Об'явлення Божої Матері в Меджугор‘ї вперше сталося в 1981-му році. Там Діва Марія представилась як Цариця Миру [спокою] і просила, щоб день 25-го червня святкувати на її пошану - тобто Цариці Миру. Меджугор‘є знаходиться на території колишньої Югославії, точніше в Герцеговині. Перший раз вона об'явилася двом дівчаткам в день св. Івана Хрестителя, 24-го серпня 1981-го року. 15-річна Іванна Івановіч та 16-річна Мар'яна Драбовіч вийшли біля шостої години вечора на прогулянку на гору Криніца. Раптом, на каменистому місці гори, Іванна побачила осяяний силует молодої дівчини. Вона мала прекрасне лице і була одягнена в одяг сірого кольору. Стояла приблизно ЗО см. над землею. Але поки Іванна опам'яталася - видиво зникло.
.
25-го травня діти знову вибралися на гору, де появлялася Пречиста Діва Марія. Всіх разом дітей було шість, та двоє дорослих з ними Найстаршій із дітей - Мар'яні, було 16 років, а наймолодшому, Якову - 10 Коли вони вийшли туди, то Пресвята Діва вже їх там чекала Всі діти впали на коліна і почали молитися Після закінчення молитви, набравши відваги, розпочали з нею розмову. На запитання, чому Вона сюди приходить, Пречиста відповіла, що якраз тут знайшла правдиву віру, а приходить тому, щоб передати їм послання миру і примирення. Тоді Мар'яна попросила зробити якийсь знак, бо люди їм не вірять і підозрівають, що вони наркомани. На ці слова Пречиста тільки усміхнулася і розпочала молитву. Діти також молилися з Нею.
У 1983-84 роках знову об'явилася Матір Божа і звернулася з посланням до Елени "Скажи, що я хочу, щоб він [священик] організував молитовні групи молодих людей, котрі є вільні і можуть присвятити себе Богу і моєму Серцю. Я сама поведу ці молитовні групи і сама дам їм правила, а наступні молитовні групи зможуть взяти собі їх за приклад. Я прийшла, щоб ще раз сказати світові — Бог — це Правда. Він дійсно є. В Ньому є правдиве щастя і суть життя. Я представилась тут як Цариця Миру, щоби сказати світові, що для спасіння його необхідний мир. Бережіться пристрастей і всього того, що вас може віддалювати від Бога.
Віддайтеся цілковито під опіку Божу і відженіть від себе страх. Якщо ваша душа і серце буде наповнене вірою і любов'ю до Бога, там вже не буде місця для страху. Проблеми, котрі будете мати, допоможуть душевному росту. Розпочніть з того, що полюбіть своїх противників і неприятелів. Не осуджуйте, не завидуйте, моліться за своїх неприятелів. Знаю, що ви не є спосібні це зробити, але просіть кожного дня моє Серце і Серце мого найдорожчого Сина, а ми дамо вам Божу ласку, котра навчить вас любити. Члени молитовних груп нехай, по можливості, моляться три години на день. Якщо для них це не є можливе з якоїсь причини, нехай моляться пів години зранку і в вечір. Раджу по можливості бути присутніми на Службі Божій кожного дня. Хочу, щоб ви два дні в тижні постили на хлібі та воді, а як церква буде потребувати, вимагатиму від вас три дні. Моліться, щоб Святий Дух зійшов на землю, а половину часу моліться за єпископів, за всіх церковних представників, щоби їх вів Святий Дух. Моліться за Папу Римського. Посвятіть п'ять хвилин Божому Серцю, образом якого є кожна родина. Якщо молитеся три години щоденно і поглядаєте на годинник, коли настане кінець, або думаєте про свої повинності — ніколи не увійдете до глибин духовного життя і ніколи не закінчите зі своїми повинностями. Будьте обережні, бо вже приходить час спокуси. Коли хтось із вас вирішив наслідувати Бога і цілком себе Йому віддати — прийде диявол, щоб звести вас із цієї дороги.
Всі, хто посвятить себе Богу, перейдуть через цей час випробовування. Диявол буде нашіптувати і переконувати не йти тернистою дорогою, а рівною. Не слухайте його, ідіть дорогою, котру я вам показала. Яка би я була щаслива, якби цілий світ хотів іти цією дорогою! Кожного дня посвячуйтеся моєму Серцю і цілком покладайтеся на мене. Я буду вас охороняти і просити за вас Святого Духа. Ви також просіть Його. Кара прийде на світ, як світ не навернеться. Закликайте людей, щоби навернулися. Все залежить від вашого навернення.
Коли ви молитеся, з ваших сердець витікає струмок життя. Молитва є єдиною дорогою, котра веде до миру і спокою. Молитвою і постом одержите все про що мене попросите. Моліться і ввечері, коли ви вже закінчили свій день, а після молитви скажіть Богу — дякую. Як заснете в спокої та у молитвах — вранці прокидайтеся з думкою про Ісуса і будете мати можливість просити Його про свої потреби. Як заснете в гніві, або в депресії — наступний день буде похмурий і ви забудете про молитву. Не сповідайтеся з привички, а після сповіді не залишайтесь такими, якими ви були. Сповідь має укріпити вашу віру і має зближувати вас з Ісусом. Моліться! Я бажаю в кожному серці викарбувати знак любові. Коли ви полюбите всіх людей — у вас буде мир. Якщо ви в мирі із всіма людьми — у вас є влада любові. Постіть і моліться! Дайте мені свої серця, я хотіла би їх цілком змінити, переробити, щоб вони були чистими. Моїм символом є вітер. Коли віє — знайте, що я з вами. Хрест, котрий є у ваших руках — символ Ісуса. Найдіть спосіб як постити. Хто курить, нехай покине, хто п'є алкоголь — нехай перестане. Час-від-часу відмовляйтеся від перегляду телевізійних програм. Часто телебачення забирає місце котре належить Богу. Нехай кожний на деякий час зречеться того, що йому миле і дороге. Моліться і постіть! Просіть Святого Духа, щоби обновив Ваші душі, щоб обновив цілий світ. Постіть і моліться, щоби царство Боже прийшло між вас. Нехай мій Син зішле на вас Святого Духа."
Пречиста Діва регулярно появлялася у вечірній час, в четвер. Ось деякі з послань, котрі повідомила візіонерка Марія в 1981-86 роках:
"Сьогодні взиваю, щоби ви молилися кожного дня і читали Святе Письмо. Я хотіла, щоб Служба Божа стала вашим щоденним подарунком. Чекайте на неї з нетерпеливістю, бо підчас Служби Божої сам Ісус приходить до вас і ви навчитеся зберігати чистоту, котра принесе вам правдиве щастя. Служба Божа є найбільшою молитвою, але її правдивої величі ви ніколи не зрозумієте. Якраз тому маєте бути на Службі Божій уважні, досконалі та покірні.
Приготовляйтеся до вислуховування Служби Божої, бо вона є тою найбільшою молитвою, яка може існувати. Найважливішою молитвою, після «Отче наш.», є «Вірую». Уточнюйте, за що молитесь. Скажіть: «молюся за це і за те». Моліться від усієї душі і не поспішайте. Моліться за других! Кожна молитва є доброю, якщо її промовляти з вірою.
Моліться, моліться, моліться... В щирій молитві відчуєте найбільшу радість і відшукаєте спосіб, як вирішити кожну проблему, котра видається неможливою до вирішення. Дякую за витривалість у молитві! Ви усі дорогі моєму Серцю і я дякую за те, що ви відновили молитву у своїх родинах. Дякую, що ви вислухали моє прохання. За оздоровлення хворих моліться «Вірую», сім разів «Отче наш», сім — «Богородице Діво», сім разів «Слава Отцю» і піст — хліб та вода. Добре, як в часі молитви покласти руки на хворого, за котрого молитеся. Хворі також нехай моляться і мають віру. Коли постите і молитеся з певною вірою, Господь вислухає і наділить вас своєю ласкою.
Даю вам пораду. Якщо ви маєте якісь недобрі звички - старайтеся їх поступово позбутися. Мене потішило б, якби ви кожного дня щось зробили в тому напрямку. Якщо ви маєте звичку сердитися за кожну дрібницю — намагайтеся сердитись менше. Якщо ви непослушні, або не можете стерпіти тих, які вам не подобаються, попробуйте зблизитися з ними. Якщо хочете, щоб другі гарно з вами обходилися — обходіться гарно з ними. Не є правдою те, що ви можете народитися декілька разів. Родимося один раз. Тіло, утворене із землі, після смерті розкладеться і ніколи не оживе. При воскресінні кожний дістане інше тіло.
А ще я вас прошу змінити своє родинне життя, щоб родина була як прекрасний цвіт, а Я щоб могла б його дати Ісусові. День починайте зі Святим Духом. Дуже важливо є просити Святого Духа. Коли він прийде на землю — все буде ясне і зрозуміле, а світ переміниться.
«Не маю права нікого заставляти, — хто і що має робити. Ви дістали розум і волю. Після молитви все передумайте і відважтеся».
Меджугор’є - місце паломництва багатьох тисяч християнМеджугор’є наприкінці ХХ ст., стало унікальним паломницьким місцем, куди з’їжджаються люди з усього світу; різних національностей, багаті і бідні, молоді та старші, здорові та інваліди. Тут нема такого дня в році, коли б не було чути спілкування людей на різних мовах світу. Все це почалося 24 червня 1981 року, коли в Подбрдо, що є частиною села Б‘яковичі, відповідно до свідчень шести дітей, було об’явлення Пресвятої Богородиці. З цього дня, за словами візіонерів, Богородиця з’являється їм щодня, закликаючи всіх до миру і навернення.
Послання Пресвятої БогородиціНезабаром після початку об’яв, Пресвята Богородиця стала давати послання візіонерам. На третій день Вона сказала: «Мир, мир, мир – і тільки мир. Мир повинен бути не тільки між Богом і людиною, але й між самими людьми!». Основне, про що говорить з нами Богородиця у своїх посланнях - це Мир, Віра, Навернення, Молитва і Піст. З 1 березня 1984 р. Пресвята Богородиця - Цариця Миру, як Вона сама представилася візіонерам, - передавала послання для парафіян і прочан кожний четвер. З 25 січня 1987 р. Цариця Миру передає свої послання вже 25-го числа кожного місяця через візіонерку Марію Павлович-Лунетті. Ці послання можна знайти в книзі «Послання Цариці Миру».