Цитата:
Протестанти були в Церкві, але їх постійно стримували говорити істинну, убивали,спалювали, називали єретиками.
Неправота єретиків доведена. Їхні вчення є заперечені. Для чого ви себе причисляєте до тих, які служили князеві цього світу?
Цитата:
Само слово протестант имеет следующее значение: "pro" – быть за что-то, быть согласным с чем-то, "testari" – нести свидетельство.
Чудово, але в латині при утворенні складного іменника значення окремих частин не зберігаються повністю. "Protestans" - той, хто публічно доводить. Щодо такого пояснення я не маю нічого проти.
Цитата:
Зустрічне питання: А де були сучасні католики, коли вони появилися?
Не зовсім зрозумів.
Сучасні католики з'явились тоді, коли вони народились. А католики взагалі були, починаючи з апостолів. Ну, можете вважати, від першої згадки про християн в Антіохії Сирійській. Адже Церква є вселенською, тобто католицькою (Καθολικος). Але це справді не та тема.
Цитата:
Погоджуюся, а що є тоді світ? Тоді і подивимося хто є Церквою? Як живе світ, які вчинки світу?
Пробачте, я не зовсім зрозумів суть питання.
Цитата:
А ви можете підтвердити? І як це практично відбулося? Християнська Церква заснована на Христі. А значить у вас не Христос є Бог, а Кифа. Він вас спас і спасає - виходить, для чого тоді вам Христос?
Христос заснував Церкву. Тобто він її заснував на собі? Я цього не уявляю. Церква - Тіло Христове, і ми, як частина Церкви, є у Христі. Тобто Христос заснував її із нас, Його стада, і ми, Церква, є у Христі. Так я це розумію, перепрошую, якщо написав неграмотно. Ось як це звучить у Біблії:
"Як вони вже поснідали, то Ісус промовляє до Симона Петра: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш мене більше цих? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що люблю Тебе! Промовляє йому: Паси ягнята Мої!" (Йо. 21, 15)Кифа не спасає нас. Він не є Пастир. Як тоді Кифа серед учнів Ісуса, так тепер єпископи серед вірних, є Божими управителями (див. Тит 1, 7). Кифу наставив Бог, тому він не по своїй гордості став перший, а за Божою волею. Кожен же, хто хоче сам собі бути Церквою, впадає у гріх марнославності.
Цитата:
Зустрічне питання: А ви до якої належите?
Поясність вислів тоді: єдина, свята, соборна та вселенська?
Я належу до єдиної, святої, соборної, апостольської Церкви.
"Христова Церква єдина, бо один є Бог, і один є Ісус Христос - Будівничий Церкви"(Катехизм УГКЦ, п. 284)
"Святість Бога є джерелом святості Церкви. "Христос полюбив Церкву і видав Себе за неї, щоб її освятити, очистивши купіллю води зі словом, щоб появити Собі Церкву славну, без плями чи зморшки або чогось подібного, але щоб була свята й непорочна" (Еф. 5, 25-27)" (Катехизм УГКЦ, п. 288)
"Церква виявляє, що вона є соборна, коли збирає навколо євхаристійної Трапези спільноту вірних. Зібрана спільнота Церкви творить Євхаристію, а Євхаристія творить Церкву в сопричасті вірних із Христом і між собою" (Катехизм УГКЦ, п. 290)
"Христос покликав дванадцятьох апостолів, заснував на них Церкву й послав їх у світ проповідувати Євангеліє." (Катехизм УГКЦ, п. 294)
Цитата:
Що в них і у вас не правильно є тут багато тем.
Я ж не буду все це спростовувати, мені життя не вистачить
Цитата:
Наприклад свічки, свята вода, заміна священників замість пресвітерів, поклоніння і молитви святим, Марії, обрядовість замість духовності, наголос на Переданню замість Писання і т.д.
Знову ж, це не та тема. Я б з радістю з вами поговорив на якусь окремо взяту звідси тему в іншому місці. Якщо бажаєте - створіть новий топік.
Цитата:
Nazariusz чому ти не заперечив цих слів? Чи ти погоджуєшся із цими словами? Чи це від демона як ти пишеш?
Що саме? Покаяння? Покаяння є дійсне, якщо приводить людину до Бога. Якщо ж воно приводить людину до єресі - це не покаяння.