Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 24 жовтня 2025, 17:36

Створити нову тему Відповісти  [ 13 повідомлень ] 

Чи був дощ до потопу?
Так. 13%  13%  [ 1 ]
Ні. 38%  38%  [ 3 ]
Незнаю. 50%  50%  [ 4 ]
Всього голосів : 8
Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Чи був дощ до потопу?
43478
ДописДодано: 06 березня 2013, 17:57 

Стать: Він
Востаннє тут були:
22 липня 2013, 09:10
Написано: 1256
Віровизнання: п'ятидесятник
Інколи можна почути як проповідник говорить: "люди до потопу не знали що таке дощ, тому що тоді дощу не було зовсім. Вони сміялись з Ноя що будував ковчег, невірячи що може піти дощ..." Цікаво, така думка має Біблійне підтвердження?

Якщо хоч бути до Бога близько- держи серце високо, а голову низько.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Чи був дощ до потопу?
43482
ДописДодано: 06 березня 2013, 18:17 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
14 лютого 2016, 18:12
Написано: 1376
Буття 1:7 : І Бог твердь учинив, і відділив воду, що під твердю вона, і воду, що над твердю вона... Думаємо, тут ідеться про хмари, а з хмар міг іти дощ, тому не можна запевняти, що дощу не було. Можливо і не було, але про це не написано. А ще ми не знаємо, не зустрічали в Біблії, де написано що люди сміялися з Ноя... Можливо ми не уважні, але якщо це є десь написано, підкажіть де :?

А сам Бог миру нехай освятить вас цілком досконало, а непорушений дух ваш, і душа, і тіло нехай непорочно збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа!1Сол.5:23
+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

43484
ДописДодано: 06 березня 2013, 23:41 

Востаннє редаговано taras15 06 березня 2013, 23:42 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
21 жовтня 2025, 21:31
Написано: 524
Віровизнання: християнин
- "вони колись непокірливі були, як їх Боже довготерпіння чекало за Ноєвих днів, коли будувався ковчег, що в ньому мало, цебто вісім душ, спаслось від води." 1Петра 3:20
так як, Ной ковчег будував 100 років, то я думаю, що про нього знали багато людей. Ап. Петро називає Ноя "Проповідником праведності", значить Ной проповідував людям, що скоро Земля буде знищена потопом, а так як спаслося тільки 8 душ, то можна зробити висновок, що інші не повірили, знехтували або навіть при цьому і насміхалися з Ноя.
- на рахунок питання: твердь - це не хмари, це небеса, тобто наша атмосфера, яка складається з кількох шарів.
у док.фільмі "ложь во имя науки" (до речі, хороший документальний фільм, який базується на Біблії і здоровому глузді, тим самим показує безглуздість теорії Дарвіна і обманне походження Землі) є одна цікава теорія: вода, яка була над твердю, не була хмарами, а товстим шаром води, яка повністю покривала землю, тим самим створюючи парниковий ефект (тоді повітря було чистим), і на Землю створювався додатковий тиск, тобто кисню в повітрі було в кілька раз більше, це частково пояснюється чому до потопу люди жили до 1000 років, а земля відповідно живилася росою. Як почався потоп, вся вода, що над твердю ринула на Землю, і все сталось, як і є сьогодні.

«... може змилується Господь...» (Ам.5:15)
«А коли хто не має Христового Духа, той не Його.» (Рим.8:9)
+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

43486
ДописДодано: 07 березня 2013, 00:46 

Востаннє тут були:
10 вересня 2016, 17:27
Написано: 875
Звичайно, що не було дощу. Так написано: " І не було на землі жодної польової рослини, і жодна ярина польова не росла, бо на землю дощу Господь Бог не давав, і не було людини, щоб порати землю. І пара з землі підіймалась, і напувала всю землю." Бут.2:5-6 Не дивно, що люди часів Ноя не вірили словам про потоп, вони не мали уявлення що таке потоки води з неба. Так як тепер люди не віриться в наступне: "День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине, а стихії, розпечені, рунуть, а земля та діла, що на ній, погорять" 2Пет.3:10

Я раба Господня, хай буде мені за словом Твоїм. Лук.1:38
+4
(4-0)

URL Догори
Відсутній

43504
ДописДодано: 07 березня 2013, 15:36 

Востаннє тут були:
Підсніжник написав:
Звичайно, що не було дощу. Так написано: " І не було на землі жодної польової рослини, і жодна ярина польова не росла, бо на землю дощу Господь Бог не давав, і не було людини, щоб порати землю. І пара з землі підіймалась, і напувала всю землю." Бут.2:5-6 Не дивно, що люди часів Ноя не вірили словам про потоп, вони не мали уявлення що таке потоки води з неба.
Це місце Писання не говорить, що до потопу не було дощу. Тут описана така картина створення: на землі не було жодної польової рослини, і жодна ярина польова не росла. І вказані причини чому: 1) Не було дощу. 2) не було людини, щоб порати землю. Перед тим як зявилась людина, очевидно виникла і потреба в рослиному світі, тоді коли друга стримуюча причина(відсутність людей) була усунена, тоді зникла і перша причина(пішов дощ) і тоді проріс рослиний світ. Звідси і думка, що дощ пішов ще до створення людини.

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

43535
ДописДодано: 08 березня 2013, 12:46 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Апостол1 написав:
Підсніжник написав:
Звичайно, що не було дощу. Так написано: " І не було на землі жодної польової рослини, і жодна ярина польова не росла, бо на землю дощу Господь Бог не давав, і не було людини, щоб порати землю. І пара з землі підіймалась, і напувала всю землю." Бут.2:5-6 Не дивно, що люди часів Ноя не вірили словам про потоп, вони не мали уявлення що таке потоки води з неба.
Це місце Писання не говорить, що до потопу не було дощу. Тут описана така картина створення: на землі не було жодної польової рослини, і жодна ярина польова не росла. І вказані причини чому: 1) Не було дощу. 2) не було людини, щоб порати землю. Перед тим як зявилась людина, очевидно виникла і потреба в рослиному світі, тоді коли друга стримуюча причина(відсутність людей) була усунена, тоді зникла і перша причина(пішов дощ) і тоді проріс рослиний світ. Звідси і думка, що дощ пішов ще до створення людини.
Цікаві роздуми у вас Апостоле1.Але не розумію,всеж про відсутність дощу чітко написанно,а от про його наявність немає навіть згадки.То яким чином ви дійшли до того що він все ж був??Для того щоб проріс рослинний світ хіба не достатньо було того що- "І пара з землі підіймалась, і напувала всю землю"??Як ви гадаєте,що то була за пара і для чого вона напувала землю??
Цитата:
тоді коли друга стримуюча причина(відсутність людей) була усунена, тоді зникла і перша причина(пішов дощ) і тоді проріс рослиний світ.
Тут теж не докінця ясно,яка ж причина була усуненна першою-відсутність людини(тоість зявилась людина) чи відсутність дощу(тобто пішов дощ)??Мені видалось що ви мали на увазі що перше зявилась людина а тоді пішов дощ,завдяки котрому проріс рослинний світ.То виходить рослини зявились вже після людини а не до її сотворення.Так Апостоле1??

«Vat shrift,blifft»
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

43559
ДописДодано: 09 березня 2013, 03:40 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Тут однозначно важко сказати, бо в наведеній цитаті про відсутність дощу також вказується на відсутність самих рослин і навіть людей, тому ця цитата не є аргументом. Однак, можна також припустити, що дійсно пара, яка піднімалася з землі могла орошати рослини, якi появилися пізніше, бо дощ - це явище дискомфортне, принаймні для раю. Я думаю, що в раю доща точно не було, а далі міг і бути дощ, але ми знаємо що клімат докорінно змінився саме після потопу. А те, що люди начебто сміялися з Ноя, бо дощу не бачили, теж смішний аргумент: навіть якби бачили, то хіба міг би дощ загрожувати потопом?
Все ж, моя особиста демка, що доща таки не було, а рослини зрощувалися парою подібно як в парнику.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43565
ДописДодано: 09 березня 2013, 09:01 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Тут однозначно важко сказати, бо в наведеній цитаті про відсутність дощу, також вказується на відсутність самих рослин і навіть людей, тому ця цитата не є аргументом. Однак, можна також припустити, що дійсно пара, яка піднімалася з землі могла орошати рослини, якi появилися пізніше

Для того щоб рослини проросли, потрібен був дощ, пари тут було недостатньо, хоч і була пара але рослини не росли Бут2:5,6. (спробуйте самі щось виростити в парнику не поливаючи)))) +(можна припустити що коли пара зрошувала землю до потопу, то люди жилиб не по 1000 років, а від 100% вологості вмиралиб років в 30 від туберкульозу (c))
Цитата:
бо дощ - це явище дискомфортне, принаймні для раю. Я думаю, що в раю доща точно не було, а далі міг і бути дощ, але ми знаємо що клімат докорінно змінився саме після потопу. А те, що люди начебто сміялися з Ноя, бо дощу не бачили, теж смішний аргумент: навіть якби бачили, то хіба міг би дощ загрожувати потопом?
взагалі то я не памятаю опису того, що люди сміялись з Ноя. Це не аргумент, це припущення витікаюче з теорії про відсутність дощу.
Цитата:
Все ж, моя особиста думка, що доща таки не було, а рослини зрощувалися парою подібно як в парнику.

Скільки мені відомо, рослини в парнику мають штучну систему поливу.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43585
ДописДодано: 10 березня 2013, 01:33 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Ми взагалі не знаємо як виглядав клімат до потопу. Можливо грунт був вологим і не потребував поливання.
Цитата:
взагалі то я не памятаю опису того, що люди сміялись з Ноя.

В Біблії немає написано що люди сміялися, тому я написав "начебто", але може і сміялися, якщо не вірили, ми не знаємо.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43595
ДописДодано: 10 березня 2013, 14:44 

Востаннє тут були:
Сьогодні, 06:39
Написано: 4690
Сестрички написав:
А ще ми не знаємо, не зустрічали в Біблії, де написано що люди сміялися з Ноя... Можливо ми не уважні, але якщо це є десь написано, підкажіть де :?
Як було за днів Ноєвих, так буде і прихід Сина Людського. Бо так само, як за днів до потопу всі їли й пили, женилися й заміж виходили, аж до дня, коли Ной увійшов до ковчегу, і не знали, аж поки потоп не прийшов та й усіх не забрав, так буде і прихід Сина Людського. (Матв.24:37-39)
Це очевидно, що люди насміхалися з Ноя, і не про все мусить бути написано конкретно. Як уже підмітив вище Тарас, що Ной був проповідником праведности, а ще сказано, що їх Боже довготерпіння чекало за Ноєвих днів, коли будувався ковчег, що в ньому мало, цебто вісім душ, спаслось від води. (1Петр.3:20)
Тобто так само як і сьогодні безбожники насміхаються над віруючими, то так само й за днів Ноя зневажали праведника. Та й уявіть собі, хіба би в наш час не сміялися з дивака, який би 100 літ будував ковчег на суші? Ну, звичайно, можливо ніхто не реготав, але в своєму серці погорджували, бо інакше би спаслися.

Що стосується дощу до Потопу, то я думаю, що його не було. Вперше райдуга (веселка) появилася після Потопу:
І Я укладу заповіта Свого з вами, і жодне тіло не буде вже знищене водою потопу, і більш не буде потопу, щоб землю нищити... Я веселку Свою дав у хмарі, і стане вона за знака заповіту між Мною та між землею. І станеться, коли над землею Я хмару захмарю, то буде виднітися в хмарі веселка. (Бут.9:11,13-14)

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
+3
(3-0)

URL Догори
Відсутній

43605
ДописДодано: 10 березня 2013, 15:50 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Апостол1 написав:
Братик написав:
Тут однозначно важко сказати, бо в наведеній цитаті про відсутність дощу, також вказується на відсутність самих рослин і навіть людей, тому ця цитата не є аргументом. Однак, можна також припустити, що дійсно пара, яка піднімалася з землі могла орошати рослини, якi появилися пізніше

Цитата:
Для того щоб рослини проросли, потрібен був дощ, пари тут було недостатньо, хоч і була пара але рослини не росли Бут2:5,6. (спробуйте самі щось виростити в парнику не поливаючи)))) +(можна припустити що коли пара зрошувала землю до потопу, то люди жилиб не по 1000 років, а від 100% вологості вмиралиб років в 30 від туберкульозу (c))
Тоді навіщо пара напувала землю??Відповіді я не почув.Окрім того хіба не очевидною є послідовність описанного в Бут2:5.6??Про відсутність рослин,написанно перше в 5 вірші.А тоді в 6 вже згаданно про пару яка напувала землю.Якби ця послідовність була іншою,тобто преше- земля поливалась росою, а тоді- не було рослин,то тоді це б дійсно свідчило про те що від роси рослинність не могла прорости.А так ця послідовність інша.Ну і мабуть зрозуміло що земля поливалась росою з певною метою.Якою ж панове??А про вологість та скільки її треба щоб завдяки росі проросла рослиність ми взагалі неможемо щось припускати.Адже нам дійсно не відомі ті обставини і той первісний світ.Те саме стосується туберкульозу.Звідки йому там узятись,коли організм людини тоді ще не знав таких хвороб,адже був дуже наближенний до доскналості,яку він втратив??Тож гадаю,перш ніж висувати якісь припущеня, ретельно проаналізуйте їх за допомогою таких перехресних запитань.Якщо є відповіді,то уважно їх перегляну.

Цитата:
Все ж, моя особиста думка, що доща таки не було, а рослини зрощувалися парою подібно як в парнику.
Скільки мені відомо, рослини в парнику мають штучну систему поливу.
Все ж аби не були сумнівів щодо відсутності дощу,можна навести ще один аргумент,окрім того що вже щойно згадали про веселку.Так от в Євр11:7 ось що сказанно-"Вірою Ной, як дістав був об'явлення про те, чого ще не бачив, побоявшись, зробив ковчега, щоб дім свій спасти".Отже чого ж небачив Ной з того обявлення яке дістав??
Також я досі незрозумів того про що питав вище-що всеж зявилось раньше-рослини чи людина??[
Апостол1 написав:
тоді коли друга стримуюча причина(відсутність людей) була усунена, тоді зникла і перша причина(пішов дощ) і тоді проріс рослиний світ.

Цитата:
Тут теж не докінця ясно,яка ж причина була усуненна першою-відсутність людини(тоість зявилась людина) чи відсутність дощу(тобто пішов дощ)??Мені видалось що ви мали на увазі що перше зявилась людина а тоді пішов дощ,завдяки котрому проріс рослинний світ.То виходить рослини зявились вже після людини а не до її сотворення.Так Апостоле1??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

43607
ДописДодано: 10 березня 2013, 16:03 

Востаннє тут були:
10 вересня 2016, 17:27
Написано: 875
Братик написав:
Однак, можна також припустити, що дійсно пара, яка піднімалася з землі могла орошати рослини, якi появилися пізніше, бо дощ - це явище дискомфортне, принаймні для раю. Я думаю, що в раю доща точно не було, а далі міг і бути дощ, але ми знаємо що клімат докорінно змінився саме після потопу.
Рай напувався водою з річки, те ж саме могло бути з іншими рослинами: "І зростив Господь Бог із землі кожне дерево, принадне на вигляд і на їжу смачне, і дерево життя посеред раю, і дерево Пізнання добра і зла. І річка з Едену виходить, щоб поїти рай." Бут 2:9-10 Клімат після потопу однозначно змінився не в кращий бік. Почалися холоди, спека, виокремилися пори року: "Надалі, по всі дні землі, сівба та жнива, і холоднеча та спека, і літо й зима, і день та ніч не припиняться!" Бут.8:22

"Року шостої сотні літ життя Ноєвого, місяця другого, сімнадцятого дня місяця, цього дня відкрилися всі джерела великої безодні, і розчинилися небесні розтвори. І був дощ на землі сорок день і сорок ночей". Бут. 7:11-12 Ці безодні джерела відкрилися і спорожнилися. Опісля потопу їх вже не було і нема й досі. Саме вони створювали для первісної землі чудовий вологий клімат і захищали її від шкідливого космічного впливу, від якого все більше потерпаємо ми. А після потопу води із землі випарувались і почали йти дощі, почалося те, що ми називаєм кругообігом води. "І закрились джерела безодні та небесні розтвори, і дощ з неба спинився. І верталась вода з-над землі, верталась постійно. І стала вода спадати по ста й п'ятидесяти днях". Бут. 8:2-3
Тому не могло бути туберкульозу, бо то не така сирість, яка буває зараз. Все змінилося, навіть Ной цього не розумів. Бо до того виноградний сік не бродив, не ставав вином. Він його попив і сп`янів (Бут.9:20-21)

Я раба Господня, хай буде мені за словом Твоїм. Лук.1:38
+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

43619
ДописДодано: 10 березня 2013, 22:11 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Апостол1 написав:
Для того щоб рослини проросли, потрібен був дощ, пари тут було недостатньо, хоч і була пара але рослини не росли Бут2:5,6. (спробуйте самі щось виростити в парнику не поливаючи))))

Цієї зими ми з братом хотіли зайнятися вирощуванням цибулі. Щоб коротко то там не потрібна земля і вода, тобто цибуля не у воді, а над нею. Тому це можливо, достатньо випаровування.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
+1
(1-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 13 повідомлень ] 

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2025 "Джерело"
Джерело