Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 07 липня 2025, 19:54

Створити нову тему Відповісти  [ 36 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: "...ти будеш зо Мною сьогодні в раю!"
37920
UNREAD_POSTДодано: 31 жовтня 2012, 21:43 

Стать: Він
Востаннє тут були:
22 липня 2013, 09:10
Написано: 1256
Віровизнання: п'ятидесятник
Цікаво дізнатись як учасники форуму розуміють слова Христа сказані перед смертю розбійнику : "Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю!" Луки23:43 ???

Якщо хоч бути до Бога близько- держи серце високо, а голову низько.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: "...ти будеш зо Мною сьогодні в раю!"
37922
UNREAD_POSTДодано: 01 листопада 2012, 23:50 

Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Віровизнання: католик
Апостол1 написав:
Цікаво дізнатись як учасники форуму розуміють слова Христа сказані перед смертю розбійнику : "Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю!" Луки23:43 ???
А чому така акцентація на сьогодні?
В той же день розбійник віддав Богу душу.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37923
UNREAD_POSTДодано: 02 листопада 2012, 07:11 

Востаннє тут були:
Цікаво те що Христос після смерті опустився в найнижчі місця землі, а не в рай пішов, а розбійнику обіцяв СЬОГОДНІ бути з НИМ в раю.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37924
UNREAD_POSTДодано: 02 листопада 2012, 14:20 

Востаннє тут були:
Апостол1 написав:
Цікаво те що Христос після смерті опустився в найнижчі місця землі, а не в рай пішов, а розбійнику обіцяв СЬОГОДНІ бути з НИМ в раю.
Очевидно сьогодні стосується земного перебування. В той день Ісус і розбійник мали вмерти на хресті й Ісус Своїми словами дає знати розбійникові, що спасає того. Спасений - отже з Богом.

Маємо також розуміти, що фізичний час перестає існувати для фізичних осіб після їх фізичної смерти. Події, що там відбуваються, регламентовані по-іншому у якомусь іншому трансцедентному часі.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

37925
UNREAD_POSTДодано: 02 листопада 2012, 15:43 

Востаннє тут були:
Дякую Юр за думку. А хто ще як розуміє це місце?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37934
UNREAD_POSTДодано: 04 листопада 2012, 02:06 

Востаннє тут були:
Вчора, 03:59
Написано: 4683
Віровизнання: християнин
Yur написав:
В той день Ісус і розбійник мали вмерти на хресті й Ісус Своїми словами дає знати розбійникові, що спасає того. Спасений - отже з Богом.
Я іноді уявляю, що переживав той розбійник, що хоч висів на хресті, але мабуть в серці переживав велику радість спасіння. Очевидно, що в той час він забув про тілесні болі, а радувався в Господі - тобто духом вже перебував у раю з Христом.
Ап.Павло свої почуття висловив так: Бо для мене життя то Христос, а смерть то надбання... я маю бажання померти та бути з Христом, бо це значно ліпше. (Фил.1:21-22)
Поки ми, діти Божі, живемо тут - то вже живемо Христом, а день смерті - це перехід до явного: Теперь мы видим как бы сквозь [тусклое] стекло, гадательно, тогда же лицем к лицу; теперь знаю я отчасти, а тогда познаю, подобно как я познан. (1Кор.13:12)
І так само й розбійник: ще поки висів на хресті, то він вже увійшов в Боже Царство, бо це є праведність, і мир, і радість у Дусі Святім, що він очевидно й переживав. А коли той розбійник увійшов у вічність, то вже явно побачив той рай таким, якого ми навіть не можемо уявити своїм обмеженим тілесним розумом.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37938
UNREAD_POSTДодано: 04 листопада 2012, 16:05 

Востаннє тут були:
Дякую Сонячник, за твою версію, це дещо нова думка для мене. Цікаво які ще думки існують з цього приводу?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37939
UNREAD_POSTДодано: 04 листопада 2012, 16:39 

Востаннє тут були:
Цитата:
[ссс] Вам же відомо що ці слова "християни" сприймають по різному,в залежності з якого перекладу їх брати,адже суть цих слів змінюється внаслідок простої коми,в залежності де її поставити.-"кажу тобі сьогодні" або "кажу тобі,сьогодні".Церез це точиться багато суперечок внаслідок цього.
користуюсь перекладом проф. І. Огієнка, там навіть при повній відсутності розділових знаків можна булоб зрозуміти що оте сьогодні привязане не до часу дання обіцянки, а до часу її виконання. Інші відодомі переклади подають теж.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37951
UNREAD_POSTДодано: 05 листопада 2012, 02:06 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Yur написав:
В той день Ісус і розбійник мали вмерти на хресті й Ісус Своїми словами дає знати розбійникові, що спасає того. Спасений - отже з Богом.
Я іноді уявляю, що переживав той розбійник, що хоч висів на хресті, але мабуть в серці переживав велику радість спасіння. Очевидно, що в той час він забув про тілесні болі, а радувався в Господі - тобто духом вже перебував у раю з Христом.
Ну, важко сказати, чи він забув про тілесні болі, чи ні, все ж тіло знає своє, але віра безумовно надавала йому сил перетерпіти усі муки. Й не тільки тілесні, напевно він згадував своє розбійницьке життя й це теж наводило на нього смуток, але радість отриманого спасіння, отой рай у серці, безумовно для нього настав. А з фізичною смерттю усе погане закінчилося, він опинився у Раю, як і було обіцяно йому Господом.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37953
UNREAD_POSTДодано: 05 листопада 2012, 06:47 

Востаннє тут були:
Я розумію твою думку, але мені дещо важко з нею погодитись. Там написано, що розбійник мав бути СЬОГОДНІ з ІСУСОМ в раю, чомусь мені здається що ця обіцянка була виконана тільки післь смерті Христа, та розбійника. Але як саме? Оце і суть питання.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37954
UNREAD_POSTДодано: 05 листопада 2012, 15:35 

Востаннє тут були:
Апостол1 написав:
Я розумію твою думку, але мені дещо важко з нею погодитись. Там написано, що розбійник мав бути СЬОГОДНІ з ІСУСОМ в раю, чомусь мені здається що ця обіцянка була виконана тільки післь смерті Христа, та розбійника. Але як саме? Оце і суть питання.
Так, як написано, так і маємо розуміти. Помирав розбійник з вірою в спасіння, що наповнювала його серце радістю і після своєї фізичної смерти опинився в Раю, як того було обіцяно Христом.
Перед смерттю, висячи поруч з Христом, з розбійником відбулося духовне відродження, його слова сповнені надії: Спогадай мене, Господи, коли прийдеш у Царство Своє! стали підкріплені вірою, що так воно і станеться, після слів Господа: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37956
UNREAD_POSTДодано: 05 листопада 2012, 19:55 

Востаннє тут були:
Я допускаю думку що можливо під словом СЬОГОДНІ Христос мав на увазі те що пізніше описує Петро в другому посланні 3:8 ...в Господа один день- немов тисяча років, а тисяча років- немов один день! .

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37957
UNREAD_POSTДодано: 05 листопада 2012, 20:38 

Востаннє тут були:
Ще одна версія побудована на розумінні триєдиності Бога, Ісус казав: хто бачив Мене, той бачив Отця. Ів14:9 перефразувавши дані слова можна сказати: хто є з Отцем той є з Христом, бо Отець і Син- одно! Отже обіцянка яку Бог(Син) дав розбійнику збулася , він дійсно в той же день попав в рай і був там з Богом. Цікаво чи має така думка право на існування? Що думають про це форумчани?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37976
UNREAD_POSTДодано: 06 листопада 2012, 20:40 

Востаннє тут були:
Вчора, 03:59
Написано: 4683
Віровизнання: християнин
Апостол1 написав:
Ще одна версія побудована на розумінні триєдиності Бога, Ісус казав: хто бачив Мене, той бачив Отця. Ів14:9 перефразувавши дані слова можна сказати: хто є з Отцем той є з Христом, бо Отець і Син- одно! Отже обіцянка яку Бог(Син) дав розбійнику збулася , він дійсно в той же день попав в рай і був там з Богом. Цікаво чи має така думка право на існування? Що думають про це форумчани?
Христос ще говорив так: Ще поправді кажу вам, що коли б двоє з вас на землі погодились про всяку річ, то коли вони будуть просити за неї, станеться їм від Мого Отця, що на небі! Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них. (Матв.18:19-20) А якщо одночасно збираються в Ім'я Христа, то чи може Христос бути присутнім у різних місцях? Звичайно! Адже, Христос - є Слово Боже, що воплотилося в тіло Ісуса, і бути з Христом, мабуть, це те саме, що бути сповненим Божим Словом. І Бог є Дух, і Він пронизує весь Всесвіт, і так само Його Слово немає границь.
То ж чи лише при виході з тіла ми можемо бути з Христом? Ні, адже Христом ми можемо жити тут на землі, а вже після переходу у вічність будемо з Ним в єдності назавжди, якщо тільки тут були з Ним.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

37977
UNREAD_POSTДодано: 06 листопада 2012, 20:57 

Востаннє тут були:
Ти вірно говориш, Христос з нами є скрізь, де є ми, якщо виконуєм волю Його. Але бути з Христом на землі, і бути з Христом в раю, мабуть різні речі.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 36 повідомлень ]  На сторінку 1, 2, 3  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 2 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело