Джерело Християнський форум «Джерело»
Праведний, як пальмове дерево, розпустить гіллє своє...
(Пс.92:12)
Джерело Поезія Рейтинг Форум
Сьогодні: 17 квітня 2025, 23:25

Створити нову тему Відповісти  [ 35 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3

Автор Повідомлення
Відсутній

Тема повідомлення: Re: Скільки буде судів Божих і воскресінь мертвих?
49504
UNREAD_POSTДодано: 08 квітня 2025, 03:11 

Стать: Він
Востаннє тут були:
08 квітня 2025, 03:15
Написано: 4676
Віровизнання: християнин
Dmitro написав:
читав читав так і не зрозумів скількі буде

Буде один Суд і одне воскресіння в час приходу нашого Господа!

Адже, Суд Божий, він же День Господній, буде один наприкінці цього світу, коли Господь прийде вдруге у славі, і тоді церква підніметься назустріч Господеві і буде супроводжувати Його прихід. І тоді земля і всі діла, що на ній, погорять.
2-ге Петра 3:10 (UBIO) День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине, а стихії, розпечені, рунуть, а земля та діла, що на ній, погорять...

Щодо воскресіння мертвих, то Біблія також чітко каже, що в один час воскреснуть і праведні, і неправедні. Тобто воскресіння буде одне під час приходу Господа: одні на зустріч Господеві, а інші для засудження і вічних мук.

Івана 5:28-29 (UBIO) ...бо надходить година, коли всі, хто в гробах, Його голос почують,
і повиходять ті, що чинили добро, на воскресення життя, а котрі зло чинили, на воскресення Суду
.

Трава засихає, а квітка зів'яне, Слово ж нашого Бога повіки стоятиме! (Іс.40:8 )
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49506
UNREAD_POSTДодано: 08 квітня 2025, 14:25 

Стать: Вона
Востаннє тут були:
15 квітня 2025, 16:35
Написано: 82
Сонячник написав:
Буде один Суд ...в час приходу нашого Господа

Точно один? В мене виходить більше.
Один - суд над "народом Божим", дванадцятьма племенами дому Ізраїля. Підстава - слова Ісуса: А Ісус відказав їм: Поправді кажу вам, що коли, при відновленні світу, Син Людський засяде на престолі слави Своєї, тоді сядете й ви, що за Мною пішли, на дванадцять престолів, щоб судити дванадцять племен Ізраїлевих.(Матв.19:28)

Другий - Суд Ісуса над народами світу, коли прийде вдруге. Причому, над живими на той час. Підстава - слова Ісуса: 31 Коли ж прийде Син Людський у славі Своїй, і всі Анголи з Ним, тоді Він засяде на престолі слави Своєї.
32 І перед Ним усі народи зберуться, і Він відділить одного від одного їх, як відділяє вівчар овець від козлів.
33 І поставить Він вівці праворуч Себе, а козлята ліворуч.
34 Тоді скаже Цар тим, хто праворуч Його: Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу.
35 Бо Я голодував був і ви нагодували Мене, прагнув і ви напоїли Мене, мандрівником Я був і Мене прийняли ви.
36 Був нагий і Мене зодягли ви, слабував і Мене ви відвідали, у в'язниці Я був і прийшли ви до Мене.
37 Тоді відповідять Йому праведні й скажуть: Господи, коли то Тебе ми голодного бачили і нагодували, або спрагненого і напоїли?
38 Коли то Тебе мандрівником ми бачили і прийняли, чи нагим і зодягли?
39 Коли то Тебе ми недужого бачили, чи в в'язниці і до Тебе прийшли?
40 Цар відповість і промовить до них: Поправді кажу вам: що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили.
41 Тоді скаже й тим, хто ліворуч: Ідіть ви від Мене, прокляті, у вічний огонь, що дияволові та його посланцям приготований.
42 Бо Я голодував був і не нагодували Мене, прагнув і ви не напоїли Мене,
43 мандрівником Я був і не прийняли ви Мене, був нагий і не зодягли ви Мене, слабий і в в'язниці і Мене не відвідали ви.
44 Тоді відповідять і вони, промовляючи: Господи, коли то Тебе ми голодного бачили, або спрагненого, або мандрівником, чи нагого, чи недужого, чи в в'язниці і не послужили Тобі?
45 Тоді Він відповість їм і скаже: Поправді кажу вам: чого тільки одному з найменших цих ви не вчинили, Мені не вчинили!
46 І ці підуть на вічную муку, а праведники на вічне життя.
(Матв.25:31-46)

Третій - суд біля Білого Престолу над мертвими. Підства - пророча книга Об'явлення. 11 І я бачив престола великого білого, і Того, Хто на ньому сидів, що від лиця Його втекла земля й небо, і місця для них не знайшлося. 12 І бачив я мертвих малих і великих, що стояли перед Богом. І розгорнулися книги, і розгорнулась інша книга, то книга життя. І суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми. 13 І дало море мертвих, що в ньому, і смерть і ад дали мертвих, що в них, і суджено їх згідно з їхніми вчинками. (Об.20:11-13)

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49509
UNREAD_POSTДодано: 09 квітня 2025, 02:04 

Стать: Він
Востаннє тут були:
Сьогодні, 02:59
Написано: 904
Я можу навести ще з десяток місць про суд Божий. І що: може судів буде 10? Кожну окрему згадку треба вважати окремим судом Божим?
Ні, це все йде мова про одну і ту ж подію. Суд буде лише один, як і одне воскресіння (друге) і один прихід Христа (другий).
І де ви тої єресі понабиралися? Просто дивує
Не слухайте нікого, досліджуйте Слово БОже самостійно - тоді Господь зможе відкрити вам Свої таємниці і ви побачите усе безумство богословів, "біблійних інститутів" тощо і будете насолоджуватися Словом БОжим

ЛіТай, моя пташко, угору зліТай,
Спіткнутись, упасти нікому не дай
0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49511
UNREAD_POSTДодано: 09 квітня 2025, 09:10 

Востаннє тут були:
Taj написав:
Я можу навести ще з десяток місць про суд Божий.

То й наведіть і доведіть, що можете. Це і буде предметна розмова і прецедент для спілкування, а не популізм.

0
(0-0)

URL Догори
Відсутній

49517
UNREAD_POSTДодано: 15 квітня 2025, 16:33 

Востаннє тут були:
Читала сьогодні послання до Тимофія:
1 Отже, я свідкую тобі перед Богом і Христом Ісусом, що Він має судити живих і мертвих за Свого приходу та за Свого Царства.(2Тим.4:1)

Згадала, що про це писав Сонячник:
Сонячник написав:
Буде один Суд і одне воскресіння в час приходу нашого Господа!

Думаю, що, власне, це місце з Писання спонукає ось так вважати: Ісус буде судити живих і мертвих саме в час другого свого приходу.

Вирішила прочитати цей вірш в підрядковому перекладі. Сказати, що була вельми здивована, це нічого не сказати. Просто - шок. Шок від перекладу. Ось що там написано:

"Заклинаю перед Богом і Ісусом Христом, що готуються судити живущих і мертвих, і з'явленням Його, і царством Його, проголоси слово, приступи у зручний і не зручний час... і т.д."

Що ми бачимо? Павло дає повеління Тимофію на здійснення його служіння з вказівками, що робити йому. Він "заклинає" його і бере для підсилення важливості свого слова три свідки:
1 свідок - заклинає Богом і Ісусом, що готуються судити живущих і мертвих. Судити будуть обоє, колись... Час не окреслюється.
2 свідок - заклинає з'явленням Його (Ісуса)
3 свідок - заклинає царством Його.

Все, нема ніякого суду живих і мертвих в другий прихід Христа.

Може є інші місця в Писанні, які я не врахувала? Шукала, але не знайшла.

0
(0-0)

URL Догори
Поділитися: 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за   
Вперед:  
Створити нову тему Відповісти  [ 35 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: - і 1 гість

©2006-2025 "Джерело"
Джерело