Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 30 серпня 2025, 09:46

Створити нову тему Відповісти  [ 198 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Далі

Піратським софтом
користуюся, совість мовчить 65%  65%  [ 15 ]
користуюся, совість мучить 4%  4%  [ 1 ]
не користуюсь 30%  30%  [ 7 ]
Всього голосів : 23
Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Скачування пиратських музики та фільмів
19823
ДописДодано: 13 січня 2010, 23:09 

Стать: Він
Востаннє тут були:
21 липня 2024, 22:41
Написано: 100
Прошу, поясніть мені будьласка (це щире питання, без підтексту, бо я на цьому не розуміюсь) якось восени чи напочатку зими в новинах пройшла іформація, що в Штатах суд приговорив американку до сплати штрафу в декілька сот тисяч доларів, за те, що вона скачала двадцять пісень чи композицій, до чого я веду - мені подобається хороша інструментальна музика, є багато сайтів які пропонують качять, та чи не піратські вони? Може хто підскаже мені такі сайти де авторами чи то власниками офіційно дозволено качяти безкоштовно, так щоб мені і не грішить, і немати неприємностей, буду щиро вдячний.

Спогадай мене, Господи, коли прийдеш у Царство Своє!
(Лк 23:42)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19825
ДописДодано: 14 січня 2010, 00:20 

Востаннє тут були:
18 лютого 2010, 00:35
Написано: 358
Борис написав:
Прошу, поясніть мені будьласка (це щире питання, без підтексту, бо я на цьому не розуміюсь) якось восени чи напочатку зими в новинах пройшла іформація, що в Штатах суд приговорив американку до сплати штрафу в декілька сот тисяч доларів, за те, що вона скачала двадцять пісень чи композицій,

Так читали таке.

Цитата:
до чого я веду - мені подобається хороша інструментальна музика, є багато сайтів які пропонують качять, та чи не піратські вони?

Якщо музика класична, мабуть на неї немає авторського права, тільки якщо це не сучасна обробка. Багато інструментальних композицій досить часто виконуються різними виконавцями, тому тут вже не розберешь, хто ж насправді автор тієї композиції. Знавці музики кажуть, що досить часто музичні композиції (за деякими відмінностями) можуть бути майже однакові, але мати різних виконавців та різні назви. Тому питання хто в кого вкрав, хто в кого перевкрав, тут також залишається.

Цитата:
Може хто підскаже мені такі сайти де авторами чи то власниками офіційно дозволено качяти безкоштовно, так щоб мені і не грішить, і немати неприємностей, буду щиро вдячний.

Саме краще буде купити у магазині диск, але і то не гарантія що він не піратська підробка-копія. Насправді сайти, що дозволяють безкоштовно качати музику, живуть на рахунок реклами. Тому фактично виходить що при скачуванні музики (або фильмів) ти все одно дивишся рекламу (що приносить прибуток автору сайта) та ще й за підключення до інтернету платишь. Тому оскільки ти все одно не задарма отримуєшь цю музику, можна вважати що ти за неї заплатив, хоча і не безпосередньо, але і безкоштовно ти її не отримав. Таке ж саме правило діє і на радіо або телебаченні, вони живуть за рахунок реклами і платять відсоток музичним компаніям за дозвіл на використання музики у ефірі. Може хтось скаже що у інтернеті ніхто ні у кого не питає, чи можна чи ні, але то вже не наші проблеми, бо ми чесно подивились рекламу :-)

У сьогоднішньому хаосі "копірайта" спробуй ще розберись, хто прав, хто винуватий. Сьогодні за скачані 20 пісень можуть оштрафувати або посадити, а завтра автор тих пісень скаже що він був не проти безкоштовного розповсюдження... А після завтра компанія звукозапису заявить свої права на пісні того виконавця, а третього дня якийсь суддя признає, що насправді пісня була вкрадена у іншого виконавця, і одразу всі почнуть відмовлятися від тих авторських прав аби уникнути відповідальності... А ти будешь і надалі сидіти, хоча і від авторських прав вже всі повідмовлялися... І таке буває... :-)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19827
ДописДодано: 14 січня 2010, 03:31 

Востаннє тут були:
14 жовтня 2010, 13:33
Написано: 462
Братик написав:
То виходить нехристиянських виробників-виконавців ще підтримувати можна (але хай хтось інший підтримує), а християнських підтримувати ніяк не можна, бо вони повинні безкоштовно "розповсюджувати вістку Євангелія"...

Шановний Братику ти що про яких нехристиянських виробників-виконавців, ти що слухаєш нехристиянську музику? для чого?

Братик написав:
а християнських підтримувати ніяк не можна, бо вони повинні безкоштовно "розповсюджувати вістку Євангелія"...Як добре, що не всі християни підтримують таку точку зору! Уявити страшно, що б було, якби взагалі ніхто не купував християнську продукцію! Якби було так, то не бачив би ти християнських дисків взагалі, і не було б з чого навіть копії робити. Книг християнських також би не було в такій кількості і якості, в якій ми їх маємо.
То що повинні безкоштовно розповсюджувати вістку Євангелія це само собою, чи ти думаєш що зразу два зайці зловити і гроші заробити і "розповсюджувати вістку Євангелія"? Тут або одне або інше, або скарб на землі або скарб на небі.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19828
ДописДодано: 14 січня 2010, 03:53 

Востаннє тут були:
Братик написав:
на всі питання у мене немає часу відповідати, бо на компютері я не працюю, а відповідаю лише на ті питання, на які вважаю за потрібне відповідати.

Про це я зрозумів відразу, бо твоя риторика відносно авторських прав, така як з засобів масової інформації.

Братик написав:
Тому що ці інтелектуали давно переїхали в країни, де піратство карається законом і там нормально працюють на благо тих країн. Поки в Україні можна буде красти інтелектуальну продукцію, доти країна не матиме своїх розробників софту, і тому країна ніколи не зможе конкурувати з передовими країнами.
Звідки в тебе така інформація? Щоб ти знав що дуже великі виробники софту залучають програмістів з цілого світу (присучасних каналах звязку немає значення де ти чи африці чи амцриці чи азії) вони навіть дійшли до того, що зменшують замовлення в Україні а дають в Індію бо там значно нижча заробітня плата програмістів.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19834
ДописДодано: 14 січня 2010, 17:56 

Востаннє тут були:
03 жовтня 2016, 20:05
Написано: 213
Віровизнання: адвентист
Знайшов в інтернеті сайт однієї християнської виконавиці і, доречі, вона безкоштовно дозволяє завантажувати свою музику, ось її слова:
"Господь завжди стукав у моє серце, але слідувати за Ним я вирішила в 2005 році. Все було просто... Я почала читати Біблію і через неї почала дізнаватися багато нового і цікавого. А найголовніше – я зрозуміла, що Бог - живий і люблячий для всіх людей. Тоді, до речі я і випустила свій перший альбом: "Вибери життя". Я зрозуміла, що лише Господь дає надію на порятунок і вічне життя. Свої диски я записую не для продажу. Це мій спосіб євангелізації. Чим більше буде поширено дисків, чим більше сайтів викладуть мої пісні, тим більше душ почують про Бога через пісні. Адже деколи через пісні людина більше чує, чим через проповідь. Але дуже сумно, коли твої диски копіюють для продажу, для здобуття свого прибутку. Адже у мене є авторські права, та і запис пісень зовсім не безкоштовний процес." Світлана Малова
Хороші пісні, щоправда виконання російською мовою.
Якщо когось цікавить, даю посилання на сайт: http://smalova.ru/

"І зробив Господь Бог Адамові та жінці його одежу шкуряну і зодягнув їх." (Бут.3:21)
+2
(2-0)

URL Догори
Відсутній

19835
ДописДодано: 15 січня 2010, 00:01 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Знайшов в інтернеті сайт однієї християнської виконавиці і, доречі, вона безкоштовно дозволяє завантажувати свою музику, ось її слова:
"Господь завжди стукав у моє серце, але слідувати за Ним я вирішила в 2005 році. Все було просто... Я почала читати Біблію і через неї почала дізнаватися багато нового і цікавого. А найголовніше – я зрозуміла, що Бог - живий і люблячий для всіх людей. Тоді, до речі я і випустила свій перший альбом: "Вибери життя". Я зрозуміла, що лише Господь дає надію на порятунок і вічне життя. Свої диски я записую не для продажу. Це мій спосіб євангелізації. Чим більше буде поширено дисків, чим більше сайтів викладуть мої пісні, тим більше душ почують про Бога через пісні. Адже деколи через пісні людина більше чує, чим через проповідь. Але дуже сумно, коли твої диски копіюють для продажу, для здобуття свого прибутку. Адже у мене є авторські права, та і запис пісень зовсім не безкоштовний процес." Світлана Малова
Хороші пісні, щоправда виконання російською мовою.
Якщо когось цікавить, даю посилання на сайт: http://smalova.ru/

співає досить не погано і качати дозволяє, це я розумію повіруючому, а не то що твій виконавець хотів по 20грн за диск і щоб йому продавали

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19840
ДописДодано: 15 січня 2010, 09:12 

Востаннє тут були:
03 жовтня 2016, 20:05
Написано: 213
Віровизнання: адвентист
prostak написав:
співає досить не погано і качати дозволяє, це я розумію повіруючому

Так співає дійсно непогано і слова з глибоким змістом від душі, я вже вчора прослухав всі 60 пісень.
prostak написав:
а не то що твій виконавець хотів по 20грн за диск і щоб йому продавали

Ну що ти так зразу його критикуєш, ти ж його зовсім незнаєш! Я навів приклад не для того, щоб його покритикувати, а для того, щоб показати до чого приводить піратство, принаймні, як я це побачив. А продавати ті диски нескладає ніяких труднощів, все одно кіоск з християнською літературою функціонує чи з дисками чи без них. Та й ціна 20 грн. не така вже й велика, вона стає великою тоді, коли ти можеш безкоштовно переписати.

"І зробив Господь Бог Адамові та жінці його одежу шкуряну і зодягнув їх." (Бут.3:21)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19842
ДописДодано: 15 січня 2010, 14:01 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Так співає дійсно непогано і слова з глибоким змістом від душі, я вже вчора прослухав всі 60 пісень.

Ось ще тобі приклад. У церквах є хори. Хори співають хорові псалми. А те ж вони беруть ноти? Зазвичай, з нотних збірників. Але у тих збірниках буває не все є те що потрібно. Тому роблять ксерокопії з якихось інших джерел. Хтось навіть їх сам малює, або перемальовує. Ну то і чи не "пиратство" ? Ніхто ж не дозволяв, говорячи мовою копирайту, здійснювати "групове використання" (а тим більш, копіювання!), за таке треба було платити ліцензію на 30-60 користувачів :-) А за ксерокопії то взагалі треба у тюрму саждати :-) бо це саме безпосереднє "пиратство". А багато церков тими хоровими нотами чи псалмами обмінюються... То що, усіх регентів пересаджати або штрафувати?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19843
ДописДодано: 15 січня 2010, 14:04 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Ну що ти так зразу його критикуєш, ти ж його зовсім незнаєш!

Того, що ти розповів достатньо, щоби робити деякі висновки.

Цитата:
Я навів приклад не для того, щоб його покритикувати, а для того, щоб показати до чого приводить піратство, принаймні, як я це побачив.

Та ні до чого воно не приводить, виходи з "пиратства" тобі були наведені вище.

Цитата:
А продавати ті диски нескладає ніяких труднощів, все одно кіоск з християнською літературою функціонує чи з дисками чи без них.

Тоді у чому проблема???

Цитата:
Та й ціна 20 грн. не така вже й велика, вона стає великою тоді, коли ти можеш безкоштовно переписати.

Краще ті 20 грн віддати голодним сирітам, або калікам.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19845
ДописДодано: 15 січня 2010, 15:27 

Востаннє редаговано prostak 15 січня 2010, 15:41 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
Юліан написав:
Ну що ти так зразу його критикуєш, ти ж його зовсім незнаєш! Я навів приклад не для того, щоб його покритикувати, а для того, щоб показати до чого приводить піратство, принаймні, як я це побачив. А продавати ті диски нескладає ніяких труднощів, все одно кіоск з християнською літературою функціонує чи з дисками чи без них. Та й ціна 20 грн. не така вже й велика, вона стає великою тоді, коли ти можеш безкоштовно переписати.

Критикую його, що він погано робить бізнес і хотів щоб на нього задарма працювали і при цьому ще й Проповідувати Євангелію і я на мою думку розклав по поличках,
prostak написав:
з якою метою він його випустив? 1заробити гроші, 2 слава, 3 проповідь Євангелії, чи 4 всьго потроха?
Тепер подумай, якщо 1 виконавець хотів заробити, то він погано спрацював, треба справу довести до кінця - проконтролювати розповсюдження (продажі, точніше) а він хотів щоб хтось кого призначили на нього попрацював. 2 слава - тоді піратство недуже шкодить, головне частіше згадувати "слова, музика і виконання такого...то". 3-й випадок - дуже добре що всі мають той диск. 4 -й випадок, так відбулося як ти описав :)

а ти сам собі заперечуєш кажеш що нема проблем з розповсюдження, а перед тим писав що приначили одного, а він немав як тоді тебе призначили. 20грн-багато чи мало це відносне питання, думаю немало. Але бізнес є бізнес, тому нетреба бізнес мішати до проповіді Євангелії.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19846
ДописДодано: 15 січня 2010, 15:36 

Востаннє тут були:
Юліан написав:
А продавати ті диски нескладає ніяких труднощів, все одно кіоск з християнською літературою функціонує чи з дисками чи без них. Та й ціна 20 грн. не така вже й велика, вона стає великою тоді, коли ти можеш безкоштовно переписати.

Любу роботу робити не складає ніяких труднощів, а продавати це робота або як ще називають один із видів господарської діяльності, що приносить прибуток, тому якщо продавати диски для твого виконавця - це означає на нього працювати. Чи може я помиляюсь?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19853
ДописДодано: 17 січня 2010, 04:43 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
NiXy написав:
Ось ще тобі приклад. У церквах є хори. Хори співають хорові псалми. А те ж вони беруть ноти? Зазвичай, з нотних збірників. Але у тих збірниках буває не все є те що потрібно. Тому роблять ксерокопії з якихось інших джерел. Хтось навіть їх сам малює, або перемальовує. Ну то і чи не "пиратство" ? Ніхто ж не дозволяв, говорячи мовою копирайту, здійснювати "групове використання" (а тим більш, копіювання!), за таке треба було платити ліцензію на 30-60 користувачів :-) А за ксерокопії то взагалі треба у тюрму саждати :-) бо це саме безпосереднє "пиратство". А багато церков тими хоровими нотами чи псалмами обмінюються... То що, усіх регентів пересаджати або штрафувати?

Ти так і не зрозумів у чому полягає копірайт і для чого він існує, хоч і працюєш на компютері, тобто виробляєш нематеріальний продукт. Якщо хор "поцупить" у якогось композитора ноти і зробить хоч тисячу копій, але буде використовувати ці копії лише для співу в церкві, тобто не для продажі, то це не є порушенням авторських прав. Якщо вони їх будуть копіювати для того, щоб заробити гроші на них, то ясна річ, що це крадіжка. До речі, ця хвалина співачка, що "дозволяє скачувати", вона можливо й не має права продавати свої альбоми через те, що в них є не її пісні. Щодо згаданої американки, то я дуже сумніваюся, що її засудили "за те, що скачувала", бо скачують майже всі користувачі інтернету. Очевидно її засудили через те, що вона продавала скачене.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19857
ДописДодано: 17 січня 2010, 12:58 

Востаннє тут були:
Братик написав:
Ти так і не зрозумів у чому полягає копірайт і для чого він існує, хоч і працюєш на компютері, тобто виробляєш нематеріальний продукт.

Тобі треба менше сперічатись, а більше читати що тобі пишуть. Я у копірайті розуміюсь набагато більше тебе, бо ти за комп'ютером не працюєшь, а я більше 10 років за ним працюю.

Цитата:
Якщо хор "поцупить" у якогось композитора ноти і зробить хоч тисячу копій,

Хор нічого не "поцупить", бо хору байдуже що співати, за ноти відповідає диригент.

Цитата:
але буде використовувати ці копії лише для співу в церкві, тобто не для продажі, то це не є порушенням авторських прав.

Ти кожного разу сам собі протирічиш, то ти казав що копіювання само по собі вже крадіжка, то теперь кажешь що "для співу в церкві" це не крадіжка. Ти хоч трохи маєш власну думку, яка не змінюється кожного дня???

Цитата:
Якщо вони їх будуть копіювати для того, щоб заробити гроші на них, то ясна річ, що це крадіжка.

Нарешті до тебе "дойшло"!!! Саме про це тобі намагались втлумачити на делька сторінках цієї теми!

Цитата:
До речі, ця хвалина співачка, що "дозволяє скачувати", вона можливо й не має права продавати свої альбоми через те, що в них є не її пісні.

Ти хоч трошки читав про що вона пише на своєму сайті??? Ось що в неї там написано: "Свои диски я записываю не для продажи. Это мой способ евангелизации. Чем больше будет распространено дисков, чем больше сайтов выложат мои песни, тем больше душ услышат о Боге через песни. Ведь порой через песни человек больше слышит, чем через проповедь. Но очень грустно, когда твои диски копируют для продажи, для получения своей прибыли. Ведь у меня есть авторские права, да и запись песен вовсе не бесплатный процесс."

Цитата:
Щодо згаданої американки, то я дуже сумніваюся, що її засудили "за те, що скачувала", бо скачують майже всі користувачі інтернету. Очевидно її засудили через те, що вона продавала скачене.

Очевидно, що ти дуже багато балакаєшь, ані трохи не знаючи що воно там насправді.

Американський суд вимагає виплатити штраф у розмірі $1,92 млн за незаконне скачування і розповсюдження музики в Інтернет. Втім, засуджена не збирається цього робити, мабуть, сподіваючись, що це вирішення суду буде скасовано, як і аналогічне попереднє.
Суд присяжних визнав 32-річну американку Джеммі Томас-рассет (Jammie Thomas-rasset) винною в незаконному скачуванні 24 пісень через інтернет і їх розповсюдженні в пірінговій мережі. Згідно ухвалі суду, мати-одиночка з Міннесоти повинна виплатити штраф у розмірі $1,92 млн або по $80 тис. за пісню.
Дана сума повинна бути виплачена шести звукозаписним компаніям - Capitol Records, Sony BMG Music, Arista Records, Interscope Records, Warner Bros. Records і UMG Recordings. Втім, сама обвинувачена заявила, що не збирається платити такі гроші. «Вони нічого не отримають. Я мати з обмеженими можливостями, і я про це навіть не хвилюватимуся», - сказала вона. Адвокат обвинуваченої, Ківі Камара (Kiwi Camara), заявив, що він і його клієнтка поки не вирішили, чи будуть вони подавати апеляцію у цій справі.
Асоціація звукозаписних компаній Америки (Record Industry Association of America, RIAA) схвалила дане вирішення суду, відзначивши, що все ще бажає вирішити справу мирно. «Ми хотіли вирішити цю справу миром з найпершого дня і все ще готові до цього», - заявила Сара Дакворт (Cara Duckworth), представник RIAA. Вона відзначила, що Джеммі Томас-рассет раніше пропонували заплатити штраф в розмірі від $3 тис. до $5 тис.
У грудні 2008 р. Асоціація заявляла про те, що більше не переслідуватиме в суді дрібних файлообменщиков, і замість цього сконцентрує свої зусилля на тому, щоб змусити приймати заходи проти піратства інтернет-провайдерів.
В ході суду Джеммі Томас-рассет відмовлялася визнати свою провину в скачуванні і розповсюдженні пісень через р2p-сеть Kazaa. Вона лише сказала, що цим могли займатися її діти або колишній чоловік, але захист не зміг надати ніяких доказів, підтверджуючих ці слова.
Раніше, в жовтні 2007 р., суд вже визнавав Томас-рассет винною - тоді її зобов'язали виплатити суму у розмірі 220 тис. Проте пізніше суддя, який головував на суді, відмінив даний вердикт, назвавши його «абсолютно недоречним» і «деспотичним».

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19860
ДописДодано: 17 січня 2010, 14:09 

Востаннє тут були:
Братику тема була " Скачування пиратських музики та фільмів"
Надія написав:
Мир вам!
На одному з форумів я підняла таке питання, закінчилось усе тим, що мене підняли на сміх.
Я вважаю, що скачування пиратських музики, фільмів та іншого софта (eMule та інші схожі ресурси) - це крадіжка, так ж сама, якщо пійти і вкрасти диск у магазині.
А яка ваша думка?
Дякую за відповіді.

ти що змінив думку?
Братик написав:
Щодо згаданої американки, то я дуже сумніваюся, що її засудили "за те, що скачувала", бо скачують майже всі користувачі інтернету. Очевидно її засудили через те, що вона продавала скачене.

Неможу зрозуміти тебе, хотів прояснти я наприклад можу купити диск з музикою в Costko, десь за 10дол., а можу закачати через eMule та інші схожі ресурси, за безкоштовно, в обох випадках я небуду копіювати і продавати а просто слухати в машині коли їду- то це крадіжка?

Братик написав:
До речі, ця хвалина співачка, що "дозволяє скачувати", вона можливо й не має права продавати свої альбоми через те, що в них є не її пісні.
Які в тебе притензії до співачки, чому ти взяв в лапки "дозволяє скачувати" , вона дійсно дозволяє. По твоєму вона погано робить що дозволя скачувати? Тобі більше довподоби коли на цьому роблять гроші?
Ти знову тянеш за харизматами і маєш лукаві здогоди:
Братик написав:
вона можливо й не має права продавати свої альбоми через те, що в них є не її пісні.
ти що думаєш, що як би вона мала права то заборонила би скачувати? і вона обманює?

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

19885
ДописДодано: 19 січня 2010, 08:25 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Ніксі, глянь скільки ти пишеш, а скільки я, і тоді роби висновок хто багато говорить. Ти стільки пишеш, причому дурниць, що мені навіть не хочеться це коментувати.
Оскільки подібні зауваження та питання у простака, то я відповім коротко вам обидвом. Думки своєї я не змінював, ви напевне неуважно, або упереджено читали мої попередні пости. Коли ти просто скачав з піратського сайту програму чи диск, то ти тільки привласнив собі тих пару доларів, що мали піти видавцю. Це є дрібна крадіжка, за таке не садять. Принаймні в Україні. Але якщо ти заробляєш гроші на чужих дисках, це вже серйозніший злочин, це вже кримінал. Ту жінку штрафують саме за те, що вона не тільки зкачувала, а ще й розпоширювала піратську продукцію. Хоча, багато людей, в тім числі я сам, розпоширюють піратську продукцію за допомогою торента чи віслюка. Колись мені один колумбієць розповідав що йому прийшло попередження про кримінальну відповідальність якщо він не перестане розпоширювати піратську музику. Тому він мені радив ніколи не скачувати американських виконавців.
Щодо тої співачки, то я до неї жодних претензій не маю і ніколи не мав, а в лапки взяв вашу цитату, як цитату. Просто прослухавши декілька пісень, я побачив, що вона співає не лише авторські пісні, тому вона могла мати проблеми, якщо би захотіла продавати свої диски без дозволу авторів пісень, тобто це може бути причиною того, чому вона їх не продає. Крім того, вона дозволяє скачувати пісні, а не розсилає свої диски безкоштовно, тобто вона ніяких витрат не несе.

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 198 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2025 "Джерело"
Джерело