БогунТ написав:
Поняття виразів «прийти в чиєсь ім’я», «ходити в чиємусь імені» пов’язане з генезисом. Вони використовуються для позначення родинного зв’язку у процесі народжуваності.
То ж і поговоримо про народження «згори», від Духа. Воно теж має свій генезис, своє батьківство та родинний зв’язок і це означає, що народжений мусить прийти в чиєсь ім’я.Нагадаємо собі слова Ісуса:
5 Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже.
6 Що вродилося з тіла є тіло, що ж уродилося з Духа є дух.(Iван.3:5,6)Щодо самого Ісуса, то ніяких сумнівів немає, що він народився від Духа. Знаємо ж, що Бог – є Дух. Не душа і не тіло, а лише Дух. Ісус мав тіло і душу, бо був народжений жінкою людською, але батьком був Бог.
Про себе Ісус так і каже, що Він прийшов в ім’я Бога, в ім’я свого Отця, народився від Нього. Перший в родоводі Бога. Як би мав далі формуватися цей родовід?
Крамольною була би думка, що тепер Ісус має народити наступного нащадка, привести його в ім’я Своє, щоб продовжити родовід Бога, тепер уже внуком. Ісус, як син людський, не має такої змоги як Отець покрити жінку духом. Він є душа людська, хоч і народжена від Бога. А Духом є Бог.
Тож залишимо таку крамольну думку, бо Бог передбачив інший механізм, як організувати Свій генезис. Бог Сам цим поклопочеться.
І цей механізм не передбачає внуків Божих, а лише синів. Це означає, що всі діти Бога будуть не синами Ісуса, а Його братами. Родинний зв’язок Ісуса з Отцем Бог розмножить на інших людей, давши їм Свого Духа.
Це можливе лише тоді, коли Ісус з усіма, кого дасть Йому Бог, будуть
одним цілим тілом. Як розуміти це тіло? Складно сказати. Можна повторити лише слова Павла.
19 …не тримачись Голови, від Якої все тіло, суглобами й зв'язями з'єднане й зміцнене, росте зростом Божим. (Кол.2:19) Бачимо, що це тіло ростить Бог.
Ще один нюанс цього механізму вичитаємо в Івана, який наводить слова Ісуса:
26 Утішитель же, Дух Святий, що Його Отець пошле в Ім'я Моє…(Iван.14:26)В ім’я Ісуса має прийти Дух Святий. Це дуже важливо відмітити.
Не будь-куди, не у всесвіт буде посланий Дух Святий,
а саме «в ім’я Ісуса», який в свою чергу має родинний зв’язок з Отцем, ходить в імені Отця.
Дух Святий буде відділяти, освячувати, ту людину, до якої Його послав Бог, і приводити до Ісуса,
«вмонтовувати» в тіло родоводу Сина.
Людина стає родичем Ісусу, а в Ісусі і Богу. Яким родичем Ісусу стає людина? Братом. А яким родичем Богу? Сином. І це є народженням згори, від Бога, від Духа. Звісно, що Дух Святий дає людині віру істині, ми вже це вияснили у Павла. Людина робить діло віри – йде хреститися
(поміщатися) в ім’я Ісуса Христа, зодягатися в родину Бога.
27 Бо ви всі, що в Христа охристилися, у Христа зодягнулися! (Гал.3:27)20 Того дня пізнаєте ви, що в Своїм Я Отці, а ви в Мені, і Я в вас.(Iван.14:20)Отож, маючи братський родинний зв’язок з Ісусом, тобто, перебуваючи в Його імені, ми маємо батьком Бога, який є Духом. Наше походження тепер – небесне, від Духа.