Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 грудня 2024, 01:20

Створити нову тему Відповісти  [ 1533 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 103  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
24407
UNREAD_POSTДодано: 20 серпня 2010, 10:04 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
15 грудня 2010, 20:27
Написано: 24
sss написав:
sss написав:
том написав:
Що саме в моїх словах гонорового і пихатого конкретно укажіть
Томе вам про це просто цікаво чи хочете виправитись?.
Томе,де ви пропали.Розмва з вами залишенна без логічного завершення.Що трапилось?,вам нічого сказати у відповідь?

Мені є що сказати, але опонент (ви) не ведете себе адекватно ситуації. Я задав цілий ряд питань, на які не отримав відповіді. Про що говорити дальше...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24409
UNREAD_POSTДодано: 20 серпня 2010, 13:09 

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
Sh_21 написав:
То я думав що один Папа не помильний, бачу свідки теж, а особливо ви. Про який обман ви ведете мову, схаменіться!!!
З яких саме слів ви це побачили??

Читайте від 09 серпня 2010, 23:48
А де ви тут хоч раз погодились із іншою думкою?

До речі ви дуже хамете і зневажливо говорите у:
Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух Святий
Додано: Сьогодні, 00:05 ( 20.08.10 у 00:05 )

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24414
UNREAD_POSTДодано: 21 серпня 2010, 12:04 

Востаннє тут були:
01 грудня 2024, 22:59
Написано: 1346
Віровизнання: греко-католик
Щось в цій темі sss не активний...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24417
UNREAD_POSTДодано: 22 серпня 2010, 12:53 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
том написав:
Мені є що сказати, але опонент (ви) не ведете себе адекватно ситуації. Я задав цілий ряд питань, на які не отримав відповіді. Про що говорити дальше...

Sh_21 написав:
До речі ви дуже хамете і зневажливо говорите у:Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух СвятийДодано: Сьогодні, 00:05 ( 20.08.10 у 00:05 )
То от як ви заспівали.Веду себе не адекватно,хамлю,пишу зневажливо....!?А ви на себе зі сторони пробували подивитись.Почитайте те що ви пишете та як ви пишете коли ведете мову зі сЄ,чи про сЄ.Я уже вам писав що моя неадекватність чи так зване хамство це лише відзеркалення вашої поведінки яку ви тут пробуєте демонструвати особливо тоді коли бракує чогось розумного.Тож подібні почуття виникають і у інших після того як вони стикаються з тим же з вашої сторони.Подумайте про це,бо я роблю це саме задля цього. Не поводьтесь так,той з вами так неповодитимуться.А якщо це просто такий відступ з вашої сторони від бесіди по суті,то це вам не допоможе зберегти обличчя.Взялись вчити то вчіть,а неможете то так і напишіть,а не починайте виляти як той брат в хресті чи то в Христі Палатінус.
Тепер по суті того цілого ряду запитань на які ви Томе, буцім не отримали відповіді.Давайте пригадаєм та подивимось чи дав я відповіді чи ні.Отож--
том написав:
Слухайте, я задав просте запитання,на яке люба адекватна людина здатна відповісти, ви ж кучу запитань у відповідь, до речі це теж дещо говорить про вас…Отож моє запитання залишається, Ісус був людиною, чи лише здавалось що був? Для особливо «вумних» уточняю, людина – це таке створіння Боже, яке має дві ноги, тулуб, з якого дві руки, а на ньому голова, і створіння це з плоті і крові.
Я дав просту відповідь--
sss написав:
Томе,та неграйте варята.Питання просте але не чітке,бо я не знаю що у вас на думці під виразом "людина".Щодо того чи Ісус мав дві ноги?-так,тулуп?-так,дві руки?-так,на тулупі голову?-так,з плоті та крові?-так..
Що вас у цій відповіді не влаштовує??
том написав:
Hе розумію яке відношення ці тексти мають до слів з Филипян. Згадані вами тексти були написані на др.. єврейській мові, тоді як обговорюваний з Филипян на грецькій. Ви впевнені що між використаними там словами є пряма аналогія, а значить що вони можуть допомогти нам значення слів з Филипян зрозуміти?
sss написав:
Ці тексти мають відношення до того що ви писали-"Те що сказано що "Ісус став подібним до людини ", не значить що Він не був людиною, а лиш подібним, а вказує на ідентифікацію Ісуса з конкретним створінням Божим".Тому Томе ,я вам навів ці тексти щодо цього вашого пояснення.Якщо у вас є відповіді по цих питання то напишіть,а потім я вам покажу звязок між тим і тим.Наперед дякую.

Далі:-.
том написав:
Мені не зрозуміла суть ваших уточнюючих питань, оскільки суті моїх вони не стосуються. Це що спроба уникнути відповіді на мої запитання, чи як їх розуміти?..
----
sss написав:
Томе,не вам робити висновки щодо моїх уточнюючих запитань,які буцім не стосуються суті ваших слів.Якщо не бачите їхнього звязку,то наберіться терпіння та щось напишіть у відповідь на питання,а тоді я продемонструю цей звязок...
Що тут не так?
том написав:
Я ж запитую як вони можуть в цьому допомогти, якщо вони як-то кажуть «з іншої опери»? Уточніть що спільного між цими текстами, і чи одна і та ж лексика використана в них?
sss написав:
Питання це дане для того,щоб виявити відповіддю на нього,вашу уяву.Якщо ви досих пір незрозуміли їхню суть,то подивіться више на те що ви пишете-"людина – це таке створіння Боже, яке має дві ноги, тулуб, з якого дві руки, а на ньому голова, і створіння це з плоті і крові".То хіба усі ці ознаки не стосуються тих про кого я питав,Томе??
Ну і останнє:-
том написав:
Що саме в моїх словах гонорового і пихатого конкретно укажіть?
sss написав:
Томе вам про це просто цікаво чи хочете виправитись?....
Тож Томе якщо якесь питання залишилось без відповіді то пригадайте.Я навів ті на котрі я відповіді дав.Чекаю того що вам є сказати,якщо є про що говорити

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24418
UNREAD_POSTДодано: 22 серпня 2010, 13:20 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
sss написав:
Sh_21 написав:
То я думав що один Папа не помильний, бачу свідки теж, а особливо ви. Про який обман ви ведете мову, схаменіться!!!
З яких саме слів ви це побачили??

Читайте від 09 серпня 2010, 23:48 А де ви тут хоч раз погодились із іншою думкою?
Ой Ш21,ви в черговий раз демонструєте свою неуважність.Я вам пригадаю де я погодився з чимось. -
sss написав:
Цілком погоджуюсь що лінгвістика допомагає багато у чому.Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог Додано: 09 серпня 2010, 13:12
Ну а про який обман я веду мову?-то в конкретному випадку,про той до якого вдається ваш брат в "..." Палатінус.
Цитата:
До речі ви дуже хамете і зневажливо говорите у:Тема повідомлення: Re: Бог: Отець, Син, Дух СвятийДодано: Сьогодні, 00:05 ( 20.08.10 у 00:05 )
.Що саме у цьому повідомленні,дуже хамського, вам видалось у моєму дописі?

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24419
UNREAD_POSTДодано: 22 серпня 2010, 13:21 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Щось в цій темі sss не активний...
Дивлячись на що,ви зробили такий висновок?

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24425
UNREAD_POSTДодано: 22 серпня 2010, 15:09 

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
15 грудня 2010, 20:27
Написано: 24
Дякую що в останій відповіді ви підтвердили мій висновок щодо вашої неадекватності. Відповідей і надалі немає, куча бруду на інших висипана, до моїх дописів чомусь долучені і інших. Я так розумію що для послідовників авадона це нормально. :cry:

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24428
UNREAD_POSTДодано: 22 серпня 2010, 21:37 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
sss написав:
...,а неможете то так і напишіть,а не починайте виляти як той брат в хресті чи то в Христі Палатінус.

От вам приклад останнього хамства, читали у Писанні що ми брати у Христі? Чи як ви там говорите "коротка у вас пам’ять" і до речі, я уже вам про це писав.

sss написав:
Цитата:
.Що саме у цьому повідомленні,дуже хамського, вам видалось у моєму дописі?

Ваше хамство до Палатінуса, а ще говорите що ви там чиїсь свідки. Це християнський сайт, а виглядає що тут одні сварки коли ви начинаєте писати.
То що ви тут робите?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24434
UNREAD_POSTДодано: 23 серпня 2010, 10:51 

Востаннє тут були:
sss, будь ласка, давайте по справі. Поясніть, як можна з точки зору С Е зрозуміти оці рядки:

- Євангеліє від Івана: 13.13. "... бо я є..." та Івана 13,19"...вірили Ви, що я Сущий" (перекликається з старозавітнім "ЯГВЕ" - "я є Той хто Є", " Я є Сущий");

- Івана 18,5 "Це я", або краще процитувати "Я є"..., оскільки в грецьому тексті, як і в 13,19 написано одинаково!

- Євр. 1,1-4; 8-12 "8А до Сина: "Престол твій, Боже, віковічний і берло правоти - берло твого Царства. 9...тому помазав тебе, Боже, Бог твій єлеєм..."

- Послання 1 Йоана Богослова 5, 7 (переклад Огієнка та деякі інші переклади): "бо троє свідчать: " Бо троє свідкують на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно". (В багатьох копіях Нового Завіту цих слів нема, але вони написані в перші три століття і тому вказують на віру перших християн в Божественність Христа та Святу Трійцю - Єдиного Бога. Також ці слова є в протестантському виданні Біблії - Біблії Короля Якова: {5:7}
"For there are three that bear record in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost: and these three are one", яка за свідченнями деяких теологіч перекладена з дуже древніх текстів, *наприклад тексту Р66 (друге століття).

Ви розумієте, що Христос каже, що Він Сущий? Ви розумієте, що це написано на Грецькій койне мові? Ви розумієте, що JHVH букви транслітеровані на латинь означають те ж саме? Бог сказав Мойсею, що Він той Хто Є - Сущий...

То чому ж СЕ ніяк не можуть прияняти христа як Єдиносущного Отцю?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24484
UNREAD_POSTДодано: 26 серпня 2010, 16:51 

Востаннє тут були:
том написав:
Дякую що в останій відповіді ви підтвердили мій висновок щодо вашої неадекватності. Відповідей і надалі немає, куча бруду на інших висипана, до моїх дописів чомусь долучені і інших. Я так розумію що для послідовників авадона це нормально. :cry:
Ну що ж ,Томе,мені шкода що й вам не вистачило здорового терпіння довести те про що ви так заповзято почали.А навіщо було починати?я так вас і не зрозумів,,мабуть не тіки я.Часто так трапляється у тих кому просто нічого сказати у відповідь.Тож Томе де тая ваша ЧЕСТЬ,про яку ви так пихато згадували щодо мене??ЇЇ немає????? :? :? :? :?

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24485
UNREAD_POSTДодано: 26 серпня 2010, 17:03 

Востаннє тут були:
Sh_21 написав:
sss написав:
...,а неможете то так і напишіть,а не починайте виляти як той брат в хресті чи то в Христі Палатінус.

От вам приклад останнього хамства, читали у Писанні що ми брати у Христі? Чи як ви там говорите "коротка у вас пам’ять" і до речі, я уже вам про це писав..
та перестанньте вже робити зауваження.Повторюю подивіться на себе.Особливо туди де ви говорите про сЄ.а у цьому дописі нічого хамського немає,просто я нерозумію братами у чому в дійсності ви є,адже той хто є братом у Христі ніколи не підніме руки на брата у Христі.Цього не спостерігалося на протязі історії аж до сьогодення у стосунках протестантів та католиків.розумієте.Не вішайте безпідставно ярликів.
sss написав:
Ваше хамство до Палатінуса, а ще говорите що ви там чиїсь свідки. Це християнський сайт, а виглядає що тут одні сварки коли ви начинаєте писати.То що ви тут робите?
Те що стосується мого спілкування з Палатінусом,то я це пояснив.Сварки я ніколи не розпочинаю.Вони починаються лише тоді коли людям бракує тактовності та щирості,або їм нічого відповісти,як до прикладу це відбувається і з вами.На відмінну від вас я пробую тут зрозуміти різні погляди та співставити їх з Писанням,а також розвіяти упередження до сЄ яке нажаль і тут присутнє.Тож Ш21 спробуйте пороздумувати про слова Ісуса де він згадує за бревно та скалку.Всього доброго.Не ображайтесь.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24521
UNREAD_POSTДодано: 28 серпня 2010, 21:15 

Востаннє тут були:
Michail написав:
sss, будь ласка, давайте по справі. Поясніть, як можна з точки зору С Е зрозуміти оці рядки:- Євангеліє від Івана: 13.13. "... бо я є..." та Івана 13,19"...вірили Ви, що я Сущий" (перекликається з старозавітнім "ЯГВЕ" - "я є Той хто Є", " Я є Сущий");
Михайле,чи ви впевненні у тому що пишете,чи так просто почитали шось проти сЄ,та тут використовуєте.Невже вам важко пороздумувати своїм розумом над тим що ви написали?Давайте спробуємо разом.Дивимось Ів 13розд.Що Ісус має на увазі в 13:13 кажучи Я є??Яка суть цих слів??Про що він говорить перед тим як каже "Я є"??Спробуйте самі дати мені відповідь.Якщо вам невийде,то я спробую.Далі:Ів13:19(Синодальний переклад)-"Теперь сказываю вам, прежде нежели [то] сбылось, дабы, когда сбудется, вы поверили, что это Я".Тож Михайле,де ви тут бачите що Ісус себе називає "СУЩИЙ"?Ви часто користуєтесь цим російським перекладом.ДЕ написанно Сущий??Дивимось в Ог-"Уже тепер вам кажу, перше ніж те настане, щоб як станеться, ви ввірували, що то Я".Де тут написанно Сущий??Тай взагалі знову питаю аби ви трохи пороздумували самі-Що Ісус має на увазі в 13:19 кажучи "Щоб ви ввірували що то Я".У що мали повірити учні??Візміть при цьому до уваги що перед 19 віршем у 18 Ісус цитує Писання-"Хто хліб споживає зо Мною, підняв той на Мене п'яту свою!".Тож аналізуйте контекст зокрема те що Ісус сказав перед 19.Тоді зрозумієте що Ісус має на увазі говорячи що Він не Сущий,а просто що "то Він",тобто "то Я". То я чекатиму ваших роздумів.

Michail написав:
- Івана 18,5 "Це я", або краще процитувати "Я є"..., оскільки в грецьому тексті, як і в 13,19 написано одинаково!"
А тут ви взагалі мене здивували використовуючи такий примітивний аргумент на користь Тройці.Вам мабуть не дуже довподоби самому пороздумувати чи так воно є.Знаєте,то щось явно з вами не те,відбувається,якщо ви до такого вдаєтесь.Отож,знову ж таки чому тут Ісус говорить "Це я"?тому що він Сущий??,тому що він Єгова??Ой Михайле.Ісус питає воїнів-"кого ви шукаєте?,вони кажуть -"Ісуса Назарянина",а він їм у відповідь на це каже "Це я",тобто я Ісус Назарянин.От і все.Для чого все ускладнювати,та запутувати Михайле.Люди добрі що з вами робиться,коли ви з такого простого робите таке складне,для того щоб легалізувати ту фальш-Тройцю.М-да :shock: :shock: :? :? :? .
Michail написав:
- Євр. 1,1-4; 8-12 "8А до Сина: "Престол твій, Боже, віковічний і берло правоти - берло твого Царства. 9...тому помазав тебе, Боже, Бог твій єлеєм..."?
Якщо використовувати такий переклад,то виходить що є два Боги,одного Бога помазує інший Бог,при цьому у одного Бога є інший його Бог.Ви навіть і тут нехочите як і ваші спільники у цьому,проаналізувати суть цих слів.Шкода.Отож тут у Євреїв цитатується Ст З,зоокрема Пс45:8-"Ти полюбив справедливість, а беззаконня зненавидів, тому намастив ТебеБог(не Боже), Твій Бог, оливою радости понад друзів Твоїх".Відчуваєте різницю між тим як у Пс і як у Євр.А тепер подумайте чому така різниця,адже у Євр міститься пряма цитата з Пс??Чому Михайле, така різниця,замість "помазав тебе Бог" написанно "помазав тебе Боже"??Я думаю це зрозуміло ...!
Michail написав:
- Послання 1 Йоана Богослова 5, 7 (переклад Огієнка та деякі інші переклади): "бо троє свідчать: " Бо троє свідкують на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно". (В багатьох копіях Нового Завіту цих слів нема, але вони написані в перші три століття і тому вказують на віру перших християн в Божественність Христа та Святу Трійцю - Єдиного Бога. Також ці слова є в протестантському виданні Біблії - Біблії Короля Якова: {5:7}?
Та забудьте за цю вставку Михайле,ви самі писали що це явна вставка пізніших копій.Ну і мета її є чітко зрозумілою-видати бажане за дійсне,та сама яка нажаль присутня і у вас.
Michail написав:
Ви розумієте, що Христос каже, що Він Сущий? Ви розумієте, що це написано на Грецькій койне мові? Ви розумієте, що JHVH букви транслітеровані на латинь означають те ж саме? Бог сказав Мойсею, що Він той Хто Є - Сущий...То чому ж СЕ ніяк не можуть прияняти христа як Єдиносущного Отцю?
Виглядає правдоподібно що ви Михайле чогось нерозумієте.Неможна придумувати всяку нісенітницю,та видавати її за правду.Ніде Ісус не каже що Він є Сущий,чи Ягве,ніде.Не видумуйте.Слова які Він говорить "це Я","то Я"аж ніяк у мові койне не вказують на "Сущий".Іхню суть видно з контексту,а не з якихось порівнянь з тим як Бог себе називав у Ст З.Думайте Михайле чому Ісус говорив ці слова та беріть до уваги контекст,і вам стане зрозумілим це.Надіюсь.Ну а чому сЄ ніяк неможуть прийняти те що Бог це тройця?,то це тому що це явна фальш,яку ви та інш неможете тут довести.Постійно використовуєте неякісний переклад,різні вставки,ба навіть подібно до Палатінуса логічні пастки сумнівної логіки.Дуже шкода,чесно

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24547
UNREAD_POSTДодано: 30 серпня 2010, 09:59 

Востаннє тут були:
Приєднання файлів:
1.jpg

Грецьке слово є, означає існувати (существовать).
(быть, существовать, находиться;)

От у офіційному католицькому перекладі написано, щол "Я Сущий"

Ви ж мені доводили на основі перекладу Хоменка, Вашу думку про Царство Боже.

Я ж не сам це придумав.
Прямий переклад "Я є", а не "Це я"....
Знаєте, чому люди впали додолу після слів стишка Івана 18,5?

Це ж були юдеї. Вони почули старозавітній вислів (Ісус говорив же не на грецькій мові).

Так, що всі Ваші перероздуми, які Ви навели постом вище - зовсім не аргументи!

"Та забудьте за цю вставку Михайле,ви самі писали що це явна вставка пізніших копій"

Не забуду, бо ще я написав:

"яка за свідченнями деяких теологіч перекладена з дуже древніх текстів, *наприклад тексту Р66 (друге століття)."

А ви про цей текст !Р66 (друге століття)! навіть і не чули.

Це один з найстаріших, який зберігся.

І взагалі Бібля написана, як написана. Так я читаю і розумію, що Ісус Христос - Бог. А Ви щось стараєтесь пояснити не такю

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24548
UNREAD_POSTДодано: 30 серпня 2010, 10:09 

Востаннє тут були:
"А тут ви взагалі мене здивували використовуючи такий примітивний аргумент на користь Тройці."

Якби лише цей я використав, то одне діло. А я всі збираю до купи! Стараюсб Біблію осягнути цілком, а не фрагментами.

"- Євр. 1,1-4; 8-12 "8А до Сина: "Престол твій, Боже, віковічний і берло правоти - берло твого Царства. 9...тому помазав тебе, Боже, Бог твій єлеєм..."?
Якщо використовувати такий переклад,то виходить що є два Боги,одного Бога помазує інший Бог,при цьому у одного Бога є інший його Бог.Ви навіть і тут нехочите як і ваші спільники у цьому,проаналізувати суть цих слів.Шкода.Отож тут у Євреїв цитатується Ст З,зоокрема Пс45:8-"Ти полюбив справедливість, а беззаконня зненавидів, тому намастив ТебеБог(не Боже), Твій Бог, оливою радости понад друзі Твоїх".!

Хоменко переклав "Боже". Він же вчений бібліст. Ви самі казали. Ви добре грецьку знаєте,щоб казати так, а не інакше?

Три переклади )і більше!) кажкть так:
9. Ты возлюбил правду и возненавидел беззаконие, посему помазал Тебя, Боже, Бог Твой елеем радости более соучастников Твоих.
УПО: Ти полюбив праведність, а беззаконня зненавидів; через це намастив Тебе, Боже, Твій Бог оливою радости більше, ніж друзів Твоїх.
KJV: Thou hast loved righteousness, and hated iniquity; therefore God, even thy God, hath anointed thee with the oil of gladness above thy fellows.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24553
UNREAD_POSTДодано: 30 серпня 2010, 14:39 

Востаннє тут були:
Ось ще один український переклад

http://teolib.h1.ru/SP/Ioan/13.htm

Ось переклад о. Рафаїла Турконяка, схвалений церковною владою УГКЦ.

Ів. 13.19. "Ось нині говорю вам, перед тим. як настане воно, щоб, коли настане, вірили ви, що я - Сущий."

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 1533 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 103  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 2 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>