Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 22 листопада 2024, 11:13

Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення:
12331
UNREAD_POSTДодано: 18 вересня 2007, 14:25 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
01 квітня 2010, 14:28
Написано: 411
Ви подивіться - цю тему найбільше людей в розділі переглянули! Видно, цікавить людей, шо то таке - націоналізм?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14355
UNREAD_POSTДодано: 16 січня 2008, 17:40 

Востаннє тут були:
19 січня 2008, 13:28
Написано: 5
Прошу пробачення, не осилив прочитати всю тему. Але маю питання щодо націоналізму і взагалі до любої форми самозахисту. Якщо це вже було, то вкажіть адрес.
Є війнна, на україну нападає якась крайньо шовініська країна, її воїни - вовки для нас, ціль війни знищити українців. Поясніть ОДНОЗНАЧНО, посилаючись ТІЛЬКИ на Новий Завіт, чи можна чинити опір (при цьому ми будемо вбивати ворогів, але людей, може християн, що є гріхом).
Я згадую два протиріччя: коли воїн спитав Ісуса про свою роботу, то отримав відповідь займатись тим чим займається; коли вас вдарять по лівій, підстав праву. Вибачте, що криво цитую.
Це питання стосується і любого смозахисту. Чи варто мені захищатись, якщо мене бють гопи. Знову посилання тільки на Новий Завіт.
Це, по суті, єдине, що у мені хитає віру. Буду Надзвичайно вдячний за поміч.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14359
UNREAD_POSTДодано: 17 січня 2008, 23:59 

Стать: Він
Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
То би варто було нову тему для цього почати.

Святославове, якщо християнин має слабу віру, то він буде шукати захисту у власній силі. Але віруючі християни всю надію покладуть на Бога, і тоді Сам Господь їх захистить!

Слово Боже нас навчає:
Рим.12:14 Благословляйте тих, хто вас переслідує; благословляйте, а не проклинайте!.. 17 Не платіть нікому злом за зло, дбайте про добре перед усіма людьми! 18 Коли можливо, якщо це залежить від вас, живіть у мирі зо всіма людьми! 19 Не мстіться самі, улюблені, але дайте місце гніву Божому, бо написано: Мені помста належить, Я відплачу, говорить Господь. 20 Отож, як твій ворог голодний, нагодуй його; як він прагне, напій його, бо, роблячи це, ти згортаєш розпалене вугілля йому на голову. 21 Не будь переможений злом, але перемагай зло добром!

Віруючий християнин ніколи не буде надіятися на власну силу чи на зброю, бо він в молитві попросить Бога і Сам Господь буде за нього перемагати.
Віруючий християнин зрікся самого себе, він не мріє про багатство чи добробут на землі, але він дбає про духовне нетлінне багатство, дбає про спільність з Богом, а все земне вважає за сміття.
Еф.6:12 Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби.

Святославів, я вірю, що якби всі українці не брали до рук зброї, а схилилися на коліна в молитві перед Богом, то Господь би відвернув силою Своєю ворогів...

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14365
UNREAD_POSTДодано: 19 січня 2008, 13:52 

Востаннє тут були:
19 січня 2008, 13:28
Написано: 5
Я молюсь за благо всіх людей, але, напевно, не вісі українці будуть молитись за наше спасіння.
Тоді ще питання (останнє, бо це і попереднє питання не по темі)
Що ж мені робити у разі війни (таку можливість відкидати не варто, бо через 10-20 років може бути війна за паливо)? Боротись за вітчизну, чи уникати бою (боєм я можу вважати також забезпечення військ, їх лікування), чи протистояти цьому і сприяти поразці країни?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14366
UNREAD_POSTДодано: 19 січня 2008, 16:12 

Востаннє тут були:
07 лютого 2011, 10:23
Написано: 445
Віровизнання: просто вірю в Бога
Святославів написав:
Що ж мені робити у разі війни (таку можливість відкидати не варто, бо через 10-20 років може бути війна за паливо)?

треба не допустити війни: зробити все, щоб якомога більше людей знали що їх обманюють та приховують, знищуючи патенти на розвиток альтернативних джерел енергії - сонця, води, вітру.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14367
UNREAD_POSTДодано: 19 січня 2008, 23:35 

Востаннє тут були:
Святославів написав:
Що ж мені робити у разі війни (таку можливість відкидати не варто, бо через 10-20 років може бути війна за паливо)? Боротись за вітчизну, чи уникати бою (боєм я можу вважати також забезпечення військ, їх лікування), чи протистояти цьому і сприяти поразці країни?
Святославів, звичайно, якщо ти чинитимеш добро своїм землякам, не завдаючи при цьому зла ворогам, то я думаю, що Богу це буде вгодно.
Звісно, не кожен українець може бути віруючим християнином, але віра наша в тому й полягає, щоб навчитися бути таким як був наш Спаситель, Який пішов на хресні муки, і тим дав нам приклада:
Матв.11:29 Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм.
І тому кожен віруючий повинен бути готовим, що його стратять за добрі вчинки, але дивімося щоб не загинути за зло.
Вiд Iвана 16 2 Вас виженуть із синагог. Прийде навіть година, коли кожен, хто вам смерть заподіє, то думатиме, ніби службу приносить він Богові! 3 А це вам учинять, бо вони не пізнали Отця, ні Мене.

Але водночас, приходять на память ще й такі слова:
Iван.15:13 Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх.
Тобто ми повинні і під час війни сповнятися любовю як до Бога, так і до своїх ближніх чи навіть ворогів, не шкодуючи свого життя. А найголовніше - це молитися Богу і надіятися на Його милість.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14372
UNREAD_POSTДодано: 20 січня 2008, 03:27 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Хто чинить більший гріх: командир, який дає наказ вбивати ворогів, чи солдат, який цей наказ виконує, і чи взагалі це можна назвати гріхом?

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14383
UNREAD_POSTДодано: 20 січня 2008, 17:43 

Востаннє тут були:
Той хто дає злочинний наказ і той хто виконує злочинний наказ - обоє винні. Згадаймо мужів Мисаха, Сидраха і Авденаго, які попри погрозу смерті відмовилися виконувати безбожний наказ... і Бог їх порятував!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14416
UNREAD_POSTДодано: 22 січня 2008, 06:03 

Востаннє тут були:
Ну ти знову змішуєш різні речі. Тих трьох мужів цар заставив поклонитися ідолу а не вбивати ворогів. Коли на війні твій командир наказує стріляти, хіба цей наказ злочинний? Це ж основна ціль солдат - знищити ворога. Якщо відкинути всю гуманність і так далі, а лише брати за авторитет Біблію, чи можна назвати це гріхом? Але втім, це вже зовсім інша тема...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14432
UNREAD_POSTДодано: 22 січня 2008, 20:41 

Востаннє тут були:
Так, це інша і незрозуміла для мене тема, а тому для продовження дискусію запрошую у нову тему: "Не вбивай!"

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14631
UNREAD_POSTДодано: 12 лютого 2008, 10:23 
Безбожник

Востаннє тут були:
28 травня 2012, 15:19
Написано: 98
Націоналізм то як релігія, на неї клюють одні і ті самі (звичайно шо я не буду говорити все шо я думаю, бо на цьому форумі не можна розумно викладати думки, просто забанять за розум)
Взагалі який є сенс ділитись на нації і воювати. Війна - це пряме наплювання на біблію, але при тому св ященники осв ячують бомби і військово службовцім
Цирк на дроті.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14678
UNREAD_POSTДодано: 16 лютого 2008, 04:46 

Востаннє тут були:
Не можна порівнювати націоналізм з релігією. Націоналізм - система понять, заснованих на прихильності до вроджених ознак, а релігія - до набутих. На нації не ділять, на нації нас розділив Бог. Вирізняєш ти себе українцем, чи ні, твоя національність від того не поміняється, а релігію можна поміняти.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14682
UNREAD_POSTДодано: 16 лютого 2008, 10:23 
Безбожник

Востаннє тут були:
28 травня 2012, 15:19
Написано: 98
я шось говорив за нації чи національність? я говорив за націоналізм
якшо вже на то пішло то націю я собі можу вибрати сам
от наприклад я не хочу жити в бидло-україні

http://intelligence-club.org.ua/forum/
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14722
UNREAD_POSTДодано: 18 лютого 2008, 05:27 

Востаннє тут були:
Не плутай націоналізм з патріотизмом. Націоналізм засновується на любові да своєї нації, а патріотизм - до своєї країни. Ти можеш поміняти країну, в котрій живеш, та не можеш поміняти Батьківщину.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
14738
UNREAD_POSTДодано: 19 лютого 2008, 08:25 

Востаннє тут були:
07 вересня 2019, 21:50
Написано: 896
Unker написав:
я шось говорив за нації чи національність? я говорив за націоналізм
якшо вже на то пішло то націю я собі можу вибрати сам
от наприклад я не хочу жити в бидло-україні

Людина зазвичай сприймає реальність за середовищем, у якому проживає, серед якого перебуває. Перебувати серед "бидла" означає і бути самим "бидлом", бо людина сама за своїми смаками вибирає середовище, в якому перебуває. Одним словом, від себе не втечеш! У яку би країну не втік!
Але тенденція позитивна - менше на Україні буде всілякого "бидла" (пробачте за термін - не мною вжитий).

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>