Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 04 червня 2025, 07:38

Створити нову тему Відповісти  [ 344 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Хрищення немовлят
29723
UNREAD_POSTДодано: 01 лютого 2011, 23:00 

Стать: Він
Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Michail написав:
Тобто заборони хрестити дітей в Біблії точно нема.

Для чого хрестити дітей? Що дає хрещення дитині?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29724
UNREAD_POSTДодано: 01 лютого 2011, 23:06 

Востаннє тут були:
романм написав:
Ні, ні. Зрозумів усе. Просто з нашими друзями, дискутуючи, виходить так, що діти святі, але також святі і ті,кого переслідують за правду(бо їх є царство небесне), вбогі духом і т.д.= хрститися їм непотрібно

Та я вроді уже писав. Хто сказав що не потрібно, це ж заповідь Христа. Але Христос говорив робите це після того як навчимо тих кого хрестимо.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29725
UNREAD_POSTДодано: 01 лютого 2011, 23:30 

Востаннє тут були:
романм написав:
Протестант написав:
Yur написав:
Не зрозумів, звідкіля такі висновки, що не на апостольській основі.

Бо почитав трохи історії 1 і 2 ст. не знаходжу щоб так вчили. Тому і вас спитався покажіть хто так вчив? Я бачу що не Писання, ні апостоли, ні ранні християни так не вчили.

П. Протестанти - не аргумент.

Я хотів сказати, що бачу із історії це все відбувалося у дорослому віці.

Цитата:
А Іриней Ліонський, наприклад, не ранні християни? навіть якщо взяти, що Іриней говорить про хрещення дітей в 200 році по Христі, це значить нововведення? Але він також говорить там про хрещення і старих. Тоді що є ценз хрещення, Від якогось момента, і до....

Можна силку в інтернеті.

Цитата:
Августин проти Пелагія? Не ранні християни?

Можна силку в інтернеті.

Цитата:
Отці не вводять нововведення, а опираються на історичність.

На яку? чому я цього не бачу до 1 і 2 ст.?

Цитата:
Ориген:"Церковь приняла Предание от апостолов преподавать крещение и младенцам".Толкование на послание к римлянам, кн. V, гл. 6.

Можна силку в інтернеті.

романм написав:
Цитата:
Підроблений договорів із підробленим підписом не визнається.
= це , тоді , також стосується С.З. Підроблені підписи усіх, кого обрізали.

1. Це була заповідь 100%
2. Хрещення це не заміна обрізання. А це значить що ми маємо обрізати наше серце від гріха, духовне обрізання і залишається.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29726
UNREAD_POSTДодано: 01 лютого 2011, 23:35 

Востаннє тут були:
романм написав:
Ні, не помилка, бо слідуючи Вашим теоріям, діти є засудженні: "Бо хто не вірує, той засудженний". Діти не вірують = значить засуджені?

Це не наше теорія, це ваша, а приписуєте нам.
Писання говорить що дітям належить Царство Боже.
Можна тепер припустити із цих слів що ті які охрестилися спасенні? Але катехизм так і говорить, але це не правда. Дати слова катехизма?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29727
UNREAD_POSTДодано: 01 лютого 2011, 23:52 

Востаннє тут були:
романм написав:
Чому через водне хрещення не отримується благодать? Вода символ очищення, про це вже писано не раз. Також про те, що благодать отримується через хрещення, також писалося:

Рм.6. 3 Чи ж ви не знаєте, що всі ми, що в Христа Ісуса охристилися, у смерть його христилися? 4 Ми поховані з ним через хрищення на смерть, щоб, як Христос воскрес із мертвих славою Отця, і ми теж жили новим життям. - ПІСЛЯ і тільки ПІСЛЯ хрещення благодать = нов життя.

Хрещення дає нове життя - благодать. А не ТІЛЬКи віра. А дітям це нове життя ви не даєте.

Роман, та подивіться на практику. Чому ті охрещені в дитинстві майже більшість не знають Христа?? Чи я помиляюся? Із цих слів із Римлян виходить так: "у смерть" це ми умираємо для гріха? Чи ні? "воскресли із мертвих" ходите за духом, маємо нову природу яка стримиться до святості, а не до гріха. Чи не так?
Ви ж підкреслили "і ми теж жилиновим життям" то поясніть чому це не відбувається на практиці, а ті що хрестяться коли народжені із гори це відбувається на 99%? Чому ви говорите теорію, а на практиці це все інакше?

романм написав:
Ще раз дозвольте відіслати Вас до слів св. Писання, і усіх читаючих.

Діяння2. 38 Петро ж до них: «Покайтесь», каже, «і нехай кожний з вас охриститься в ім'я Ісуса Христа на відпущення гріхів ваших, і ви приймете дар Святого Духа.
хіба не міг сказати Петро, вірте в ім я Ісуса і все? Зверніть увагу: ХРЕЩЕННЯ = Відпущення гріхів".

Трохи не так: покаяння + хрещення = відпущення гріхів.

романм написав:
Щодо теорій хто куди йде якщо не хрещений, коли помирає, лишимо це Богу.

Michail написав:
В принципі і так лишаємо.

Це не теорія, про це Писання говорить, дітям належить Царство Боже.
У мене друге питання. В принципі це обмануте вчення, де йдуть ті хто надіявся на дитяче хрещення, а не жив вірою і святим життям, хто не був народженим із гори?

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

29728
UNREAD_POSTДодано: 02 лютого 2011, 00:09 

Востаннє тут були:
романм написав:
Отож, хрещення не є простим символом....

1. Це не простий символ, а виконання заповіді
2. Це не простий символ, бо це засвідчення внутрішньої переміни.
3. Це не простий символ, бо це заповіт/обітниця Богові.

романм написав:
....а входженням в НОВЕ ЖИТТЯ.

Отож, має бути логічно.
Якщо увійшов у нове життя, значить дитина змінилася, тобто залишив старе гріховне життя. А яке грішне життя залишає дитина/або у що нове вона входить і від чого, або яке старе життя вона залишає?

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

29729
UNREAD_POSTДодано: 02 лютого 2011, 00:22 

Востаннє тут були:
романм написав:
Ще раз. Читаймо уважно: Ціль є прийняття св. Духа. Усі мають Його прийняти чи ні? Думаю, що усі. Дальше є засоби:1.Дорослі каються і вірять, але цього недостатньо, бо тільки хрещенняв водить в нас нове життя. Значить Петро говорить про хрещення, якого ціль є прийняття св. Духа.

Із вами не погоджуюся, я про засіб 1. виходить із ваших слів що віра не до чого і покаяння теж, бо тільки хрещення міняє людину. Тобто охрестився і все людина отримала Д.С., отримала віру, прощення гріхів, тепер напевно зрозуміло чому у 988 році всіх у річку загнали, напевно теж так думали. А після хрещення уже буде достатньо ще трохи віри і покаяння. Роман ви мене дивуєте.
Дальше, Павло чітко говорить як це відбувається:1Кор.12:13 Бо ми всі одним Духом охрищені в тіло одне, чи то юдеї, чи геллени, чи раби, чи то вільні, і всі ми напоєні Духом одним. Хрещення у нове життя відбувається через Д.С., а не через воду.

+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

29730
UNREAD_POSTДодано: 02 лютого 2011, 00:35 

Востаннє тут були:
романм написав:
Чому Бог наказав щоби обрізання робили за інших?

Бо це була заповідь Бут.17:11 І будете ви обрізані на тілі крайньої плоті вашої, і стане це знаком заповіту поміж Мною й поміж вами.

романм написав:
Хрещення Ісуса, не є таке саме як Івана. Іван : покаятися. Христос: отримати св. Духа.

А звідки у вас така думка? Хрещення водою і хрещення Д.С. це різне.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29734
UNREAD_POSTДодано: 02 лютого 2011, 12:03 

Востаннє тут були:
05 серпня 2019, 12:31
Написано: 413
Віровизнання: християнин
Протестант написав:
На яку? чому я цього не бачу до 1 і 2 ст.?
Як можна побачити хрещення в часі до його появи? Ви куди дивитесь - в нульове століття? Добре що в I і II століттях побачили.
Між іншим, тут дехто вбачає першим баптистом Івана Хрестителя. Дивно воно виходить - Христос ще не прославився, а "християни-баптисти" вже були.
Протестант написав:
Підроблений договорів із підробленим підписом не визнається.
Та ну, облиште, Протестанте! Адже ваші конфесії приймають самозване хрещення Гребеля і Блаурока. Як і самохрещення Сміта. Ось це і є фальшивим договором і підробленим підписом від духовних аферистів!
До речі, можете уточнити відповіді по двох ситуаціях:
1. чи ви (ваша окрема помісна громада або конфесія в цілому) прийме хрещення двох осіб, які це хрещення надали одне одному?
Приклад: Хтось заходить на ваше служіння з словами: "Я христив Івана, а Іван мене. Приймайте нас і слухайте!"
2. чи ви (ваша окрема помісна громада або конфесія в цілому) прийме хрещення людини яка хрестила сама себе?
Приклад: Хтось заходить на ваше служіння з словами: "Я Івана хрестив сам сабе. Приймайте мене як Божого посланця!"
Протестант написав:
Хрещення це не заміна обрізання.
Це Ваша приватна думка, чи офіційне вчення вашої конфесії?

Люби Господа в усьому більше! Господь благословляє тебе, і дає тобі мир!
-1
(0-1)

URL Догори
Відсутній

29738
UNREAD_POSTДодано: 02 лютого 2011, 14:37 

Востаннє тут були:
Шановний Сонячнику, дякую за відповідь.
Ви приводите слова пророка Єзикиіля, де милостивий Господь обіцяє прощення грішнику, який розкається. А хто цей грішник? - Думаю це людина навчена з дитинства закону (Тори), але порушила встановлений Богом заповіт. Безперечно, що відступлення від заповідей свідоме. Чи це значить, що прощення такій людині немає? - Аж ніяк. Господь обіцяє прощення кожному хто покається! Це видно і на прикладі царя Давида. Отже (лише один епізод): людина яка бачить жінку свого ближнього і має з нею статеву близькість, а потім чоловіка тієї жінки посилає на вірну смерть - робить це свідомо чи несвідомо? - Свідомо, бо якщо блуд можна приписати імпульсивності, то переслідуючи власну мету послати когось на смерть - таке вже потрібно обміркувати. Не будемо в деталях розглядати його життя, але розважмо чи помер він грішником чи мужем Божим? Безперечно - Давид це муж Божий! А важкість його гріха пізнаємо з того, що блудників каменували.
Далі Ви пишете: "Після хрещення не всі гріхи прощаються", і підкріплюєте свій висновок цитуючи послання до євреїв. Але про який гріх тут ідеться? Отже, читаємо: "Бо як ми грішимо самовільно, одержавши пізнання правди, то вже за гріхи не знаходиться жертви, а страшливе якесь сподівання суду та гнів палючий, що має пожерти противників. (Євр.10:26,27)" і дальше: "Хто відкидає Закона Мойсея, такий немилосердно вмирає при двох чи трьох свідках, скільки ж більшої муки, додумуєтеся? заслуговує той, хто потоптав Сина Божого, і хто кров заповіту, що нею освячений, за звичайну вважав, і хто Духа благодаті зневажив! (Євр.10:28,29)". Ймовірно мова про тих, хто визнавши: "Ісус є Господь"; після повертався до пантеїзму (якщо поганин) або юдейства та казав: "Ісус не Господь". Тобто зрікся віри і хулив Бога.
"Різниця в тому, що охрещені в дитинстві люди (які ще не пізнали Христа) грішать, бо залишаються рабами гріховної плоті (мають насолоду у гріхах)". Що ж, тоді закономірне питання: де ті грішники, які грішать, бо їм огидний гріх. Невже не жадання чогось забороненого притягує людину? Невже поспішаючи до гріха, хтось розважає як це виглядає в очах Божих? Думаю, що якби хто чого не пожадав/хотів то б не робив. Як написано: "кожен спокушується, як надиться й зводиться пожадливістю власною. Пожадливість по тому, зачавши, народжує гріх, а зроблений гріх народжує смерть. (Як.1:14,15)" Берусь стверджувати, що і охрищенні немовлята подорослівши, як і охрищенні дорослі, коли бажатимуть гріх - то бажатимуть його однаково.
"ті, що вже заключили свідомий Завіт з Богом, але відвернулися від Бога - полюбили гріх та неправду, то останнім буде ще гірше ніж першим." Може задовольните цікавість і напишете - чому в часі Старого Заповіту Бог приймав несвідомих немовлят? Бо так виходить, що для того, щоб служити Господу потрібно прийняти свідоме рішення - інакше ні-ні.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29743
UNREAD_POSTДодано: 02 лютого 2011, 15:50 

Востаннє тут були:
01 грудня 2024, 22:59
Написано: 1346
Віровизнання: греко-католик
романм написав:
Щодо теорій хто куди йде якщо не хрещений, коли помирає, лишимо це Богу.

Michail написав:
В принципі і так лишаємо.

Це не теорія, про це Писання говорить, дітям належить Царство Боже.
У мене друге питання. В принципі це обмануте вчення, де йдуть ті хто надіявся на дитяче хрещення, а не жив вірою і святим життям, хто не був народженим із гори?[/quote]
Що за речення виділене червоним? Перша його частина не звязана з другою.

"де йдуть ті хто надіявся на дитяче хрещення, а не жив вірою і святим життям, хто не був народженим із гори?"

Відповім на цю частину. Як можна надіятись на дитяче хрещення?
Які надіються на сам акт омиваня водою і промовляння слів, то надіються на видиме. А насправді - благодать невидима. Тому я приймаю своє хрещннення в дитинстві, що воно дійсне.. Але надіюся на те, що Бог спасає мене, бо вірю в Ісуса Христа (і само собою в Трійцю, що в повноті в Ньому), як у свого Спасителя та в Його Боже Слово, і намагаюсь виконувати Волю Божу.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29744
UNREAD_POSTДодано: 02 лютого 2011, 15:52 

Востаннє тут були:
Цитата:
Трохи не так: покаяння + хрещення = відпущення гріхів.

А якщо так: хрещення+ покаяння= відпущення гріхів

Від положення доданків сума не міняється.
Але для дорослих звичайно покаяння передує хрещенню, за словами Ісуса.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29745
UNREAD_POSTДодано: 02 лютого 2011, 15:59 

Востаннє тут були:
14 травня 2025, 00:38
Написано: 4682
Nurono написав:
Може задовольните цікавість і напишете - чому в часі Старого Заповіту Бог приймав несвідомих немовлят? Бо так виходить, що для того, щоб служити Господу потрібно прийняти свідоме рішення - інакше ні-ні.
Добра справа, коли ми посвячуємо своїх дітей Господу, як це зробила Анна з Самуїлом - а це плід батьків. Тому не залежно від цього, кожна людина повинна сама себе посвятити Господу, приймаючи свідоме рішення служити Богу.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29751
UNREAD_POSTДодано: 02 лютого 2011, 17:53 

Востаннє редаговано Nurono 02 лютого 2011, 18:53 (всього 2 разів).

Востаннє тут були:
Пробачте, Сонячнику, напевно невдало поставив питання. Я питав: "чому в часі Старого Заповіту Бог приймав несвідомих немовлят?" Спробую перефразувати: в завіт вводили через обрізання (згідно заповіді), так от - чому Господь тоді приймав в завіт немовлят?
Я не розібрався з функціями, ось помітив: "При чому тут якісь там Гребелі, Блауроки, Сміти??? Жоден протестант навіть не знає хто вони такі. Не видумуйте дурниць." Ще тут добавлю: протестанти добре знають хто такі ці історичні постаті. Почитайте на дозвіллі щось з історії протестантських церков.
http://www.reformed.org.ua/2/181/6/McGrath
http://www.church.kiev.ua/Librery/htm/00204.htm...
Дякую, з Вами приємно мати справу.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

29752
UNREAD_POSTДодано: 02 лютого 2011, 18:07 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Nurono написав:
Може задовольните цікавість і напишете - чому в часі Старого Заповіту Бог приймав несвідомих немовлят? Бо так виходить, що для того, щоб служити Господу потрібно прийняти свідоме рішення - інакше ні-ні.
Добра справа, коли ми посвячуємо своїх дітей Господу, як це зробила Анна з Самуїлом - а це плід батьків. Тому не залежно від цього, кожна людина повинна сама себе посвятити Господу, приймаючи свідоме рішення служити Богу.

Ну я так і зробив (але в дусі, а не видимим обрядом, бо вважаю що Бог мене прийняв ще тоді, у видимому хрещенні в дитинстві).

+1
(1-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 344 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2025 "Джерело"
Джерело