Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 листопада 2024, 00:52

Створити нову тему Відповісти  [ 12 повідомлень ] 

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Дух, що "постав із мертвих"
15522
UNREAD_POSTДодано: 14 червня 2008, 08:34 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
18 квітня 2010, 16:00
Написано: 54
13 І сказав їй цар; Не бійся! Але що ти бачиш? А та жінка відказала Саулові: Я бачу ніби богів, що виходять із землі!(1Сам.28:13)

Виходив із землі Самуїл! ... У мене питання: чому виходив дух із землі??? Він що, вибачте, там пеербував після смерті - тобто в землі?!?... І чому Бог допустив, щоб "чаклунка" визвала духа, адже це заборонено?!?!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Дух, що "постав із мертвих"
15533
UNREAD_POSTДодано: 15 червня 2008, 00:20 

Стать: Він
Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Sofia написав:
Виходив із землі Самуїл! ... У мене питання: чому виходив дух із землі??? Він що, вибачте, там пеербував після смерті - тобто в землі?!?
Я думаю, що з цих слів важко зробити однозначний висновок, бо це було всього лиш видіння ворожки. Зрештою, це не дуже важливо, де саме покояться душі, очікуючи Воскресіння і Суду Божого.

Sofia написав:
І чому Бог допустив, щоб "чаклунка" визвала духа, адже це заборонено?!?!
Нічого не заборонено! Бо людині Богом дана воля чинити все що вона забажає. Але чаклунство та викликання духів - є гидотою в очах Божих, тобто гріхом. Тому віруючі цим не займаються і не ходять до ворожбитів. В Законі написано:
Повт.18 10 Нехай не знайдеться між тобою такий, хто переводить свого сина чи дочку свою через огонь, хто ворожить ворожбу, хто ворожить по хмарах, і хто ворожить по птахах, і хто чарівник, 11 і хто чорнокнижник, і хто викликає духа померлого та духа віщого, і хто питає померлих. 12 Бо гидота для Господа кожен, хто чинить таке, і через ті гидоти Господь, Бог твій, виганяє їх перед тобою.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

15539
UNREAD_POSTДодано: 15 червня 2008, 17:58 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Зрештою, це не дуже важливо, де саме покояться душі, очікуючи Воскресіння і Суду Божого.

Ммм... Уявіть, я померла, тепер в раю і комусь "приспічило" мене звідти діставати, ворожачи... Я що дійсно повернусь душею на землю?!?!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

15565
UNREAD_POSTДодано: 15 червня 2008, 21:38 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Я так розумію, що душа людини не відразу попадає у рай чи пекло... але знаходиться в місцях очікування Дня Господнього та Суду Божого, коли буде воскресіння мертвих.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

15576
UNREAD_POSTДодано: 16 червня 2008, 21:25 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Я так розумію, що душа людини не відразу попадає у рай чи пекло... але знаходиться в місцях очікування Дня Господнього та Суду Божого, коли буде воскресіння мертвих.

але ж як тоді слова Христа на хресті
42 І сказав до Ісуса: Спогадай мене, Господи, коли прийдеш у Царство Своє!
43 І промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю!
(Лук.23:42,43)

+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

15932
UNREAD_POSTДодано: 07 вересня 2008, 23:18 

Востаннє тут були:
27 лютого 2017, 09:26
Написано: 119
Важкі питання ви задаєте, тому що духовні речі, мов через мутне скло, пізнаються через тілесні, земні речі. Але чомусь саме ці важкі запитання так хвилюють людей :)
Що ж, давайте разом пороздумуємо над цими питаннями.
Згадайте таке місце Писання:
Сам бо Господь із наказом, при голосі Архангола та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть умерлі в Христі, потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і так завсіди будемо з Господом.

Зверніть увагу, що умерлі воскреснуть, а тоді будуть підхоплені разом із тими, що залишися живими. Отже, і живі, і мертві в даний час є на землі. Дивний висновок, чи не так? Але ж як інакше зрозуміти ці слова?
Ось тільки земля може бути різною, оскільки померлі в Христі не мають вже тлінного тіла, але разом з тим залишаються десь на землі. Що ж це за земля така?
А ніхто не задумувався, про яку таку загадкову землю так рясно говорить Біблія:
бо витяті будуть злочинці, а ті, хто вповає на Господа землю вспадкують
бо благословенні від Нього вспадкують землю, а прокляті від Нього понищені будуть!
У Нагірній проповіді Христос також говорить подібні слова. Ці місця дуже люблять так звані свідки єгови, прилаштовуючи їх до своєї доктрини. Але я думаю, що тут мова йде про особливу землю, іншими словами про цей рай, який говорив Христос, куди людина у тлінному тілі не може потрапити, а потрапляють лише умерлі в Христі. Це вже нова земля. Померлі без Христа потрапляють не на цю землю, а "під землю" - в шеол (преісподню), де й дожидаються суду. Звичайно, що це все певні прообрази звичних для нас речей, щоб ми могли хоч якось уявити духовні речі.
А вже як прийде Христос удруге, то ці померлі піднімуться і разом з живими підхоплені будуть на небо, де й будуть вічно царювати з Христом.
Але за Його обітницею ми дожидаємо неба нового й нової землі, що правда на них пробуває (2Пет.3:13).

Писання досліджували день-у-день, чи так воно є (Дії 17:11).
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

25309
UNREAD_POSTДодано: 29 вересня 2010, 14:27 

Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Віровизнання: греко-католик
Саме важливе в цій темі, що дух не помирає, а повертається до Бога в Царство, або в інше місце...

Тобто є безсмертна частин людини:
"Притчі 23
13. Не залишай юнака без покарання; якщо покараєш його різкою, він не помре.
14. Ти покараєш його різкою, і врятуєш душу його від шеолу.
15. Сину мій! Якщо серце твоє буде мудрим, то тішитиметься й моє серце."

яка очікує воскресіння - з’єднання з переміненим тілом:
Филипян 3, 21

"Наше бо життє єсть на небесах, звідкіля ждемо і Спасителя, Господа нашого Ісуса Христа, котрий переобразить тіло смирення нашого, щоб було подобне тїлу слави Його, по дійству, котрим зможе і покорити собі все. "

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

38751
UNREAD_POSTДодано: 12 грудня 2012, 10:56 

Востаннє тут були:
Дух вийшов із землі...

Якщо це сприйняти образно, то він ніби піднявся.

Та й Небеса, це ж не фізичне небо (комос) а духовне Небо - інший вимір... Тому може з гори голос Божий лунати, може Христос возноситись, а може дух Саміїла і з землі виходити.... Бо то паралельний вимір ,який є всюди.

Тому і зможуть Ісуса Христа всі зразу побачити, коли буде Другий Прихід Його. Якби Він тільки спускався з неба фізичного так як піднімався туди, то побачили б люди лише в одному місці. А так за Його словами побачать його всюди одночасно і на затемненій частині нашої планети (де ніч в той час буде) і на освітленій... А якщо люди десь на місячну станцію (вже на той час) чи на станцію на Марсі, то й там побачать...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

38976
UNREAD_POSTДодано: 17 грудня 2012, 18:25 

Востаннє тут були:
22 грудня 2012, 23:05
Написано: 260
Віровизнання: свідок Єгови
Michail написав:
А якщо люди десь на місячну станцію (вже на той час) чи на станцію на Марсі, то й там побачать...

Ви, звичайно, мрійник....
Michail написав:
Саме важливе в цій темі, що дух не помирає, а повертається до Бога в Царство, або в інше місце...

Тобто є безсмертна частин людини:
"Притчі 23
13. Не залишай юнака без покарання; якщо покараєш його різкою, він не помре.
14. Ти покараєш його різкою, і врятуєш душу його від шеолу.
15. Сину мій! Якщо серце твоє буде мудрим, то тішитиметься й моє серце."

яка очікує воскресіння - з’єднання з переміненим тілом:
Филипян 3, 21

"Наше бо життє єсть на небесах, звідкіля ждемо і Спасителя, Господа нашого Ісуса Христа, котрий переобразить тіло смирення нашого, щоб було подобне тїлу слави Його, по дійству, котрим зможе і покорити собі все. "

Як ці вірші підтверджують ваші ж слова?
Не помирає дух чи душа? Чи є між цими поняттями різниця?

Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. (До Римлян 1:25)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

39470
UNREAD_POSTДодано: 28 грудня 2012, 20:11 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
14 лютого 2016, 18:12
Написано: 1376
Віровизнання: п'ятидесятник
Verum написав:
Не помирає дух чи душа Чи є між цими поняттями різниця?

А Сам Бог миру нехай освятить вас цілком досконало, a непорушений дух ваш, і душа, і тіло нехай непорочно збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа 1Сол. 5:23
Отож, якщо вони написані окремо то, звичайно є між ними різниця.
А ще Євр. 4:12 написано:Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного,- проходить воно аж до поділу душі і духа...
А ще ми чули таку думку, що тіло - це як дім, дух - господар у ньому, а душа - тепло в домі.

А сам Бог миру нехай освятить вас цілком досконало, а непорушений дух ваш, і душа, і тіло нехай непорочно збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа!1Сол.5:23
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

39500
UNREAD_POSTДодано: 29 грудня 2012, 11:46 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Сестрички написав:
Verum написав:
Не помирає дух чи душа Чи є між цими поняттями різниця?

А Сам Бог миру нехай освятить вас цілком досконало, a непорушений дух ваш, і душа, і тіло нехай непорочно збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа 1Сол. 5:23
Отож, якщо вони написані окремо то, звичайно є між ними різниця.
Дійсно.Та все ж що воно таке??
Цитата:
А ще Євр. 4:12 написано:Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного,- проходить воно аж до поділу душі і духа...
А ще ми чули таку думку, що тіло - це як дім, дух - господар у ньому, а душа - тепло в домі.
Думка цікава.Але це лише приклад.А от що ж є отою душею та духом,так і неясно.Хто з цих трьох тіло -душа-дух є істотою якій притаманна свідомість??може усі три є свідомими істотами,іпостассями??Чи відомо це комусь шановні форумчани??Ну і цікаво,коли та як зявилась душа та дух??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

44317
UNREAD_POSTДодано: 08 квітня 2013, 12:23 

Востаннє тут були:
"А от що ж є отою душею та духом,так і неясно.Хто з цих трьох тіло -душа-дух є істотою якій притаманна свідомість??може усі три є свідомими істотами,іпостассями??Чи відомо це комусь шановні форумчани??Ну і цікаво,коли та як зявилась душа та дух??"

Головне те, що ап. Павло оформив у вислові цю троїсту природу людини: Дух, душа і тіло. (В книзі Солнянам). Цього достатньо щоб над цим розважати. А розважали святі отці Церкви більше. От і треба детально почитати їх роботи. Там великий досвід описаний...

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 12 повідомлень ] 

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>