Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 03 вересня 2025, 21:32

Створити нову тему Відповісти  [ 176 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Священики
23953
UNREAD_POSTДодано: 09 липня 2010, 09:35 

Стать: Він
Востаннє тут були:
01 грудня 2024, 22:59
Написано: 1346
Віровизнання: греко-католик
Sh_21 написав:
Michail написав:
Молитви, співи псалмів, Таїнство Євхаристії (ламання Хліба, кожного першого дня в домусах - домах молитви)

1.Але у вас не так проводять богослужіння. У вас Літургія, це ж не таке служіння як у перших християн.
2. От бачите самі пишете "ДІМ МОЛИТВИ" то чому ви говорите "ХРАМ" на будівлю?

Як це не так? Літургія: починається молитвами і псалмами. В середині читання Євангелія і проповідь. Далі молитви, потім Таїнство Євхаристії... Далі молитви і благословіння...
Більш розширено і докладно, але сут та ж.

Храм, Церква - символічна споруда - дім молитви. Храм молитви.
У домах моливти здійснювали "ламання Хліба" - Євхаристію... Тут теж. хоча за благословенням єпископа можна і на природі Службу Божупроводити..

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23954
UNREAD_POSTДодано: 09 липня 2010, 09:45 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Я не СЄ мені не потрібно пояснювати про спомин смерті І.Х. . До речі у нас кожного місяця це звершують. У доктрині про "Спомин" в основному у нас одне розходження, ви говорите що ви практично споживаєте Тіло і Кров І.Х., а ми говорив що вино і хліб є символ Тіла і Крові І.Х..
Якщо читати цей же розділ 1Кор.11 з 23 і нижче вірші то там чітко написано хліб і кров., а от чому ваші говорять що під час молитви хліб і кров перетворюється у Тіло і Кров не розумію, поясните?

Поясню. Ваше розуміння Євхаристії дещо схоже на лютеранське...
Але Ісус Явно сказав, що "Це є Тіло моє". "Це є Кров моя"

Не "означає", а "є". Я грецький текст перевіряв. Слово "є" таке і перекладається...
Слово "означає" по грецьки інакше пишеться... Нажаль при собі словника не маю.

Це доводить і ця цитата:
«бо хто їсть і п'є, засудження собі їсть і п'є, якщо у цьому не розрізняє Тіло» (1 Кор 11, 29).

Вона не вирвана з контексту, а пояснює, що це за хліб і вино.

Якщо читати цей же розділ 1Кор.11 з 23 і нижче вірші то там чітко написано хліб і кров.,.

Вона лежить нижче за ці вірші!

А перед цим ап. Павло також зауважив, про що говоритиме далі:

"Книга 1-е Коринфянам > Глава 10 > Стих 16:
Чаша благословения, которую благословляем, не есть ли приобщение Крови Христовой? Хлеб, который преломляем, не есть ли приобщение Тела Христова?"

Були б це просто символи, чи було б таке:

Книга 1-е Коринфянам > Глава 11 "28. Да испытывает же себя человек, и таким образом пусть ест от хлеба сего и пьет из чаши сей.
29. Ибо, кто ест и пьет недостойно, тот ест и пьет осуждение себе, не рассуждая о Теле Господнем.
30. Оттого многие из вас немощны и больны и немало умирает."

Чому Вам це так важко зрозуміти, як учням, що покинули Христа, коли почули від нього подібні слова:

«Істинно, істинно кажу вам: якщо не будете їсти Тіла Сина Чоловічого і пити Крові Його, то не будете мати в собі життя. Хто їстиме Моє Тіло і питиме Мою Кров, буде мати життя вічне, і Я воскрешу його в останній день. Бо Тіло Моє, то справжня по Тайна Вечеря жива, Моя Кров то є справжнє життя. Хто споживатиме Моє Тіло і питиме Мою Кров, той перебуватиме в Мені, і Я в ньому» (Іоан. 6, 53-56).

?

От від цієї правди я не можу відступитись, яким би стилем не відповіда. СвятеПисьмо дуже важливе.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23960
UNREAD_POSTДодано: 09 липня 2010, 22:10 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Michail написав:
Як це не так? Літургія: починається молитвами і псалмами. В середині читання Євангелія і проповідь. Далі молитви, потім Таїнство Євхаристії... Далі молитви і благословіння...
Більш розширено і докладно, але сут та ж.

Скільки раз я був, то бачив зовсім інакша священик співає, а парафіяни просто слухають і хрестяться, а співає в основному тільки хор із священиком. Хіба що у вас інакше.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23962
UNREAD_POSTДодано: 09 липня 2010, 22:36 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Поясню. Ваше розуміння Євхаристії дещо схоже на лютеранське...

Michail написав:

Ви не вказали із звідки ви взяли це місце, треба контекст. Вас думаю вчили золотому правило богословів « Контекст… контекст… і ще раз контекст».
Ви якось хитруєте, читайте повністю, а не виривайте... Тут же ясно написано узяв хліб, узяв чашу. Ви що хочете сказати що це перетворилося у Кров і Тіло І.Х.?
Вiд Матвiя 26:26-28 Як вони ж споживали, Ісус узяв хліб, і поблагословив, поламав, і давав Своїм учням, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє. 27 А взявши чашу, і подяку вчинивши, Він подав їм і сказав: Пийте з неї всі, 28 бо це кров Моя Нового Заповіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів!

Цитата:
Не "означає", а "є". Я грецький текст перевіряв. Слово "є" таке і перекладається...
Слово "означає" по грецьки інакше пишеться... Нажаль при собі словника не маю.

Пошукайте, подивимось....

Цитата:
Це доводить і ця цитата:
«бо хто їсть і п'є, засудження собі їсть і п'є, якщо у цьому не розрізняє Тіло» (1 Кор 11, 29).

Я ж у попередній записі вам говорив читайте із 23 вірша, там також ясно написано хліб, вино. А у 29 вірші ніяк не вказує що вино є Кровю І.Х. Як це правильно вам пояснити, хліб і вино є символ Крові і Тіла І.Х., а не особисто Його Кров і Тіло.
Не знаю що у вас за переклад, але тут ключове слово "не розважаючи" 29 Бо хто їсть і п'є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п'є!

Цитата:
От від цієї правди я не можу відступитись, яким би стилем не відповіда. СвятеПисьмо дуже важливе.

Цікаве ваше твердження, ніби я не правду говору. Давайте з’ясуємо, дві правди не може бути.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23968
UNREAD_POSTДодано: 10 липня 2010, 08:39 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
21 серпня 2010, 14:29
Написано: 9
Dimka написав:
Арона ж і синів його приведеш до входу в намет зборів та й обмиєш їх водою. А взявши шати, надягнеш на Арона хитон і плащ, що до ефоду, ефод, нагрудник; та й опережеш його мережаним поясом ефоду. І покладеш йому на голову митру, а на митру вкладеш святу діядему. І візьмеш миро і зіллєш його на голову й помажеш його. Потім приведеш і синів його, і надягнеш на них хитони. І підпережеш їх поясами, Арона та синів його, і обгорнеш їм голови завоями, і буде їм священство установою вічною. (Вихід 29:4-9)

Якщо Бог каже, що священство буде установою вічною, то чому тоді у більшості протестантських церквах немає священиків?

Тому що Новий заповіт не підтримуе священства по лінії Аарона.Ісус змінив статус священства , ставши священником вічним по чину Мелхиседека...
Для Ізріля все залишається як було...

Я люблю Ісуса...
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23981
UNREAD_POSTДодано: 12 липня 2010, 11:17 

Востаннє тут були:
"про тіло,"
Цыкаво, а чому ключове слово - не тіло?

"Ви не вказали із звідки ви взяли це місце, треба контекст. Вас думаю вчили золотому правило богословів « Контекст… контекст… і ще раз контекст»."

Я думаю Ви прекрасно знаєте, коли ці слова біли сказані і в якому листі ап. Павлом повторені.

Sh_21. написав: Ви що хочете сказати що це перетворилося у [color=#FF8000]Кров і Тіло І.Х.?[/color]

Не перетворилося , а змінилося! Важливий катехитичний вислів.
Є тіло, а не означає тіло!

Sh_21. написав:Я ж у попередній записі вам говорив читайте із 23 вірша, там також ясно написано хліб, вино. А у 29 вірші ніяк не вказує що вино є Кровю І.Х. Як це правильно вам пояснити, хліб і вино є символ Крові і Тіла І.Х., а не особисто Його Кров і Тіло.

Співставити треба всі Цитати з Біблії, і так робити висновок...

Sh_21. написав:Скільки раз я був, то бачив зовсім інакша священик співає, а парафіяни просто слухають і хрестяться, а співає в основному тільки хор із священиком. Хіба що у вас інакше.

У нас в церквах співають і миряни!
В багатьох традиційних церквах миряни - ліниві! Не всі мають дар співу, але якось співаати-то можуть!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23982
UNREAD_POSTДодано: 12 липня 2010, 11:20 

Востаннє тут були:
"Тому що Новий заповіт не підтримуе священства по лінії Аарона.Ісус змінив статус священства , ставши священником вічним по чину Мелхиседека..."

І всіх вірних зробив своїм священством, а пресвітерів, єпископів і дияконів зробив священством таїнственим: для проведеня служіння!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23987
UNREAD_POSTДодано: 12 липня 2010, 19:07 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
21 серпня 2010, 14:29
Написано: 9
Зробив царственним священством...Не для проведення служіння , а звіщати слово БОже, Та бути молитовниками....І багато ще чого...Включаючи і служіння, але це неголовне....

Я люблю Ісуса...
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23991
UNREAD_POSTДодано: 12 липня 2010, 19:53 

Востаннє тут були:
Michail написав:
"про тіло,"
Цыкаво, а чому ключове слово - не тіло?

Та там усі ключові слова :) , але суть яка вірша?

Цитата:
"Ви не вказали із звідки ви взяли це місце, треба контекст. Вас думаю вчили золотому правило богословів « Контекст… контекст… і ще раз контекст»."

Я думаю Ви прекрасно знаєте, коли ці слова біли сказані і в якому листі ап. Павлом повторені.

Та Ви якимось іншим перекладом користуєтеся, тому я точно не знаю що ви хочете сказати. Тут в основному всі користуються перекладом Огієнка.

Цитата:

А я хіба щось інакше говорю, тільки ви пропускаєте слова хліб і вино.

Цитата:
Є тіло, а не означає тіло!

То це саме що я говорю що хліб є Тіло????

Цитата:
Sh_21. написав:Я ж у попередній записі вам говорив читайте із 23 вірша, там також ясно написано хліб, вино. А у 29 вірші ніяк не вказує що вино є Кровю І.Х. Як це правильно вам пояснити, хліб і вино є символ Крові і Тіла І.Х., а не особисто Його Кров і Тіло.

Співставити треба всі Цитати з Біблії, і так робити висновок...

Тоді почитайте про страсний четвер, хіба там інакше сказано.

Цитата:
Не всі мають дар співу, але якось співаати-то можуть!

Для загального співу, аж дар співу не потрібно, я думаю хотіння хватає :lol:

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23992
UNREAD_POSTДодано: 12 липня 2010, 19:57 

Востаннє тут були:
Michail написав:
І всіх вірних зробив своїм священством, а пресвітерів, єпископів і дияконів зробив священством таїнственим: для проведеня служіння!

А звітки таке твердження "священством таїнственим"?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23996
UNREAD_POSTДодано: 12 липня 2010, 22:54 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Шановне панство,якщо ви не СЄ та добре розумієте тую євхаристію та причастя,і хочете про це поговорити,то перейдіть у відповідний розділ,або започаткуйте нову тему.Я як той СЄ який ,як ви пишете не розуміє суть цього, зможу вам допомогти з Писання подивитись на це питання з обєктивної сторони.Буде дуже цікаво.Тут мова йде про "СВЯЩЕННИКІВ".Тож не губіть цієї теми.
Michail написав:
Знову море питань. Поки що відповідаю на це:"А сьогодні скільки вздоровилось від молитви вашого Отця.До речі,чомусь ви не написали,чому у вас священника наз "Отче"?Чи бува не протирічить це Писанню??"Я вже писав, що священик з моєї парохії - харизмат. Виздоровлюється під час молитви його - досить багато людей. Багато свідчень. І це чиста правда. Навіть можете перевірити.м. Ужгород, вул. Докучаєва, парохія святоого архангела Михаїла, греко-католицької єпархії. о. Василь Бляшин..
Знову ви ведете мову за якісь окремі випадки,та при цьому що десь там у вас.Є така приказка-"Кожна жаба хвалить своє болото".Ми ведемо мову я так розумію не про окремого священника та навіть не про католиків-харизматів.А про саме розуміння цього.Немає Михайле цих зцілень сьогодні,про які ви пишете.А от колись були.Знаю багатьох людей навіть тих же католиків-харизматів,які себе вважають глибоко віруючими.Проте і далі страждають від різних хвороб,які непроходять,навіть після багатьох ревних молитов не одного священника харизмата.Ну і щодо католиків -харизматів.Як на це дивиться католицька церква,зоокрема грекокатолицький настоятель.Чи схвалює він таке??

Michail написав:
Чи суперечить тиутл "отець" при звертанні до священика Святому Письму? Чим?Там сказано, щоб ми вчителів і отців собі не назвиали. ..
Нетак там сказанно.Ви би хоч навели ту цитату.Дивимось.Мт23:9-"І не називайте нікого отцем на землі, бо один вам Отець, що на небі".Чи помітили ви як говорив Ісус."НІКОГО не називайте Отцем на землі".Поясніть згідно з тим як сказав Ісус про це , ане як ви це переказуєте.Тут слово "Отець" звісно стосується титулу,а не того хто є буквальним батьком.

Michail написав:
Але й самі знаєте, що є вчителі, єє диякони, є пророки, є цілителі і т.д.Так що і назви "вчитель" не могло б бути....
Ой Михайле.То що для вас Ісусові слова є ніщо??читаєм далі-"А ви вчителями не звіться, бо один вам Учитель, а ви всі брати".Знову мова йде про звертальний титул до когось. Тож Ісус каже "НЕ ЗВІТЬСЯ вчителями".Що тут незрозумілого.Наприклад у церквах СЄ ніхто цього не робить.А про дияконів,пророків чи цілителів у Ісусових словах мова взагалі не йшла.

Michail написав:
По0другеап. Павло називав тих, кого хрестив, своїми дітьми... Так що титул "отець" зовсім не суперечить сутності Бога Отця. Та й пишеться з малої букви.Якби в Біблії не було, того про що я тільки що писав... то можливо й суперечив би.
Ой Михайле.А що є десь заборона когось наз своїми дітьми.До чого ви це сюди пришиваєте.Павло,Іван тощо,наз учнів Христа,дітьми.Але ніхто не звертався до Павла чи до Івана титулом "Отче",чи нетак?Тож Михайле,ви явно підлаштовуєте місця із Біблії під власні погляди.Не добре так.Казав Ісус що це дорога до погибелі.Постарайтесь всеж проаналізувати написанне чесно та неупередженно.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24002
UNREAD_POSTДодано: 13 липня 2010, 17:50 

Востаннє тут були:
Відповіді на питання sss

8. А вы не называйтесь учителями, ибо один у вас Учитель -- Христос, все же вы -- братья;

Вибачте, але ап. Павло говорив, що в церкві є вчителі!
І він це не критикував!

Книга 1-е Коринфянам > Глава 12 > Стих 28:
И иных Бог поставил в Церкви, во-первых, Апостолами, во -- вторых, пророками, в-третьих, учителями; далее, [иным дал] силы [чудодейственные], также дары исцелений, вспоможения, управления, разные языки.

Книга К Ефесянам > Глава 4 > Стих 11:
И Он поставил одних Апостолами, других пророками, иных Евангелистами, иных пастырями и учителями,

Книга К Евреям > Глава 5 > Стих 12:
Ибо, [судя] по времени, вам надлежало быть учителями; но вас снова нужно учить первым началам слова Божия, и для вас нужно молоко, а не твердая пища.

І Яків не критикував!
Книга Иакова > Глава 3 > Стих 1:
Братия мои! не многие делайтесь учителями, зная, что мы подвергнемся большему осуждению,

А значить шкода, що євангельські церкви не мають вчителів... Хоча вони, можливо, не мають цієї назви, а по суті є люди, що вчать Слова Божого!

Так, що дуже помиляєтесь Ви!
Читайте Біблію і розумійте духом, а не букви придержуйтесь. І су говорив, скоріше про те, щоб не називали собі вчителями тих, хто не вчить Слова Божого, Євангелія Ісуса Христа!

Ой Михайле.То що для вас Ісусові слова є ніщо?

Ну дякую... Чи я не стараюсь пізнати Новий Завіт - вчення Ісуса?

Але ніхто не звертався до Павла чи до Івана титулом "Отче",чи нетак?Тож Михайле,ви явно підлаштовуєте місця із Біблії під власні погляди.

Цікаво, а якщо ап. Павло і ап. Іван називав вірних своїми дітьми, то звідки Ви знаєте, як вони звертались до апостолів?

Вони ж книг не написали...

А по-друге звертання "отче" - це лише титулл - на відміну від звертання до Бога.
Ви своєму батькові біологічному теж не кажете Батьку, чи тату?

"Книга От Марка > Глава 9 > Стих 24:
И тотчас отец отрока воскликнул со слезами: верую, Господи! помоги моему неверию."

В євангеліях написано, що можна називати свого батька отцем:

Книга От Марка > Глава 9 > Стих 24:
И тотчас отец отрока воскликнул со слезами: верую, Господи! помоги моему неверию.
Книга От Луки > Глава 1 > Стих 67:
И Захария, отец его, исполнился Святаго Духа и пророчествовал, говоря...

Книга От Луки > Глава 11 > Стих 11:
Какой из вас отец, [когда] сын попросит у него хлеба, подаст ему камень? или, [когда попросит] рыбы, подаст ему змею вместо рыбы?
Книга От Луки > Глава 15 > Стих 12:
и сказал младший из них отцу: отче! дай мне следующую [мне] часть имения. И [отец] разделил им имение.

Чи суперечить така назва совам Ісуса, щоб нікого не називали собі отцями?

sssТут слово "Отець" звісно стосується титулу,а не того хто є буквальним батьком.

Чого б це?
В быблыъ слово титул ы слово 2отець2 ныде не поєднані в совосполучення. Значить ця заборона стосується всіх, кого називаємо отцями?
:)

А якщо кажете і будете тепер доводити, що це добре, значить підлаштовуватимете Писання під свою думку?

Я ж думаю, тих не називати титулом "отець", хто не длотримується Ісусового Євангелія?

Постарайтесь всеж проаналізувати написанне чесно та неупередженно.

Ви теж.

Sh_21

Це вже з церковної традиції, щоб розрізняти від загального священства.

sss "Немає Михайле цих зцілень сьогодні,про які ви пишете.А от колись були.Знаю багатьох людей навіть тих же католиків-харизматів,які себе вважають глибоко віруючими.Проте і далі страждають від різних хвороб,які непроходять,навіть після багатьох ревних молитов не одного священника харизмата.Ну і щодо католиків -харизматів.Як на це дивиться католицька церква,зоокрема грекокатолицький настоятель.Чи схвалює він таке??"

Ну це вже чисто Ваша думка.
Є такі зцілення. ПРотягом цілої історії були і вправославній і в католдицькій і у багатьох євангельських церквах...
Просто Вам важкол вірити. Адже Бог ніде в Білії не сказав, що таків зцілення припиняться після апостольських часів.

Тепер Ви підтвердіть цитатою. Але конкретно: знайдіть слова:
"зцілення після ап. часів припиняться!"

Якщо не знайдете, то Ви сказали неправду, а хто сказав неправду, Ви й самі знаєте.

Я ж кажу не неправду, а розказую вчення Церкви - усну традицію... Якщо я неправий про Чистилище - визнаю перед Богом, якщо це мені буде відкрито.

Проте і далі страждають від різних хвороб,які непроходять,навіть після багатьох ревних молитов не одного священника харизмата.

Це якраз і є окремі випадки, душі ж ви їх не знаєте?

А я уже лише в одній Церкві і то про багато зцілень чув (не говорячи вже про інші)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24005
UNREAD_POSTДодано: 13 липня 2010, 19:14 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Sh_21

Це вже з церковної традиції, щоб розрізняти від загального священства.

Від якого загального?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24007
UNREAD_POSTДодано: 14 липня 2010, 09:34 

Востаннє тут були:
Ми - загальне свщенство - християни вірні Ісусу Христу!
А серед нас є диякони, пресвітери і єпископи... Власне пресвітерів називають священиками... Але в загальному таїнственні священики - диякони, пресвітери і єпископи... Я думаю, що і пастори Ваші теж священики...

До речі де в Біблії сказано про те, що пресвітерів потрібно називати "пастор"?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24010
UNREAD_POSTДодано: 14 липня 2010, 18:52 

Востаннє тут були:
Michail написав:
До речі де в Біблії сказано про те, що пресвітерів потрібно називати "пастор"?

Еф.4:11 І Він, отож, настановив одних за апостолів, одних за пророків, а тих за благовісників, а тих за пастирів та вчителів,

Також трохи похоже
1-е Петра 5 1 Тож благаю між вами пресвітерів, співпресвітер та свідок Христових страждань, співучасник слави, що повинна з'явитись: 2 пасіть стадо Боже, що у вас, наглядайте не з примусу, але добровільно по-Божому, не для брудної наживи, а ревно, 3 не пануйте над спадком Божим, але будьте для стада за взір. 4 А коли Архипастир з'явиться, то одержите ви нев'янучого вінка слави.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 176 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело