Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 21 листопада 2024, 23:21

Створити нову тему Відповісти  [ 282 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Далі

Чи має місце еволюція в Божому Промислі?
Так, звичайно. Все живе розвивається за цим законом. 21%  21%  [ 4 ]
Ні, Бог створив всі види одночасно. 79%  79%  [ 15 ]
Не знаю, ніколи не цікавився (-лась) 0%  0%  [ 0 ]
Всього голосів : 19
Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Бог і еволюція
36484
UNREAD_POSTДодано: 12 червня 2012, 15:49 

Стать: Він
Востаннє тут були:
07 листопада 2024, 01:02
Написано: 4671
Віровизнання: християнин
Michail написав:
А так, поки що, виходячи з того, що все-таки існує метод радіовуглецевого та інші методи радіоаналізу, а також дуже багато фактів які вказують, що нашій планеті набагато більше ніж 6000 років.
Який саме факт вказує на те? Будь ласка, приведіть хоча б один найвагоміший факт, і може я спробую догадатися в чому помилка. А щодо методів радіоаналізу, то ви ж знаєте, що це дуже грубе припущення, і методом радіовуглецевого аналізу можливо визначати лише тривалість напіврозпаду за останні декілька тисяч років, і то при умові, що об'єкт не був забруднений та не було Всесвітнього потопу, під час якого могли відбутися значні зміни у співвідношенні вуглецевих ізотопів в атмосфері.

Таким чином, радіовуглецевий метод датування доречний лише для визначення приблизної давності післяпотопних останків, тобто не старіших за 6000 років.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36486
UNREAD_POSTДодано: 12 червня 2012, 20:02 

Востаннє тут були:
22 червня 2024, 18:40
Написано: 1343
Віровизнання: греко-католик
Сонячник написав:
Michail написав:
А так, поки що, виходячи з того, що все-таки існує метод радіовуглецевого та інші методи радіоаналізу, а також дуже багато фактів які вказують, що нашій планеті набагато більше ніж 6000 років.
Який саме факт вказує на те? Будь ласка, приведіть хоча б один найвагоміший факт, і може я спробую догадатися в чому помилка. А щодо методів радіоаналізу, то ви ж знаєте, що це дуже грубе припущення, і методом радіовуглецевого аналізу можливо визначати лише тривалість напіврозпаду за останні декілька тисяч років, і то при умові, що об'єкт не був забруднений та не було Всесвітнього потопу, під час якого могли відбутися значні зміни у співвідношенні вуглецевих ізотопів в атмосфері.

Таким чином, радіовуглецевий метод датування доречний лише для визначення приблизної давності післяпотопних останків, тобто не старіших за 6000 років.

Тільки зразу зауважую, що я не вірю ні в "самоеволюцію", а в науці не сприймаю "науковий креаціонізм", який не пояснює механізму створення. (ССС, прошу ,якщо будете задавати питання, то не зразу купу, яку важкол розгребсти, і відповіді на яку створюють мегапост, а по одному, як це зроблено сонячником).

Доказом еволюційного шляху створення є послідовні пошарові розміщення відкладів викопних скамянілих решток рослин і тварин від примітивних, або навіть від відкладів графіту (неокисленого киснем, яого мабуть тоді ще не було) до високорозвинених.

В більшості місць ця послідовність зруйнована і перемішана. Чим? Можливо потопом, якщо він був регіональний, а можливо різними катаклізмами в різноманітних місцевостях. Але в Гранд Канйоні, збережена послідовність..., наприклад.

Знайду щось ще, подам тут. Але треба би спеціаліста з теїстичної еволюції, бо я в цьому питання ніколи не спеціалізувався, лише розмишляв, дещо дивився фільми...

Наприклад тут діалог еволюціоніста Докінза і теїстичного еволюціоніста єпископа Кентерберійського... Але і ні Докінз, ні єпископ ,як бачите, не стверджують. а розмишляють. А єпископ якраз спец. в цій галузі...

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36487
UNREAD_POSTДодано: 12 червня 2012, 21:17 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Доказом еволюційного шляху створення є послідовні пошарові розміщення відкладів викопних скамянілих решток рослин і тварин від примітивних, або навіть від відкладів графіту (неокисленого киснем, якого мабуть тоді ще не було) до високорозвинених.

В більшості місць ця послідовність зруйнована і перемішана. Чим? Можливо потопом, якщо він був регіональний, а можливо різними катаклізмами в різноманітних місцевостях. Але в Гранд Канйоні, збережена послідовність..., наприклад.
Це не докази, а припущення, а той факт, що послідовність перемішана якраз свідчить про помилковість припущення еволюційного шляху.
Хоча цікаво було б розглянути конкретніший випадок: що саме було знайдено, де саме, ким знайдено, якими методами проводилася ідентифікація рештків, тощо.

Щодо Гранд Каньону, то я там вже особисто побував, і скажу, що це дуже величне Боже творіння. На думку вчених, каньон утворився шляхом змивання грунту рікою Колорадо. Однак цікаво, що геологічні дані свідчать про те, що тривалий час плато служило дном моря, хоча саме плато розміщене на висоті близько 2 км. над рівнем моря. Я думаю, що каньон утворився шляхом сходження великих вод Всесвітнього Потопу - саме через Великий Каньон, в низинах якого до тепер протікає річка Колорадо.

Великий Каньон є доказом Всесвітнього Потопу.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36489
UNREAD_POSTДодано: 14 червня 2012, 14:38 

Востаннє тут були:
12 березня 2016, 14:53
Написано: 3916
Віровизнання: свідок Єгови
Michail написав:
"Я писав що ви повірили людям які кажуть що Бога немає.Чи ви не помітили різниці шановний "християнине"??"
Я не повірив людям. Я провіряю факти, дані і ін. Я проглянув 7 документальних фільмів-проповідей креаціоніста Кента Ховінда. Непогано, цікаов розповідає, але однобоко. Наприклад каже, що скамянілі дерева, які стояли вертикально в осадових породах, могли лише потопом бути так засипані мулом і скаммяніти.

Однобоко. Люба катастрофа сильного рівня, але регіональна, могла їх засипати так мулом. Те ж саме з скамянілими закритими двостулковими молюсками. Він каже що мусіли бути чимісь засипані, бо коли молюск помирає - відкриває стулки. Правильно. Але чому зразу всесвітній потоп... Любий шторм їх міг засипати таким шаром морського дна, що вже відти невибрались би...
Михаїле,ви так і не зррзуміли.Зараз ви аналізуєте те що припускають(підкреслюю),лише припускають, люди.В Божому ж Слові чітко і ясно про це написано.Якщо у вас є підстава невірити в те що написанно у Божому Слові,то чесно про це скажіть.А якщо ви всеж вірите написанному,то тоді знову я вас питаю що з написанного в Божому Слові дає вам підставу стверджувати що потоп був лише локальний,а не всесвітній??і що людина зявилась з мавпи??Вкотре я вас про це питаю ,а ви і далі намагаєтесь відвести увагу від цього до чогось іншого.Навіщо це??

Цитата:
Та багато дірок в креаціоністичних теоретиків, як багато дірок в теоретиків-еволюціоністів, тому я лише розглядаю ці теорії збоку ,а не приймаю щось за істину.
Та все ж,а за істинну приймаєте що??

Цитата:
А так, поки що, виходячи з того, що все-таки існує метод радіовуглецевого та інші методи радіоаналізу, а також дуже багато фактів які вказують, що нашій планеті набагато більше ніж 6000 років., то я більше прихильний до такої теорї, що Боог створив все шляховм довгого процесу вдосконаллення живого.
Тобто що і людину він сотворив з мавпи виділивши для цього багато років??
Цитата:
Є одне "Але". Десь зустрічав гарну статтю, яка вказувала що саме так могло бути, але людина була створена особливим шляхом, бо нема між древніми мавпами і людиною звязку... Це також можливо. Нажаль ту статтю я загуби і не можу віднайти. Але дуже добре була написана.
:D :D Хитро та нещиро намагаєтесь знову увильнути Михаїле.Чому ж ви гадаєте що людина не могла піти від нижчого їй подібного примата,в той час як все інше єволюціонувало від одного до іншого??
Цитата:
ТАк що не помиляйтесь на рахунок мене, я з самого початку писав, що це тема відкрита для обговорення і дослідження в християнстві і не є вченням. Так як не є вченням Церкви - доведення креаціоністів. Віра Церкви - це віра в стврення Богом світу, а не віра в механізм створення чи розвитку Творцем живої чи неживої природи.
Даруйте ,але ви знову намагаєтесь це приховати або знівелювати.Саме католицька церква вірить у єволюційний механізм сотворення Богом всесвіту.Про що ясно та однозначно заявляв католик Назаріуш.І якщо ви знову будете говорити що це питання двох поглядів,то все ж такі погляди та віра у каторлицькій церкві має місце.Тому й багато католиків однозначно про це висловлюються,що таким чином ставлять під сумнів Божі слова,хоча й начебто вірять у сотворення всесвіту Богом.Але словам Бога то не вірять.Розумієте у чому суть.Так що мені досі не зрозуміла ваша позиція пане катехите.У вас вона є,чи ви одразу приймаєте дві,котрі одна одній суперечить??То ви все ж відкриєте нам це??Ну й незабудьте про ті підстави з Божого Слова згадати.Домовились??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36490
UNREAD_POSTДодано: 14 червня 2012, 14:42 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Сонячник написав:
Michail написав:

Тільки зразу зауважую, що я не вірю ні в "самоеволюцію", а в науці не сприймаю "науковий креаціонізм", який не пояснює механізму створення. (ССС, прошу ,якщо будете задавати питання, то не зразу купу, яку важкол розгребсти, і відповіді на яку створюють мегапост, а по одному, як це зроблено сонячником).
Добре ,добре Михаїле.Тоді одне питаня -то в що ви всеж конкретно вірите стосовно того як сотворився світ і які для цього маєте підстави??Те саме і про потоп.

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36492
UNREAD_POSTДодано: 14 червня 2012, 22:13 

Востаннє тут були:
sss написав:
Michail написав:
Сонячник написав:
Michail написав:

Добре, добре Михаїле.Тоді одне питаня -то в що ви всеж конкретно вірите стосовно того як сотворився світ і які для цього маєте підстави??Те саме і про потоп.

Можна я не буду вірити ні в намагання креаціоністів пояснити створення ні в теїстичну еволюцію? Якщо говоритиму про еволюційний шлях створення, то лише як наукову спробу теологів пояснити створення Богом світу (вони хоч якось механізм окреслюють). Щодо віри, як я писав, мені досить вірити, що Бог створив світ і життя.

Про потоп я вже пояснив і про підстави щодо нього теж. Так само досить мені вірити що був потоп. Як знайду одну книжку з розрахунками про Ковчег і неможливість всіх тварин туди помістити, то їх сюди закину (а поки що не знайшов). Але то вже буде науковий діалог.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36507
UNREAD_POSTДодано: 18 червня 2012, 09:36 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Про потоп я вже пояснив і про підстави щодо нього теж. Так само досить мені вірити що був потоп. Як знайду одну книжку з розрахунками про Ковчег і неможливість всіх тварин туди помістити, то їх сюди закину (а поки що не знайшов). Але то вже буде науковий діалог.
Не знайдете, бо розміри ковчега є настільки великі, що усі тварини за їх родом разом з харчами займуть не більше тритини ковчега.

А те що ковчег Ноя був знайдений китайцями на висоті 4 км. хіба не доводить, що потоп був всесвітнім? Наукові факти очевидно доводять, що потоп був всесвітнім і що від потопу до наших днів минуло не більше 5 тис.років.

Проблема лише в тому, що той, хто не вірить Біблії, не хоче повірити й науковим фактам. І креаціоністи опираються на наукові результати, яких неможливо заперечити. Звісно, у креаціоністів також є деякі припущення, але вони більш реальні, аніж припущення атеїстів-еволюціоністів.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36548
UNREAD_POSTДодано: 23 червня 2012, 17:19 

Востаннє тут були:
Michail написав:
sss написав:
Michail написав:
Сонячник написав:
Michail написав:

Добре, добре Михаїле.Тоді одне питаня -то в що ви всеж конкретно вірите стосовно того як сотворився світ і які для цього маєте підстави??Те саме і про потоп.

Можна я не буду вірити ні в намагання креаціоністів пояснити створення ні в теїстичну еволюцію? Якщо говоритиму про еволюційний шлях створення, то лише як наукову спробу теологів пояснити створення Богом світу (вони хоч якось механізм окреслюють). Щодо віри, як я писав, мені досить вірити, що Бог створив світ і життя.
Отож Михаїле, Ви невірите ні в те що людина сотворилась з мавпи ні в те що вона сотворилась з землі.Добре,тоді чому ви вірите в те що саме Бог сотворив людину???
Цитата:
Те саме й тут.Ви вірите в те що колись на землі був потоп.Але невірите що він був на всій землі.Добре.Тоді напишіть,все ж чому ви вірите в якийсь потоп??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36565
UNREAD_POSTДодано: 25 червня 2012, 01:56 

Востаннє тут були:
Сонячник написав:
Michail написав:
Не знайдете, бо розміри ковчега є настільки великі, що усі тварини за їх родом разом з харчами займуть не більше тритини ковчега.

А те що ковчег Ноя був знайдений китайцями на висоті 4 км. хіба не доводить, що потоп був всесвітнім? Наукові факти очевидно доводять, що потоп був всесвітнім і що від потопу до наших днів минуло не більше 5 тис.років.

Проблема лише в тому, що той, хто не вірить Біблії, не хоче повірити й науковим фактам. І креаціоністи опираються на наукові результати, яких неможливо заперечити. Звісно, у креаціоністів також є деякі припущення, але вони більш реальні, аніж припущення атеїстів-еволюціоністів.

Це так в загальному Ви написали. А конкретні факти креаціоністів, які не можна заперечити?
По-друге, Китайці щось знайшли, а що то, чи точно Ковчег?
НУ і параметри ковчегу,описані в БІблії На рахзунок чи знайду? Я книмгу з розрахункамимав в руках, але дома її не маю. Треба пошукати.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36566
UNREAD_POSTДодано: 25 червня 2012, 02:02 

Востаннє тут були:
sss написав:
Отож Михаїле, Ви невірите ні в те що людина сотворилась з мавпи ні в те що вона сотворилась з землі.Добре,тоді чому ви вірите в те що саме Бог сотворив людину???

Бо віра не від мене. Віра - дар Божий. "І це не від Вас".
Якщо вірю, значить Бог відкрив це, подарував віру.

Цитата:
Те саме й тут.Ви вірите в те що колись на землі був потоп.Але невірите що він був на всій землі.Добре.Тоді напишіть,все ж чому ви вірите в якийсь потоп??[/quote]
Так само вірю що Потоп був, а який? Буде видно. Якщо як пише Сонячник, знайшли справді Ковчег на 5000 метрів, якщо то справді ковчег, то може був і всесвітній потоп. Але знову ж таки Потоп всесвітній не відкидує теорії еволюційного створення...
Я придержуюсь такої думки (приблизно)

21.06.12 А.И. Осипов: "Для богословия вопрос о креационизме или эволюционизме бессмыслен"
← к предыдущей новости ↑ к началу к следующей новости →

"Мы не знаем, как Бог творил мир. В мгновение ока возникло все многообразие форм жизни? Может быть. А может быть, Бог творил по этапам, в шесть периодов? А может быть, Он, сотворив какую-то форму жизни, заложил законы, чтобы она развивалась?..

Все это гадания на кофейной гуще. Мы знаем одно: источник творения — Бог. Это наша вера. Некоторые святые отцы писали о возможности эволюции, у католических богословов тоже нет единства в воззрениях. Но и католики, и православные отвергают возможность эволюционного развития мира без Бога", — заявил в интервью газете "Невское время" известный богослов, профессор МДА Алексей Ильич Осипов.

Он отметил, что от современных споров, резких статей, утверждений с колокольным звоном: "Только креация" или: "Нет, Тейяр де Шарден сказал, что эволюция" — впечатление, что мальчишки спорят друг с другом, "круглое это или квадратное". А что такое "круглое", что такое "квадратное"? Не знают... "Мы не можем себе представить, как из неживого появилось живое, такое потрясающее совершенство и многообразие форм жизни", — подчеркнул богослов.

"Подобные споры — это печальное явление нашего времени. Фундаменталисты-креационисты не понимают очень простой вещи: для богословия вопрос о креационизме или эволюционизме бессмыслен. Для тех, кто признает бытие Бога, признает, что Бог является источником существующего мира, такого вопроса не существует. Это дело Божие, как творить: сразу все виды в целостном виде или дать законы, по которым развивался этот мир. Попытки приписать Богу ту или иную точку зрения смешны. Для сторонников каждой из версий найдутся свои аргументы. Но аргументы — это еще не доказательства. Нужно спокойно относиться к таким вопросам, которые для нас не имеют никакого жизненного значения", — отметил А.И. Осипов.

По его словам, "само понятие жизни не имеет четкого определения". "Мы полагали, что жизнь — совершенно конкретное образование материальных элементов. Но пока никаких доказательств этому нет. Ученые забрались в ядро атома, там чего только не нашли, но идея, что живое есть определенная совокупность элементов, не нашла никакого подтверждения. Никто не может сделать живой клетки, и что такое жизнь, наука не знает", — добавил богослов.

"Много ученых приходят к мысли, что жизнь — какой-то особый элемент. То есть явление не материального, а духовного порядка. Значит, существует нечто духовное. Грубый материальный мир пронизывает духовная реальность. Думаю, в конце концов, наука придет к тому, что Дух — источник существования всего, первичная реальность, которой обусловлены все формы существующей жизни. И я боюсь, что далее наука придет к тому, что есть Перводух, то есть Бог, источник этого мира", — заметил А.И. Осипов.

Он отметил, что боится этого потому, что когда человек не знает и не верит, он не совершает тяжкого греха. "Раб, который не знал воли Господина, биен будет меньше. А который знал, биен будет много... Я боюсь, что наука отвергнет Бога — не захочет человек духовной жизни. Ведь признать Бога — значит признать, что подлинные ценности, которые дают человеку счастье, — духовные. Но эти ценности требуют отречения человека от неценностей, от мыльных пузырей, что только в данное мгновение дает приятную радость", — заключил А.И. Осипов.

Русская линия

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36577
UNREAD_POSTДодано: 26 червня 2012, 18:05 

Востаннє тут були:
22 грудня 2012, 23:05
Написано: 260
Michail написав:

21.06.12 А.И. Осипов: "Для богословия вопрос о креационизме или эволюционизме бессмыслен"...— заключил А.И. Осипов.

Русская линия

Для "богословия" дане питання і справді безглузде... Богословя якраз просякнуто безглуздям, оскільки воно є філософією - "мудрістю" людей, але не Бога!

Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. (До Римлян 1:25)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36587
UNREAD_POSTДодано: 26 червня 2012, 23:14 

Востаннє тут були:
Michail написав:
Якщо як пише Сонячник, знайшли справді Ковчег на 5000 метрів, якщо то справді ковчег, то може був і всесвітній потоп.
Так, справжній Ковчег Ноя розміщений у "вічному" льодовику на г. Арарат на висоті 4000 метрів (а не 5000). Про це свідчать історичні записи, на цьому ж місці Ковчег був знайдений російськими військами ще до революції, і нещодавно китайці підтвердили знахідку документальною інформацією, фотографіями, відеоматеріалом, а також зразками матеріалу, дослідження якого радіовуглецевим методом датування підтверджують, що дерево має близько 4800 років від нашого часу. Слід зазначити, що якби ковчег зупинився на 100 метрів нижче, то там вже немає постійного льоду, а отже й сам Ковчег міг не зберегтися так, як він зберігся до наших днів у льодовику.
Правда, внаслідок обледеніння Ковчега, китайські та турецькі дослідники поки що розкопали лише частину Ковчега у різних куточках:
Зображення
Джерело: http://tech.sina.com.cn/d/2010-04-28/18 ... 28_2.shtml
Michail написав:
Фундаменталисты-креационисты не понимают очень простой вещи: для богословия вопрос о креационизме или эволюционизме бессмыслен. Для тех, кто признает бытие Бога, признает, что Бог является источником существующего мира, такого вопроса не существует. Это дело Божие, как творить: сразу все виды в целостном виде или дать законы, по которым развивался этот мир.
Звичайно, що Бог міг створити все відразу, але й міг творити все поступово. І швидше всього Бог так і творив поступово, як написано, впродовж шести днів. Але ж ми знаємо, що першотвориво було ідеальним, а вже потім еволюційно тварини і люди деградували через "випадкові" мутації (правда, не випадкові, бо навіть волосся нам на голові пораховане все), появилися певні відмінності, а тому еволюціоністам здалося, що є багато видів тварин чи людей. І звичайно, не богословам вирішувати як Бог творив, але й наука не повинна вірити пустим припущенням, які аж ніяк не подібні на правду, і в ці байки можуть хіба неосвічені школярі повірити.

Креаціоністичне пояснення походження Всесвіту є більш науково-обґрунтованим, і я не бачу жодних контраргументів еволюціоністів, які лише відкидають наукові факти і вірять своїм же фантазіям.

І принаймні той факт, що дерево, з якого виготовлений Ковчег має 4800 років вже доводить, що людство та тваринний світ має початок не мільони років тому, а заселяли Землю впродовж 4,5 тис. років. І це також підтверджує аргументи креаціоністів про реальну можливість розмноження людства до теперішньої кількості впродовж декілька тисяч років.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36603
UNREAD_POSTДодано: 28 червня 2012, 01:09 

Востаннє тут були:
Цитата:
"І принаймні той факт, що дерево, з якого виготовлений Ковчег має 4800 років вже доводить, що людство та тваринний світ має початок не мільони років тому,"

Яким чином доводить? Росло дерево 4000 років тому і з нього зробили ковчег... от воно має 4000 років (скоріше всього до нар. Христа, чи ні?)

Але то так.

Ви просили розрахунки по ковчегу:

Я їх знайшов на сайті. Були вони в тій книзі, але її н можу знайти. Добре, вони є в Інтернеті.

Код:
Возможен ли Ноев ковчег?

Теперь рассмотрим второй вопрос: могли ли в Ноевом ковчеге разместиться все виды наземных животных?

Вычислим «жилую площадь» ковчега. В нем по библейскому сказанию было три этажа. Размер каждого — 300 локтей в длину и 50 локтей в ширину. «Локоть» у древних народов западной Азии был единицей меры, равнявшейся примерно 45 см, или 0,45 м. Значит, в наших мерах величина каждого этажа в ковчеге была такова:

Длина:

300 ´ 0,45 = 135 м

Ширина:

50 ´ 0,45 = 22,5 м

Площадь пола:

135 ´ 22,5 » 3040 кв. м

Общая «жилплощадь» всех трех этажей Ноева ковчега, следовательно, равнялась:

3040 ´ 3 = 9120 кв. м

Достаточно ли такой площади для размещения хотя бы только всех видов млекопитающих животных земного шара? Число различных видов наземных млекопитающих равно около 3500. Ною приходилось отводить место не только для самого животного, но и для запаса корма для него на 150 суток, пока длился потоп. А хищное животное требовало места и для себя и для тех животных, которыми оно питалось, и еще для корма этих животных. В ковчеге же приходилось в среднем на каждую пару спасаемых животных всего лишь

9120 : 3500 = 2,6 кв. м

Такая «жилая норма» явно не достаточна, особенно если принять в расчет, что некоторую площадь занимала также многочисленная семья Ноя и что, кроме того, необходимо было оставить проход между клетками.

Но ведь помимо млекопитающих Ноев ковчег должен был дать приют еще многим другим видам наземных животных, не столь крупным, зато гораздо более разнообразным. Число их, примерно, таково:

Птиц.............................. 13 000

Пресмыкающихся......... 3 500

Земноводных................ 1 400

Паукообразных............. 16 000

Насекомых.................... 360 000

Если одним только млекопитающим было бы тесно в ковчеге, то для этих животных и вовсе не хватило бы места. Чтобы вместить все виды наземных животных, Ноев ковчег должен был быть во много раз больше. А между тем при тех размерах, которые указаны в библии, ковчег являлся уже очень крупным судном: его «водоизмещение», как говорят моряки, было 20 000 тонн. Совершенно неправдоподобно, чтобы в те отдаленные времена, когда техника судостроения была еще в младенческом состоянии, люди могли соорудить корабль подобных размеров. [b]И все же он был недостаточно велик для того, чтобы исполнить назначение,[/b] приписываемое ему библейским сказанием. Ведь это должен был быть целый зоологический сад с запасом корма на 5 месяцев!

Словом, библейское сказание о всемирном потопе настолько не вяжется с простыми математическими расчетами, что трудно найти в нем даже частицу чего-либо правдоподобного. Повод к нему подало, вероятно, какое-нибудь местное наводнение; все же остальное — вымысел богатого восточного воображения.

http://antibibliya.narod.ru/matematika_i_potop.html

Всі інші теми поки що не торкаємо. Розбираємо лише це.
Інфорлюцію теж не торкаємо. Якби вона була така швидка, ми б її спостерігали і тепер. За 6000 років вона не могла бути. Бо якщо могла, то могла бути і еволюція. Це іінша тема.
Розбираємо лише ковчег (Який як я писав, міг бути ,але міг врятувати лише частину - регіональні види). Поки що раз так ставлю гіпотезу. Буде далі видно.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36604
UNREAD_POSTДодано: 28 червня 2012, 07:35 

Востаннє тут були:
22 грудня 2012, 23:05
Написано: 260
Michail написав:
Код:
Словом, библейское сказание о всемирном потопе настолько не вяжется с простыми математическими расчетами, что трудно найти в нем даже частицу чего-либо правдоподобного.[i] Повод к нему подало, вероятно, какое-нибудь местное наводнение; все же остальное — вымысел богатого восточного воображения[/i].

http://antibibliya.narod.ru/matematika_i_potop.html

Всі інші теми поки що не торкаємо. Розбираємо лише це.
[...]
Розбираємо лише ковчег (Який як я писав, міг бути ,але міг врятувати лише частину - регіональні види). Поки що раз так ставлю гіпотезу. Буде далі видно.

Та-а-а-к... Бачу католики вже сумніваються що автором Біблії є Бог і що вимислу і тим більше брехні там не може бути!
Можна побачити, що в автор наведеної статті взагалі називає Бога неправдомовцем і особою з "...богатым восточным воображением..."
Далі, в статті кругом наголошується на тому, що Ной брав на ковчег всі види тварин, але Біблія такого не говорить!
І впровадиш до ковчегу по двоє з усього, з усього живого, із кожного тіла, щоб їх заховати живими з тобою. Вони будуть самець і самиця.
Із птаства за родом його, і з худоби за родом її, і з усіх плазунів на землі за родом їх, по двоє з усього увійдуть до тебе, щоб їх зберегти живими. (Бут.6:19,20)

Як бачимо, Ной брав тварин за їхніми "родами", а їх набагато менше ніж видів.
Я розумію,що ви зараз почнете розводити про те що роди вказані у Біблії, це зовсім не те що вони означають зараз. Можна багато про це говорити, але однозначно можна сказати, що "роди" - це не види!
Деякі дослідники вважають, що якщо б у ковчезі врятувалось трохи більше 40 "родів" ссавців, близько 70 "родів" птахів та 10 родів "плазунів", то їх було б достатньо щоби дати початок всім видам, які існують на даний час. Інші дослідники (трохи песимістичніше настроєні), наводять інші цифри - вони вважають, що 72 «родів» чотириногих тварин і менше ніж 200 "родів" птахів цілком достатньо.
Для підтвердження візьмемо людей. Ми знаємо з Біблії, що від Ноя і його синів розмножились люди на землі. Можна побачити велике розмаїття людей — низькорослі, високі, товсті, худі, з різним кольором волосся, очей і шкіри (і всі ці люди пішли від однієї родини Ноя!). Звичайно людям обмеженим і упередженим важко погодитися, що розмаїття сьогоднішньої фауни могло з’явитися від схрещення видів у межах кожного з небагатьох «родів», які залишились після всесвітнього Потопу.

Та й взагалі, автор статті має дуже поверхневі знання з Біблії.

Цитата:
Ведь это должен был быть целый зоологический сад с запасом корма на 5 месяцев!

Згідно з Біблією, Ной з сімєю вийшли з ковчега через рік і кілька днів. Так що зоологічний сад повинен був діяти трохи більше року :D Ну а щодо того, що "...Совершенно неправдоподобно, чтобы в те отдаленные времена, когда техника судостроения была еще в младенческом состоянии, люди могли соорудить корабль подобных размеров", то сажу одне - неможливо це тільки людям, для Бога немає нічого неможливого, а Ной якраз робив усе за вказівками Бога!
І ще одне, про те, що Ной повинен був брати комах, павуків на ковчег - чи про це вказано у Біблії?

Вони Божу правду замінили на неправду, і честь віддавали, і служили створінню більш, як Творцеві, що благословенний навіки, амінь. (До Римлян 1:25)
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

36608
UNREAD_POSTДодано: 28 червня 2012, 14:41 

Востаннє тут були:
Michail написав:
sss написав:

Бо віра не від мене. Віра - дар Божий. "І це не від Вас".
Якщо вірю, значить Бог відкрив це, подарував віру.
:lol: .Якось смішно таке чути.Тобто ви вірите в те що бог сотворив людину,бо вам це Бог відкрив??Як саме,дозвольте поцікавитись?Також цікаво,а те що Бог сотворив людину з землі,Він вам цього не вікрив??

Цитата:
Те саме й тут.Ви вірите в те що колись на землі був потоп.Але невірите що він був на всій землі.Добре.Тоді напишіть,все ж чому ви вірите в якийсь потоп??[/quote]
Цитата:
Так само вірю що Потоп був, а який? Буде видно
Михаїле,ви явно неуважні.Я вас питаю чому ви вірите в якийсь потоп за днів Ноя??Знову,бо вам це якось відкрив Бог??А як саме Він вам це відкрив??

«Vat shrift,blifft»
0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 282 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19  Далі

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 2 гостей

©2006-2024 "Джерело"
Джерело
Каталог християнських ресурсiв <Для ТЕБЯ>