Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 31 серпня 2025, 00:31

Створити нову тему Відповісти  [ 249 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Чистилище
23444
UNREAD_POSTДодано: 28 травня 2010, 20:06 

Стать: Він
Востаннє тут були:
31 жовтня 2013, 14:19
Написано: 1122
Віровизнання: католик
sss написав:
Пане Юрій я щось не помітив у ваших роздумах які ви тут виклали посилань на СЛОВО,стосовно того чистилища.Це тому що ви погоджуєтся з тим що визнає "Нова католицька енциклопедія"??-- : "У кінцевому підсумку католицька доктрина про чистилище базується на ТРАДИЦІЇ, а не на Святому Письмі" («New Catholic Encyclopedia», 1967, т. XI, с. 1034).Розясніть це,хочаб мені.

Де ви надибали такі підсумки, що доктрина про Чистилище базується не на Святому Письмі. Посилання/лінк дати можете.
Мої ж поясненя стосовно Чистилища й посилання можете тут віднайти.

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23451
UNREAD_POSTДодано: 28 травня 2010, 21:10 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Yur написав:
sss написав:
Пане Юрій я щось не помітив у ваших роздумах які ви тут виклали посилань на СЛОВО,стосовно того чистилища.Це тому що ви погоджуєтся з тим що визнає "Нова католицька енциклопедія"??-- : "У кінцевому підсумку католицька доктрина про чистилище базується на ТРАДИЦІЇ, а не на Святому Письмі" («New Catholic Encyclopedia», 1967, т. XI, с. 1034).Розясніть це,хочаб мені.

Де ви надибали такі підсумки, що доктрина про Чистилище базується не на Святому Письмі. Посилання/лінк дати можете.
Ви бачете Юрій що в дужках написанно??Це джерело звідки взяті такі підсумки.Вам навести ще ширше це.Ссилок чиїхось я нечитаю,бо дуже часто нетам відкривається сторінка,як у випадку з Палатінусом,а може це така хитрість зі сторони співбесідника ,зїхати що не там.Тож все що є для вас переконливим аргументом,можна писати тут.Також,Мені здається що для такого інтелектуала як ви віднайти таке авторитетне джерело ,непроблема.Пошукайте,те що є в дужках,самі.Ссилок я нечитаю,та й недаю.Читали що написанно у СЛОВІ-Стукайте!!-але не буквально,шукайте!! та знайдете.А взагалі я про вас був більшої думки.Якщо ви мені ставите такі запитання,то як намене це виглядає дуже дивно.Це ж ваша енциклопедія,у вас вона повинна бути у власній біліотеці,ви що??Чи то ви знову щось хитруєте??Недивуйте мене.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23457
UNREAD_POSTДодано: 28 травня 2010, 23:17 

Востаннє тут були:
sss написав:
Yur написав:
sss написав:

Ви бачете Юрій що в дужках написанно??Це джерело звідки взяті такі підсумки.Вам навести ще ширше це.Ссилок чиїхось я нечитаю,бо дуже часто нетам відкривається сторінка,як у випадку з Палатінусом,а може це така хитрість зі сторони співбесідника ,зїхати що не там.Тож все що є для вас переконливим аргументом,можна писати тут.Також,Мені здається що для такого інтелектуала як ви віднайти таке авторитетне джерело ,непроблема.Пошукайте,те що є в дужках,самі.Ссилок я нечитаю,та й недаю.Читали що написанно у СЛОВІ-Стукайте!!-але не буквально,шукайте!! та знайдете.А взагалі я про вас був більшої думки.Якщо ви мені ставите такі запитання,то як намене це виглядає дуже дивно.Це ж ваша енциклопедія,у вас вона повинна бути у власній біліотеці,ви що??Чи то ви знову щось хитруєте??Недивуйте мене.

Ну от почитайте самого себе, пане "sss".
Я всього лиш попросив у вас посилання/лінк, а ви стільки наколотили ..

Кажу ж вам, що за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! (Матвія 12:36)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23463
UNREAD_POSTДодано: 29 травня 2010, 00:27 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Ну от почитайте самого себе, пане "sss".
Я всього лиш попросив у вас посилання/лінк, а ви стільки наколотили ..
Нічого я пане Юрій не колотив.Я всього лиш спробував вам пояснити,що джерело моїх слів вказанне у дужках.Маєте нагоду неполінуватись та самому віднайти це джерело та зясувати чи так воно є як я писав щодо вашого ЧИСТИЛИЩА.От і все пане,вам щось не сподобалось.Нічого особистого,лише суть...

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23464
UNREAD_POSTДодано: 29 травня 2010, 01:34 

Востаннє тут були:
sss написав:
Маєте нагоду неполінуватись та самому віднайти це джерело
Легко сказати.
А вас би таке задовільнило :)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23475
UNREAD_POSTДодано: 29 травня 2010, 23:16 

Востаннє тут були:
Yur написав:
sss написав:
Маєте нагоду неполінуватись та самому віднайти це джерело
Легко сказати.
А вас би таке задовільнило :)
Звісно,якщо б ви послались на енциклопедію СЄ.Тож я змушений констатувати,те що ви щей лінюх.Читали у СЛОВІ-"Лінюху подивись на мурашку.....".Тож небудьте таким.Та всеж якщо та цитата з вашої енциклопедії вам ніц некаже,або ви так прикидаєтесь,то давайте пороздумуємо з допомогою СЛОВА,про те чистилище.Отже,-як,коли та з якою метою зявилося чистилище??Чи є пане Юрії десь у СЛОВІ,а не у катех,написанно про це??.Якщо так,то я би дуже вас просив навести те місце з СЛОВА.Буду вам вельми вдячний за це.Чекатиму

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23509
UNREAD_POSTДодано: 31 травня 2010, 16:11 

Востаннє тут були:
sss написав:
Звісно,якщо б ви послались на енциклопедію СЄ.Тож я змушений констатувати,те що ви щей лінюх.Читали у СЛОВІ-"Лінюху подивись на мурашку.....".Тож небудьте таким.
Яким :)
Посилання/лінки завжди намагаюсь подавати, тим паче тоді, коли опонент просить цього.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23510
UNREAD_POSTДодано: 31 травня 2010, 16:37 

Востаннє тут були:
sss написав:
Отже,-як,коли та з якою метою зявилося чистилище??Чи є пане Юрії десь у СЛОВІ,а не у катех,написанно про це??.Якщо так,то я би дуже вас просив навести те місце з СЛОВА.Буду вам вельми вдячний за це.Чекатиму
Я уже писав з цього приводу, спробую розвинути мої думки далі. Коли виникатимуть якісь запитання/зауваження в стосунку до мною написаного, а не кимось вигаданого, прошу дуже, залюбки відповім.

========================================================
У Писанні містяться усі підстави для прийняття догмату, хоч як уже було сказано, дослівно про Чистилище у Святому Письмі не говориться. Зрештою, як і сама Євангелія таких вимог не висуває.

Багато є й іншого, що Ісус учинив. Але думаю, що коли б написати про все те зокрема про кожне, то й сам світ не вмістив би написаних книг! Амінь. (Івана 21:25)
Але ..
Немає нічого захованого, що воно не відкриється, ані потаємного, що не виявиться.
Що кажу Я вам потемки, говоріть те при світлі, що ж на вухо ви чуєте проповідуйте те на дахах.
(Матвія 10:26,27)

Посилання Церкви в основному на такі цитати:

І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! (Матвія 12:32)

Ця цитата підрозуміває, що після смерті людина може визволитися від наслідків своїх гріхів, якщо це не буде гріх супроти, Святого Духа.

У 1-е Кор. 3:11-15 читаємо:

Ніхто бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона Ісус Христос.
А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи,
то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об'являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є.
І коли чиє діло, яке збудував хто, устоїть, то той нагороду одержить;
коли ж діло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасеться, але так, як через огонь.

Оте діло кожного очевидно теж має до цього безпосереднє відношення. Це той душевний набуток, котрий або устоїть, або згорить. Устоїть СВЯТЕ, і з таким багажем душі оминають Чистилище. Набуток котрий не містить у собі чистої любови згоряє, але людина спасеться. Це і є Чистилище.

Також приводиться цитата з Другої книги Макквейської, що не входить в канон:

Посему принёс за умерших умилостивительную жертву, да разрешатся от греха. (2 Макк 12:43–45).

Себто молимось за умерших, що потребують молитов для остаточного прощення і спасіння (через Чистилище).
Святі ж, визнані Церквою, наших молитов не потребують. Вони у Бозі, до них молимось.
========================================================

p.s. задля плідної розмови просив би не розпорошуватись, а зосередитись на чомусь одному, й так step by step

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23511
UNREAD_POSTДодано: 31 травня 2010, 17:08 

Востаннє тут були:
Yur написав:
sss написав:
Звісно,якщо б ви послались на енциклопедію СЄ.Тож я змушений констатувати,те що ви щей лінюх.Читали у СЛОВІ-"Лінюху подивись на мурашку.....".Тож небудьте таким.
Посилання/лінки завжди намагаюсь подавати, тим паче тоді, коли опонент просить цього.
А Я непрошу
лінки та сам не даю.Ок??!Не лінуйтесь якщо вам це дійсно важливо.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23512
UNREAD_POSTДодано: 31 травня 2010, 18:30 

Востаннє тут були:
sss написав:
Yur написав:
sss написав:
А Я непрошу лінки ..
Зрозуміло, Я не дозволяє :yes:

sss написав:
.. та сам не даю.Ок??!Не лінуйтесь якщо вам це дійсно важливо.
А вам важливо, аби опонент свій час на пошуки витрачав .. :(
Чому стільки недоброзичливості.

.. сонце нехай не заходить у вашому гніві (Ефесян 4:26)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23513
UNREAD_POSTДодано: 31 травня 2010, 18:32 

Востаннє тут були:
Yur написав:
Я уже писав з цього приводу, спробую розвинути мої думки далі. Коли виникатимуть якісь запитання/зауваження в стосунку до мною написаного, а не кимось вигаданого, прошу дуже, залюбки відповім.У Писанні містяться усі підстави для прийняття догмату, хоч як уже було сказано, дослівно про Чистилище у Святому Письмі не говориться. Зрештою, як і сама Євангелія таких вимог не висуває.Багато є й іншого, що Ісус учинив. Але думаю, що коли б написати про все те зокрема про кожне, то й сам світ не вмістив би написаних книг! Амінь. (Івана 21:25)Але ..Немає нічого захованого, що воно не відкриється, ані потаємного, що не виявиться.Що кажу Я вам потемки, говоріть те при світлі, що ж на вухо ви чуєте проповідуйте те на дахах. (Матвія 10:26,27)]
Вам не видається пане Юрію що якщо використовуват слова з Ів21:25 в такому контексті то можна багато чого попридумувати та видавати це за правду.На мою думку не слід до такого вдаватися,бо очевидно що той хто таке робиь дуже ризикує.Знаєте чому.Прочитайте це:-"Свідкую я кожному, хто чує слова пророцтва цієї книги: Коли хто до цього додасть що, то накладе на нього Бог кари, що написані в книзі оцій. А коли хто що відійме від слів книги пророцтва цього, то відійме Бог частку його від дерева життя, і від міста святого, що написане в книзі оцій"(Об22:18,19).Тож чи небоїтеся ви додавати до СЛОВА,та ссилатись на Ів21:25??.Тому пане я вам поставив чіткі запитання і хотів би отримати відповіді з Слова,а не зтого що НЕНАПИСАННО!!По суті віршів на які ви зіслались,скажу відверто ви мене розчарували в черговий раз.Я сподівався від вас чогось нового,цікавого ,того що дійсно варте уваги та глибоких роздумів.Ці вірші не слід виривати з контексту розділу та цілого СЛОВА та на свій лад пристосовувати до того що на вашу думку повинно бути.Адже кожен хто так робитиме,буде на власний розсуд їх пояснювати.Тож ці два вірші,на мою думку є дуже сумнівними та неоднозначними,щоб посилатись на них обговорюючи цю непросту тему.Я наприклад читаю такі чіткі та однозначні слова:-Рим. 6:7 (Хом.): "Хто вмер, той від гріха звільнився". (Турк.: "Хто помер, той оправданий від гріха").То пане Юрію чи невидаються вам ці слова більш змістовними та однозначними ніж ті на які ви зіслались.Адже тут чітко сказанно що саме смертю людина звільняється від гріха,а не муками у чистилищі.Більш того Юрію це узгоджується з контекстом(23вірш):-"Бо заплата за гріх смерть",З цього робимо висновок:-ТОЙ ХТО ПОМЕР,ЗАПЛАТИВ ЗА ГРІХ СВОЄЮ СМЕРТЮ.Тому муки у чистилищі є беззмістовними пане Юрію,непомиляйтесь так та не йдіть супроти СЛОВА вдаючись до вигадок.
-

Yur написав:
Посилання Церкви в основному на такі цитати: І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! (Матвія 12:32)Ця цитата підрозуміває, що після смерті людина може визволитися від наслідків своїх гріхів, якщо це не буде гріх супроти, Святого Духа.
Пане Юрію вибачте але я розцінюю таке тлумачення як банальну теорію яка збудована на піску.Я ж бо просив вас будувати на камені.Тож ви вважаєте що оце майбутнє і є те чистилище.Чому ви так вважаєте??Які у вас є підстави для таких думок.??Уважно розгляну ваші пояснення,проте боюсь що вони будуть мені знайомі що знову ж таки принесе мені розчарування.Спробуйте цього недопускати.

Цитата:
У 1-е Кор. 3:11-15 читаємо:Ніхто бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона Ісус Христос.А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи,то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об'являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є.І коли чиє діло, яке збудував хто, устоїть, то той нагороду одержить;коли ж діло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасеться, але так, як через огонь.
Оте діло кожного очевидно теж має до цього безпосереднє відношення. Це той душевний набуток, котрий або устоїть, або згорить. Устоїть СВЯТЕ, і з таким багажем душі оминають Чистилище. Набуток котрий не містить у собі чистої любови згоряє, але людина спасеться. Це і є Чистилище.]]
Знову ваш висновок підтянутий за вухо.По-перше:-"Сам він"-контекст показує що мова іде не про душу після смерті,а про людину при її житті.По-друге:-"Діло"-з чого ви взяли що це душевний набуток??По трете:- "але так, як через огонь"-написанно не через огонь(буквальний),а так ,як через огонь,тобто наче через огонь.Це символ.Тож закликаю вас :-НЕ ЙДІТЬ СУПРОТИ СЛОВА.Бо я тільки те й роблю що вас у цьому розоблочаю.
Цитата:
p.s. задля плідної розмови просив би не розпорошуватись, а зосередитись на чомусь одному, й так step by step
Думаю для цього потрібно висловлюватись так щоб не народжувались інші питання.Також заохочую це робити у кожному розділі де вам поставленно питання.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23514
UNREAD_POSTДодано: 31 травня 2010, 18:40 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Цитата:
І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! (Матвія 12:32)

Я вам уже писав, значення "не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім!" це був вислів тодішньої мови що означало "що ніколи"

Цитата:
У 1-е Кор. 3:11-15 читаємо: ....то буде виявлене діло кожного

Чому ви не берете те слово у контексті, воно ж має зовсім інше значення. Ви читали контекст, про що там говориться? Не можна перекручувати Слово Боже під своє вчення.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23516
UNREAD_POSTДодано: 31 травня 2010, 19:19 

Востаннє редаговано sss 31 травня 2010, 23:16 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
sss написав:
А Я непрошу лінки ..
Yur написав:
Зрозуміло, Я не дозволяє :yes:
Юрію ви мене не так зрозуміли.

sss написав:
.. та сам не даю.Ок??!Не лінуйтесь якщо вам це дійсно важливо.
Yur написав:
А вам важливо, аби опонент свій час на пошуки витрачав .. :( Чому стільки недоброзичливості... сонце нехай не заходить у вашому гніві (Ефесян 4:26)
[/quote]Воно і ніколи не заходить...!Важливо щоб співбесідник навчився довіряти коли подається джерело,а якщо сумніви є то нехай сам допевняється.Щодо недоброзичливості,то це знову ж таки вам так видаєтья.Я пересвічився з минулого,що тут лінки часто є елементом маніпуляцій,про що свідчить приклад з Палатінусом.Тепер по суті того на що не дано відповіді.Повторюю:-ЯК,КОЛИ та з якою МЕТОЮ було створенно чистилище.Є десь у СЛОВІ про це написано,чи про це слід лише здогадуватись.Тримайтесь суті запитань,будь ласка.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23523
UNREAD_POSTДодано: 31 травня 2010, 23:15 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
Цитата:
Я вам уже писав, значення "не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім!" це був вислів тодішньої мови що означало "що ніколи"
Цитата:
У 1-е Кор. 3:11-15 читаємо: ....то буде виявлене діло кожного

Чому ви не берете те слово у контексті, воно ж має зовсім інше значення. Ви читали контекст, про що там говориться? Не можна перекручувати Слово Боже під своє вчення.
Ш21 бачу ви попри відсутність часу всеж знаходите його для ведення розмов з певними людьми.Скажіть а чому ви уникаєте поставлених вам запитань,у тих темах де ви намагались довести правильність свого бачення.??Ці питання вже давно чекають,і, я, незнаю як розцінювати вашу мовчанку по суті цих питань.відсутність часу на них??мабуть ні.Адже ви всеж його знаходите для тутешніх розмов,правда по свіжих питаннях.Вам так до снаги,розпочинати розмову та недоводити її до чогось зрозумілого??Напишіть,щоб я міг вас зрозуміти.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23525
UNREAD_POSTДодано: 01 червня 2010, 00:37 

Востаннє редаговано Yur 01 червня 2010, 01:10 (всього 3 разів).

Востаннє тут були:
sss написав:
Yur написав:
Я уже писав з цього приводу, спробую розвинути мої думки далі. Коли виникатимуть якісь запитання/зауваження в стосунку до мною написаного, а не кимось вигаданого, прошу дуже, залюбки відповім.У Писанні містяться усі підстави для прийняття догмату, хоч як уже було сказано, дослівно про Чистилище у Святому Письмі не говориться. Зрештою, як і сама Євангелія таких вимог не висуває.Багато є й іншого, що Ісус учинив. Але думаю, що коли б написати про все те зокрема про кожне, то й сам світ не вмістив би написаних книг! Амінь. (Івана 21:25)Але ..Немає нічого захованого, що воно не відкриється, ані потаємного, що не виявиться.Що кажу Я вам потемки, говоріть те при світлі, що ж на вухо ви чуєте проповідуйте те на дахах. (Матвія 10:26,27)]
Вам не видається пане Юрію що якщо використовуват слова з Ів21:25 в такому контексті то можна багато чого попридумувати та видавати це за правду.На мою думку не слід до такого вдаватися,бо очевидно що той хто таке робиь дуже ризикує.Знаєте чому.Прочитайте це:-"Свідкую я кожному, хто чує слова пророцтва цієї книги: Коли хто до цього додасть що, то накладе на нього Бог кари, що написані в книзі оцій. А коли хто що відійме від слів книги пророцтва цього, то відійме Бог частку його від дерева життя, і від міста святого, що написане в книзі оцій"(Об22:18,19).Тож чи небоїтеся ви додавати до СЛОВА,та ссилатись на Ів21:25??.
По-крайній мірі такої кількості точно не додаю :)
sss написав:
Тому пане я вам поставив чіткі запитання і хотів би отримати відповіді з Слова,а не зтого що НЕНАПИСАННО!!По суті віршів на які ви зіслались,скажу відверто ви мене розчарували в черговий раз.Я сподівався від вас чогось нового,цікавого ,того що дійсно варте уваги та глибоких роздумів.Ці вірші не слід виривати з контексту розділу та цілого СЛОВА та на свій лад пристосовувати до того що на вашу думку повинно бути.Адже кожен хто так робитиме,буде на власний розсуд їх пояснювати.Тож ці два вірші,на мою думку є дуже сумнівними та неоднозначними,щоб посилатись на них обговорюючи цю непросту тему.Я наприклад читаю такі чіткі та однозначні слова:-Рим. 6:7 (Хом.): "Хто вмер, той від гріха звільнився". (Турк.: "Хто помер, той оправданий від гріха")
Оригінальне трактування. Юда Іскаріотський, або той розбійник, що насміхався над Ісусом, коли умерли теж від гріха звільнились?
sss написав:
То пане Юрію чи невидаються вам ці слова більш змістовними та однозначними ніж ті на які ви зіслались.Адже тут чітко сказанно що саме смертю людина звільняється від гріха,а не муками у чистилищі.Більш того Юрію це узгоджується з контекстом(23вірш):-"Бо заплата за гріх смерть",З цього робимо висновок:-ТОЙ ХТО ПОМЕР,ЗАПЛАТИВ ЗА ГРІХ СВОЄЮ СМЕРТЮ.Тому муки у чистилищі є беззмістовними пане Юрію,непомиляйтесь так та не йдіть супроти СЛОВА вдаючись до вигадок.
Й не вигадуйте, йдеться про тих, хто відродившись у Дусі Святому тим самим умер для гріха.
Ми, що вмерли для гріха, як ще будемо жити в нім? (Рилян 6:2)
sss написав:
Yur написав:
Посилання Церкви в основному на такі цитати: І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! (Матвія 12:32)Ця цитата підрозуміває, що після смерті людина може визволитися від наслідків своїх гріхів, якщо це не буде гріх супроти, Святого Духа.
Пане Юрію вибачте але я розцінюю таке тлумачення як банальну теорію яка збудована на піску.Я ж бо просив вас будувати на камені.Тож ви вважаєте що оце майбутнє і є те чистилище.Чому ви так вважаєте??Які у вас є підстави для таких думок.??Уважно розгляну ваші пояснення,проте боюсь що вони будуть мені знайомі що знову ж таки принесе мені розчарування.Спробуйте цього недопускати.
Дійсно, суцільне розчарування .. :(
Цитата:
Цитата:
У 1-е Кор. 3:11-15 читаємо:Ніхто бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона Ісус Христос.А коли хто на цій основі будує з золота, срібла, дорогоцінного каміння, із дерева, сіна, соломи,то буде виявлене діло кожного, бо виявить день, тому що він огнем об'являється, і огонь діло кожного випробує, яке воно є.І коли чиє діло, яке збудував хто, устоїть, то той нагороду одержить;коли ж діло згорить, той матиме шкоду, та сам він спасеться, але так, як через огонь.
Оте діло кожного очевидно теж має до цього безпосереднє відношення. Це той душевний набуток, котрий або устоїть, або згорить. Устоїть СВЯТЕ, і з таким багажем душі оминають Чистилище. Набуток котрий не містить у собі чистої любови згоряє, але людина спасеться. Це і є Чистилище.]]
Знову ваш висновок підтянутий за вухо.По-перше:-"Сам він"-контекст показує що мова іде не про душу після смерті,а про людину при її житті.По-друге:-"Діло"-з чого ви взяли що це душевний набуток??По трете:- "але так, як через огонь"-написанно не через огонь(буквальний),а так ,як через огонь,тобто наче через огонь.Це символ.Тож закликаю вас :-НЕ ЙДІТЬ СУПРОТИ СЛОВА.Бо я тільки те й роблю що вас у цьому розоблочаю.
Цитата:
Думаю для цього потрібно висловлюватись так щоб не народжувались інші питання.Також заохочую це робити у кожному розділі де вам поставленно питання.
Про які питання мова, пане?. Чому я будую на піску? Тоді у мене до вас зустрічне, чому розводите педофілію.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 249 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2025 "Джерело"
Джерело