Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 23 листопада 2024, 01:10

Створити нову тему Відповісти  [ 240 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Далі

Чи готовий ти заявити "Я - спасений"!?
Так, бо я - спасений! 71%  71%  [ 17 ]
Я маю спасіння, але так заявляти не хочу. 25%  25%  [ 6 ]
Ні, бо я не маю спасіння. 4%  4%  [ 1 ]
Всього голосів : 24
Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Я - спасений!?
23166
UNREAD_POSTДодано: 14 травня 2010, 20:29 

Стать: Він
Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
sss написав:
Повірити в Христа та прийняти Христа яка різниця??
Вірять навіть демони, а що з того?
Прийняти Христа - це народитися згори, щоб виконувати Його заповіді.
sss написав:
Якщо це невід діл ,то як тоді крім діл ви підтверджуєте свою велику віру.
Для того щоб прийняти Христа - достатньо лише віри, а хто прийняв Христа - той виконує Його заповіді, тобто віра підтверджується ділами.
sss написав:
То ви себе відносите до досконалого чи досконалих??
sss, мати спасіння і бути досконалим - це різні речі. Далеко не всі, хто отримав спасіння, є досконалим, а лише ті, хто розіп'яв свої тілесні забаганки заради Христа.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23173
UNREAD_POSTДодано: 15 травня 2010, 13:33 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
sss написав:
Повірити в Христа та прийняти Христа яка різниця??
Сонячник написав:
Вірять навіть демони, а що з того?Прийняти Христа - це народитися згори, щоб виконувати Його заповіді..
Отже приходимо до діл,адже ви пишете про виконання заповідей
sss написав:
Якщо це невід діл ,то як тоді крім діл ви підтверджуєте свою велику віру.
Сонячник написав:
Для того щоб прийняти Христа - достатньо лише віри, а хто прийняв Христа - той виконує Його заповіді, тобто віра підтверджується ділами..
Знову ж таки це всеж залежить від діл,бо ви пишете що інакше неможливо підтвердити свою віру,як не ділами.От згадані вами демони вірять,але немає діл.А це означає що для Бога їхня віра мертва,чи нетак.Подібно і у людей вірити недостатньо,бо без діл така віра не є живою для Бога,чи нетак??Тож мабуть неслід тут вести якісь спуперечки стосовно чітко висвітленного питанння у Біблії.1)Віра без діл мертва,тобто це не справжня віра,а самообман.2)спасіння залежить від віри яка підтверджується ділами.3)Спасенними є ті хто від чогось спаслися;а)наприклад від гріха.Жодна людина не спаслась поки що від гріха,бо і далі допускається певних помилок які є гріхом.Підтвердженням цього є апостоли.б)Наприклад від смерті -те саме поки що усі помирають,а це означає що і від неї поки що не спасенні.То як ви сьогодні себе вже рахуєте спасенними??-від чого??Тож ще раз вдумайтесь в ці слова:-"Хто ВИТЕРПИТЬ до кінця,той БУДЕ спасенний".Треба витерпіти до кінця!!-До якого??Що то є таке цей кінець.Чи ви вже витерпіли до цього кінця??
sss написав:
То ви себе відносите до досконалого чи досконалих??
Сонячник написав:
sss, мати спасіння і бути досконалим - це різні речі. Далеко не всі, хто отримав спасіння, є досконалим, а лише ті, хто розіп'яв свої тілесні забаганки заради Христа.
Пане Сонячнику вибачте але мені важко говорити з людьми які не можуть чітко та однозначно сформулювати свою думку та починають займатись словоблудіням.Всеж ви вже спасенні чи ні?Якщо так то чітко напишіть від чого ви спасенні.??А також ви досконалі чи ні.??Що озн бути досконалим??Чи можна бути спасенним та небути досконалим.Будьте добрі пишіть чітко по суті без гри слів.Дякую

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23178
UNREAD_POSTДодано: 15 травня 2010, 19:34 

Востаннє тут були:
sss написав:
Всеж ви вже спасенні чи ні?Якщо так то чітко напишіть від чого ви спасенні.??А також ви досконалі чи ні.??Що озн бути досконалим??Чи можна бути спасенним та небути досконалим.Будьте добрі пишіть чітко по суті без гри слів.Дякую
Спасіння - це Христос. Я отримав спасіння від Бога - тобто отримав благодать Божу, а це Божий дар, який кожен може отримати, якщо увірує. Отримати благодать - це подібно як би отримати світильник, наповнений оливою. А отримавши світильник, та засвітивши його, ми йдемо за Христом вузькою і тернистою дорогою. Але якщо світильник гасне, то сповняючись Духом Святим, наш світильник поповнюється благодаттю, і ми знову палаємо любов'ю Божою. І так ідемо за тим світильником, як колись йшов народ Ізраїльський з Єгипту до обітованої країни. Тоді народ звільнився від рабства Єгипетського, але ще не увійшов в обітовану землю. Так само й ми, що прийняли Христа, звільнившись від гріховного рабства, йдемо в обітовану Землю через усілякі випробування і труднощі. І лише той, хто устоїть у всьому, хто буде завжди сповнятися благодаттю, той ніколи не заблудиться, а виконає волю Божу, і отримає вінець слави у вічності.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23202
UNREAD_POSTДодано: 16 травня 2010, 18:45 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
sss написав:
Всеж ви вже спасенні чи ні?Якщо так то чітко напишіть від чого ви спасенні.??А також ви досконалі чи ні.??Що озн бути досконалим??Чи можна бути спасенним та небути досконалим.Будьте добрі пишіть чітко по суті без гри слів.Дякую
Спасіння - це Христос. Я отримав спасіння від Бога - тобто отримав благодать Божу, а це Божий дар, який кожен може отримати, якщо увірує. Отримати благодать - це подібно як би отримати світильник, наповнений оливою. А отримавши світильник, та засвітивши його, ми йдемо за Христом вузькою і тернистою дорогою. Але якщо світильник гасне, то сповняючись Духом Святим, наш світильник поповнюється благодаттю, і ми знову палаємо любов'ю Божою. І так ідемо за тим світильником, як колись йшов народ Ізраїльський з Єгипту до обітованої країни. Тоді народ звільнився від рабства Єгипетського, але ще не увійшов в обітовану землю. Так само й ми, що прийняли Христа, звільнившись від гріховного рабства, йдемо в обітовану Землю через усілякі випробування і труднощі. І лише той, хто устоїть у всьому, хто буде завжди сповнятися благодаттю, той ніколи не заблудиться, а виконає волю Божу, і отримає вінець слави у вічності.
"І лише той, хто устоїть у всьому, хто буде завжди сповнятися благодаттю, той ніколи не заблудиться, а виконає волю Божу, і отримає вінець слави у вічності"--І лише тоді і тільки тоді буде спасенним.А так ,поки що ви не спасенні.Якщо це заперечуєте -то всеж напишіть конкретно-ВІД ЧОГО ви спасенні??Від гріха?-НІ,бо і далі помиляєтесь,від смерті?-теж ні,бо помираєте.То ВІД ЧОГО????А також про досконалість ви нічого не написали,а я вас питав і про це.Вам нічого написати??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23257
UNREAD_POSTДодано: 18 травня 2010, 16:02 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
10 вересня 2016, 17:27
Написано: 875
sss написав:
А також про досконалість ви нічого не написали,а я вас питав і про це.

Про досконалістьПавло у посланні до Филип`ян 3:12-13 написав: "Не тому, що я вже досягнув, або вже вдосконалився, але прагну, чи не досягну я того, чим і Христос Ісус досягнув був мене. Браття я себе не вважаю, що я досягнув..."

Я раба Господня, хай буде мені за словом Твоїм. Лук.1:38
+1
(1-0)

URL Догори
Відсутній

23261
UNREAD_POSTДодано: 18 травня 2010, 16:58 

Востаннє тут були:
Підсніжник написав:
sss написав:
А також про досконалість ви нічого не написали,а я вас питав і про це.

Про досконалістьПавло у посланні до Филип`ян 3:12-13 написав: "Не тому, що я вже досягнув, або вже вдосконалився, але прагну, чи не досягну я того, чим і Христос Ісус досягнув був мене. Браття я себе не вважаю, що я досягнув..."
:yes: :yes: :yes: :yes: Уважно прочитайте панове цей допис,в тому числі і ви пане Сонячник.Цитую вас
Сонячник написав:
sss, мати спасіння і бути досконалим - це різні речі. Далеко не всі, хто отримав спасіння, є досконалим, а лише ті, хто розіп'яв свої тілесні забаганки заради Христа]
То кого ви мали на увазі, назвавши досконалим,якщо бачимо з допису "Підсніжника",навіть Павло апостол таким не був?Це ви просто так написали,чи дійсно вклали якусь суть у ці слова??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23305
UNREAD_POSTДодано: 20 травня 2010, 17:19 

Востаннє тут були:
sss написав:
якщо бачимо з допису "Підсніжника",навіть Павло апостол таким не був?

sss, я не те мала на увазі, що не треба бути досконалим. Павло говорив, що постійно вдосконалюється, тобто ступив на шлях до досконалості. Це можна проілюструвати на наступному прикладі. Якщо хтось вивчає у ВУЗі математику, то його можна назвати математиком, хоча він ще не має повного об`єму знань у цій галузі, але постійно поповняє їх. Так само віруючі, які розп`яли свою стару гріховну природу для світу на хресті Христовому є на вірній дорозі до досконалості, іншими словами до духовної зрілості ( а зрілими не народжуються, а стають, зростаючи). Їх задача тепер перебувати у цьому стані самовідречення, відокремлення від гріха.
Доречі, ап. Яків теж каже, щоб ми мали досконалість:"А терпіння нехай має чин досконалий, щоб ви досконалі та бездоганні були, і недостачі ні в чому не мали. І ап. Іван також говорить "Любов (Божа) удосконалюється в нас" 1Ів.4 :17

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23345
UNREAD_POSTДодано: 22 травня 2010, 15:09 

Востаннє тут були:
Підсніжник написав:
sss написав:
якщо бачимо з допису "Підсніжника",навіть Павло апостол таким не був?

sss, я не те мала на увазі, що не треба бути досконалим. Павло говорив, що постійно вдосконалюється, тобто ступив на шлях до досконалості.
Та я також ніде не говорив що неслід прагнути бути досконалим.Я мав на увазі що дехто себе вже називає досконалим,чого неможе бути.Адже усі ми помиляємось.А про досконалого так нескажеш,чи нетак??То як той хто всетаки помиляється може себе називати досконалим??.Ви пишете про шлях досконалості,але це всеж шлях який веде до досконалості,а не сама досконалість.Вона вкінці цього шляху.А людина ще до кінця не дійшла,тобто не стала досконалою.Тож продовжувати йти по тому шляху який веде до досконалості звісно потрібно,але не слід плутати цей шлях з самою досконалістю.Те саме стосується спасіння,якими себе дехто уже вважає.Воно вкінці цього шляху.Тому то Ісус наголосив"хто дійде до кінця ,той буде спасенний".От й все. Думаю ця тема себе уже вичерпала,аджек все просто та зрозуміло,і без ніякої путанини.Всього добро пані.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23477
UNREAD_POSTДодано: 29 травня 2010, 23:26 

Востаннє тут були:
sss написав:
Підсніжник написав:
sss, я не те мала на увазі, що не треба бути досконалим. Павло говорив, що постійно вдосконалюється, тобто ступив на шлях до досконалості.
Та я також ніде не говорив що неслід прагнути бути досконалим.Я мав на увазі що дехто себе вже називає досконалим,чого неможе бути.Адже усі ми помиляємось.А про досконалого так нескажеш,чи нетак??То як той хто всетаки помиляється може себе називати досконалим??.Ви пишете про шлях досконалості,але це всеж шлях який веде до досконалості,а не сама досконалість.Вона вкінці цього шляху.А людина ще до кінця не дійшла,тобто не стала досконалою.Тож продовжувати йти по тому шляху який веде до досконалості звісно потрібно,але не слід плутати цей шлях з самою досконалістю.Те саме стосується спасіння,якими себе дехто уже вважає.Воно вкінці цього шляху.Тому то Ісус наголосив"хто дійде до кінця ,той буде спасенний".От й все. Думаю ця тема себе уже вичерпала,аджек все просто та зрозуміло,і без ніякої путанини.Всього добро пані.
Пані "Підсніжник",чи те що ви промовчали щодо моєго допису у відповідь на ваш,означає що ви погодилися зі мною.?? :oops: :oops:

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23479
UNREAD_POSTДодано: 29 травня 2010, 23:48 

Востаннє тут були:
sss написав:
дехто себе вже називає досконалим,чого неможе бути.Адже усі ми помиляємось.А про досконалого так нескажеш,чи нетак??То як той хто всетаки помиляється може себе називати досконалим?

Цитата:
Досконалість можна проілюструвати на наступному прикладі. Якщо хтось вивчає у ВУЗі математику, то його можна назвати математиком, хоча він ще не має повного об`єму знань у цій галузі, але постійно поповняє їх. Так само віруючі, які розп`яли свою стару гріховну природу для світу на хресті Христовому є на вірній дорозі до досконалості, іншими словами до духовної зрілості ( а зрілими не народжуються, а стають, зростаючи).
;-D Можна називати себе досконалим, якщо постійно вдосконалюєшся. Інакше для чого Ісус сказав у Мт. 5:48: "Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець наш Небесний!"

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23480
UNREAD_POSTДодано: 30 травня 2010, 07:08 

Востаннє тут були:
Підсніжник написав:
;-D Можна називати себе досконалим, якщо постійно вдосконалюєшся. Інакше для чого Ісус сказав у Мт. 5:48: "Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець наш Небесний!"
Бути досконалим і називати себе досконалим - це різні речі. Бо хто досконалий, той не думає про себе, що вже став досконалим, а хто вважає себе досконалим - той не є досконалим.
Так ап.Павло і пояснював: Не тому, що я вже досягнув, або вже вдосконалився, але прагну, чи не досягну я того, чим і Христос Ісус досягнув був мене. Браття, я себе не вважаю, що я досягнув. Та тільки, забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду, я женусь до мети за нагородою високого поклику Божого в Христі Ісусі. Тож усі, хто досконалий, думаймо це; коли ж думаєте ви щось інше, то Бог вам відкриє й це. (Фил.3:12-15)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23482
UNREAD_POSTДодано: 30 травня 2010, 07:40 

Востаннє тут були:
Скільки б християнин не вдосконалювався все одно треба ще більше вдосконалюватись, щоб бути подібними до Ісуса Христа.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23484
UNREAD_POSTДодано: 30 травня 2010, 12:16 

Востаннє тут були:
Підсніжник написав:
Вибачте пані але я неможу зрозуміти,навіщо досконалому вдосконалюватись,адже він досконалий.Ви розумієте що озн бути досконалим??А от якраз і вдосконалюється той кому чогось бракує до досконалості,тобто той хто не є досконалим.Саме про це говорив Павло,і ви навели його слова.Тепер щось починаєте крутити.Ваш приклад про математика який навчаючись,вже є математиком,не є доречним на мою думку.Адже дитина яка в другому класі вивчає теж ту матиматику,тоже себе називатиме матиматиком. :lol: То ви вважатимете її ним.А взагалі щодо вузу то лише після закінчення ви отримаєте диплом та станете спеціалістом.Лише після,розумієте,так і з досконалістю.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23485
UNREAD_POSTДодано: 30 травня 2010, 12:41 

Востаннє тут були:
Цитата:
Ваш приклад про математика який навчаючись,вже є математиком,не є доречним на мою думку

Так, мій приклад не дуже вдалий, але це ж приклад. Досконалість, - це не правила поведінки, а стан відродженого для Бога серця, яке проходить процес вдосконалення. Якщо ви не відрізните процес від незмінного постійного стану, то не зрозумієте істину про спасіння. Доречі, дитина у 2-му класі теж у певній мірі є математиком, бо вміє рахувати :)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

23487
UNREAD_POSTДодано: 30 травня 2010, 13:07 

Востаннє тут були:
Підсніжник написав:
Так, мій приклад не дуже вдалий, але це ж приклад. Досконалість, - це не правила поведінки, а стан відродженого для Бога серця, яке проходить процес вдосконалення. Якщо ви не відрізните процес від незмінного постійного стану, то не зрозумієте істину про спасіння. Доречі, дитина у 2-му класі теж у певній мірі є математиком, бо вміє рахувати :)
От я про те і говорю що якщо дитину яка щойно навчилась рахувати,вважати математиком,то подібно так і усіх хто себе наз християнами слід вважати досконалими,бо вони досконалі до певної міри,як і ця дитина до певної міри є математиком так??Отже таким чином втрачається поняття досконалості,як і з цим прикладом втрачається понняття математичності.Бо усі хто міє рахувати є математиками :???:Це виглядає абсурдно.Адже невидно різниці,бо все до певної міри є досконалим.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 240 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 0 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>