Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 31 серпня 2025, 09:39

Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Націоналізм
22132
UNREAD_POSTДодано: 09 квітня 2010, 18:55 

Стать: Він
Востаннє тут були:
14 жовтня 2010, 13:33
Написано: 462
Братик написав:
Якщо взяти до аналізу кількість україномовних користувачів інтернету, то цих 70% припаде мабуть лише на Західну Україну, а в цілому по Україні україномовних думаю десь біля 20%. Це чисто моя суб"єктивна думка.

На мою думку це дійсно субєктивна думка, тому що, багато україномовних користувачів інтернету в інтернеті користуються російською або англійською мовою, а це тільки тому що на цих мовах значно більше інформації...

+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

24333
UNREAD_POSTДодано: 07 серпня 2010, 09:03 

Востаннє тут були:
01 жовтня 2012, 19:24
Написано: 98
Віровизнання: греко-католик
Націоналізм - життєво необхідна річ для кожної країни. Саме завдяки йому ми зараз незалежні

"Мій Бог - моя скеля, сховаюсь я в ній, Він щит мій, і ріг Він спасіння мого" (Пс. 18, 3)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24704
UNREAD_POSTДодано: 11 вересня 2010, 12:49 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Nazariusz написав:
Націоналізм - життєво необхідна річ для кожної країни. Саме завдяки йому ми зараз незалежні
А для Бога ця річ є життево необхідною.Тобто Бог є сторонником націоналізму?.Як зявилось це явище-націоналізм??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

24708
UNREAD_POSTДодано: 11 вересня 2010, 23:05 

Востаннє тут були:
01 жовтня 2012, 19:24
Написано: 98
Віровизнання: греко-католик
Для Бога ця річ не може бути необхідною, як не може бути і необхідною і устрій держави та економічна інфрасруктура. Це наші засоби виживання в цьому світі. Як з'явився націоналізм, я розказувати не буду - теоретичну частину можна знайти в неті. Якщо націоналізм не порушує Закону Божого, то Бог є його прихильником:) Державу слід будувати так, щоб вона була життездатна і існувала на славу Божу та підтримувала життя населяючих її християн

"Мій Бог - моя скеля, сховаюсь я в ній, Він щит мій, і ріг Він спасіння мого" (Пс. 18, 3)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

26666
UNREAD_POSTДодано: 21 листопада 2010, 21:32 

Востаннє тут були:
Nazariusz написав:
Якщо націоналізм не порушує Закону Божого, то Бог є його прихильником:) Державу слід будувати так, щоб вона була життездатна і існувала на славу Божу та підтримувала життя населяючих її християн
А як ви вважаєте -чи це можливо у сьогоднішньому світі??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31624
UNREAD_POSTДодано: 29 липня 2011, 13:19 

Востаннє тут були:
29 липня 2011, 14:03
Написано: 2
Віровизнання: у пошуках Правди
Антисемітизм.
Всі люди-то є діти Божі. Тому відповідно до них і треба ставитися, з любовю і повагою. Всі люди різні. Вищі, нижчі, більші, менші, сильніші, слабші, розумніші, мудріші і глупіші, менш інтелектуальні, святіші і грішніші. Всі нації унікально різні, всі раси різні. І в тому розмаїтті краса людства. Коли кожна нація живе у своїй країні в гармонії з сусідами - світ прекрасний. Коли одні їздять в гості до інших, відпочити чи обмінятися досвідом - це чудово. Натомість якщо всіх змішати, одних виселити зі своїх земель, інших туди заселити, змішати всі нації у шлюбах, зробити так шоб всі були усюди навперемішку, то наша планета матиме вигляд сміттєзвалища з характерним запахом всіх ароматів на купу без розбору.
Є дві нації з найбільшим інтелектуальним потенціалом, українці і юдеї. Українці відкрили людству політ у космос, юдеї відкрили людству кредит під проценти. Наскільки я розумію, ідея юдаїзму в тому, щоб жити плодами чужої праці, зусиль, творчості. Тобто філософія паразитизму. Якщо хтось винаходить і виготовляє матеріальні та інші блага на благо людства, діє, щоб іншим було добре (принцип райських планет), то його, природньо, люблять і поважають. А якщо хтось використовує свій інтелект не на творчість а на то, як би так придумати, що інші творили для нього, а він за їх рахунок жив і щей управляв ними, лінився брати енергію від природи, і смоктав чиюсь кров, обманював інших, щоб заволодіти їхніми ресурсами, то природньо що людина в ролі жертви буде нелюбити такого.
Тут і лежить суть антисемітизму.
Можна сказати, що народження в юдейській сімї - то погана карма (незалежно від рівня достатку), як народження в циганській сімї, чи просто в неблагополучній сімї. Проте в якій би сімї ти не народився, отримавши людське тіло з розумом і волею, ти завжди маєш свободу вибору між розвитком і деградацією, між рухом до світла і падінням в темноту. Цікавий випадок є з тим математиком з Петербурга, юдеєм, який зробив відкриття в науці, і відмовився від великої грошової винагороди. Безкорислива людина може відкрити істину, а людина чий ум в суєті просто істину не в стані побачити. Тобто незалежно від походження, можна стати великим і святим, хоча сімейний фундамент дає вагомий старт. Гени і виховання то дуже впливові чинники. Народження в середовищі нездорової, протиприродньої філософії, не дають людині можливості зрозуміти важливі цінності. Проте як тільки та людина уподобала смак благості, її життя і обставини починають мінятися і зявляються можливості до розвитку, світлорозвитку, пізнання істини, осягнення святості і любові з боку інших.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31625
UNREAD_POSTДодано: 29 липня 2011, 13:58 

Востаннє тут були:
29 липня 2011, 14:03
Написано: 2
Віровизнання: у пошуках Правди
Є дві крайності: "я люблю своїх - а чужих треба завоювати, підкорити, знищити", і
"Я є душа безнаціональна тому нема різниці хто де і з ким"
. Обидві нездорові.

Нація - то огранізм, клітина суспільства. Як сімя. Навала емігрантів спричиняє реакцію національного імунітету, так як тіло реагує на чужий(донорський) огран чи кров. Тому, хто хоче розчинити націю інтернаціоналізмом, то вводить протиімунні ідеї шприцом(демократичними фондами). Нація яка проживає на конкретній землі, з часом єднається з енергетикою цієї землі, води, кімату. І мова і культура відповідає вібраціям відповідної землі.
Батьківщина то не лірика, а фізика, хімія і біоенергетика.
Питання, як ставитися до інших націй, чи зобовязані ми дбати про них. Відповідь, так як ми зобовязані дбати про сусідів по квартирі. Якщо чоловік має сімю, дітей, то він зобовязаний дбати про них, як націоналіст про націю. Якщо в сусіда діти голодні, то він не зобовязаний, але може їм принести їсти. Любити треба всіх сусідів і всі нації. І якщо дбаєш про сусіда і про інші нації, значить ти благородний і за це отримаєш з торицею. Але першим обовязком є нагодувати і захистити своїх рідних. Кожна нація має триматися разом в першу чергу, і допомагати одне одному в другу. Своя сорочка ближче до тіла. Хоч святі люди і стирають національні кордони. Не можна роздати свої гроші іншим залишивши своїх дітей голодними. Та не варто егоїстично думати тільки про свою сімю, - сусіди теж живі люди, а ще є тварини і вся природа.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31626
UNREAD_POSTДодано: 29 липня 2011, 15:41 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Я трохи змінив свої погляди про націоналізм. Взагалі, це поняття неоднозначне. Якщо ми говоримо про націоналізм, як любов до своєї нації, то це нормальне почуття. Але якщо розглядати націоналізм під тим кутом, що подає нам совітське визначення, то, звичайно ж, націоналізм - це нездорова річ. Націоналізм, як любов - це дуже добре, хоча б тому, що Бог є любов, а одже, любов до нації також від Бога. Але ця любов до своєї нації дуже легко може перерости в нацизм. Наприклад, я люблю свою націю і а7кіпер любить, тому мені приємно читати його твердження, що українці - одна з найрозумніших націй на планеті. Але чи це дійсно так? І навіть, якщо це твердження об"єктивне, як наприклад, краса мови української, то і тут є свій негатив, бо воно може образити людей інших національностей. Тому, перед тим як щось говорити, ми повинні себе поставити на місце представника іншої нації: чи сподобається нам, якщо москаль скаже, що москалі - найрозумніша нація? Або, москалі розумніші від українців? Ставлення своєї нації вище інших націй - це вже не націоналізм, це вже нацизм.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31627
UNREAD_POSTДодано: 29 липня 2011, 15:51 

Востаннє тут були:
Відносно біблійного вчення, то там взагалі немає ніде написано, що треба любити свою націю, або піклуватися про свою націю в першу чергу. Написано лише, що треба піклуватися в першу чергу про своїх рідних. Тобто про дітей, батьків. Націоналізм - поняття штучне, суб"єктивне, тому що нація - це річ суь"єктивна. Сьогодні ми всі українці, бо народилися в Україні, завтра ці землі відійдуть Польщі і наші нащадки стануть поляками. А таких прикладів дуже багато. Сьогодні мало хто з українців, котрі опинилися на території Польщі, відчувають себе українцями. Інший приклад: діти українських емігрантів. Вони на українській не те, що не можуть, але й не хочуть говорити. Сьогодні в США дуже багато американців з українськими прізвищами, і якщо хоч маленька частинка з них пам"ятає, що вони походять з України, то любові до української нації навіть близько нема. Так що, вони вже втратили людськість? Отже висновок, націоналізм в хорошому сенсі слова - річ нормальна, але не обов"язкова, і навіть небезпечна, адже всі війни відбувались із-за любові до своєї нації, країни, народу.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31629
UNREAD_POSTДодано: 29 липня 2011, 17:51 

Востаннє тут були:
18 жовтня 2015, 23:22
Написано: 237
Віровизнання: п'ятидесятник
Братик написав:
Отже висновок,
націоналізм в хорошому
сенсі слова - річ
нормальна, але не
обов"язкова, і навіть
небезпечна, адже всі
війни відбувались із-за
любові до своєї нації,
країни, народу.

це вже не націоналізм, а фанатизм. Фанатики не здатні або не хочуть адекватно та об'єктивно розцінювати буть-яку ситуацію.

"Ось пішов увесь світ услід за Ним"(Ів.12:19)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

31630
UNREAD_POSTДодано: 29 липня 2011, 19:18 

Востаннє тут були:
У фанатизмі звинувачують зазвичай ворога, але не себе. Надмірна любов до свого народу обох сусідів, рано чи пізно призводить до конфлікту, який переростає у війну. Це як у людей: із-за любові до самого себе, а не до ближнього, виникають конфлікти між особами, які призводять до сварок, бійок, розводів. Думаю Христос по цій темі сказав би так: Любіть інші нації так, як любите свою. Більше того, Христос сказав те саме не тільки про іншу націю, але й про ворогів. У цьому і заключається християнська позиція щодо націоналізму.

+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

32031
UNREAD_POSTДодано: 04 вересня 2011, 13:18 

Востаннє тут були:
Братик написав:
У фанатизмі звинувачують зазвичай ворога, але не себе. Надмірна любов до свого народу обох сусідів, рано чи пізно призводить до конфлікту, який переростає у війну. Це як у людей: із-за любові до самого себе, а не до ближнього, виникають конфлікти між особами, які призводять до сварок, бійок, розводів. Думаю Христос по цій темі сказав би так: Любіть інші нації так, як любите свою. Більше того, Христос сказав те саме не тільки про іншу націю, але й про ворогів. У цьому і заключається християнська позиція щодо націоналізму.
Тож чи потрібен людям націоналізм?Чи це добре чи погане явище??Коли Бог сотворював людей,чи мав він намір щоб люди ділились на нації??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32054
UNREAD_POSTДодано: 04 вересня 2011, 15:15 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
sss написав:
Коли Бог сотворював людей,чи мав він намір щоб люди ділились на нації??

Напевно мав.
Дiї.17:26 І ввесь людський рід Він з одного створив, щоб замешкати всю поверхню землі, і призначив окреслені доби й границі замешкання їх.

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

32057
UNREAD_POSTДодано: 04 вересня 2011, 15:27 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
sss написав:
Коли Бог сотворював людей,чи мав він намір щоб люди ділились на нації??

Напевно мав.
Дiї.17:26 І ввесь людський рід Він з одного створив, щоб замешкати всю поверхню землі, і призначив окреслені доби й границі замешкання їх.
Де в наведенних словах є хоча б натяк на нації??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

32061
UNREAD_POSTДодано: 04 вересня 2011, 18:33 

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
sss написав:
Де в наведенних словах є хоча б натяк на нації??

Та ж написано: "...й границі замешкання їх". А в кожній границі жувуть інші нації, чи може одна нація?

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2025 "Джерело"
Джерело