Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 21 листопада 2024, 22:57

Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Далі

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення:
5933
UNREAD_POSTДодано: 20 жовтня 2006, 12:36 

Стать: Він
Востаннє тут були:
07 вересня 2019, 21:50
Написано: 896
Тарас написав:
Чи не припускаєш ти того, що не тільки московські політтехнологи опрацьовують психіку людей?
Звичайно, що не тільки московські. Сьогодні Людина повсякденно і повсякчасно піддається тому чи іншому психологічному впливу. Але це стосується інших гострих проблем сьогодення, які обовязково треба обговорити в інших темах, бо вони несуть загрозу навіть для християн, не кажучи вже про невіруючих.
Цитата:
То шо врешті "манніпулятори" дужче за Бога?

Люди, котрі потрапили під вплив цих маніпуляторів, спочатку вийшли з під Божого керівництва. Не треба тут звинувачувати Бога. Він Всесильний, але близький лише до покірних і смиренних серцем. І хто кориться Йому, того Бог захищає від будь-яких маніпуляцій.

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
5948
UNREAD_POSTДодано: 21 жовтня 2006, 19:13 
НЕСЛУХНЯНИЙ (заблоковано)

Стать: Не знати хто
Востаннє тут були:
02 вересня 2007, 12:49
Написано: 368
Taj написав:
Тарас написав:
Чи не припускаєш ти того, що не тільки московські політтехнологи опрацьовують психіку людей?
Звичайно, що не тільки московські.

Націоналісти не можуть бути задоволені доти, поки не знайдуть кого-небудь, хто їх скривдив.
Найкраще суть явища пояснюють уявні експерименти. Замінимо 15 млн. російських і російськомовних громадян на 15 млн. громадян будь-якої іншої національності із середньостатистичним рівнем національної самосвідомості. Чи збереже Україна при такому експерименті свої нинішні границі.? Питання риторичне. У сучасній Європі
важко уявити собі національну меншість чисельністю більше 10 млн. без своєї державності. Немає в Європі таких «меншостей».
Висновок: українські націоналісти зовсім не цінують того, що їм повезло з російськими співгромадянами. Адже саме російська нація, як ніяка інша у світі, привчена придушувати заради єдності країни свій націоналізм, свою національну самосвідомість і , як ніякі інші нації, терпить націоналістичні випади сусідів.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
5950
UNREAD_POSTДодано: 21 жовтня 2006, 23:44 

Востаннє тут були:
14 січня 2010, 13:07
Написано: 47
Я хотів би висловити незгоду.
У нас немає 10 млн. росіян у класичному розумінні.
Для прикладу візьмемо Донбас.
За статистикою тут мешкає 60% українців,
30% росіян і 8% греків. Але...
Більшість росіян мають мішане коріння.
Масове переселення на Донеччину відбулося одразу після Другої світової. Отже чистих росіян одиниці.
Україна -- однонаціональна держава
з деякими регіональними відмінностями.
Вийнятком може бути лише Крим.

Бог благословить Україну!!!

Я знайшов іншу мову, не забуваючи своєї!!!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
5951
UNREAD_POSTДодано: 21 жовтня 2006, 23:53 

Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Але на жаль, багато українців на Сході, Півдні вже не ідентифікують себе українцями. І на теренах Росії нащадки донських козаків, хоча балакають українською, проте не вважають себе українцями. Чи не так? Чув, що навіть у Південній Америці є цілі містечка переселенців з України, де розмовляють українською і в школах вчать рідну мову, але не знають нічого про Україну.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
5953
UNREAD_POSTДодано: 22 жовтня 2006, 19:00 

Востаннє тут були:
TarasV написав:
Я хотів би висловити незгоду.
У нас немає 10 млн. росіян у класичному розумінні.
Для прикладу візьмемо Донбас.
За статистикою тут мешкає 60% українців,
30% росіян і 8% греків. Але...
Більшість росіян мають мішане коріння.
Масове переселення на Донеччину відбулося одразу після Другої світової. Отже чистих росіян одиниці.
Україна -- однонаціональна держава
з деякими регіональними відмінностями.
Вийнятком може бути лише Крим.

Бог благословить Україну!!!

Я теж би хотів висловити незгоду. У нас немає 46 млн. українців у класичному розумінні. Для прикладу можете взяти все що забажається.
Більшість українців мають мішане коріння.
Якщо Україна - однонаціональна держава, то чому близько 40% її нації називають рідною мовою російську? А статус російської мови - одна з самих болісних тем, обговорюваних сьогодні в українському суспільстві.

Бог вже благословляє, але ,без "боговибранності України" , в силу того що Він не лицеприємливий, також і Росію, Молдову, Грузію, народи Африки і навіть Крайньої Півночі!

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6947
UNREAD_POSTДодано: 04 січня 2007, 04:33 

Востаннє тут були:
13 жовтня 2017, 04:39
Написано: 4006
Юра:
Цитата:
українські націоналісти зовсім не цінують того, що їм повезло з російськими співгромадянами. Адже саме російська нація, як ніяка інша у світі, привчена придушувати заради єдності країни свій націоналізм, свою національну самосвідомість і , як ніякі інші нації, терпить націоналістичні випади сусідів.

Зовсім не з'годен з цією думкою. Українцям якраз не повезло з сосідом і саме росіиська нація як жодна нація цвіту (за виключенням можливо гітлерівкої Німеччини) не те що не придушує, але плекає та розвиває росіиський націоналізм, якї виріс до такого високого рівня, що Росія вже не просто вважає інші народи дибілами, але й просто диктує іншим народам як жити та навязує їм свої ідеї і навіть президентів (маю на увазі останні вибори). А про геноцид українського народу у 30-ті - 40-ві роки? Мдаа, повезло Україні з сосідом, нічого не скажеш... :x

Хай благословить тебе Господь!
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
6967
UNREAD_POSTДодано: 04 січня 2007, 21:40 

Востаннє тут були:
Я не думаю, що Росію можна порівнювати з гітлерівською Німеччиною. Жертви німецьких фашистів по всій Європі є на порядок меншими, аніж десятки мільярдів жертв, які постраждали від Росії лише в Україні. А за жорстокістю мордувань своїх жертв російські чекісти перевершили всіх за всю історію людства, у тому числі і інквізицію.
Особливо саме Схід України постраждав, росіяни винищували насамперед всю інтелігенцію: вчених, лікарів, вчителів, письменників. Тобто свідомих носіїв української мови і культури і творців. Робітничий клас піддавався насильницькій русифікації, а на селян не було ніякої управи, вони були природніми носіями національних цінностей. Саме тому більшовицький режим вирішив знищити селянство як клас, який не піддавався пропаганді і насильству. Наслідки голодомору - 15-19 мільярдів невинних жертв.
Хіба можна тепер дивуватися, що люди на сході України дотепер бояться говорити рідною мовою і при першій нагоді переходять на мову завойовника.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
7433
UNREAD_POSTДодано: 13 лютого 2007, 21:22 

Востаннє тут були:
До речі, недавно прочитав про те, звідки зявилося слово "націоналіст" і "націоналізм" і що воно напочатках означало.
Вперше ці терміни вжила лондонська газета "Дейлі Ньюз" ще у 19 столітті. Слово "націоналіст" використовувалося для означення людини, яка "відстоює інтереси своєї нації", а "націоналізм" - це відповідно система поглядів, які відображають інтереси своєї нації.
Якщо так розуміти слово "націоналіст", то звичайно виникає питання, чи годиться християнину відстоювати інтереси своєї нації, чи найперше відстоювати християнські цінності. Бо там, де починається "відстоювання" - далі йде "боротьба" і т.д.
Мабуть брати участь у боротьбі якійсь іншій, окрім боротьби за віру євангельську, християнину не годиться. А тому слово "націоналіст" і "християнин" є поняттями не сумісними (раніше я стверджував дещо інакше, розуміючи під словом "націоналіст" любов до своєї нації).
Любов до своєї нації - це добре, і це почуття має бути притаманним для кожного християнина, але відстоювати якісь там інтереси, боротися за якісь ідеали - це вже занадто.

Але... треба памятати і іншу сторону, протилежну до націоналізму. А протилежним поняттям до націоналізму є КОСМОПОЛІТИЗМ.

У перекладі з грецької воно означає "громадянин світу". У сучасному розумінні це поняття є ні чим іншим, як ідеологією "світового громадянства" - суспільства без держав, кордонів, національної диференціації, на чолі якої має стояти АНТИХРИСТ.
До цього вже давно йде підготовка - широка пропаганда заперечує національні цінності, виробляються засади єдиної універсальної для всіх релігії, культури, намагаються впровадити єдину валюту (принаймі 2-3 для початку), визнати 2-3 домінуючих мови і т.д.
І прикро, коли й християни долучаються до цих процесів і намагаються перейти на одну із світових мов (російську, англійську), заохочують до цього один одного (навіщо, мовляв, якісь національні суперечки, якщо є одна мова, яку всі розуміють), а хто любить свій нарід, свою рідну мову - відразу зараховують таких до націоналістів, зневажливо і зверхньо ставляться до них як до обмежених людей. Такі християни прямо готують шлях для АНТИХРИСТА як світового правителя.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
7436
UNREAD_POSTДодано: 13 лютого 2007, 22:01 

Востаннє тут були:
Taj написав:
Наслідки голодомору - 15-19 мільярдів невинних жертв.
Хіба можна тепер дивуватися, що люди на сході України дотепер бояться говорити рідною мовою ....

З сучасного українського підручника, по якому вчився національно свідомий Taj: населення земної кулі у 2007 році складає 6,6 млрд. З них 15-19 мільярдів невинних жертв терору москалів.
І ця фантастика висить у фоорумі з 4 січня 2007 року, а хоча би один вчйоний форумчанин посоромив брехунця.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
7437
UNREAD_POSTДодано: 13 лютого 2007, 22:23 

Востаннє тут були:
Taj написав:
До речі, недавно прочитав .......( і т.д і т.п.).

Поздоровляю, ти прозрів на одне око!
Taj написав:
Мабуть брати участь у боротьбі якійсь іншій, окрім боротьби за віру євангельську, християнину не годиться. .

А ну саме з цього місця і докладніше: що це за "боротьба" і головне з ким. Якщо ти скажеж, що з самим собою, я радісно вигукну: " І друге око почало гоїтися!"
Taj написав:
Але... треба памятати і іншу сторону, протилежну до націоналізму. А протилежним поняттям до націоналізму є КОСМОПОЛІТИЗМ.
У перекладі з грецької воно означає "громадянин світу". У сучасному розумінні це поняття є ні чим іншим, як ідеологією "світового громадянства" - суспільства без держав, кордонів, національної диференціації, на чолі якої має стояти АНТИХРИСТ. .

Так, хвороба проходить, но є ще деякі прояви рецедивів.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
7466
UNREAD_POSTДодано: 15 лютого 2007, 18:38 

Востаннє тут були:
ЮРА написав:
Taj написав:
Наслідки голодомору - 15-19 мільярдів невинних жертв.
Хіба можна тепер дивуватися, що люди на сході України дотепер бояться говорити рідною мовою ....

З сучасного українського підручника, по якому вчився національно свідомий Taj: населення земної кулі у 2007 році складає 6,6 млрд. З них 15-19 мільярдів невинних жертв терору москалів.
І ця фантастика висить у фоорумі з 4 січня 2007 року, а хоча би один вчйоний форумчанин посоромив брехунця.
Молодець, ЮРА, що уважно читаєш. Але технічна помилка є технічною помилкою і не більше.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
7467
UNREAD_POSTДодано: 15 лютого 2007, 19:02 

Востаннє тут були:
ЮРА написав:
Taj написав:
До речі, недавно прочитав .......( і т.д і т.п.).

Поздоровляю, ти прозрів на одне око!
ЮРА, не тішся, комуно-космополітичної ідеології я дотримуватися не збираюся і поглядів своїх я не змінював. А вище мова йде лише про те, що кожне слово можна розуміти по-іншому. І залежно від трактування, воно може набувати різних відтінків.
А тому, якщо НАЦІОНАЛІЗМ розуміти як любов до своєї нації - це є прекрасним почуттям, яке є необхідним для кожного християнина.
Якщо ж НАЦІОНАЛІЗМ трактувати як відстоювання національних інтересів, то християнин не може бути націоналістом, бо таке відстоювання далеко може зайти.
У той же час КОСМОПОЛІТИЗМ як світогляд є небезпечним для кожної людини, для кожного християнина із зазначених вище причин.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
7483
UNREAD_POSTДодано: 16 лютого 2007, 16:38 

Востаннє тут були:
Taj написав:
Якщо ж НАЦІОНАЛІЗМ трактувати як відстоювання національних інтересів, то християнин не може бути націоналістом, бо таке відстоювання далеко може зайти.
У той же час КОСМОПОЛІТИЗМ як світогляд є небезпечним для кожної людини, для кожного християнина із зазначених вище причин.

Вибери нарешті щось одне, а то бовтаєшся як ....
Доречі, коли людина постійно стверджує,ну наприклад: "я націоналіст, я націоналіст" (або "я християнин, я хритстянин") у її оточуючих виникає сумнів у впевненності цієї людини.
Ти повинен триндіти не "я християнин" , а щось на манер: " Покайтеся, бо Царство Небесне приблизилось!"
А якщо 17 млрд. замінити на 17 млн. - всеодно пахне брехнею.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
9608
UNREAD_POSTДодано: 15 червня 2007, 19:04 

Востаннє тут були:
04 липня 2007, 19:51
Написано: 314
Щоб бути націоналістом потрібно мислити,а коли людина мислить вона автоматично не може бути націоналістом

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

Тема повідомлення:
9774
UNREAD_POSTДодано: 18 червня 2007, 14:40 

Востаннє тут були:
Анафема написав:
Щоб бути націоналістом потрібно мислити,а коли людина мислить вона автоматично не може бути націоналістом

Цікаво, а чи ти, Анафемо, мислив, коли писав це. Бо я щось ніяк не второпаю цього.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 283 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 3 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>