доданої вартості" в значній мірі визначається тільки пожадливістю продавця, і тільки деякий відсоток "доданої вартості" йде на оплату витрат на виготовлення копії диску. Це я тобі кажу як людина, яка насправді деякий час займалась тиражуванням та записом деяких комерційних музичних проектів.

Для приклада візьмемо вартість настінних календарів, які зараз продаються у християнських магазинах. У магазинах вони за якою ціною продаються? 5-10 грн? А в деяких церквах? 10-30 грн? А знаєшь яка собівартість одного календаря? 1(!) грн. Роби висновки, скільки грошей йде у кишеню продавців.
І ще приклад, вартість журналу "Євангельський голос" складає 5 грн. А вартість музичного диску 20-50 грн. Так вибач, тиражування дисків коштує 5%-10% від загальної вартості диску, а тиражування журналу складає всі 100%. Саме тому християнські бізнесмени не займаються виробництвом та видавництвом дешевої духовної літератури, а займаються саме прибутковим тиражуванням та продажом дисків, або платної дорогої літератури, яка має красиву поліграфічку обкадинку та вельми сумнівний духовний зміст.

+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

19462
UNREAD_POSTДодано: 06 січня 2010, 06:44 

Востаннє тут були:
Пожадливість продавців - це вже інше питання. В Україні продавці звикли до накрутки 100% на оптову ціну. Але я мав на увазі інше: собівартість диску - це не собівартість виготовлення копії, хіба що ту копію продає пірат. Більшу частину вартості диска складає саме виготовлення тої музики, а не диску. В той диск вкладено набагато більше праці і коштів, ніж виготовлення самого диска. Тут і масса потраченого часу на репетиції, запис альбому, аранжеровка, редагування, оформлення, вартість музичних інструментів: це все тягне за собою величезні витрати. Ну, ще потрачений час можна списати на славу Божу, а звідки групі взяти гроші на оплату запису і випуску диска, аранжеровку, оформлення і так далі?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19471
UNREAD_POSTДодано: 06 січня 2010, 09:42 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Пожадливість продавців - це вже інше питання. В Україні продавці звикли до накрутки 100% на оптову ціну.

Ну тоді може давай почнемо з пожадливості продавців? Якщо отої жадоби не буде, то не буде і пиратства, бо кожен зможе купити те, що йому до вподоби.

Цитата:
Але я мав на увазі інше: собівартість диску - це не собівартість виготовлення копії, хіба що ту копію продає пірат. Більшу частину вартості диска складає саме виготовлення тої музики, а не диску. В той диск вкладено набагато більше праці і коштів, ніж виготовлення самого диска. Тут і масса потраченого часу на репетиції, запис альбому, аранжеровка, редагування, оформлення, вартість музичних інструментів: це все тягне за собою величезні витрати. Ну, ще потрачений час можна списати на славу Божу, а звідки групі взяти гроші на оплату запису і випуску диска, аранжеровку, оформлення і так далі?

Ну розумієшь... По-перше - християнська музика не така вже і складна, а як кажуть професіонали - "легка". Я не кажу про різні хілсонги, християнський-рок та таке дібне, бо за християнську музику взагалі не вважаю. Я кажу про те, що нормальна християнська музика не містить в собі багато музичних інструментів, тому "аранжировка" та музичні інструменти не такі вже й дорогі. А по-друге - справжні професіонали що слухали християнську музику, говорять що у великій більшості вона є "халтура", бо неналежно редагована, аранжирована та оброблена. Тому такая "християнська ціна" визиває дивування, бо при такій якості, ціна повинна бути у тричі менша. Це я тобі кажу не власну думку, а думку професіоналів, з якими мені довелось працювати.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19485
UNREAD_POSTДодано: 06 січня 2010, 15:16 

Востаннє тут були:
Професійна музика чи ні - це вже інше питання: виготовлення диску (запис) коштує від того що музика непрофесійна не менше. Як на мене ціна диску 3-5 доларів цілком нормальна для України, в США дешевше ніж за 10 доларів диск не купиш (легальну копію). Втім, не нам тут вирішувати якою ціна має бути: ціну встановлює ринок. Якщо музика настільки жахлива і непрофесійна, що її ніхто не купує, то виготовлювачам (чи продавцям) вигідніше опустити ціну нижче ціни собівартості, щоб хоч якусь компенсацію мати. Головне, щоб процент виручки ішов також в кишеню музикантам, а не тільки продавцям, тобто щоб продавалися легальні копії.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19507
UNREAD_POSTДодано: 06 січня 2010, 21:00 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Як на мене ціна диску 3-5 доларів цілком нормальна для України, в США дешевше ніж за 10 доларів диск не купиш (легальну копію).

А яка середня зарплата в Україні та США ? Якщо ти вважаєшь що в Україні зарплата всього в 2-3 рази менше ніж в Америці, ти глубоко помиляєшься.
Я дуже сумніваюсь що американці живуть на зарплату (або пенсію) у 600-700 грн (80-90 дол.).

Цитата:
Втім, не нам тут вирішувати якою ціна має бути: ціну встановлює ринок.

Та який там ринок? Це християнський світ, прибуток та пожадливість не повинні бути на першому місці, але усе нажаль навпаки.

Цитата:
Якщо музика настільки жахлива і непрофесійна, що її ніхто не купує, то виготовлювачам (чи продавцям) вигідніше опустити ціну нижче ціни собівартості, щоб хоч якусь компенсацію мати.

Аце цього не відбувається. Я тобі кажу про реальну ситуацію з нашими христинськими магазинами, де є дуже жахливої якості товари. Навіть буває що скачати з інтернета якийсь фільм чи музичний диск буває не тільки дешевше, а й вигідніше у плані якості, бо у магазинах диски бувають дуже поганої якості, а вдома файл можна записати на більш якісний носитель.

Цитата:
Головне, щоб процент виручки ішов також в кишеню музикантам, а не тільки продавцям, тобто щоб продавалися легальні копії.

Таким чином ми маємо гарний прибуток на справі Божій. Не дивно що "християнський бізнес" дуже цікавить заповзятливих людей, які з церкви зробили собі гарний прибуток.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19520
UNREAD_POSTДодано: 07 січня 2010, 04:37 

Востаннє тут були:
Згоден, що ми не повинні робити бізнес на справі Божій. Але це ти скажи музикантам, які записують альбоми. Деякі виконавці (їх дуже мало і їхня музика мяко кажучи зовсім непрофесійна) дозволяють робити копії їхніх дисків. Але якщо на диску написано "копірайт", або "захищається законом про авторські права", то копіюючи диски нелегально ми просто обкрадаємо виробників цього продукту. Одна справа піти до сусіда і попросити у нього бульби, а інша справа поцупити.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19579
UNREAD_POSTДодано: 08 січня 2010, 19:08 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Згоден, що ми не повинні робити бізнес на справі Божій. Але це ти скажи музикантам, які записують альбоми.

Ти не зрозумів мою думку, я маю на увазі перевищення ціни відносно українських заробітків. Якщо ціна буде доступна, то і пиратства (майже) не буде.

Цитата:
Деякі виконавці (їх дуже мало і їхня музика мяко кажучи зовсім непрофесійна) дозволяють робити копії їхніх дисків.

А ще є і виконавці, у яких музика достатньо професійна, і після того, як вони окуплять витрати на запис дисків, дозволяють безкоштовно копіювати свої записи. Так, наприклад, зробив О.Шевченко, який свої передачі "Угол" та "Дом хлеба" дозволив викласти у інтернеті для вільного скачування. Хоча такі випадки, нажаль, це щось дуже єдиничне :-(

Цитата:
Але якщо на диску написано "копірайт", або "захищається законом про авторські права", то копіюючи диски нелегально ми просто обкрадаємо виробників цього продукту. Одна справа піти до сусіда і попросити у нього бульби, а інша справа поцупити.

Розумієшь, таке поняття як "копірайт" було вигадане у Америці заповзятливими бізнесменами та юристами, щоби ще більше собі грошей заробити (або взагалі віднімати) на потенційних "правокористувачах". Що може бути вигідніше, як щось один-два рази зробити/винайти/написати, а потім продавати це різним фірмам, та брати з них деякий відсоток за користування впродовж багатьох років?? У Радянському Союзі такі дії розцінювались як "нетрудові прибутки" та карались кримінальною відповідальністю. Тім більше, що не всі країни такі глупі, що слідують американським правилам. Наприклад, у Китаї такая річ як "пиратство" заохочується на рівні держави та її законів. Бо за законами Китаю, якщо щось сприяє зростанню економіки країни та створює нові робочі місця, то це тільки заохочується. Ось приклад з того ж самого Китаю: китайці купили у французів якийсь там сучасний електричний поїзд з кресленнями та технічною документацією, а потім за цими документами та схемами стали робити власні поїзда. І як би там французи не репетували, нічого вони вдіяти не змогли, бо за законами Китаю такі дії розцінювались лише як позитивні для економіки країни (такими вони і були насправді).

Оці крики про "пиратство" та "копірайт" я взагалі не сприймаю як розумні, бо для продажу програмного забезпечення спершу потрібно зробити:
1) Захист споживача - на випадок неякісної продукції (якої хоч пруд пруди).
2) Встановити розумні ціни - бо орієнтуватись на ціни Америки чи Європи можна лише коли мінімальний прожитковий рівень в країні буде встановлено на європейському рівні.

Коли хоча би ці 2 пункти будуть виконуватись, то "пиратство" саме зникне як явище. Але якщо потенційних продавців бентежить лише власний прибуток, то нехай мають головний біль у вигляді потенційного "пирацтва".

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19580
UNREAD_POSTДодано: 08 січня 2010, 19:11 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Одна справа піти до сусіда і попросити у нього бульби, а інша справа поцупити.

Ти плутаєш поняття, бо якщо я скопіюю диск у музиканта, то в нього нічого не пропаде, його диск з його записами залишиться у нього.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19621
UNREAD_POSTДодано: 10 січня 2010, 08:41 

Востаннє тут були:
NiXy написав:
Братик написав:
Одна справа піти до сусіда і попросити у нього бульби, а інша справа поцупити.

Ти плутаєш поняття, бо якщо я скопіюю диск у музиканта, то в нього нічого не пропаде, його диск з його записами залишиться у нього.

Та ні, це якраз рівносильне кражі, бо замість того щоб купити той диск, ти просто поцупив його скопіювавши безкоштовно, тобто іншими словами присвоїв його гроші собі. Тобі не подобаються ціни? Так не купляй, хто тебе заставляє?! Напиши сам якусь програму чи пісні і продавай чи роздавай їх безкоштовно на свій розсуд. Ти уподоблюєшся дрібному злодюжці, який украв на базарі апельсина, виправдовуючи свій вчинок тим, що апельсини були занадто дорогими. Вибач, але не тобі диктувати ціни на чужу продукцію!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19627
UNREAD_POSTДодано: 10 січня 2010, 13:56 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Та ні, це якраз рівносильне кражі, бо замість того щоб купити той диск, ти просто поцупив його скопіювавши безкоштовно,

Кража це коли хтось привласнює чужу річ. Якщо я скопіював диск, то нічого у музиканта не зникло. Він як був із своїми піснями, так і залишився.

Цитата:
тобто іншими словами присвоїв його гроші собі.

Вибач, ці гроші віртуальні, бо немає ніяких доказів що я вкрав чийсь прибуток (окрім того випадку коли я сам заробляю на виготовленні копій без відчислень відсотків музиканту).
Можливо через високу ціну ті записи взагалі мало хто купить! А завдяки "пиратству" той запис з легкістю перестрибне "ціновий бар`єр" та розійдеться мільйонами копій та зробить того музиканта відомим! Та через його записи багато людей покаються! То ж що тобі важливіше, неотримані віртуальні прибутки чи реально покаєні грішники????

Цитата:
Тобі не подобаються ціни? Так не купляй, хто тебе заставляє?!

Я і не купляю, бо цінова політика нинішнього християнства, особливо у сфері музики та поліграфії, знаходиться вже за гранню добра і зла. Платити їм такі гроші за такі вироби - це досконало себе не поважати. Я би ще погодився з тією "якістю" за втричі менше ціну, але тим продавцям перш за все вигода, ніж розповсюдження слова Божого.

Цитата:
Напиши сам якусь програму чи пісні і продавай чи роздавай їх безкоштовно на свій розсуд.

У вільний від праці час, ми з друзями безкоштовно працюємо над некомерційними церковними проектами підтримуючи декілька церков. У проекти входить як запис музики та відео, так і послуги у поліграфічній та інтернет сфері. Усе це ми робимо безкоштовно! Наша група ентузиастів не отримує ніякої плати! Уся наша праця має мету розповсюдження слова Божого, а не фінансове зростання. Ми маємо друзів з інших областей України, які займаються також безкоштовним або за дуже невеликі гроші розповсюдженням музичних та відео записів із повним дотриманням чинного законодавства. Розумієшь, є люди, що таким займаються, без власної вигоди чи збагачення, і я належу саме до таких людей. Тому твоя порада якось тут недоречна, бо я маю більш гарний досвід у цій сфері ніж ти. Якщо я не правий, розкажи яке безкоштовне служіння несеш саме ти.

Цитата:
Ти уподоблюєшся дрібному злодюжці, який украв на базарі апельсина, виправдовуючи свій вчинок тим, що апельсини були занадто дорогими. Вибач, але не тобі диктувати ціни на чужу продукцію!

Ну по-перше, я нічого не вкрав :-) По-друге, американські ціни нехай будуть у Америці :-) Якщо ти не розумієш причини "пиратства", то ти ніколи не усунеш його наслідки.

Ось скажи, Христос казав нам заробляти на християнстві? Чи Христос казав нам за гроші нести вість спасіння? І досить вже тобі плутати власний заробіток та проповідування Євангелія.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19630
UNREAD_POSTДодано: 10 січня 2010, 15:23 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Важко уявити, якби проповідник свої проповіді продавав за гроші. То чому ж співаки служать своїм даром за гроші? Виходить, що співакам гроші потрібні для їх служби, а молитовники і проповідники не потребують грошей?

Це мені нагадує Симона, який хотів купити дар Божий за гроші:
Як побачив же Симон, що через накладання апостольських рук Святий Дух подається, то приніс він їм гроші, і сказав: Дайте й мені таку владу, щоб той, на кого покладу свої руки, одержав би Духа Святого! (Дiї.8:18-19)

Кожному з нас Бог дав дари, щоб ми ними служили один одному, хто словом, хто піснею, хто молитвою, хто чим може. Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав, як доморядники всілякої Божої благодаті. Коли хто говорить, говори, як Божі слова. Коли хто служить, то служи, як від сили, яку дає Бог, щоб Бог прославлявся в усьому Ісусом Христом, що Йому слава та влада на віки вічні, амінь. (1Петра 4:10-11)

Я вважаю, що ті музиканти і співаки, які беруть гроші за свої диски, нехай краще взагалі не співають. А якщо мають потребу в грошах, то на то є добровільні пожертвування. А Слово Боже повинно поширюватися безкоштовно, щоб у всьому прославлявся Бог!

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 198 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>