Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 21 листопада 2024, 20:28

Створити нову тему Відповісти  [ 1531 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 103  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Ісус Христос - Бог
34367
UNREAD_POSTДодано: 05 січня 2012, 18:11 

Стать: Він
Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Michail написав:
З наступаючим всіх святом Різдва Ісуса Христа!

Цитата:
Святий Амфілохій, єпископ Іконійський. Нинішнє свято Різдва Христового, істиного Бога нашого, є для нас непереможною твердинею, непохитною основою, спасительним початком. Заради цього свята праобразним стало давнє провіщення і ясно у всій вселенній було проповідане нове; ним була переможена сила тління і припинене погибельне поклоніння дияволу, умертвленні людські пристрасті і відновлене життя ангельського панування; ним відкрилося небо і земля піднесена на божественну висоту; ним був повернутий для людей рай і знищена сила смерті, розвіяна демонська спокуса і сповіщена премудрість Божа і всечисте пришестя (Бога на землю). «Не заступник, ні ангел, каже пророк Ісайя, - але Сам Господь спас їх».[/quote]
Михаїле не просувайте тут нехристиянські традиції.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34408
UNREAD_POSTДодано: 08 січня 2012, 21:18 

Востаннє редаговано Протестант 08 січня 2012, 23:18 (всього 1 раз).

Востаннє тут були:
06 серпня 2024, 11:49
Написано: 3325
Віровизнання: п'ятидесятник
Нині зачитували на зібранні такі слова:

Iван.1:3 Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього.

Иоан.1:3
Все чрез Него начало быть, и без Него ничто не начало быть, что начало быть.

Навіть переклад сЄ такий дає висновок: "Всё появилось через него, и без него ничто не появилось.".

1.Все що колись хоч чуть - чуть було створено, створено тільки І.Х.

2. Значить творцем усього є І.Х.

3. Біблія говорить що Той що все створив є Бог.

Висновок:
1.І.Х. не може бути творивом, бо Він сам себе не міг створити. Бо все що створено - створено Ним.
2. Ісус є Бог, бо тільки Бог є Творцем.
3. А сам через себе постати Христос не міг ,бо все постало у ньому. (слова Michail)

Sola Scriptura– “Библия и только Библия”.
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34412
UNREAD_POSTДодано: 08 січня 2012, 22:49 

Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Віровизнання: греко-католик
sss написав:
Michail написав:

Цитата:
Святий Амфілохій, єпископ Іконійський. Нинішнє свято Різдва Христового, істиного Бога нашого, є для нас непереможною твердинею, непохитною основою, спасительним початком. Заради цього свята праобразним стало давнє провіщення і ясно у всій вселенній було проповідане нове; ним була переможена сила тління і припинене погибельне поклоніння дияволу, умертвленні людські пристрасті і відновлене життя ангельського панування; ним відкрилося небо і земля піднесена на божественну висоту; ним був повернутий для людей рай і знищена сила смерті, розвіяна демонська спокуса і сповіщена премудрість Божа і всечисте пришестя (Бога на землю). «Не заступник, ні ангел, каже пророк Ісайя, - але Сам Господь спас їх».[/quote]

Якраз традиції християнські. Краще скажіть, щоб я тут не викладав не традиції свідків...

На рахунок багатьох архангелів: метод аналогії також можна використовуати в роздумах над Біблією. І цей метод застосував Скерцо. А в БІблії взагалі про архангела Михаїла написано небагато , як і про інших важливих ангелів. І отоді сама велика помилка СЄ називати Ісуса Христа воскреслого архангелорм Михаїлом! Бо в Біблії такого не написано. І якраз саме викрутасами СЄ це хочуть підвести під одну риску.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34414
UNREAD_POSTДодано: 08 січня 2012, 23:04 

Востаннє тут були:
Michail написав:
sss написав:

Якраз традиції християнські. Краще скажіть, щоб я тут не викладав не традиції свідків...

ССС, а які християнські традиції дотримуються сЄ?

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34431
UNREAD_POSTДодано: 09 січня 2012, 13:16 

Востаннє тут були:
Протестант написав:

Навіть переклад сЄ такий дає висновок: "Всё появилось через него, и без него ничто не появилось.".

Висновок:
1.І.Х. не може бути творивом, бо Він сам себе не міг створити. Бо все що створено - створено Ним.
3. А сам через себе постати Христос не міг ,бо все постало у ньому. (слова Michail)
Знову ти до старого Протестанте.Я ж з тобою уже це обговорював і не тільки з тобою,після чого ви чомусь промовчали.Гаразд,повторимо ще раз.Так, Ісус теж брав участь у творенні.Але ти чомусь не зауважив що Іван у тих словах каже-"усе через Нього".Як це усе повстало через нього??Дивимось що сказанно у 1Кор8:6-"та для нас один Бог Отець, що з Нього походить усе, ми ж для Нього, і один Господь Ісус Христос, що все сталося Ним, і ми Ним".Помічаєш різницю тут між Богом та Ісусом??Все сталось,тобто було сотворенно Ісусом.А як сказанно про Бога??-"з Нього походить усе",а отже задумав усе Бог,адже усе з нього пішло,почалось.Ісус лишень це втілив,виконав.Тому й оте "усе через Нього повстало",вказує на те що Бог втілював свої задуми саме через нього(Ісуса).Подібно конструктор чи архітектор втілює щось що він сконструював чи намалював в реальність через будівельника який те будує чи творить.Ну й хто є на будівництві Творцем-будівельник чи архітектор,конструктор??Наприклад при тому ж складному літакобудуванню.Робітники лише виконують те що їм каже конструктор.Хіба ні??Так само і Ісус виконував те що йому казав Бог.Хіба не так говорив колись Ісус--"як Отець наказав Мені, так роблю";"бо Я завжди чиню, що Йому до вподоби",тощо.Тож Бог є власне Творцем,як його і названно у Письмі.Христос же втілив те що задумав Творець,як і каже Павло у Кол 1:16-"бо то Ним створенно все".Проте ,знову ж таки усе пішло від Бога.
Більш того я неодноразово вас запитував щодо Пр8:22-31-"Господь мене мав(сотворив Хом) на початку Своєї дороги, перше чинів Своїх, спервовіку, відвіку була я встановлена, від початку, від правіку землі.
Народжена я, як безодень іще не було, коли не було ще джерел, водою обтяжених.
Народжена я, поки гори поставлені ще не були, давніше за пагірки,
коли ще землі не вчинив Він, ні піль, ні початкового пороху всесвіту.
Коли приправляв небеса я була там, коли круга вставляв на поверхні безодні,
коли хмари уміцнював Він нагорі, як джерела безодні зміцняв,
коли клав Він для моря устава його, щоб його берегів вода не переходила, коли ставив основи землі,
то я майстром у Нього була, і була я веселощами день-у-день, радіючи перед обличчям Його кожночасно, радіючи на земнім крузі Його, а забава моя із синами людськими!".
Про кого тут мова йде??Написанно що вона народженна,в Хом ще й сказанно сотворенна і головне згаданно що вона була у Бога майстром.То хто ж це такий був народженний/сотворенний на початку всього??Хто ж це був тим майстром,яким Бог послуговувався коли втілював свій задум щодо творива в реальність??Можеш мені дати відповідь Протестанте.Спробуй в інеті пошукати,може там знайдеш щось по цьому.а може пастора запитай якого ти чув на зібранні.Отож спробуй спочатку чесно та обєктивно у цьому розібратись,а тоді роби висновки.Бувай здоровий))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34432
UNREAD_POSTДодано: 09 січня 2012, 13:25 

Востаннє тут були:
Michail написав:
sss написав:
Michail написав:

Цитата:

Ну що ж,тоді розкажіть мені про них.Оте святкування нового року,яким чином та відколи стало християнською традіцією.???

Цитата:
На рахунок багатьох архангелів: метод аналогії також можна використовуати в роздумах над Біблією. І цей метод застосував Скерцо.
Немаю нічого проти такого методу.Але його слід застосовувати правильно та обєктивно.Я ж вам вказав на його необєктивність.Ну і ви очевидно погодились.
Цитата:
А в БІблії взагалі про архангела Михаїла написано небагато , як і про інших важливих ангелів. І отоді сама велика помилка СЄ називати Ісуса Христа воскреслого архангелорм Михаїлом! Бо в Біблії такого не написано. І якраз саме викрутасами СЄ це хочуть підвести під одну риску.
Це можна вважати помилкою тоді, коли ви це доведете.Поки ви цього не спромоглись зробити,навіть і за допомогою отого Скерцо.тому ще раз каже-не гайте дармо ні мого ні свого часу,адже його потім не повернеш.Займіться чимось кориснішим.)))Ваш друг ССС.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34433
UNREAD_POSTДодано: 09 січня 2012, 13:27 

Востаннє тут були:
Michail написав:
sss написав:
Michail написав:

Цитата:

Ну що ж,тоді розкажіть мені про них.Оте святкування нового року,яким чином та відколи стало християнською традіцією.???

Цитата:
На рахунок багатьох архангелів: метод аналогії також можна використовуати в роздумах над Біблією. І цей метод застосував Скерцо.
Немаю нічого проти такого методу.Але його слід застосовувати правильно та обєктивно.Я ж вам вказав на його необєктивність.Ну і ви очевидно погодились.
Цитата:
А в БІблії взагалі про архангела Михаїла написано небагато , як і про інших важливих ангелів. І отоді сама велика помилка СЄ називати Ісуса Христа воскреслого архангелорм Михаїлом! Бо в Біблії такого не написано. І якраз саме викрутасами СЄ це хочуть підвести під одну риску.
Це можна вважати помилкою тоді, коли ви це доведете.Поки ви цього не спромоглись зробити,навіть і за допомогою отого Скерцо.тому ще раз каже-не гайте дармо ні мого ні свого часу,адже його потім не повернеш.Займіться чимось кориснішим.)))Ваш друг ССС.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34439
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2012, 09:26 

Востаннє тут були:
sss написав:
Протестант написав:

Висновок:
Знову ти до старого Протестанте.Я ж з тобою уже це обговорював і не тільки з тобою,після чого ви чомусь промовчали.Гаразд,повторимо ще раз.Так, Ісус теж брав участь у творенні.Але ти чомусь не зауважив що Іван у тих словах каже-"усе через Нього".Як це усе повстало через нього??Дивимось що сказанно у 1Кор8:6-"та для нас один Бог Отець, що з Нього походить усе, ми ж для Нього, і один Господь Ісус Христос, що все сталося Ним, і ми Ним".Помічаєш різницю тут між Богом та Ісусом??Все сталось,тобто було сотворенно Ісусом.А як сказанно про Бога??-"з Нього походить усе",а отже задумав усе Бог,адже усе з нього пішло,почалось.Ісус лишень це втілив,виконав.Тому й оте "усе через Нього повстало",вказує на те що Бог втілював свої задуми саме через нього(Ісуса).Подібно конструктор чи архітектор втілює щось що він сконструював чи намалював в реальність через будівельника який те будує чи творить.Ну й хто є на будівництві Творцем-будівельник чи архітектор,конструктор??Наприклад при тому ж складному літакобудуванню.Робітники лише виконують те що їм каже конструктор.Хіба ні??Так само і Ісус виконував те що йому казав Бог.Хіба не так говорив колись Ісус--"як Отець наказав Мені, так роблю";"бо Я завжди чиню, що Йому до вподоби",тощо.Тож Бог є власне Творцем,як його і названно у Письмі.Христос же втілив те що задумав Творець,як і каже Павло у Кол 1:16-"бо то Ним створенно все".Проте ,знову ж таки усе пішло від Бога.
Більш того я неодноразово вас запитував щодо Пр8:22-31-"Господь мене мав(сотворив Хом) на початку Своєї дороги, перше чинів Своїх, спервовіку, відвіку була я встановлена, від початку, від правіку землі.
Народжена я, як безодень іще не було, коли не було ще джерел, водою обтяжених.
Народжена я, поки гори поставлені ще не були, давніше за пагірки,
коли ще землі не вчинив Він, ні піль, ні початкового пороху всесвіту.
Коли приправляв небеса я була там, коли круга вставляв на поверхні безодні,
коли хмари уміцнював Він нагорі, як джерела безодні зміцняв,
коли клав Він для моря устава його, щоб його берегів вода не переходила, коли ставив основи землі,
то я майстром у Нього була, і була я веселощами день-у-день, радіючи перед обличчям Його кожночасно, радіючи на земнім крузі Його, а забава моя із синами людськими!".
Про кого тут мова йде??Написанно що вона народженна,в Хом ще й сказанно сотворенна і головне згаданно що вона була у Бога майстром.То хто ж це такий був народженний/сотворенний на початку всього??Хто ж це був тим майстром,яким Бог послуговувався коли втілював свій задум щодо творива в реальність??Можеш мені дати відповідь Протестанте.Спробуй в інеті пошукати,може там знайдеш щось по цьому.а може пастора запитай якого ти чув на зібранні.Отож спробуй спочатку чесно та обєктивно у цьому розібратись,а тоді роби висновки.Бувай здоровий))

Не розумію для чого так багато писати, та й ще не по суті... ССС, ти вник у слова: і ніщо, що повстало, не повстало без Нього.. Ти ж не відповів на жодне запитання, і не пиши вашими термінами так щоб від теми відійти.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34449
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2012, 23:47 

Востаннє тут були:
Цитата:
Це можна вважати помилкою тоді, коли ви це доведете.Поки ви цього не спромоглись зробити,навіть і за допомогою отого Скерцо.тому ще раз каже-не гайте дармо ні мого ні свого часу,адже його потім не повернеш.Займіться чимось кориснішим.))

Я ще лиш почав.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34450
UNREAD_POSTДодано: 11 січня 2012, 23:51 

Востаннє тут були:
Цитата:

Різдва Христового , а не Нового Року. Десь у 5 столітті почали відмічати. Але святкується прихід Ісуса до нас,Ю щоб нас спасти. І не важлива настільки дата, коли достеменно Він народився. Важливо, що святкуємо Його народження!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34457
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2012, 14:52 

Востаннє тут були:
Протестант написав:
Не розумію для чого так багато писати, та й ще не по суті... ССС,
Аби ,донести тобі суть того чого ти не можеш збагнути.
Цитата:
ти вник у слова: і ніщо, що повстало, не повстало без Нього..
Звичайно що вник і не тільки.А й узгодив їх з іншими місцями Писання.Власне попередньо це і виклав чого ти й незаперечив.Хіба ні??Так от вертаємось до того ж.Слова "усе через Нього повстало" свідчать про те що Син був лишень посередником який виконував задум Того від Кого"усе пішло".Тому,якщо ці слова до яких ти апелюєш ,-"і ніщо, що повстало, не повстало без Нього.[/size][/b],узгодити з тими які свідчать що "усе повстало через Нього",то стає зрозуміло, що все що було сотворенно"через Нього(Ісуса)",якраз і не повстало без нього,адже сотворенно "через Нього".Хіба це так складно зрозуміти :shock: ???.Якщо конструктор втілює свій задум через майстра,то звісно що все те що повстає,не зявляється без майстра.Це ж так просто Протестанте??Тому й писав тобі більш детальніше,аби ти це міг ще простіше засвоїти.А ти очевидно навіть і не намагався,коли знову питаєш про такі прості речі.
Крім того,я тобі наводив слова з Пр8:22-31,про які ти теж чомусь не згадав.Тож чи тобі відомо,хто народив чи сотворив "майстра" про якого згаданно Пр8:22-31 та й хто ним є??
Цитата:
Ти ж не відповів на жодне запитання, і не пиши вашими термінами так щоб від теми відійти.
Добре,відповім тобі так як ти бажаєш.
1.Все що колись хоч чуть - чуть було створено, створено тільки І.Х.-Так,звісно.Все що було сотворенно "через Нього(Сина)",сотворенно не тільки,а безпосередньо Христом.
2. Значить творцем усього є І.Х.--якщо не брати до уваги конструктора чи архітектора,тобто того хто задумав те,що зробив майстер,то так, робітника який втілив те що задумав конструктор,можна і назвати творцем.Але це якщо не брати до уваги того хто це задумав і сконструював чи намалював.Якщо всеж наявність конструктора явна,то той хто втілив його ідеї,є лишень робітником,а творцем є конструктор.У випадку ж з творенням всесвіту,Бог,"від якого усе походить" і є тим конструктором/архітектором,а син є лишень виконавцем задумів чи ідей Бога.Тому й Творцем Біблія називає Бога.А про сина згаданно ,як про того "через Кого" усе сотворенно.Ферштейн ?? :)
3. Біблія говорить що Той що все створив є Бог.-Так,бо тут вона говорить не про того"через кого" сотворенно усе,а про Того "від Кого усе походить",тобто про Бога, який те все задумав та сконструював/намалював.Тож якщо будуть якісь запереченя,зроби подібно.Навпроти кожної відповіді подавай своє заперечення.Ну й не забудь щось написати щодо Пр8:22-31.Гадаю ти спробуєш?Бувай здоровий.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34458
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2012, 14:55 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Цитата:
Це можна вважати помилкою тоді, коли ви це доведете.Поки ви цього не спромоглись зробити,навіть і за допомогою отого Скерцо.тому ще раз каже-не гайте дармо ні мого ні свого часу,адже його потім не повернеш.Займіться чимось кориснішим.))

Я ще лиш почав.
краще ,б не починали,а то осоромите ще й отого Скерцо. :)

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34459
UNREAD_POSTДодано: 12 січня 2012, 15:06 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Цитата:

Різдва Христового , а не Нового Року. Десь у 5 столітті почали відмічати. Але святкується прихід Ісуса до нас,Ю щоб нас спасти. І не важлива настільки дата, коли достеменно Він народився. Важливо, що святкуємо Його народження!
Мг,отож почали це свято відмічати десь у 5 ст.Добре.А до того часу??Невідмічали.Отож це не традиція ранніх християн.Також Михаїле,я запитував--,яким чином ,святкування різдва стало християнською традіцією??Чому не написали??А якщо ще й запитати чому було вибранно дату 25грудня(7Січня) для відзначеня цього свята,то тут взагалі ваша позиція розбивається в "пух і прах" :lol: .Чи не так??
Ну й взагалі,як гадаєте,чому ранні християни отих перших 4 століття не відзначали такого важливого свята,як день народження самого Бога на землі??Це ж по ваших словах таке надзвичайно важливе свято.В сьогоднішньому "християнському світі" воно є чи не найважливішим святом.Так чому??А ну,що цього разу видумаєте.Ну й все таки не відводьте увагу від теми-Ісус-Бог??Про різдво є окрема тема.Там чекаю вашого розказу.))))

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34471
UNREAD_POSTДодано: 14 січня 2012, 10:08 

Востаннє тут були:
sss написав:
Звичайно що вник і не тільки.А й узгодив їх з іншими місцями Писання.Власне попередньо це і виклав чого ти й незаперечив.Хіба ні??Так от вертаємось до того ж.Слова "усе через Нього повстало" свідчать про те що Син був лишень посередником який виконував задум Того від Кого"усе пішло".Тому,якщо ці слова до яких ти апелюєш ,-"і ніщо, що повстало, не повстало без Нього.[/size][/b],узгодити з тими які свідчать що "усе повстало через Нього",то стає зрозуміло, що все що було сотворенно"через Нього(Ісуса)",якраз і не повстало без нього,адже сотворенно "через Нього".Хіба це так складно зрозуміти

Добре, робиш вигляд що не бачиш? Звужу текст Писання, - "і ніщо"

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

34472
UNREAD_POSTДодано: 14 січня 2012, 10:29 

Востаннє тут були:
sss написав:
1.Все що колись хоч чуть - чуть було створено, створено тільки І.Х.-Так,звісно.Все що було сотворенно "через Нього(Сина)",...

Слово "через " у грецькій:

1. с р.п.: через, сквозь, по прошествии, в течение, в продолжение, посредством, с помощью;
2. с в.п.: ради, из-за, по причине, вследствие;
а тж. прист. со знач.: 1. сквозного движения, проникновения;
2. распределенного действия;
3. разделения;
4. взаимности;
5. усиления;
6. завершенности.

Отож, Христос (Бог) є причина ради кого все створено і для Нього все створено.

Цитата:
сотворенно не тільки,а безпосередньо Христом.

Тож Писання говорить що творив все Бог.

sss написав:
2. Значить творцем усього є І.Х.--якщо не брати до уваги конструктора чи архітектора,тобто того хто задумав те,що зробив майстер,то так, робітника який втілив те що задумав конструктор,можна і назвати творцем.Але це якщо не брати до уваги того хто це задумав і сконструював чи намалював.Якщо всеж наявність конструктора явна,то той хто втілив його ідеї,є лишень робітником,а творцем є конструктор.У випадку ж з творенням всесвіту,Бог,"від якого усе походить" і є тим конструктором/архітектором,а син є лишень виконавцем задумів чи ідей Бога.Тому й Творцем Біблія називає Бога.А про сина згаданно ,як про того "через Кого" усе сотворенно.Ферштейн ??

1. Про Христа говориться що Він є Архітектор від грецького (Об.3:14)"Архі"

2. Навіть думати так як ти, то написано: Євр.3:4 Усякий бо дім хтось будує, а Той, хто все збудував, то Бог.
Грецьке слово "будує"
1. снаряжать, приготовлять;
2. строить, устанавливать, воздвигать, сооружать, оборудовать, обделывать, устраивать.

Цитата:
3. Біблія говорить що Той що все створив є Бог.-Так,бо тут вона говорить не про того"через кого" сотворенно усе,а про Того "від Кого усе походить",тобто про Бога, який те все задумав та сконструював/намалював.

Творив все Бог
Кол.1:16 Бо то Ним створено все на небі й на землі
Бут.1:1 На початку Бог створив Небо та землю.
Євр.1:10-12 І: Ти, Господи, землю колись заклав, а небо то чин Твоїх рук.

Не забудь: Навпроти кожної відповіді подавай своє заперечення.

Цитата:
Ну й не забудь щось написати щодо Пр8:22-31.
Не міняй тему.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 1531 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 103  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>